17 Януари, 2021 13:59 2 332 19

Проф. Ангелов и проф. Чорбанов в спор за ваксините

  • проф. костадин ангелов-
  • проф. андрей чорбанов

Професорът по имунология смята още, че мерките срещу пандемията от коронавируса удължават пандемията, а не ограничават вируса

Проф. Ангелов и проф. Чорбанов в спор за ваксините - 1
Снимка: БГНЕС

"За" и "против" ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавирус - по темата говориха здравният министър Костадин Ангелов, медицинска сестра от Бургас и проф. Андрей Чорбанов от БАН.

"Бързата процедура за ваксината поставя повече въпросителни, отколкото ясни резултати", каза пред Нова телевизия проф. Чорбанов.

Той не смята, че ваксината на Pfizer/BioNTech, с която вече се имунизираха първите български граждани, сред които и здравният министър, е вредна и опасна, но твърди, "че не е преминала през всички етапи на изпитание и има група странични реакции, които се забелязват на късен етап, след година и половина".

Професорът по имунология смята още, че мерките срещу пандемията от коронавируса удължават пандемията, а не ограничават вируса.

"Повечето смятат, че това е изключително опасна инфекция, заради която трябва да се затворят държавите, милиони се довериха на ваксината", анализира той, но е скептичен.

От своя страна здравният министър Костадин Ангелов коментира, че много трудно може да се убедят хората с думи, когато се говори, че ваксините са безопасни и ефективни.

"Затова винаги истината е силното оръжие и аз трябваше да покажа на българските граждани, че на война се губят човешки животи - и от двата фронта - на пациенти и лекари", коментира Ангелов.

От своя страна д-р Александър Симидчиев от Медицинския щаб на правителството добави, че се е имунизирал освен да покаже, че "надеждата е в разума" и да попълни и изследва научно страничните ефекти.

"Дори ваксината да беше с 50% ефикасност, пак щях да си я сложа", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    25 0 Отговор
    Който иска , да се дупчи !
  • 2 Скапан генетичен материал

    21 0 Отговор
    Сега ще си мерят онези работи и ще доказват, кой е по-прав. Тези, които лапат облагите от ЕС и фармацефтичните компании, забравят какво са учили, а този, който е в кухнята и знае протокола за ваксини, те ще го нападат.
  • 3 Матей

    25 0 Отговор
    Ше си сложиш,къде ше ходиш,слагач такъв! Кзват му специалисти в областта на вирусологията и имунологията,че има нещо гнило в тя работа,а пък някои са толкова правоверни гербаджии ,че са готови да си рискуват живота.Давайй закурим,как на фронте!на война ,като на война,с лъжата напред,УРАААА!!!
  • 4 цербер

    8 0 Отговор
    От своя странА д-р Александър Симидчиев от Медицинския щаб на правителството
  • 5 Щукар

    13 0 Отговор
    "Дори ваксината да беше с 50% ефикасност, пак щях да си я сложа", категоричен е той." А аз щях да си сложа сутиен,бикини,блузка,чорапогащник,пола и токчета.
  • 6 Скапан генетичен материал

    22 0 Отговор
    Не искам държавата да се грижи за моя живот и да решава как да постъпя с него, защото сегашната не участвала в отглеждането ми, обучениято ми, нито е създала условия за реализацията ми. Съсипва ме е с всичко, а в следващия момент лицемерно ме принуждава да нарушавам конституция и законите произлизащи от нея.
  • 7 Васил

    8 2 Отговор
    Щом е Български професор не ми го хвали тяхното ново е на средно образование.
  • 8 МНО

    20 1 Отговор
    Ваксинация може , но със руската ваксина. Защо Унгария си я ползват, Германия води преговори не само да я закупят, но и да я произвеждат съвместно с Русия. Те ли са по прости от нас, нали и те са в ЕС.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Верчето

    15 0 Отговор
    Те не искат да лекуват хората, а да измият ръце с бърза непроверена както трябва вакцина.
  • 11 Аз40🏴‍☠️

    20 0 Отговор
    Проф. Чорбанов е велик по темата. Трябва да му бъде връчен медал за истинност. Шапка му свалям за смелостта. Плу_же_кът Ангелов е от_реп_ка, две думи не може да обели. Тотално ХАХО стана от ваксината, целия е червен и потен постоянно. Ще пукне от втората доза, или ще му пораснат по-големи от сегашните ци_ци.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 гост

    5 0 Отговор
    Само напишете форт Детрик и прочетете!

    Коментиран от #13

  • 13 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    До Солзбъри и англичаните имат нещо подобно на форт Детрик! И французите имат нещо такова! Руснаци, китайци също! Набедената лаборатория в Ухан е френско производство! Темата няма изчерпване!
  • 14 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Аз40🏴‍☠️":

    Нали излезе информация, че ваксината на Модерна не е добра за "силиконки", защото можело да има специфични странични ефекти! Ами ако и тази на Пфайзер боже упази също?! А може да е било много топло в помещението и ей на - новина!
  • 15 АНОНИМЕН

    7 0 Отговор
    "Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип"
    Това каза Симитчиев на 04.11.2020.
    Цяло лято и хепатит А нямаше защото може би всички най-усърдно си миехме ръцете и зеленчуците! Значи ли това, че само грипни и коронавируси предизвикват т.нар. ОВИ и ОРЗ с подобни симптоми! Ами, че той набързо задраска цял списък с около 200 такива вируси / парагрипни тип 1и2, респираторно-синцитиалният вирус, метапневмовирусът, адено-, рино-, корона- и бокавирусите/!
    За вирусите : справка от проф.Нели Корсун завеждащ Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“ към Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), София интервю от 03.04.2018 г.
    Коронавирусите също са много на брой! Не е само КОВИД!
  • 16 Фактолог

    6 0 Отговор
    За родину за Сталину – така тръгвали на бой руснаците през ВСВ... и побеждават, това е резултата, както и да го тълкува днес демократа.
    Та, ето новия пример на онзи с "надеждата и разума" – той е тръгнал на бой с вируса, въоръжен с поставената задача от своя вожда... но какво е победил – освен себе си?!?
  • 17 Румен

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Аз40🏴‍☠️":

    Или втори ред вежди.
  • 18 Един от народа

    3 0 Отговор
    Ваксините са прекрасно нещо и искам да се ваксинирам, НО при цялото ми това желание не мога да се ваксинирам, защото в официалния сайт на Pfizer, за хора като мен с диабет и съпътстващите му заболявания е уточнено, че няма извършени досега изследвания. Тоест не носят отговорност, което е равносилно , че не ме и съветват да го правя. Излиза, че най-рисковата група от хронично болни хора, за сега очакваме следващата ваксина, която да е безопасна за нас.
  • 19 охобохо

    1 0 Отговор
    Този министър на водопад,да вземе да каже истината,с какво аджеба го боднаха в раменцето?За един прЕател питам,искал да се бодне и той.ДОлен лъжец!И той,и Мутафчийски!Те много добре знаят какви са ваксините.Но имат много здраве от отец Гарабед,т.нар. арменски поп!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове