Last news in Fakti

28 Януари, 2021 17:13 1 088 7

Терзийски: Обстановката в област Добрич остава усложнена

  • апи-
  • георги терзийски

За случая с бременна жена от Добрич, която твърди, че е била блокирана на пътя Варна – Добрич в района на с. Любен Каравелово, председателят на АПИ посочи, че такъв сигнал не е получаван

Терзийски: Обстановката в област Добрич остава усложнена - 1
Снимки: АПИ

Най-тежка остава обстановката в област Добрич, където снегопочистването през нощта беше затруднено от навяванията и преспите до над метър и половина. Отворени са направленията Добрич - Балчик и Добрич - Силистра по път III-207 Добрич – Тервел – Силистра. Продължава работата по разчистването на пътищата Добрич - Генерал Тошево, Добрич – Силистра, Шабла – Балчик, Балчик - Оброчище и Балчик - Каварна - Шабла. В област Варна се работи по почистването на пътищата Аксаково – Кичево и Суворово – Ветрино, като се очаква скоро да бъде отворен пътят за Аврен. Пътят Варна – Добрич е отворен за автомобили до 12 тона. Това обобщи на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Терзийски подчерта, че ще бъде направен анализ на дейността на снегопочистващите фирми и ако има нарушения в дейността им, ще бъдат наложени глоби. В Добрич ветровете бяха ураганни, но снегопочистващите фирми не са спирали да чистят, заяви той.

За случая с бременна жена от Добрич, която твърди, че е била блокирана на пътя Варна – Добрич в района на с. Любен Каравелово, председателят на АПИ посочи, че такъв сигнал не е получаван в Националния координационен център и в Ситуационния център на пътната агенция, но служители на Областното пътно управление – Варна веднага след като са били уведомени от „Пожарна безопасност и защита на населението“ са насочили снегопочистващи машини. Метеорологичната обстановка вчера се е усложнила много бързо, пътят е бил затворен и всички чакащи автомобили, включително и на бременната жена, са били уведомени че обстановката се усложнява и е по-добре да се върнат към Варна, защото отсечката до Варна е била чиста и проходима.

Терзийски: Обстановката в област Добрич остава усложнена

След като част от автомобилите са се върнали, а други са останали на място, в координация със служители на пожарната към 17 ч. е взето решение да бъде изпратена и верижна машина, която да подпомага извеждането на автомобилите. Помогнато е на над 20 души, сред които хора на хемодиализа и шофьори на автомобили, превозващи ваксини по направлението Варна – Добрич, посочи Терзийски. През цялото време верижната машина е била на място, за да осигури сигурността, ако се усложни още обстановката, допълни председателят на АПИ и подчерта, че вчера е предупредил, че се очаква влошаване на метеорологичните условия в Североизточна България, особено в областите Добрич и Варна.

Георги Терзийски съобщи, че към момента няма сигнали за бедстващи хора и подчерта, че бедстващи са тези, които нямат възможност нито да продължат напред, нито да се върнат назад, за да избегнат навяванията. Апелирам отново шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, и да спазват указанията на контролните органи на пътя какво да направят при усложнена обстановка – да се върнат или да изчакат почистването, каза Терзийски.

Относно пътя към високопланинската спортна база Белмекен председателят на АПИ съобщи, че при искане от община Велинград Областно пътно управление – Пазарджик е в готовност да помогне за почистването на пътищата към спортната база. Републиканският път Юндола – Белово, който е в района, но не води директно към спортната база, е почистен и проходим.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    12 0 Отговор
    Като кажат, че ще вали сняг да се знае бедствено ще е положението ! :)))

    Коментиран от #3

  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    5 1 Отговор
    Ама как така през януари ще вали сняг!? Забранявам!
  • 3 Последния Софиянец

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Ти гледай сеира утре като се стопи снега.Селяните да приготвят лодките.
  • 4 БГ МАФИЯ В МС

    2 0 Отговор
    ТОЧНО ТАКА , ВЕТЪРО СПРЯ ОЩЕ В 16 ЧАСА ВЧЕРА НО НИЕ НЕМАМЕ ТЕХНИКА ДА ПОЧИСТИМ. А ТЕ ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО. НЕМА ТЕХНИКА И ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ АПИ И ДРУГИ ДЪРЖАВНИ УЧЕРЕЖДЕНИЯ ЗА ДА ПОЧИСТИМ. НО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕКЕТЬОРСКИ СОДЖУЦИ ВЕДНАГА СЕ ЗАДЕЙСТВА ЦЯЛАТА ШАЙКА КРАДЛИВА.
  • 5 ОТ ПЕТЕЛ

    0 1 Отговор
    Христо Иванов: Борисов си пълни нощните шкафчета чрез "Автомагистрали" .Сигнали до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и до Европейската комисия подаде Христо Иванов заради начина, по който държавното дружество "Автомагистрали" работи по договори за близо 5 млрд. лева, предаде actualno.com.

    В последните години дружеството получи огромни суми за строителство на пътища като автомагистрала Хемус", както и за ремонтни и укрепителни дейности. Средствата не само се възлагат на тъмно като се заобикаля Законът за обществените поръчки и се използва възможността за т.нар. "вътрешно възлагане", която европейското законодателство допуска за ограничен кръг случаи. Впоследствие "Автомагистрали" прехвърля работите на частни фирми, заобикаляйки законовата забрана да наема подизпълнители. Реално в цялата схема липсва прозрачност, липсва конкуренция, липсва отчетност и публичен контрол.

    Съпредседателят на Демократична България посочи, че в тази ситуация никой не може да каже кой носи отговорност и да гарантира за качеството. Припомни публикациите и експертни мнения, според които отсечки, изпълнявани от "Автомагистрали", струват до два пъти по-скъпо от други сравними като сложност и изпълнение пътни участъци.

    "Това оскъпяване всъщност е корупционният откат, който пълни шкафчетата на Бойко Борисов, който пълни гушата на Пеевски, на който се крепи корупционната империя на ДПС и ДС", заяви Иванов.

    ой изтък
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тиквата

    3 0 Отговор
    Ако погледнем коментарите всяка година са едни и същи. Снегонавявания, силен вятър и 1-1,5 метра преспи. Погледнете репортажите са еднакви. Само в България снегорините работят денонощно, а ефекта всеки го вижда. "0"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове