Близо 70% от млечните и месните продукти в големите търговски вериги са български, сочи проучване на Сдружението за модерна търговия.
Най-сериозен е делът на българското производство при хляба и хлебните изделия, като има вериги, в които те са 100% местни.
По отношение предлагането на български стоки най-сериозен е проблемът при плодовете и зеленчуците – по-малко от половината от тези продукти в големите вериги са произведени у нас.
В тази категория обаче трябва да се отчете фактът, че поради географското си разположение, България може да произвежда само една част от плодовете и зеленчуците, които хората харесват и биха искали да закупят, допълват от Сдружението за модерна търговия.
Българските продукти се доставят от между 160 и 600 родни доставчици, с които работи всяка от шестте вериги – членове на сдружението.
-0 +11
-0 +15
-0 +16
-0 +12
-0 +12
-0 +9
-0 +8
-1 +5
-0 +7
Много куца.
Коментиран от #12
-0 +1
-1 +3
До коментар #10 от "Кой68":
Си го гледаш ти без хормони химия и кво ли не ти трябват 6_ 7 месеца докьг стане 100 на килограма... А фермаджиите го правят за 3.5 месеца 100 кила ей за тва вкуса и качеството е различно
-0 +4
-0 +0
-0 +1
-0 +0