Last news in Fakti

7 Януари, 2021 16:38 1 849 30

Фандъкова: Има два варианта за възстановяването на Княжевския лифт

  • йорданка фандъкова-
  • княжевски лифт-
  • витоша ски

Кметът уверява, че и двата са възможни без да е нужна промяна в Плана за управление на Витоша, което на свой ред би отнело много дълго време

Фандъкова: Има два варианта за възстановяването на Княжевския лифт - 1
Снимка: БГНЕС

Има два варианта за възстановяване на Княжевския лифт, като и при двата не е нужна промяна на Плана за управление на Витоша. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова. Работният план е очертан с министрите на екологията и земеделието г-н Димитров и г-жа Танева, както и представители на министерство на спорта и Столичния общински съвет, заяви градоначалникът.

"За мен лично възстановяването на Княжевския лифт в обозрими срокове е приоритетна задача", подчерта Фандъкова.

"Първият вариант, по който ние с главния архитект на София арх. Здравков работим, е възстановяване на лифта, като се използват съществуващите фундаменти. Това е най-бързият вариант. При него не е необходимо нито изработване на специализиран подробен план, нито промяна в плана за управление на парка", обясни тя.

"Вторият вариант е възстановяване на лифта с промяна на местата на някои от стълбовете, което е предложението на собственика „Витоша ски“. Този вариант изисква изработване на специализиран подробен план, чиято процедура реалистично би отнела около 2 години", допълни кметът.

"Първият вариант, по който ние вървим в последната година, спестява минимум 2 години на софиянци. Убедени сме, че ново модерно съоръжение може да стъпи на съществуващите фундаменти. Това е мнението на експерти от Университета по архитектура, строителство и геодезия и на чуждестранни компании, за което поискахме и независима експертиза."

"Днес направихме много добра координация между екипите на всички държавни и общински институции, от които зависи възстановяването на лифта. Така че сроковете от наша страна да бъдат максимално кратки. Надявам се, че собственикът на лифта ще е съпричастен към усилията ни, така че да докаже заявлението си, че иска да възстанови Княжевския лифт".

"Инициирах днешната среща на всички институции, които имаме отношение към природен парк „Витоша“, заради зачестилите искания в последните седмици за промяна на плана за управление на природен пак „Витоша“. Общото ни мнение е, че възстановяването и на Княжевския, и на Драгалевския лифт е възможно без изменение на плана на парка. Изменение ще е задължително, ако се иска удължаване на лифтовете. Всички, които следят темата знаят, че това би отнело години, докато софиянци се нуждаят от работещи решения в кратък срок. Уверена съм, че възстановяването на Княжевския лифт може да се случи в обозрим срок, с което и собственикът му би доказал на практика своята ангажираност", подчерта още Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 6 Отговор
    Фандупкова да си взима вързопчето и да си ходи пеш в Самоков.

    Коментиран от #9, #14

  • 2 Rambler

    24 3 Отговор
    10 години управление и сега намерихте старото решение?

    Алчни некадърници!
  • 3 Ами

    24 5 Отговор
    И двата варианта минават през оставката ти !
    Ще изчистим и общинския съвет !
  • 4 Тази е пияна

    12 4 Отговор
    Светът се тресе ...тя ни занимава с фекалии..
  • 5 сила

    18 3 Отговор
    НО ТРЯБВА ДА МОЖЕМЕ ДА КРАДЕМЕ И ОТ ДВАТА
  • 6 предприемач

    11 4 Отговор
    Хайде, бързо пускайте обществената лапачка, фирмата ни ще кандидатсва по двата варианта ! Разполагаме и с ориентир-ускорител за правилния ви избор.
  • 7 ПСР

    21 3 Отговор
    План за управление на Витоша....защо Юрганка Хъкмъкова така ме разсмива!НЕкакъв палат се строи във Витоша,без план,без управление,хей тъй-на.На Вълка ли бил,на Чакала ли.....там-без план за управление.
    Ако има друг шампион по лъжи,извън вече републиканският такъв от гр.БанкИ,това е Юрганка от с.Белчин.Неповторима е в лъжите си.

    Коментиран от #17

  • 8 МАЯМА ХЪРБАВАТА

    6 18 Отговор
    Браво Фандъкова!!! Най-добрата кметица.

    Коментиран от #20

  • 9 от софийско

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Че отиде у Самоков, колкото ти се върна у родното си село !

    Коментиран от #10

  • 10 Българка

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "от софийско":

    Е може да отиде и в ареста!
  • 11 тарикату

    11 2 Отговор
    Ам досега що не ставаше?

    Коментиран от #13

  • 12 Лакомо дупе кръв серее!

    16 2 Отговор
    Да, Фандъкова, знаем, че вариантите са два- единият е през чекмеджето, а другият през шкафчето. Знаем, знаем!
  • 13 Една година е мислила!

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "тарикату":

    Първият вариант, по който ние вървим в последната година, спестява минимум 2 години на софиянци
  • 14 съселяни

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо, ни излъга, че ще се върнеш при нас?????????
  • 15 Сатаната

    4 5 Отговор
    Отдавна не съм виждал толкова много трол. Баце и отворил чекмеджето комай.
  • 16 Обичах обществените тоалетни

    5 1 Отговор
    Какъв здрав *ех правих там една вечер на Копито
  • 17 Помним, всичко помним !

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "ПСР":

    Не е Юрганка, а е Фиданка! Че лъже, лъже и това е факт! Обясняваш ли си защо "засажда горички" близо до циганските мааали? Защото са КОНСУМАТИВ! ВСЯКА ГОДИНА - НОВИ ДРЪВЧЕТА, ЕЛЕКТОРАТА ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ! А рестото- в чекмеджето, като премия!
  • 18 Тони

    8 1 Отговор
    Защо бе Фандъкова така замазваш и извърташ ръцете? А да, изборите.
  • 19 Левтер

    3 2 Отговор
    Лицето на мафията е мошенник като шефа си,боко тиквоча.
  • 20 Анализатор

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "МАЯМА ХЪРБАВАТА":

    Иначе е добричка, горката. Какво и е ?
    Я виж каква мил0кUра физиономия вади.
    Само синозита да си излекува и равна на нея няма да има !
    СМРЪКЛА !
  • 21 Счупи тъпомера

    4 3 Отговор
    Има един вариант и той е, цялото ви герберастко-калинково правителство да изчезне.
  • 22 Да се спрат

    3 3 Отговор
    всички лифтове. Селяците пълзят като хлебарки на Витоша и я унищожават.

    Коментиран от #30

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор
    След княжевският лифт, да възстанови и плажа Мария-Луиза, най-голямият плаж в София, а от години пустее и буренясва.
  • 24 Има и друг вариант

    2 1 Отговор
    ХОДЕТЕ ПЕША БЕ
  • 25 Общината да напръска срещу калинки

    2 1 Отговор
    Много се навъдиха е софията.
  • 26 Лео

    1 0 Отговор
    Таз чува ли се? За да промениш стъпки и лееш бетон ТРЯБВА промяна в плана! А за вариант 1 въобще не искам да коментирам шото тва е толкова опасно че не е истина!!!
  • 27 Милена

    2 0 Отговор
    Вторият вариант изглежда по-удачен, въпреки че на г-жа Фандъкова й се иска да е първия, за да стане по-лесно и бързо и да си измие ръцете. Ама много лесно така...
  • 28 Гост

    2 0 Отговор
    Чак пък промяната в плана да отнеме "много дълго време"...
    Повече време отне становището й, все да обещава преизоборно, да отлага случая и най-накрая пак неудовлетвортелно решение за хората и претупване!
  • 29 ЕХ фандъкова

    1 0 Отговор
    Пак лъжеш.Ще минат изборите и ще кажеш че правилника и закона е такъв и нищо не може да се направи. Да си чула нещо за чест, достойнство и т.н. Само с кражби и лъжи ли ще останете в историята. Срамна работа.
  • 30 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Да се спрат":

    и аз искам да няма скапани "столичани" из Родопите, ама на, пълно е с "гражданя" от СВ, иначе Витоша била най-хубавата, що не си седят там
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове