19 Декември, 2020 19:55 2 540 36

Ухажвайки десните, Радев може да загуби левите

  • иван гарелов-
  • президент-
  • румен радев-
  • десни-
  • леви

Гарелов: Президентът търси нова идеологическа подплата - либерална, центристка, прозападна

Ухажвайки десните, Радев може да загуби левите - 1
Снимка: БГНЕС

"Все пак между БСП и президента Румен Радев няма някакви особени различия в позициите им. Различие има в това, че държавният глава търси одобрението и на т.нар. градска десница", каза в "Политически НЕкоректно" журналистът Иван Гарелов. Той предположи, че когато дойде времето за президентските избори, противоречията между левицата и президента няма да излязат на преден план, ако не са се усложнили допълнително дотогава: "Ние сме царе на това единомишленици да се скарат и да спорят - виждаме това във всички лагери".

По думите на Гарелов президентът Радев търси нова идеологическа подплата - либерална, центристка, прозападна: "Не би трябвало един президент да се ангажира с такива нюанси в идеологията, а по-скоро да мисли практично за това, с кои хора и с коя партия би могъл да работи по-лесно. И чии избиратели биха го подкрепили", подчерта той.

Журналистът прогнозира, че Радев отново ще бъде издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП: "ДПС този път няма да го подкрепят, те вече му поискаха оставката. Не знам дали Румен Радев си дава сметка, че възходът на либералната десница е само в София. Тя имаше ярко присъствие покрай протестите, но това още не гарантира, че тя ще има достатъчно голяма представителност". Гарелов се съгласи, че опитвайки се да ухажва десните избиратели, Радев може да изгуби сигурните си леви привърженици.

Управляващите, кризата и предстоящите избори

"Има чувството, че над страната надвисва сянката на един нов Чернобил. В смисъл, че управляващите не ни поднасят истината или въобще не се съобразява с истината за положението в страната. Чудовищно е всеки ден да идват данни за 100-200 починали, да излезем на първо място по смъртност в Европа и в същото време премиерът Бойко Борисов да ни уверява, че нещата вървят добре и още една седмица... Той държи на тези избори да се появи като добрия човек. Лошите са лекарите, които настояват за строги мерки.", коментира журналистът и подчерта, че обществото е притеснено от това, което става и от прекалено либералните мерки:

"Хората не вярват, изнервени са и озлобени заради това, че вече не вярват на това управление за нищо", обобщи Иван Гарелов и добави, че и недоверието във ваксините срещу Covid-19 е резултат от липсата на вяра в управлението на страната.

Отношенията между София и Скопие

"Мнението на премиера на РСМ Зоран Заев, че трябва да се изчака да минат изборите в България е защото той мисли, че Бойко Борисов е ангажиран с поддържането на една по-твърда линия, защото разчита, че това е по-популярно и може да спечели по-лесно изборите и второ - така може да се подобри изборният резултат на неговия основен съюзник - ВМРО, а когато отминат изборите, този фактор ще отпадне и Борисов ще обяви, че все пак компромис е постигнат", смята Гарелов и посочи:

"Моето мнение е, че сегашната твърда линия е продиктувана от вътрешнополитически съображения, а не от принципни. По отношение на Северна Македония България има непоследователна политика, което е най-голямата грешка", категоричен беше журналистът.

Той изказа мнение, че политиката на страната ни трябва да бъде отворена към македонския народ:

"Ние трябва да се грижим за тях. Невъзможно е да искаме от тях да признаят, че са българи, изключено е, а така се представя в Северна Македония. ... Създаването на историческата комисия, от която да зависят нашите отношения, беше грешка".

Според него България настройва Европа срещу себе си със заявената позиция за преговорната рамка за РСМ.

Журналистът посочи, че страната ни е пропуснала шанса "да се възползва от икономическата блокада, която Гърция беше поставила на Македония, за да навлезем ние икономически и културно".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    19 16 Отговор
    Кой беше ти точно Иване, че почна да играеш игрички под кръста на президента Румен Радев ?

    Коментиран от #21, #35

  • 2 Ангелинка

    18 27 Отговор
    За лъотчика ще гласуват само привържениците на бАтака - около 0.8% от избирателите според последните проучвания.
  • 3 ФАТМАКА ЗАГУБИ.. ВСИЧКО!

    17 24 Отговор
    БОЙКО ГО... ОПРАСКА С..200!
    ЕЛ ЧАПО И ЧЕР'ВЕНАТА ОЛИ'ГА'РХИЯ ГО РАЗПОЗНАХА КАТО...ФИГУРАНТ А...ГУРОТО .. РЕШЕТНИКОВ ГО ОПРЕДЕЛИ КАТО... ДЕБ'ИЛ
  • 4 томов

    30 20 Отговор
    При едни президентски избори,Румен Радев ще разгроми всички ..

    Коментиран от #10

  • 5 Кви десни

    6 3 Отговор
    кви леви?
    Коронавирусът показа, че в обществото има огромно над 50 на сто НЕДОВЕРИЕ - на никого и за нищо не се вярва, а разделението е между народа и тези които не казват, че ще се ваксинират...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОНТРАТА

    23 12 Отговор
    Като го слушам Гарелов почти се е пребоядисал и той явно е огладнял!
  • 8 Десенгей си

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Десен":

    то други десни няма с 5 лв у джоба ама иначе си капиталист роб смешен!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кире Яребицата

    14 20 Отговор

    До коментар #4 от "томов":

    Като гледам осмината Протестиращи на Фатмака, не би могъл да спечели изборите и за Кмет на..Долно Уйно
  • 11 Бай Шиле

    14 0 Отговор
    Бай Иване,ако България клекне заради едно потупване по рамото,гърците ще се скъсат от смях.Защо не кажеш какъв "заем" от ЕС взеха гърците за едно пикливо име.Нали си специалист по Гърция?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Десен

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Комуниста":

    Комунисте не мисля че мястото ти е тук в България, за мързеливи и крадливи получовеци като вас няма място в нова България.
  • 14 розово

    7 9 Отговор
    Едно е да задаваш въпроси друго е да отговаряш.Гарелов не олеквай.Остани какъвто те помним.
  • 15 Примитивно

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Десен":

    Историята трябва да се чете... там ще има и друга информация за формиране на мнение...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бацо

    6 5 Отговор
    Ми те десните бекеписти бре бацо цоцоко леля цеца на лилана от Чавдар и хиледи знайни и мезнайни милиционери в пачки гепи
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Нe иcкaм

    12 13 Отговор
    дa рaзcтрoйвaм нaрoдoнaceлeниeтo, нo Рaдeв e битa кaртa - ocoбeнo зa втoри мaндaт. Зa пoлитичecки прoeкт пък вeчe e бeзвъзрaтнo зaкъcнял.
    При нeгo cитуaциятa e oт двa cтoлa - нa зeмятa.

    Cъжaлявaм, нo oт нeгo нe cтaвa пoлитик. Oрaтoр нa минтинги - дa, нo нe и зa другa рoля.

    Вcички, кoитo мaлкo oт мaлкo пoнaзнaйвaт пoлитичecкaтa игрa, щe рaзбeрaт кaквo гoвoря, a вcички щe ce убeдят cлeд избoритe.
    Рaдeв, мeжду впрoчeм, ce oпитa дa ce нaбутa cрeд игрaчитe, нo му пoкaзaхa чeрвeн кaртoн нa ceкундaтa.

    Кoйтo ce cъмнявa - щe ce убeди кoгaтo му дoйдe врeмeтo.
    Пилцитe ce брoят нaeceн, пaрдoн - нaпрoлeт.

    Коментиран от #24

  • 20 Комуниста

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "ЧЕПА":

    Явно лагера от открит тип ти липса, искаш отново да те превъзпитават на стари години

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Рaдeв

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    oтдaвнa e прeкъcнaл пoлитичecки oтнoшeния c БCП - нe, чe ги e зaпoчвaл някoгa, дe, нo нaли бeшe избрaн кaтo тяхнa кaндидaтурa. Тo дoбрe ce eмaнципирa oт тях, нo нe изгрaди кaтo кoрeктив cвoя плaтфoрмa, рaзчитaшe caмo нa фривoлни изпълнeния и нитo eдин път нe пoдкрeпи cмиcлeнитe прeдлoжeния нa coциaлиcтитe. Oбвързa c гeргoв и кoмпaния, пoзвoли нa Кирил Дoбрeв дa гo прoмoтирa зa кaндидaт нa лeвицaтa бeз дa e взeтo пaртийнo рeшeниe и изгoни Кaлoян Мeтoдиeв caмo зaщoтo e oтишъл дa пoздрaви Нинoвa cъc cъкрушитeлнaтa пoбeдa нaд cтaритe муцуни, кoитo бяхa и ca нa хрaнилкa нa гeрб.
    Хaйдe, пocoчeтe тoгaвa пoнe ми eднa причинa БCП дa пocoчи Рaдeв зa прeзидeнтcкa кaндидaтурa!

    Коментиран от #22

  • 22 Симпатизирах

    11 13 Отговор

    До коментар #21 от "Рaдeв":

    на Рaдeв, зaщoтo cмятaх, чe e чecтeн, кoрeктeн и cмeл. Cъбитиятa пo-къcнo пoкaзaхa, чe e тoчнo oбрaтнoтo - тoй e cъщo тoлкoвa бeзпринципeн, двуличeн и cтрaхлив, кoлкoтo вoждa нa грoбaритe. Пoд влияниe нa eлeмeнтaрнaтa cи пoлoвинкa и други cъщo тoлкoвa ниcкocтoйнocтни cъвeтници гoнeшe oт oбкръжeниeтo cи кaдърнитe кaдри и и нaзнaчaвaшe блюдoлизци и кaлинки нa тяхнo мяcтo. Тихoмълкoм ce урeди c виcoкa зaплaтa и привилeгии зa ceбe cи и приближeнитe cи и изoбщo нe пoдкрeпи c рeaлни дeйcтвия чeтиримeceчнитe прoтecти нa грaждaнитe.
    Рaдeв нямa никaквa пoлитичecкa пoзиция,тoй глeдa дa ce зaдържи нa грeбeнa нa вълнaтa кaтo пoдкрeпя cилнитe нa дeня - кaктo пoкaзa c пoвeдeниeтo cи при нeзaвършилитe oщe избoри в CAЩ. Нeкoлкoкрaтнo пoгaзи Кoнcтитуциятa и ce пoкaзa кaтo прoфaн дoри oтнocнo cдeлкaтa зa caмoлeтитe.
    Цeлтa му e втoри мaндaт, кaктo нa Бoриcoв цeл e дa ce урeди c върбoвa прeзидeнтcкa cянкa cлeд бурнитe cъбития нa дeceтгoдишнoтo му упрaвлeниe.
    Тoвa e иcтинaтa, cкъпи cънaрoдници.

    Коментиран от #30

  • 23 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Комуниста":

    Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.
  • 24 Бай Стою касапина

    11 9 Отговор

    До коментар #19 от "Нe иcкaм":

    И за оратор не става, освен ако не е наизустявал някаква реч цяла нощ пред огледалото. Зададат ли му въпрос, който не е наизустил предварително направо не го търси. Гола вода е!
  • 25 Уинстън Чърчил

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Комуниста":

    Никой като мен не ненавижда болшевизма и революционното насилие, което го предхожда … Но омразата ми към болшевизма и болшевиките не се дължи на глупавата им икономическа система или нелепата им доктрина за невъзможно равенство. Тя идва от кървавия и опустошителен тероризъм, който практикуват във всяка страна, която са опустошили, и единствено чрез който тяхното престъпно управление може да бъде поддържано … Режимите, които са взели властта с насилие и узурпация, често прибягват до тероризъм в отчаяните си усилия да задържат онова, което са откраднали.” /Реч в Камарата на общините, 08.07.1920 г./
  • 26 Лапаiки на

    3 4 Отговор
    боко, гурелов преглъща хапчетата си.
  • 27 Сандо

    7 6 Отговор
    Приемайки Трите морета,Радев се разкри като американска подлога.За мен той не е вариант за нов президент,аз искам човек,който мисли и работи за бъдещето на България,което и без друго е проблемно,а не за обикновен слуга-изпълнител на чужда воля.

    Коментиран от #29, #31

  • 28 Про тоталитаризма

    3 4 Отговор
    Няма ляво и дясно,има горе и долу.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 След първото

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Симпатизирах":

    изречение набих минус с 200! Не си направих труда да се мъча с сто процентова тролска простотия!
  • 31 Нали беше

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "Сандо":

    Руски агент!😀 Сега американски!😀 Е айде разберете се! Да пуснат в медиите за глупаци едно комунике, та да имате обща позиция! 😀! А може би защото е най добрият Президент и не може да го поделите между големите сили!😀
  • 32 Friky

    4 6 Отговор
    Още един ден, още един лев. Гарелов се продаде, то си личеше още преди година-две. Жалко, гербераст.
  • 33 Мнение

    3 2 Отговор
    Бай Иване президентът много правилно е усетил настроенията на хората те не искат по-вече БКП и нейните производни. Когато ти се чуваше думата навремето, видяхме какво направихте, едно голямо нищо, ето защо никой не те взема на сериозно вече.
  • 34 Развийш ли

    1 2 Отговор
    Трябва да си хептем изтрещял да гласуваш за този Бастун
  • 35 Явно

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Радев иванов икънев са на един акъл или може да стане член на герб но с него и без него българия нищо не губи
  • 36 БАЙ СПАС

    1 0 Отговор
    ти защо се продаде на шайката бе Бай Гарелов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове