Last news in Fakti

17 Януари, 2021 08:25 6 458 28

Акция на плажната ивица в парк “Росенец“

  • росенец-
  • акция-
  • парк

Инициатива на Организацията за закрила на българските граждани

Акция на плажната ивица в парк “Росенец“ - 1
Снимка: БГНЕС

Акция по премахване на тревата от плажната ивица до лятното имение свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк “Росенец“ ще се проведе днес по инициатива на Организацията за закрила на българските граждани. Участниците ще премахват тревата от плажната ивица. Активисти сигнализираха преди дни, че плажът е замаскиран като тревна площ и че е внесена жалба в Административния съд срещу решението на Службата по геодезия в Бургас да впише ивицата като плаж.

В жалбата до съда проектантът на т.нар. "Догансарай" арх. Калин Тихолов оспорва решението за вписване в кадастъра на ивицата до имота като плаж. Според Организацията за закрила на българските граждани обаче райграсът на ивицата е изкуствено засаден, за да покаже, че основата на терена не е пясък, а почва. Днес тревата от ивицата ще бъде почистена, каза Бисер Русимов от организацията.

"Очакваме между 20 и 30 човека да се съберем. Целта на мероприятието е да изкореним и изчистим тази тревата, израснала в пясъка, тъй като според мнението на експерт, тази трева е изкуствено засадена там във връзка с това, че в момента се водят дела тази плажна ивица да бъде въведена в специализираните карти като такава, защото тя все още съществува като земеделска земя.

За акцията ще бъдат осигурени мотики, гребла, лопати и предпазни ръкавици, а отпадъците ще бъдат събрани в чували и изхвърлени от организаторите.

Плажните ивици в страната са изключителна държавна собственост. Доскоро в кадастъра територията беше определяна като земеделска земя. Миналото лято от Министерството на туризма задействаха процедура по изменение на статута, за да може да се издаде акт за държавна собственост.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    70 3 Отговор
    само звучи "лятното имение" на другаря от ДС , разположено директно и превзело част от крайбрежието на България...............
  • 2 Настопроценти

    82 5 Отговор
    Крайно време е народът да се вземе в ръзе и да измете "собствеността" на Доганчо. Палатът му там трябва да бъде сринат доземи.
  • 3 Сатъра на Хана

    61 2 Отговор
    Единствения изход е да компостираме Джолана и Евнуха му Шиши и
    да нахраним с него мидите в Бургаския залив
  • 4 ДО КАТО

    58 4 Отговор
    НЕ ПРИМАХНЕМ ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НАЧЕЛО СЪС
    ПАДИШАХА ЩЕ Е ТАКА. ДА СТЕ
    ЧУЛИ БИБИТКО ДА СЕ Е ИЗКАЗАЛ
    ПО. ВЪПРОСА НЕ. ЗАЩОТО ЩЕ ГО ИЗДУХАТ. ПОВЕЧЕ НИКОГА ДПС
    ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО. И ГЕПИ.
  • 5 пожелание

    63 3 Отговор
    Не само тревата, а и всичко друго трябва да се изкорени !!
  • 6 Бойку шкафа

    36 2 Отговор
    Сега на тия ще им пратим нашето псе гешеФ,да им пусне едно обвинение в ОПГ...
  • 7 Страничен

    44 1 Отговор
    А така нареченото лятно имение кога ще се гъта?

    Коментиран от #9

  • 8 ДПС Е АНТИКОНСТИТУЦИОННА

    46 3 Отговор
    ПАРТИЯ , СЪЗДАДЕНА НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН !

    Коментиран от #17

  • 9 Ицо

    41 5 Отговор

    До коментар #7 от "Страничен":

    Ама защо да се гъта? Изгонва се от там наглия му собственик и става държавна собственост. Превръща се в почивна база и започва да работи, и изкарва пари в полза на държавата.
  • 10 Разположил

    35 1 Отговор
    се на брега , от нагло по - нагло , други пък , пак продукти на ДС строят уж стена на Алепу , майстория на Пастиркиния ортак и мъж на Захариевата , чрез офшорка в Суринам ! От тоя остров бе тръгнал кораба през Варна (?) , където декември откриха 60 кг кокаин , за Нидерлания ! И глас пустиня !

    Коментиран от #27

  • 11 джаба

    23 1 Отговор
    вземете и някой по х0ест та ако оня зад оградата се покаже ,да му почисти комина
  • 12 Веднага

    38 2 Отговор
    Толупа да инспектира как расте тревата !
  • 13 Браво

    37 3 Отговор
    Догане българския народ те МРАЗИ. И твоят ден ще дойде
  • 14 Windows19

    29 4 Отговор
    Одавна трябваше да горят сарайте на Доган,бацко и онова прасе пеефски.
  • 15 Прокопиев сектант

    25 9 Отговор
    Какво стана на ,,Буджака" в Созопол? Там няма ли да протестират за заградената плажна ивица на крадеца Прокопиев? Ох вярно той бил шефа им от кръга ,,Капитал" !

    Коментиран от #24, #25

  • 16 любител

    30 0 Отговор
    така е като държавата се управлява некадърни крадливи алчни безкруполни хора.днес плажа е трева от двора а утре морето ще е част от басейна на доган.боклуци всички в затвора.
  • 17 Сделано в СССР

    18 5 Отговор

    До коментар #8 от "ДПС Е АНТИКОНСТИТУЦИОННА":

    Партия създадена от службите-ДС и ГРУ, съставена от руски еничари, за прокарване на московските интереси
    и грабежи в България !
  • 18 препис

    25 0 Отговор
    "наглия му собственик" ще си намери мазни и високоплатени адвокати,които ще му го върнат и ще го "бетонират",че е законно негово. Затова имението трябва да бъде заличено с багери. Скоро!
  • 19 Райграс

    19 1 Отговор
    на гроба му да засеят. Докажете ли ,че е сято райграс върху плажна ивица ,извършилият го спокойно може да отнесе присъда. Върху дюна палатка не може , а на плажа да садим тревички ,цветенца ,домати може ?
  • 20 Крум

    10 0 Отговор
    Жалкото е, че каквото и да пишем , нищо няма дасе промени...или поне ще енещо малко и само за момента....все ще намерят вратичка в закона да минат през нея!.....Или ще се изшплзва старата тактика, отлагай във времето и чакай....на принципа всяка чудо за 3дена!
  • 21 Росица

    12 1 Отговор
    Не е нужен експерт за да различи изкуствено зададената трева, то е очевидно за всеки средно интелигентен човек. Доган е много напред с парите а те играят съществена роля у нас. За съжаление не е само той, крадците като него са много, и не затвор, само смъртта може да прекъсне техния вечен апетит!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    Доган се прави на хитър.Беше затрупал плажа с камъни.Махнахме ги.Сега пък трева засади.Не иска хора на плажа.
  • 24 разликата

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Прокопиев сектант":

    На Прокопиев не му берем дерта. Борисов и Гешев достатъчно го мразят и ако има нещо ,прокоратурата даже ще се престарае да изпълни служебните си задълженията и го прави. Прокопиев има запорирани сметки, имущесто - Доган паша има ли? Ежегодно от държавната хазна се насочват милиони наши пари към сараите, а не към Прокопиев.
    Повече се интересуваме от държавната собственост, която е заграбена от лица над които държавата е опънала широк чадър и вкарва целия си ресур да защити богопомазаните от народа. То не бяха полиция , активисти на ДПС , охранители от НСО да пазят хрисимия почетен председател от екстремисткия български народ.
  • 25 трол си

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Прокопиев сектант":

    Колкото и да се пънеш троле, трудно ще убедиш хората , че заграбването на държавната собственост и източването на хазната от Доган има нещо сходно с имота на Прокопиев. Не ти се получават популистичните бръщолевения. То и онова недоразумение Бареков ходи са се къпе в Созопол и да ни показва , но единственото което получи като резултат беше да го залеят от подигравки в соцалните мрежи.
  • 26 начо

    1 0 Отговор
    Ахметчо не почерпи ли по кафе за помоща която му оказахте да му оплевите градината
  • 27 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Разположил":

    Не знаех пе Суринам е остров. Аде идете малко да учите география де
  • 28 Кико

    0 0 Отговор
    Явно ще трябва да им припомняме за какво са се борили Ботев и Левски!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове