Last news in Fakti

6 Януари, 2021 11:29 2 099 18

Иван Петков: Изключването на Гергов ще бъде единствено в плюс за БСП

  • георги гергов-
  • бсп-
  • иван петков

Според социалиста жалби за сериозни манипулации, фалшификации и злоупотреби са подавани години назад

Иван Петков: Изключването на Гергов ще бъде единствено в плюс за БСП - 1
Снимка: БСП

“Много пловдивски социалисти подкрепят изключването на Георги Гергов и дори смятат, че това действие е леко закъсняло”, според Иван Петков от Пловдив, който e член на Националния съвет и на Предизборния щаб на БСП.

По БСТВ Петков поясни по повод казуса с Гергов, чието изключване от партията бе решено вчера от Изпълнителното бюро, следното: „В решението на ИБ е описано, че има жалби от страна на пловдивските социалисти години назад. Още тогава сме писали към Общопартийната контролна комисия, но никога не се е обръщало внимание на сериозните манипулации, фалшификации и злоупотреби. Най-накрая това е една крачка, която ще генерира множество позитивни неща за Българската социалистическа партия в Пловдив“. Той отправи апел към членовете на НС да подкрепят това предложение на ИБ.

Социалистът припомни и за събрание, провело се преди месец, в нарушение на всякакви правила на БСП и в нарушение на ИБ да не се провеждат мероприятия с повече от 30 души. Става въпрос за свикването на Областния съвет на БСП в Пловдив, на който бе избран удобен на Гергов кандидат, според болшинството партийци. Впоследствие Контролната комисия отмени този избор.

„Това е точно стила на Гергов: стил 90-те, мутренският стил, но ние не искаме Българската социалистическа партия да се превръща в такъв тип. Трябва да се чуе мнението на всеки един член“, заяви Иван Петков.

Младият социалист изтъкна: „Най-важният удар, който направиха българските социалисти, беше на вътрешнопартийните избори. На него 856 социалисти гласуваха за Корнелия Нинова“. Петков призна, че е отвратен и посочи, че по всякакъв начин хората на Георги Гергов са направили всичко по силите си само и само избирателите да не излязат да гласуват.

Иван Петков представи и информация, според която в с. Ягодово, където живее Георги Гергов, председател е неговата племенница, която чинно си е записвала кой влиза да гласува.

„Убеден съм, че изключването на Гергов от партията ще бъде една инжекция с адреналин. Този акт ще бъде единствено в плюс за БСП“, категоричен е той. По мнението на социалиста НС трябва да делегира служебно ръководство, което да бъде до провеждането на отчетно-изборните събрания в Пловдив. Но тези действия трябва да се случат след парламентарните избори на 28-ми март. „Оттук нататък отиваме на избори, но не с хората, които направиха Георги Гергов председател в Пловдив“, каза още Петков.

Той не отхвърли възможността за нови атаки: „Очаквам остра негативна реакция от хората на Гергов, но решението за неговото изключване ще хвърли положителна светлина не само върху Българската социалистическа партия в Пловдив, а и на национално ниво. Това ще бъде една емблема, по която ще се водим, а именно: “Ние не сме с чорбаджиите, не сме с тези капиталисти, които играят с мутрите“, заключи социалистът от Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Пешо

    6 10 Отговор
    Градският съвет на БСП в Пловдив взе решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. ХА ХА ХА .... МАФИЯТА БКП / БСП СЕ СДУХА...
  • 2 Комисар

    3 10 Отговор
    Нас червеното знаме роди ни. Нас партията прасетата ни даде.
    Гергов да бъде председател на партията и паметник да му се издигне.

    Рапорт даден. Зелето в бидоня обаче ми свърши.
  • 3 Си ган

    6 8 Отговор
    Абе къде се загуби Нинова, няма я никъде напоследък? Явно е заета с вътрешни битки и Баце страда от липса на внимание :)

    Коментиран от #16

  • 4 Ха ха ха

    5 6 Отговор
    сите сте мошеници до един ! Червени подлоги, заслужаващи да са само на едно място ......
  • 5 розово

    9 0 Отговор
    Макар и млад говори като политик.Много хора могат да му повярват.

    Коментиран от #7, #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БСП

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "розово":

    Научил е много на семенарите организирани от Гергов.
  • 8 Активист на БКП

    3 7 Отговор
    Нинова разцепи БСП! Нинова вън от БСП!!!!!!

    Коментиран от #10, #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Червен имбецил

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    Грешка!!! Още дълги години Нинова да е водач на Червените Кхмери, че и Баце ще иляди на изборни победи :)
  • 11 сила

    8 0 Отговор
    СВИНЯРА е най голямото зло за БСП, отвращението което това създание предизвиква у хората е пагубно за партията.Трябваше да бъде изгонен преди много много години.......
  • 12 Сър Пичук

    4 3 Отговор
    Ако изключите и К. Нинова, К. Добрев, Р. Овчаров и още някои от обкръженията им, ще хвърлите още по-положителна светлина.
    А най-добре ще е да закриете самата партия и да направите нова лява партия нямаще нищо общо с БСП и хората участвали в ръководствата, правителствата и парламентарните групи на тази партия.

    Коментиран от #17

  • 13 Фактология

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "розово":

    Виждала съм го при представянето на Иво Христов..Малък пикльо и 2 думи на кръст не може да каже.Важното е, че успяха да махнат свинаря..
  • 14 Беринг сунд

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Активист на БКП":

    Добре си върши работата Нинова ,

    доста плевели окоси!

    Жена , пушка!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Напоследък

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Си ган":

    Нинова беше доброволец в Ковид отделение.Не съм неин привърженик още от доста отдавна, но простащините и помията върху нея надхвърлят здравия разум и обективността. Впрочем - в това отделение нямаше герберски функционери или депутати доброволци, може би са били в други?.
  • 17 Мечтания

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сър Пичук":

    - БСП я има отпреди ГЕРБ, и дори Борисов е бил неин член. Ще я има и след ГЕРБ, а Борисов ще се опита да използва този факт от биографията си в своя защита. Аналогия със СДС - но и с много други партии необходима ли е?

    Коментиран от #18

  • 18 Истина

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мечтания":

    Бкп я имаше преди години а бсп се роди за една нощ / и бсп дпс сдс герб патриоти атака абв и тем подобни са рожна на бкп/
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове