Last news in Fakti

6 Януари, 2021 07:27 2 801 55

Третокласници с изгаряния след излагане на UV лампа

  • изгаряне-
  • дете-
  • училище

Устройството, което служи за дезинфекция, било дарено от родител без знанието на ръководството

Третокласници с изгаряния след излагане на UV лампа - 1

Четири деца са с кожни изгаряния, след излагане на UV лампа в клас. Учениците са в III клас, в училище в село Бистрица. Лампата била дарена от родител, след като децата от началния курс отново се върнаха в клас. Такъв тип уреди се използват за дезинфекция. Опитът да се опази здравето на децата обаче доведе до изгаряния, предаде БНР.

Две от децата, които са били на първия чин, най-близо до лампата, са и с най-сериозни поражения. Вчера след училище те са били със силна болка в главата и очите. Другите две са пострадали по-леко, но са на медикаменти.

А самата UV лампа, според ръководството на училището, е била включена само около час в стаята. Според част от децата – в продължение на часове. Директорът се извини пред NOVA за случилото се, а родители се колебаят чия точно е вината. Сигналът е получен в рубриката „Моята новина”.

За сина на Гергин Станиславов първият учебен ден след дългата пауза бил изпълнен с еуфория.

„Прибра се в доста добро настроение, радостен. Вечерта след 23,30 часа се събуди, необичайно за мен, плачейки с мъжки сълзи. Не можеше да си отвори очите, доста зачервен в лицето, съответно с изгаряния на кожата, изгаряне на очите, оттам възпаление, болки”, споделя бащата на пострадалото дете.

Заедно със съпругата му започнали да търсят отговор защо детето се чувства зле в групата, с която общуват с останалите родители от класа.

„Беше написано, че през целия ден е била поставена UV лампа, кварцова предполагам, и през всичките учебни занятия тя работела”, каза Гергин.

Други две деца са с по-сериозни поражения, защото са били по-близо нея. Като синът на Мария Мирчева. От ръководството на училището поднесоха извинения на родителите за случилото се.

„Вчерашния ден, знаете, беше първият работен ден за новата учебна година, първия учебен ден за децата от доста време насам. И под влияние на тази еуфория не сме обърнали достатъчно внимание, за което пък се извинявам”, заяви Снежана Нешева, директор на 192-ро СУ „Христо Ботев” в село Бистрица.

Според нея лампата се е озовала в класната стая, след като майка на едно от децата я дарила, без да уведоми ръководството.

„Имало е учители, разпечатано е кашончето с лампата след 4-тия час, според докладите, които ми предоставиха учителите, които са влизали в тези часове. Просто явно учителят не е бил запознат с действието на това устройство и не е обърнал внимание, че лампата остава включена”, обясни Нешева.

На този етап наказания няма да бъдат налагани. Учителят на децата е бил за първи път с тях, след като предишната им класна е напуснала от страх да не се зарази с вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И родителя

    41 5 Отговор
    и училищното ръководство - безмозъчни !

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    28 7 Отговор

    До коментар #1 от "И родителя":

    Защо родителя?

    За мен ръководството коствено, а на първо място учителят в класната стая е безмозъчен.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Мутафчийски

    25 0 Отговор
    Смърт от ваксини и изгаряния от UV лампи не е нищо сериозно, важното е че нямат коронавирус! Между другото продължавам да търся 25 000 пингвина.
  • 4 НАТО ВЕЦ

    33 1 Отговор
    Крещящ пример за практическа неграмотност. Неуки обучават .... Навсякъде е така в Тиквовината.
  • 5 Тъп

    12 0 Отговор
    Извинете, че изгорихме децата.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Поправка - Косвено* (без Т в средата)
  • 7 Ггггг

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Учителят и директорът са за съд!
  • 8 Аферим

    20 0 Отговор
    Утре с тъмни очила и плажно масло с висок UV филтър.
  • 9 Zrock

    37 0 Отговор
    УВ лампите са най-добрия начин да избиеш гарантирано всичко живо в дадено помещение- факт. Те се включват , когато вътре няма хора животни и растения- факт. Два часа опити са спестили пет минути четене на ръководството за употреба- тъжен факт.

    Коментиран от #26

  • 10 Хикс

    21 5 Отговор
    Кой позволява родител да поема такава самоинициатива ?

    Коментиран от #13

  • 11 Имам някакви смътни спомени

    8 1 Отговор
    от детската градина, че ни облъчваха с някакви лампи. Носехме очила като за плуване, но тъмни. Някой беше писал преди време, че преди години е било практика такова "облъчване". Има ли някой от тук пишещите подобни спомени и някаква представа - за UV-лампи ли става въпрос?

    Коментиран от #29, #35

  • 12 цербер

    3 2 Отговор
    Третокласници СА с изгаряния след излагане на ултравиолетова лампа. Устройството, което служи за дезинфекция, Е било ПОдарено от родител без знанието на ръководството на училището. И АЗ СЪМ ТРЕТОКЛАСНИК,АМАААА! АМА ХА!

    Коментиран от #17

  • 13 Явно никой не го е позволил

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хикс":

    Родителят е поел самоинициатива, просто никой не му е забранил. Дано няма трайни негативни последствия за децата.
  • 14 на село

    0 2 Отговор
    За мен ръководството коствено..."Косвено" се пише,бе алооу!

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    4 3 Отговор
    Да се забрани вноса на тия лампи в тоя им вид. Задължително да се продават в комплект с таймер. Кой точно от няколкото учители влизащи в различните часове трябва да следи часовника за включването на лампата? Таймер за включване и изключване! В някои магазини се продават на цена от 5-6 лв.
  • 17 Мисли, преди да пишеш

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "цербер":

    Първото, за което говориш е от заглавието. В заглавия е напълно допустимо да бъде пропуснат глаголът, ако става ясно от контекста, за какво става въпрос. Второ: откъде-накъде "ПОдарено"? Какво точно ти пречи в "дарено"?
  • 18 Кукуригу

    7 1 Отговор
    Как ще ги стигнем американците?...Ето как!
    А след време тия дечица където ги "обучаваме"дистанционно няма да стават за нищо друго освен за министър-председатели!...И да не се чудите като пият белина!

    Коментиран от #21

  • 19 бай Киро

    8 1 Отговор
    Хора,цари масова истерия раздухвана в юдейските-медий и подвластния им(на юдейте) политически елит.Не,че не вярвам във вируса(по това време винаги си имаме някакви грипни вируси),но безумието което ни се наложи ще води до още по големи абсурди.Пак добре,че за превенция от грипа съпответния учител не е произвел(със сравнително лесна химическа реакция) доволно количество от газа хлорин.В добре изолираната класна стая щеше да стане чудо.Мога да ви уверя,че ефекта над малчуганите-вирусоносители щеше да е умопомрачаващ.
  • 20 А коментар 6

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "на село":

    прочете ли? Човекът си е поправил грешката.
  • 21 Мууу Муууу

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Кукуригу":

    Защо само за премиери? Ако са предатели,и за президенти ще стават!
  • 22 Преминаващ оттук

    9 1 Отговор
    Всичко в това образование е объркано. Като започнеш от учебници. Даскали които не работят съвестно. Ходят само за заплата. Не искам да правя паралел с някогашните учители когато ние учехме. Изградихме консуматорско общество. Не може ли да стане по нормалния начин ще платим и продължаваме напред. След това пак и пак.
    Похвално за родителя който е дарил тази лампа. Но учителя е бил длъжен да уведоми своите колеги след като е прочел инструкциите. Детското здраве не е маловажно след това целодневно облъчване с Uv лъчи.
  • 23 обща култура

    20 0 Отговор
    Какъв неграмотник трябва да си, за да не знаеш от обща култура,че УВ лампата се включва само при отсъствието на хора животни и растения,защото ги унищожава.След като,се изключи УВ лампата,задължително се отварят прозорите,за да се проветри от натрупания озонен(усеща се като мирис),който също в голямо количество е вреден.В случая мога да упрекна,както неграмотните родители,подарили лампата,които някак си не са предупредили неграмотните учители,как се биорави с това оръжие.Наричам го оръжие,защото то унищожава всички микроби,вируси и бацили,но е оръжие и за всичко живо,което е в близост до него,когато работи.

    Коментиран от #50

  • 24 Айсотир

    1 1 Отговор
    Кварцовите лампи са инфрачервени.
  • 25 Баровеца

    12 0 Отговор
    Аз мисля,че вината е единственно на този който е пуснал тази лампа,но не е наясно какво е пуснал ,а по оринцип няма нищо лошо да я пускат когато няма никой в стаята!

    Коментиран от #27

  • 26 Порно

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Zrock":

    Точно. И след употреба се проветрява , защото озонът във висока концентрация дере гърлото и белите дробове.
  • 27 По-комплексно е

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Баровеца":

    Представи си ситуацията: 4 учебни часа кашончето с лампата стои някъде в класната. Детето, чиято майка е дарила лампата, най-вероятно е споделило, респ. се е похвалило, вече пред съучениците, че "Мама подари UV-лампа". И влиза новият класен, който тепърва трябва да се запознае с децата и най-вероятно да ги спечели нa своя страна, за да го слушат. И децата почват: "Хайде да отворим лампата...Ама кога ще я отворим....Ама, хайде деее...". Децата любопитни, учителят - неосведомен, как се борави с лампата....Майката също е трябвало да се осведоми какво дарява и какви са рисковете и да предупреди.
  • 28 Ужасен родител

    11 2 Отговор
    Такава простотия, такава липса на елементарна обща култура, може да бъде само от лице, което се е самоиздигнало над всички и над всички. То се нарича "учител". Очите на децата са увредени сериозно. Тая паразитна, неука и арогантна сган- учителите, да отива в нафталина.

    Коментиран от #33, #34, #38

  • 29 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Имам някакви смътни спомени":

    Бяха друг вид лампи, облъчваха по минута или секунди. До сега си остава добра профилактика за избиване на бактерии и вируси. Само че лекарите тогава бяха образовани, а не с купени дипломи, като някои днес!

    Коментиран от #32

  • 30 Забавачка

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "boiko":

    Те затова върнаха децата в клас и детските градини, защото да обещаваш е едно, а да плащаш друго.
  • 31 Лампи

    0 0 Отговор
    Вероятно вече в нас няма такива лампи, като нищо може да са забранени в ЕС.
  • 32 Имаш ли представа

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    какъв вид лампи са били? Спомням си само очилата и нещо специфично във въздуха, ще го нарека "миризма". Нямам представа по колко време е траела процедурата. Отдавна се чудя какво точно е било. Зная, че е било за засилване на имунната система и отвреме-навреме като че ли усещам въпросната миризма. Благодаря за отговора!
  • 33 Ти, като родител,

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ужасен родител":

    ако занесеш такава лампа, няма ли да се информираш какви са рисковете за детето ти и да предупредиш. Къде е отговорността на родителя към детето му, а и към чуждите. Майката е направила "мечешка услуга". С добри намерения е била, но безотговорна.

    Коментиран от #36

  • 34 А и пропускате нещо

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ужасен родител":

    в цялата работа - учителят също е бил в стаята, докато е работела лампата, т.е. в случая и той е потърпевш.
  • 35 плкт

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Имам някакви смътни спомени":

    Нас ни облъчваха в час по физическо, по- точно облъчваха гърдите ни. Поставяха ни очила и стояхме определени минути, на определено разстояние от лампите. Учителят засичаше времето.
    Не разбирам как някой ще внесе нещо в клас, учителят ще го включи и ще го остави включено с часове. Това не е духaлка или климатик.
  • 36 Ужасен Родител

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ти, като родител,":

    Проблемът не е в майката, която е занесла лампата. Майката не е влязла в час и не тя я е пуснала. Елементарата, базовата обща култура предполага да се помъчиш да разбереш какви последици ще има пускането на лампата, работиш сред деца!!!

    Коментиран от #40

  • 37 Ужасен Родител

    3 0 Отговор
    Учителят е бил на бюрото си или пред дъската. Не е бил срещу лампата. Ако е бил, най-вероятно са засегнати частта от главата- тил и тялото гърбом. Открита кожа и очите не. Сега е зима и учителят не е бил по къс ръкав. Най-много вратът му да е изгорял. Това е престъпление от безхаберие!!!

    Коментиран от #42

  • 38 плкт

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ужасен родител":

    Как така учителите ще са необразовани?! Те са галениците на партиите и на Янка Такева. Масово от ВУЗ-а ги вземат направо в училище- млади, грамотни, даже не е нужно да са дипломирани. Изкарали 1-2 курс задочно и започват да учат учениците. Единственото условие е да са под 29 год. Даже заплатите им вдигат всяка година и то чувствително им ги вдигат само и само да станат учители.
  • 39 плкт

    2 0 Отговор
    Много обичат даренията!!! Утре и бомба може някой да внесе. Къде е охраната? Кой позволява да се включват в училище разни неща в клас?
    И изобщо училището стана разграден двор. Всеки влиза и излиза, месят се в работата на учителите, всеки дава акъл, вкарват скрити записващи устройства, назначават- уволняват по симпатии ли щото някой родител харесвал- не харесвал учителя или директора... Концерт по желание. Училището отдавна не е институцията, която беше.
  • 40 Само че запознаването с упътването

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ужасен Родител":

    за употреба на устройството не се прави по време на час. Майката, предполагам, е запозната отнякъде с въпросния тип лампа - я има такава вкъщи, я в работата. Нормален човек, дори и цвете в саксия да подари, информира човека, на когото го е подарил, как да се грижи за цветето - на слънце или сянка да е, на колко време се полива и т.н. И говоря за цвете в саксия, а не за човешкото здраве и, в частност, за здравето на деца, че и на твоето собствено. Прочетох за този тип лампи - прочетете и Вие какви са възможните последици в дългосрочен план. (Няма да ги пиша, не искам да вкарвам паника). После ми кажете - наистина ли мислите, че поведението на майката е отговорно? И пак повтарям - и учителят е бил изложен на въздействието на лампата. Постъпката на майката е немарлива и безотговорна. Макар и с добри намерения. Но често се случват неща точно по този начин.
  • 41 Ужасен Родител

    2 0 Отговор
    Така беше. Зимно време сутрин ни събличаха по гащи и ни печаха. Идеята е била да се компенсира липсата на слънце. Днес подобно нещо е отречено от науката. Иначе сме имали такава лампа в къщи. В инструкцията и пишеше, помня и до днес. Слагаш специални очила, пускаш лампата за две минути и чакаш в длуго помещение за две минути- да загрее. След това влизазаш и се печеш 15 секунди. Всеки ден добавяш по 15 секунди, но не повече от общо 4 минути. Само за зимно време като профилактка, а лятото преди ходене на море, нещо като подготовка на кожата.
    Иначе съм трепал мухъл с лампата, имаше ефект.

    Коментиран от #43

  • 42 Да, пред дъската

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ужасен Родител":

    По мое време, влезеше ли учител в клас, а особено нов, първото нещо, което правеше е, да седне на бюрото и да провери по дневник, кой е в час, кой не. Идваше ред на това той и всяко дете да се представят с една-две думи. И обсъждане на това, какво ще се прави днес. Тогава се заставаше пред дъската, а някои, в зависимост от материала, си преподаваха и от бюрото. Дали с изгаряния по гърба или на друго място...Факт е, че учителят и децата са били в стаята, а майката - не.
  • 43 Помните ли

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ужасен Родител":

    какъв тип е била лампата?
  • 44 Ужасен Родител

    3 0 Отговор
    Пак повтарям, от правна гл.т. проблемът не е в майката. Теоретично би могло майката да бъде съпричинител, но е съмнително. Не би издържало в Съд. Разберете това. Давам пример- подарявам неподходяща, опасна играчка на дете, става лек инцидент/без последици!/- отговорността е за Родителя/Попечителя/Наставника. Относно подаряващия, само ако е дал играчката директно на детето, без знанието на Родителя, само тогава може да носи отговорност. От момента, когато лампата е във владение на учителя, само той отговоря. Ясно е че майката не е влязла тайно и не е пуснала лампата в отсъствиета на учителя. Фактите сочат обратното.

    Коментиран от #46

  • 45 Ужасен Родител

    1 0 Отговор
    Беше китайска/това е соц. време-80години/, но пишеше на руски и английски. Ние и викахме кварцовата лампа. Светлината от нея и миризмата от нея/след работа миришеше/ беше същата като в детската градина. Тогава не е имало голямо разнообразие. Помня, че след работа изстиваше много дълго време, пареше. Била е на UV принцип. Това помня.

    Коментиран от #47, #48

  • 46 Не зная как е правно, но

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ужасен Родител":

    казахте: "Елементарата, базовата обща култура предполага да се помъчиш да разбереш какви последици ще има пускането на лампата, работиш сред деца!!!". Лампата е вредна и за деца, и за възрастни. Да, така е, учителят работи с деца. А каква е дефиницията за "майка"? Има ли нещо общо с деца или не? И още нещо, майката на класния ли е дала лампата или на кого? По принцип такива неща не се оставят просто така в стаята. Както писа някой по-горе, по такъв начин биха могли да вкарат и други неща. Ако майката беше вкарала взривно устройство (опазил Бог), тя ли щеше да е отговорна, или учителят, разопаковал кашончето?
  • 47 Благодаря!

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ужасен Родител":

    Това за "кварцовата" лампа е някаква насока.
  • 48 В крайна сметка си мисля,

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ужасен Родител":

    че и майката е трябвало да предупреди, а не да разчита, че учителите са запознати и/или имат времето по време на час да четат, как се използва лампата (тя всъщност може и да го е казала на човека, който е приел от нея лампата), и учителят не е трябвало да разчита (съзнателно или подсъзнателно) на това, че някой е щял да го предупреди да внимава. Както казах, ситуацията е доста комплексна и не е редно да се прехвърля вината само на една от страните. А и информацията в статията не е достатъчна, за да се правят задълбочени изводи. Дано да няма дълготрайни отрицателни последствия за здравето на децата и учителя.
  • 49 Ужасен Родител

    1 0 Отговор
    Госпожо/дано не бъркам, ако бъркам не се сърдете/, права сте. Но от гл.т. на носенето на юридическа отговорност, нещата се различават от това коеми мислим за редно и морално и това, което казва законът. Иначе и майката има проблем с общата култура, следвало е да РАЗЯСНИ на учителя опасностите, но няма данни, това да е сторено. Поведението ва майката е елемент от условията, които са способствали за извършването на деянието.
    Иначе дефиниция за майка в нашето право има, но от гл.т. на различни закони- В наказателния кодекс, ако лицето произхожда от лицето, което го е родило, подобно е и в Семейния кодекс- презумпция за майчинство, лицето- което е родило дете и т.н.

    Коментиран от #53

  • 50 обща култура

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "обща култура":

    В случая има и друг момент,доколко е истиската мощност на УВ лампата.Ако е, както е написал някой,че се продава по 5-6- лева,то това е лампа,опасна само за очите на децата намиращи се в близост до нея.В началото на пандемията си купих УВ лампа която има мощност да прочисти 150 кубически метра помещение,за 15 минути(скъпо удоволствие).Максимума беше на позиция 3 за 60 минути,с които можеш да унищожиш големи бозайници,ако са затворени в помещението.След като разбрах,че е пълна манипулация със смъртноста от вируса,я ползвам само за матраците на леглата(убива акарите)и в гаража за убиване на мишки(вместо капани).Има по добра технология от УВ лампата(Печиствател на въздуха до 95N).Въздуха се всмуква,минава през специални цилиндри с УВ светлина и убива всички вируси и бацили,като събира и всичката прах а от два отвора,след специален филтър,излиза само чист въздух.Прилича по вид на голям цилиндър с вентилатор,но не е.Не е вредно за хора,животни и растения,защото целия цикъл е закрит,но цената започва от 210 евро,за 80 кубически метра и се качва до 1000 евро за над 200 кубически метра помещения.Най полезното за мен от този пречиствател на въздуха е че изчиства въздуха от цигарения дим,не трови кучето и децата и вече нищо в помещението не пожълтява.Филтъра за въздух има пет светлоотразителя.Когато светнат и 5-те лампи,се вади и се мие с веро и топла вода,като след като се подсуши,отново се поставя в действие.Написаното от мен е за хора(допускам,че не всички са запо

    Коментиран от #51, #52

  • 51 обща култура

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "обща култура":

    Написаното от мен е за хора(допускам,че не всички са запознати),които ако не знаят,могат да си подобрят начина на живот и вредата от тютюнnевия дим,като разполагат винаги с чист въздух,без вируси и прах и пожълтели стени и пердета.
  • 52 Това за 5-6 лв. май се отнася

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "обща култура":

    за таймер, а не за самата лампа. Поне аз така го разбрах.
  • 53 Както казах,

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Ужасен Родител":

    нямам представа, как изглежда от правна гледна точка. Най-вероятно роля би играл фактът, че при отсъствието на майката, учителят носи отговорност за децата. Не се и опитвам да го разглеждам от правна гледна точка - законите често, за добро или лошо, не са гъвкави. Но не значи, че всеки закон е съобразен със здравия разум и моралния аспект на нещата. Но си има хора, които могат да се занимават със законовите аспекти и да спят спокойно, дори и когато им се падне случай, в който законът е в разрез с морала. Ще дам само за пример - ако жена се защити с лютив спрей срещу изнасилване, ще бъде жертва в едно дело, но и нападател в друго. Не говоря за България. Ако жената, използвайки спрея, причини смъртта на нападателя си (астматик например), най-вероятно ще се води дело за непредумишлено убийство (не зная, какво би се случило с делото срещу насилника, в случай, че е мъртъв). Мои приятели, занимаващи се с право, са ми разказвали за случаи, в които, заради вратички в закона, ръцете на съдиите са били вързани и не са могли да произнесат справедливата от човешка и морална гледна точка присъда. Има ли един престъпник добър адвокат, който е добър адвокат, не защото е добър човек, а защото познава вратичките и тънкостите, и, освен това, не се притеснява да ги използва, дори и когато е наясно, че защитава престъпник, шансовете за престъпника да се измъкне от закона, нарастват. Но, както и да е...Много задълбах.
  • 54 Ужасен Родител

    2 0 Отговор
    Права сте Госпожо. Друго не ми дава мира. Когато работи подобен уред, светлината от него е изключително силна и дразнеща, ако за миг се опитате да се вгледата в работещия уред без очила, очите ви инстиктвиво се свиват и затварят. Светлината е толкова силна и дразнеща, невъзможно е да се гледа с невъоръжено око. Отделно, светлината в помещениято става ярка, като при работа с оксижен. Как децата са писали и са чели на додобна светлина, защо не не са протестирали? Е това не мога да проумея.
  • 55 Кси

    0 0 Отговор
    Учителят е отговорен, как така ще позволи да се ползва уред без да е наясно как работи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове