Близо 70% от млечните и месните продукти в големите търговски вериги са български, сочи проучване на Сдружението за модерна търговия.
Най-сериозен е делът на българското производство при хляба и хлебните изделия, като има вериги, в които те са 100% местни.
По отношение предлагането на български стоки най-сериозен е проблемът при плодовете и зеленчуците – по-малко от половината от тези продукти в големите вериги са произведени у нас.
В тази категория обаче трябва да се отчете фактът, че поради географското си разположение, България може да произвежда само една част от плодовете и зеленчуците, които хората харесват и биха искали да закупят, допълват от Сдружението за модерна търговия.
Българските продукти се доставят от между 160 и 600 родни доставчици, с които работи всяка от шестте вериги – членове на сдружението.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гост
12:53 07.01.2021
2 Лъжите на Боко
12:54 07.01.2021
3 Мнение
12:57 07.01.2021
4 ТаУмВзе
12:58 07.01.2021
5 така е
12:59 07.01.2021
6 един от многото
13:01 07.01.2021
7 шоп
13:08 07.01.2021
8 Аман от глупости
13:22 07.01.2021
9 И от тия 70%
13:54 07.01.2021
10 Кой68
Много куца.
Коментиран от #12
14:37 07.01.2021
11 Ел Греко
14:55 07.01.2021
12 Куца я.... Ино прасе ако
До коментар #10 от "Кой68":
Си го гледаш ти без хормони химия и кво ли не ти трябват 6_ 7 месеца докьг стане 100 на килограма... А фермаджиите го правят за 3.5 месеца 100 кила ей за тва вкуса и качеството е различно16:04 07.01.2021
13 Йозеф
22:35 07.01.2021
14 Да ама
08:45 08.01.2021
15 факт
09:37 10.01.2021