Last news in Fakti

7 Януари, 2021 23:45 1 891 27

Росен Желязков се срещна с таксиметровия бранш

  • таксиметрови превози-
  • пътници-
  • росен желязков

До седмица ще има окончателно решение по отношение на основните промени, залегнали в текстовете на Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници

Росен Желязков се срещна с таксиметровия бранш - 1
Снимка: БГНЕС

До седмица ще има окончателно решение по отношение на основните промени, залегнали в текстовете на Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници.

Това стана ясно на среща на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и представители на таксиметровия бранш, съобщиха от пресцентъра на Министерството, цитирани от Епицентър.бг.

По време на разговорите бяха обсъдени предложенията постъпили в хода на общественото обсъждане на проекта за изменение на нормативния акт. От страна на участниците в срещата бяха изказани различни мнения относно ролята на нормативна регулация на компонентите на тарифата за таксиметров превоз, в т.ч. в контекста на настоящата епидемична обстановка.

Министър Росен Желязков изтъкна, че всички в сектора трябва да се обединят около общо решение, което да изразява в максимална степен интересите на индустрията, защитавайки и интересите на потребителите. Министърът призова, участниците в срещата да се търсят оптимални и удовлетворяващи решения.

„Всички теми, които бяха поставени от участниците в срещата ще бъдат подробно отразени в проекта на изменение на наредбата, който ще бъде изпратен до браншовите организации преди нейното обнародване", посочи министър Росен Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малиии

    13 5 Отговор
    Значи не да им намалят данъците на бакшишони, а да вдигат цени.Боже опази от герберски демокрация.Кражби,кражби и рекет

    Коментиран от #2, #13

  • 2 Ами стани и ти бакшиш

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    Да се възползваш от далаверата ..поне там не трябва да имаш дядо партизанин и вуйчо владика

    Коментиран от #3

  • 3 Малиии

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ами стани и ти бакшиш":

    Ей Айнщайн, приказката ми беше за законотворците а не за шишо бакшишо.Ясно? Умен си...

    Коментиран от #4

  • 4 Не съм айщаин

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Малиии":

    Ами питагор
  • 5 ДПС, на съд

    4 1 Отговор
    Дпс, нямат работа в парламеннта

    Коментиран от #8

  • 6 Оги

    10 1 Отговор
    Кви са тия туфлеци на снимката? Типични ганьовски екземпляри.

    Коментиран от #10, #16

  • 7 Тези

    4 0 Отговор
    Са от министерството
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 До кога

    2 3 Отговор
    Няма да се плащат осигуровки и здравни само ще прибират от формира уж си на договор но без осигуровки Гешев ако влезе в йелоу и ок да види как крия данаци и приходи ще му фръкне каскета да ги подхващат да стане лизинг на кола е 1000 на месец данък и други такси още 1500 на год. и горивото е по 600лв на месец отделно поддръжка и ще ги возиме за безпари мързеливците дето ги мързи да ходят 800метра на нова година ти се мазнът в лицето като слезе те кълне за клиентите само стари каруци и нищо повече едно време добре гърбеха океиците удрят ги в апарата и дума неможеше да стане клиента да каже от къде да се мине както реши шофьора от там

    Коментиран от #11, #14, #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Трътката

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "До кога":

    Кересте за бакшишите. Ще ме возиш не 800 Ами 80 метра ако искам, милюзин мързелив. Като не ти харесва, хайде на село и с мотиката.
  • 12 кОпАрКи

    2 2 Отговор
    Шест разбирача са се събрали да се правят на умни,защо не отиде полицията със водни оръдия и да ги изкъпе защото това вече смърди?😂
  • 13 БАКШИША

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    НЯМА НАМАЛЯНЕ, ВСИЧКО ЩЕ Е НА ГЪРБА НА НАРОДА, ДЕТО СЕ ВОЗИ НА ТАКСИ

    ДЪРЖАВАТА ДЕРЕ БАКШИША, ТЕ ДЕРАТ ХОРАТА, НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА СПИРАНЕ НА ТОВА ДРАНЕ
  • 14 В СТАРА ЗАГОРА

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "До кога":

    ИЗПРАТЕТЕ ГЕШЕВ ДА ИДЕ В СТАРА ЗАГОРА ДА ВИДИ ШЕВОВЕТЕ КАТО ГЕПЯТ ПАРИ ОТ БАКШИШИТЕ КАКВА КАСОВА БЕЛЕЖКА ИМ ДАВАТ ЗА ВЗЕТИ ПАРИ
    ВСЕКИ БАКШИШ ПЛАЩА ЗА РАДИОСТАНЦИЯ ПО 120лв/месец КОЛИТЕ СА ОКОЛО 600 КОЛИ СЕГА СМЕТЕНЕТЕ КОЛКО ПАРА СЕ УКРИВА НА МЕСЕЦ !!!! МОЖЕТЕ ЛИ ДА СМЯТАТЕ?

    ОТДЕЛНО ПЛАЩАТ СЕ РЕНТИ ЗА КОЛИТЕ, КАК СЕ ОТЧИТАТ ТИЯ ПАРИ?

    НА КОГО?

    ЗНАЧИ НЯКОЙ СИ КУПИЛ 10 КОЛИ И ГИ ПУСНАЛ НА РЕНТА, ВЗЕМАТ ПО 120лв/седмица РЕНТА И НИКЪДЕ НЕ СЕ ОТЧИТАТ ТИЯ ПАРИ И НЕ ИМ СЕ ПЛАЩА ДАНЪК !!!!
    СЕГА СМЯТАТЕ ЛИ ПРИ 300 КОЛИ НА АРЕДНА КОЛКО ПАРА СЕ УКРИВА НА СЕДМИЦА И НА МЕСЕЦ, А НА ГОДИНА?

    ГЕШЕВ СПИШ !!!!!
    НЕ САМО В СТАРА ЗАГОРА Е ТАКА , НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА, ДАВАТ СЕ КОЛИ ПОД НАЕМ И НЕ СЕ ОТИЧАТ ПРИХОДИТЕ ОТ НАЕМА НА КОЛАТА

    КАТ НЕ САКОМПЕТЕНТНИ, ИКОНОМИЧЕСКА МИЛИЦИЯ СПИ, ГЕШЕВ СПИ ЩО?
  • 15 Гост

    2 0 Отговор
    Да предложат махане на жълтия цвят или да може да се правят с фолио.
  • 16 Емил К.

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Оги":

    Защо обиждаш? Защо не се върнеш при родителите си да те възпитат и след това да пишеш и изразяваш мнение! Не ти е интересен коментара, напротив.
  • 17 Къртев 💬

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Оня с коня,но друг":

    Ако имаш малко достойнство и чест - никога не би нарекъл държавата си така! Липсва ти възпитание, като и на много други твои съмишленици! Научи се на уважение и със сигурност ще си промениш мнението! Държавата ни е прекрасна, хора с такова мнение допринасят за да е така!
  • 18 Bace da iliadi6. Чаушеско.

    0 1 Отговор
    Проблема е цените сегашните макс. Са ок. Вторият проблем. Категория С. 10 год. отседналост в софия.така беше преди да ги имаОК.отнасясе за клиентитеАло несме социален транспорт.а лукс. Индивидуален

    Коментиран от #20

  • 19 Гошо

    1 2 Отговор
    Драги читатели в град София от 8000 таксита са останали около 3000 дали разбирате това? Тази година излизат от лицензия всички коли до 2006 и бройката ще пада още . Най вероятно ще останат само мечтите да работят и тогава ще усетите европейски цени така че, дръжте се здраво !!!
  • 20 Отседналост

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Bace da iliadi6. Чаушеско.":

    Майтап ли си правиш нека да ги направим 30 тогава да те видя . А за С категория да задължително
  • 21 До “Баровците”

    3 1 Отговор
    Българския баровец се оплаква, че са му скъпи такситата, но не му е скъпо да пие бутилка уиски за 150 лева в бара или дискотеката. Едно уиски струва 19 лв в магазина защо го плащате десеторно а нямате 5 или 10 кинта за бакшиш. В Европа за такси ти трябва 20 евро.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Само да ти кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "До “Баровците”":

    Иди да караш в Европа да те видя как ще се справяш с тяхните закони .

    Коментиран от #24

  • 24 Имам

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само да ти кажа":

    Познати който карат в Германия и Англия и нямат проблем напратив доволни са когато всичко е ясно точно и има за всички защото техните закони освен че са измислени за клиента са измислени и за водачите
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 рядко се возя

    1 0 Отговор
    чааакай сега.Преди две години един такси драйвер ме помпи щото се вижда, че не съм от Сф и след няколко лафа от моя страна намали наполовина сметката.Разбра, че си знам правата.Просто ще влезе в пълнометражен филм за няколко лева незаконно взети от невинен пътник хахах.Как звучи, а?Иначе уважение към спазващите тарифите шофъори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове