Last news in Fakti

6 Януари, 2021 11:51 2 711 42

БСП - Пловдив сне доверие от националното ръководство на партията

  • георги гергов-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Пловдивската организация на БСП, която е втора по големина в страната, остро реагира на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите

БСП - Пловдив сне доверие от националното ръководство на партията - 1
Колаж: ФАКТИ

Градският съвет на БСП в Пловдив сне политическото доверие от националното ръководство на партията. Това е станало на заседание, проведено онлайн снощи.

Декларацията на социалистите идва часове, след като Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи на Националния съвет лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов да бъде изключен от партията.

Националният съвет не може да изключи Гергов, защото той сам е напуснал НС в края на декември.

Мотивите за единодушното решение на пленума са системно нарушаване на Устава на партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията. В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история, пишат пловдивските социалисти.

Пловдивската организация на БСП, която е втора по големина в страната, остро реагира на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава, допълват от БСП - Пловдив.

Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дедо Герчо

    14 9 Отговор
    ГОЛЕМ ПРАЗ...ХАХАХА...

    Коментиран от #42

  • 3 Жоро

    17 34 Отговор
    Комунистите се развълнуваха че ГЕРБ ще ги отвее на изборите като вятър перо от петел.
  • 4 да питам

    29 3 Отговор
    На мен ли ми се струва или цирка почва ??!
  • 5 Герберастин

    11 9 Отговор
    Да, снехме доверието от Гергов, а Бойко Борисов днес скочил в Банкя ривър, но вместо кръста извадил суджук от онези 4 тона, които не стигнали до него. Никой не отразява новината, защото мразят Бойко, а той очевидно не ги изяде тези 4 тона суджук. Заспал народ сме! БСП и ГЕРБ сме номер 1!

    Коментиран от #28

  • 6 Д-р Ох Боли

    23 14 Отговор
    Комунистите се самоизяждат като в съветски концентрационен лагер
  • 7 лакмус

    26 5 Отговор
    това е за добро,така ще се отсее плявата от сеното!герговото бсп да се запище в герб!
  • 8 върл социалист.

    16 7 Отговор
    Пловдивски вариант на Цв.Цв. Ех,Нинова не си стратег! Тръгна на месар пържоли да продаваш! Трябваше да изчакаш,да минат изборите.Не че гергито е полезен.Отдавна трябваше да го махнете.Но губите много с Пловдив.
  • 9 Българка

    31 8 Отговор
    Гергов е гербераст под прикритие в БСП. Той получи от вожда милиони наши пари за варненската дупка не случайно. Така че Гергов вън не само от БСП, но и от политиката. Той трябва по-скоро да бъде разследван
  • 10 БАБА ВАНГА КАЗА НИНОВА ПРЕМИЕР

    21 9 Отговор
    Нинова напред не ги слушай

    Коментиран от #15, #16

  • 11 38888

    12 1 Отговор
    Какво стана с делото за смъртта на 4-мата работника, загинали при събарянето на хотела на Гергов през 2015г?
  • 12 Азззззззззз

    8 1 Отговор
    Голямата борба за европарите почва. Предатели за пари ще има винаги.
  • 13 КАПИТАЛИСТ

    7 12 Отговор
    НИНОВА Е В БСП ЗА ДА УНИЩОЖИ СТОЛЕТНИЦАТА ...
    АЗ СЪЩО СЪМ СНЕЛ ДОВЕРИЕТО ОТ КУРНЕЛА ...
  • 14 Търгашите

    7 7 Отговор
    и бизнесмените от БСП този път ще гризнат яко дръвцето. Нинова яко ще изпадне от класирането. По стара традиция точно преди изборите ще се скрие и ще води вяла предизборна кампания. Преди й стигаше само да влезе в парламента и да смуче. Ама сега трябва доста да се потруди, че ще бъде извън класирането.
  • 15 33333

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "БАБА ВАНГА КАЗА НИНОВА ПРЕМИЕР":

    Айде бегай при мама бивул от Крушевица да ти даде да побозаеш и не се отваряй да не родиш тракторче !
  • 16 Иван4о

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "БАБА ВАНГА КАЗА НИНОВА ПРЕМИЕР":

    Гергов и Нинова са ТОП приватизатори. Заради тях би следвало БСП(БКП) да смени името с БПП - Българска приватизаторска партия.
  • 17 Всички знаят

    4 9 Отговор
    Нищо не става от БСП! Там са зомбита, а в Герб крадци!
  • 18 сила

    15 4 Отговор
    СВИНЯРА Е АУТ,КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ.....БРАВО НА НИНОВА
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИБ на БСП

    4 4 Отговор
    Обичаме Бойко Борисов и затова не искаме да спечелим изборите! Само ГЕРБ!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гергов Играе за себеси, за ДАЛАВЕРАТА!!

    11 1 Отговор
    НЕЕ рано, нито късно да бъде изваден от редовете на БСП!! Пловдивската Организация е под негово влияние, но всеки има Глава на раменете и ще Преусмислят поведението си!! Някой ще тръгнат по Гергов, но свободни места за Вождове няма никъде!!!
  • 24 Георги

    6 3 Отговор
    Егаси цирка са в тази партия, за пореден път работят за ГЕРБ
  • 25 chi

    4 4 Отговор
    И тез започнаха да се лющят като сдс-то
  • 26 Сър Пичук

    7 6 Отговор
    Браво, Техноимпексова!
    След преизбирането ти бях сигурен, че ще продължиш курса и ще доведеш започнатото дело до край - унищожаването на БСП.
    От миналото знаем, че откъдето комунист е минал, всичко е разрушил и повече и трева не никне. След КПСС и СССР, сега виждаме и от нашите комуняги, че след унищожаването на държавата, като няма вече нищо друго за разрушаване, те се самоунищожават. Хайде, хаирлия да е и по-бързо да приключват.

    Коментиран от #29

  • 27 !!!?

    3 4 Отговор
    БКП/бсп си е ОПГ - и преди, и сега !!!?
  • 28 да питам

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Герберастин":

    Като разклатиш онова на раменете ти , дрънка ли ?
  • 29 ПКП

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "Сър Пичук":

    Г-жо Сърпичукова, ти да не си ПКП под псевдонима "Сър Пичук"?:))

    Още не можете да окрадете това, което комунистите построиха от 1947 г., когато взеха властта, до 1990 г., когато ви я подариха за да крадете... Лапай там!

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Само БСП

    5 5 Отговор
    Всички комунисти да ядат лайн.та на Путин изпратени като торта по Амазон и да отидат до кремъл за да ги наградят с ордени за смелата закуска
  • 31 Сър Пичук

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "ПКП":

    Драга ПКомунистическаП, много добре си се самоопределила.
    Всичко, което казваш евярно, с изключение на:
    - построеното е от народа, който вие тероризирахте и избивахте, а не от комунистите. Да имаше и редови комунисти, които строяха, но и те бяха жертва на върхушката.
    - финансирането беше с дотации от СССР в замяна на услуги, които не ми се иска да споменавам тук.
    - стратегията на развитие и това какво и как трябва да се строи се спускаха от "Големия брат".
    - Построеното се открадна от същите тези, които управляваха и тероризираха народа - БКП/БСП и ДС/ДПС. Нанапразно ДПС е най-богатата партия, а БСП е партията на червените милионери.
    -
  • 32 Никога повече Бсп на власт

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "ПКП":

    Реших да наиша този пост, защото винаги когато някой в групата изрази мнението, че комунистите са унищожили интелигенцията, аргумента се свежда до малоумния спор фашисти ли са били представителите на същата тая интелигенция. Интелигенцията де факто се свежда до убитите и осъдени от „народния съд“ непосредствено след 9-ти Септември. Но всъщност нещато стоят съвсем другояче.
    Комунизма другаре, както всички знаем, беше много прогресивен строй! В руската енциклопедия от 1953 пише: "ГЕНЕТИКАТА , ЛЪЖЕУЧЕНИЕ НА ИМПЕРИАЛИЗМА.” Който не вярва да се запознае с "научните" трудове на другаря акад. Лисенко. Тоз гений на съветската мисъл отхвърля хромозомната теория за наследствеността. През август 1948 г. с одобрението на Сталин в Москва се провежда сесия на ВАСХНИЛ (Всесоюзная Академия Сельскохозяйственных Наук имени Ленина), организирана от Лисенко и неговите привърженици. Класическата генетика и хромозомната теория са дискредитирани като реакционни и идеалистически. Те трябват да бъдат заменени с „единствено правилното“ материалистическо и прогресивно учение на Лисенко. Учените Вавилов, Завадовски и Константинов са посочени като съучастници и враговете на народа, защото критикуват малоумния му доклад „Псевдонаучната теория на генетиката“. И тримата, Вавилов, Завадовски и Константинов, са заточени и умират в лагер, защото не се отказват от буржоазните си предрасъдъци и генетичната теория за наследствеността.
    В социалистическа България комунистите следват неоткло

    Коментиран от #36

  • 33 Никога повече Бсп на власт

    3 3 Отговор
    В социалистическа България комунистите следват неотклонно примера на големия брат! От 4 до 8 април 1949 г. в София се провежда Биологическа конференция. Нейната цел е да извърши „преустройство“ на биологията и свързаните с нея дисциплини: науката генетикатрябва да бъде заменена с „учението“ Лисенко. Класическата генетика и хромозомната теория са обявени за идеалистически и буржоазни. Законите и фундаменталните достижения на Август Вайсман, Грегор Мендел и Томас Хънт Морган са отхвърлени като реакционни, формални и чужди на практиката. На конференцията българските учени-генетици са заклеймени, принудени са да признаят своите „грешки“ и публично да се самокритикуват.
    Промените започват още през предишната година. От 23 до 25 ноември 1948 г., четири месеца след августовската сесия на ВАСХНИЛ, вестник “Работническодело“ публикува три поредни статии на проф Игнат Емануилов, в които се нападат възгледите на българските биолози акад. Методи Попов, Стефан Консулов и Михаил Христов. Най-остра е критиката към акад. Дончо Костов - световно признат генетик, обвинен във „вайсманизъм“, който в трудовете си даже пропуснал да спомене за Лисенко. Ти да видиш какъв грях!
    Малко след това, през декември 1948 г., се провежда Петия конгрес на БКП. На него категорично се обявява, че пътят към социализма минава през диктатура на пролетариата, упражнявана по съветски модел. На конгреса важно място заема въпросът за марксистко-ленинската просвета и борбата на идеологическия
  • 34 Никога повече Бсп на власт

    2 3 Отговор
    Малко след това, през декември 1948 г., се провежда Петия конгрес на БКП. На него категорично се обявява, че пътят към социализма минава през диктатура на пролетариата, упражнявана по съветски модел. На конгреса важно място заема въпросът за марксистко-ленинската просвета и борбата на идеологическия фронт, който въпрос е предмет на доклада на другаря Вълко Червенков. Който другар е начело на тогавашния Комитет за наука изкуство и култура (КНИК). Червенков дава указания, отнасящи се до всички области на духовния живот – от философията до художествената самодейност. В частта за биология той заявява: „Нашата биологична наука и свързаните с нея институти са длъжни в кратък срок да се очистят от морганистките и други реакционни течения и да застанат безрезервно на мичуринско-лисенковски позиции“. Това е партийна директива, другари! И още: „Ние няма да разрешим задачата, ако не преобразим изцяло старата система на средното и висше образование у нас, педагогическите институти, Академията на науките и научноизследователските институти“.
    В своето изказване на същия конгрес Титко Черноколев зам. министър на земеделието, е по-конкретен. Той вече споменава имена и отправя остра критика към акад. Дончо Костов за това, че не следва съветския опит и приема, че хромозомите съществуват. Чудно е как не са го изгорили на клада, за тази ерес, щото отказва да признае, че учението на Лисенко е основата на "материалистическата биология".
    ВСИЧКО е подчинено на бруталния и а
  • 35 Никога повече Бсп на власт

    2 3 Отговор
    В своето изказване на същия конгрес Титко Черноколев зам. министър на земеделието, е по-конкретен. Той вече споменава имена и отправя остра критика към акад. Дончо Костов за това, че не следва съветския опит и приема, че хромозомите съществуват. Чудно е как не са го изгорили на клада, за тази ерес, щото отказва да признае, че учението на Лисенко е основата на "материалистическата биология".
    ВСИЧКО е подчинено на бруталния и абсолютен монопол на комунистическата идеология. Всяка от така наречените „творчески сфери”, всичко, което се смята, че принадлежи към духовния живот на българина, е длъжно да я обслужва и да утвърждава нейните догми и митове. Всичко се превръща в средство за непрестанна, натрапчива, истерична пропаганда. в От радиото и вестниците, до малоумните лозунги, които са навсякъде. Комунистите придават на ВСИЧКО политически характер. От науката и изкуството до прическата, облеклото и музиката, която слушаш. С ЕДНА ДУМА КОМУНИСТИТЕ Подобно на Светата инквизиция организират лов на вещици в научните среди, базиран изцяло на тяхната идеология. Която пък идеология, вместо да се основава на научни методи е изцяло подчинена на фанатичната „религия“ на пролетариата, че всичко, което идва от Запад е буржоазно и псевдо научно. Така е, когато „вожда“ е печатарски работник със седмокласно образование, а Комитета за наука изкуство и култура се ръководи от Вълко Червенков, който е сред най-образованите измежду другарите, има гимназиално образование, от к
  • 36 Сър Пичук

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Никога повече Бсп на власт":

    Единият път е би чрез лов на вещици, другият е бил с тотална цензура и ограничаване на достъпа до чужда информация от Запада, а най-перверзният - с държане на интелигенцията и учените в нищета. Един стругар, ватман, шофьор, тъкачка и т.н. взимаше в пъти повече от един учител, професор, лекар, инженер, учен. Най-богатите хора тогава бяха сервитьорите и "бакшишите". Качеството на "социалистическата интелигенция" си пролича след преврата от 1989г.
  • 37 НЕМЕДЛЕНО

    2 4 Отговор
    КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК , ПОДЛОГА НА ГЕРБ И УБИЕЦ Е ГЕРГОВ И КАТО ТАКЪВ ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН И НАКАЗАН БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА - ПО ПАРТИЗАНСКИ !СЪЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ И НА ЗАЯКОВ -ПИРИНСКИ , КАКТО И НА ВСИЧКИ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ !
  • 38 ДАРВИН

    1 1 Отговор
    ВЪТРЕШНОВИДОВАТА БОРБА МЕЖДУ МИЛИОНЕРИ Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА ! 2021 ГОД. ЩЕ ПОБЕДИ ДРУГИЯТ ВИД - ГЕРБ !
  • 39 ОБЕДИНЕНИ

    3 1 Отговор
    ГЕРГОВ , АКО БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕН , ГЕРБ ЩЕ ГО ПРИЮТИ КАКТО Е ПРИЮТИЛО ВСИЧКИ СВОИ ЧЛЕНОВЕ БИВШИ КУМАРАГИ -- А МОЖЕ И ТОВА ДА Е ЦЕЛТА НА МЕРОПРИЯТИЕТО - ГЕРГОВ ДА ДАДЕ ТЛАСЪК НА ГЕРБ В ИЗБОРИТЕ И ДА СБЪДНЕ ИДЕЯТА ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА ДВЕТЕ ПРЕСТЪПНИ ПАРТИИ , КАТО НИНОВА ПРОСТО СИ ЗАМЪЛЧИ !
  • 40 Ройчо

    2 0 Отговор
    Гергов е двойник на Гърневски. Щом във Фелибето бяха избрали Гърневски за кмет, защо да не се поведат и на ума на Гергата.
  • 41 ГЛЕДАЙ ТИ

    1 1 Отговор
    Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия..................И ОТКОГА КРАДЦИ КАТО ГЕРГОВ ИЛИ СТАНИШЕВ СТАНАХА АНТИФАШИСТИ РУСОФИЛИ И СОЦИАЛИСТИ - ТАКИВИ БОКЛУЦИ НАЙ ДОБРЕ ДА СА ПРИ КЪРТИЦИТЕ ЗА ДА ОБОГАТЯВАТ ПОЧВАТА !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове