Last news in Fakti

16 Януари, 2021 07:25 5 299 24

Теодосий Теодосиев: Всички ще платим цената на дистанционното обучение

  • теодосий теодосиев-
  • дистанционно обучение

Резултатите от такова образование ще бъдат трагични, смята преподавателят по физика

 Теодосий Теодосиев: Всички ще платим цената на дистанционното обучение - 1
Снимка: БГНЕС

Продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено за масовото образование в България, коментира в предаването на Дарик „Реактивно“ преподавателят по физика Теодосий Теодосиев.

Според него не е трябвало да се затварят училищата в страната, а било достатъчно да се изолират само най-уязвимите от коронавируса групи в обществото. По думите му за част от учителите дистанционното обучение е по-удобно и лесно, но резултатите от такова образование ще бъдат трагични, а цената ще се плати от всички.

Златният учител на България, както наричат Теодосий Теодосиев продължава да работи с учениците си присъствено, макар и с ограничена група. "Най-добрите са толкова добри, че те могат да работят при всякакви условия. Както казваше един бивш наш колега - има ученици, които са толкова добри, че никой учител не може да им спъне развитието", отбеляза той.

Дори и в пандемията миналата година успехите и златните медали на учениците му са факт. Най-важното производство в една държава е производството на хора и то не бива да се спира при никакви обстоятелства, категоричен е учителят Тео.

За масовото образование затварянето на училищата е убийствено

"Грешка беше изобщо в света да се затварят училищата. Трябваше да се изолират само уязвимите групи. Всички останали трябваше да си работят, за да може по-бързо да се получи този колективен имунитет", смята той.

За масовото училище продължителното дистанционно обучение ще бъде убийствено, защото няма да даде и елементарната грамотност на учениците, смята той.

"Дори и елементарна грамотност няма да получат, това е страшното. На първо място е дисциплината в училище, в това отношение ние сме трагични. Защото в присъствието на учители голяма част от децата не работиха, а какво остава в отсъствие на учителите. За масовото училище това сега ще бъде просто убийствено", коментира Теодосий Теодосиев.

За част от учителите било по-лесно да преподават онлайн

Запитан как си обяснява, че на този етап едва 20 на сто от учителите са заявили желание да се ваксинират, а в същото време мнозина от тях се притесняват да се върнат в клас, той коментира, че за някои от учителите е по-лесно да преподават онлайн, но това си има цена, която ще платим всички.

"Това са учители и те знаят, че всяка година сме обявявали грипна ваканция, когато 20-30 процента от учениците се разболеят. В случая няма дори 2-3 процента. Има и друг фактор, че на учителите им е по-лесно да изнесе една лекция пред компютъра за един час, отколкото да влиза в 10 паралелки за един ден. Хареса им и си получават заплатите", каза Теодосий Теодосиев.

И добави: "Това си има цена. Седмият смъртен грях е мързелът. Може да е най-малкият от смъртните грехове, но и той си има цена. И затова ще си платим."

Към родителите: Приберете устройствата и накарайте децата да учат

Според него умният родител трябва да отнеме от детето си игрите, компютъра и телефона и да успее да го накара 11 часа на ден да стои над книгата и учебника и да работи интелектуален труд.

"Иначе няма бъдеще това дете. Това не е толкова просто, защото трябва да бъдат отнети тези наркотични удоволствия от игрички на телефона и компютъра. Това е загубено време за света", допълни учителят. И даде за пример успехът на учениците на изток, защото там контролът е тотален и се учи от седем сутринта до седем вечерта.

Това, което преживяваме не е пандемия, дори и епидемия не е – основното е да има истерика и стопиране на световната икономика, коментира още известният физик.

"Политическата цел на тази пандемична истерика, която беше създадена, е световна икономическа криза. Това, че стоим вкъщи и получаваме процент от заплатата си, това е заем от бъдещето. Европейският съюз взе многомилиардни заеми, които после ще трябва да се връщат - нашите деца и нашите внуци ще трябва да ги връщат", отбеляза Теодосий Теодосиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    25 2 Отговор
    Да отидеш на лекар завършил с няколко семестъра "Спешно отделение" и "Откраднат живот" който за дипломна работа е ползвал "Д-р Хаус" !
  • 2 Един

    50 3 Отговор
    Абсолютно вярно!👍
  • 3 LISAN

    45 4 Отговор
    МНОГО Е ПРАВ ЧОВЕКА И КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С НЕГО НАЙ ПРОСТО КАЗАНО Е ОБИКНОВЕН ПРИМАТ
  • 4 сигурно

    43 2 Отговор
    Този даскал е умен повече от всички 240 народни крадци взети заедно !
  • 5 един от многото

    20 12 Отговор
    Дали ще се учи дистанционно , или децата ще учат в клас , при тези учители е все едно!
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    10 27 Отговор
    За някои неща е прав. Ще ме извинявате, разбирам ви, че ви е идол на много, но Теодосиев е като учителка от 80-те. Масовото "образование" и "възпитанието" в къщи са проблем, който не е барнат въобще за нагаждане към новото време. Тази класификация, на която "образоват" кара повечето да бягат като дявол от тамян, от България. Не всеки е математик, не всеки е доктор, нито му харесва на всеки да бъде. А и тук парите клатят всичко, а той това говори, че трябва да ви е бъдещето. 11 часа щял да кара с точилката да стояли над книгите, а какви са книгите, дали им харесват, никой не ги пита. Това е тоталитарно мислене за пропадащи държави. Класификация и индоктринация.

    Коментиран от #16, #21

  • 7 Star

    27 7 Отговор
    Браво!Умен човек,умни приказки.
  • 8 123

    26 5 Отговор
    Цялата учебна година е провал.
  • 9 РОДИТЕЛ

    17 4 Отговор
    Прав е този Учител. Цената вече я плащаме. Уморих се да се разправям с учители, директори, "родители", борбата с мързела и некомпетентността, когато се задава като мейнстрийм от държавата е трудна и безмислена. Принесохме младежта й в жертва в името на безмислени и неработещи "административни мерки" и за спокойствието на мързеливците.
    Бог да пази България!

    Коментиран от #17

  • 10 цербер

    14 0 Отговор
    Хората са потвърдили: Прост народ-слаба държава. и Простотията не скита покрай дърветата в гората.
  • 11 кастроли

    5 0 Отговор
    Слушайте:"Маратон" на бившата унгарска група"Неотон фамилия"! Доста хубави неща ще си спомните. Тогава нямаше чалга и кючеци,скъсани дрехи и пластмасови девойки.
  • 12 Behemoth

    7 6 Отговор
    Тоя луд ли е..11часа на ден трябвало да учи едно дете за да станело човек....ало Винету учебника на КГБ...му е майката... ако учиш 11часа най много да почнеш да си говориш сам щото няма да има с кого да комуникираш....

    Коментиран от #14

  • 13 7373

    7 4 Отговор
    Няма смисъл да караш ученика да стои 11 часа над учебника. В живота ще се уреди тоя, който е нечий син или дъщеря, или брат или сестра. Ако нямаш "синя" кръв, ще станеш член на управляващата партия и ще те настанят на апетитна "работа". В Бг е така от 100 год.
  • 14 7373

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Не е луд. Всички учители от старата генерация (преди '89г.) са с такива разбирания.
  • 15 Казуар

    6 12 Отговор
    Учителят Тео е закъсал с частните уроци.
  • 16 Съветник

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Твоите възгледи ги прилагай на твоите деца!
    Дай им таблетите, пусни им чалга да се занимават!

    Коментиран от #20

  • 17 Констатация

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "РОДИТЕЛ":

    Какъвто ти е премиерът, такива са мерките.
    ЧЕСТИТО !!!
  • 18 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ДВОЕН ВИЗАНТИЕЦО ---НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА НАС ОСТАРЕЛИТЕ И НАЙ -МАЛКО ЗА ТЕБ /НЕБЪЛГАРИНА / -- МЛАДЕЖИТЕ ЩА ПЛАТЯТ ,АКО
    НЯМАТ НАСЛЕДЕНА ОТ НАС ВОЛЯ И МЪЖЕСТВО- ДА СЕ БИЯТ С НЕЗГОДИТЕ --- НО ТЕ Я И ГО ИМАТ И ЩЕ СЕ СПРАВЯТ ОБЕДИНЕНИ ОЩЕ ОТ УЧИЛИЩЕ -НАШИТЕ ДЕЦА СА ВЕЛИКИ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    НАЙ ЧУДНО МИ Е ТВЪРДЕНИЕТО : ЧЕ НЯКОЙ ОТ НЯКОГО Е ВЗЕЛ ЗАЕМИ НА СВЕТОВНО НИВО И ЩЕ ГИ ВРЪЩА !!! КОЙ ОТ КОГО ВЗЕМА ЗАЕМ И КОЙ НА КОГО ЩЕ ГО ВРЪЩА !?!?!? МОЖЕ БИ "ЖЕЛЯЗНАТА БАНКА " ОТ "ИГРА НА ТРОНОВЕ" -ОЩЕ Е В СИЛА !!! ДА ИЗБИЕМ СЕМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ -БАНКЕРИ - ТОЧНО КАТО ХИТЛЕР - ДО БАЙДЪН И СИЕ !?!?!?
  • 20 Аз40🏴‍☠️

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Съветник":

    Не съм писал нищо, за това което споменаваш, г-н ЗОМБИ. Моето мнение е мое и го приемайте като концерт пожелание, гратис, разсъждавайте на воля, имате опции. Не стоя с точилката 11 часа.
  • 21 Самуил

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    той затова е учител, за да ги научи на каквото трябва и на каквото знае. Не е нужно децата да се питат какво им харесва. Нашия народ затова е просъществувал на 7000 години, защото е имал система на обучение. Освен това по Старото българско обичайно право, децата нямат право да искат до навършване на небходимата възраст и до отделянето им от Християнското семейство. Самата дума "искам" е била обявена за вредна за децата дори на масата когато има няколко различни яденета, те трябва да ядат, това което преценят родителите им. Не могат да искат. Има няколко фолклорни стихчета дори на тази тема...
    При западната "култура" е обратно, както винаги, морал няма. Цел потребление и удоволствия: Децата трябва да се учат да искат от малки за да израстнат в система на постоянно искане и задоволяване на искането. За да станат добри консуматори. И нищо повече.
  • 22 БРАВО БОКОООО

    0 2 Отговор
    НАС НИ РЪКОВОДИ ВЕЛИК СТРАТЕГ , НЕ ТРЯБВА НАУКАТА ДА СЕ БЪРКА В ПОЛИТИКАТА НА КРАДЕЦ КАТО КОЛОСА ОТ БАНКЯ - КОЙТО ВИЖДА В БЪДЕЩЕТО И МОЖЕ ДА КАРА ДЖИП ..... ДА ПРЕБЪДЕ ДЕЛОТО МУ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ И ДА СТАНЕМ ВОДЕЩА НАЦИЯ ОТ ГЛУПАЦИ ГЛАСУВАЩИ ЗА ИДИОТИ !
  • 23 ДЖОБЕН ТЕНИС

    0 1 Отговор
    ТАКИВА ПСЕВДОУЧЕНИ ГЕРБ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ТИКНЕ В ЛАГЕРИТЕ ЗАЩОТО ПРЕЧАТ НА КРАДЕНЕТО КОЕТО ИЗИСКВА МИНИМУМ ЗНАНИЯ И МАКСИМУМ ЕДНА КНИГА ЗА ЧЕТЕНЕ , НО ЗАТОВА ПЪК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИТЕЖАВА МАКСИМАЛЕН ХЪС ЗА КРАЖБИ ЗА ДА ПРОСПЕРИРА НАЦИЯТА !
  • 24 ТЕОДОСИЕВ

    0 0 Отговор
    УРЕД ЗА СПЕСТЯВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ – POWER FACTOR SAVER
    49.90лв.
    34.20лв.
    Power Factor Saver е направен по немска технология, за да ви спестява до 50% от месечните сметки за ток. С него ще увеличите живота на вашите електроуреди и ще предпазите вашия дом от високо натоварване на мрежата. МОЖЕТЕ ДА ГО НАМЕРИТЕ И ЗА 5 ЛЕВА В ПАРТИИНАТА ЦЕНТРАЛА НА ГЕРБ СТИГА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ - ТЕ СА СЪЩИТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ КАТО В ГОРНАТА РЕКЛАМА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове