Last news in Fakti

29 Януари, 2021 16:25 4 129 33

Военнополицейската асоциация против решение на Каракачанов

  • военнополицейската асоциация-
  • шеф-
  • военна полиция-
  • каракачанов

Асоциацията не одобрява назначението на нов шеф на Военна полиция

Военнополицейската асоциация против решение на Каракачанов - 1

Българска военнополицейска асоциация не одобрява назначението на нов шеф на Военна полиция, който да не е служил във военнополицейските органи и не притежава необходимите професионални качества за ръководство на службата. Това се казва в декларация на асоциацията.

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА Р. БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯНА Р. БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НА Р. БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И ЧЛЕНОВЕТЕ

НА КОМИСИЯТА ПО ОТБРАНА

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Обръщаме се към Вас с апел за съхранение на държавността, запазване и развитие на вече изградената структура на служба „Военна полиция“ и недопускане на конюнктурни съображения да влияят върху системата за защита на националната сигурност.

Преди седмица Българската военнополицейска асоциация остро възрази със своя декларация на заявеното от министъра на отбраната намерение на този пост да се назначи висш офицер от Българската армия.

Въпреки нея министърът на отбраната внесе предложение до Министерския съвет (вече публикувано на Портала за обществени консултации), с което се иска промяна на Правилника за прилагане на Закона за военната полиция в частта му за изискванията за назначаване на директор на службата. Предложението на министъра на отбраната е изискуемият 10-годишен професионален опит да е натрупан в системата за защита на националната сигурност или въоръжените сили, а не както е в сега действащия Правилник – само в службите за сигурност и/или в службите за обществен ред.

Настоящият Правилник е внесен от сегашния министър на отбраната през юни 2017 и утвърден от сегашния МС. Сега внесената промяна отваря редица въпроси. Кое налага след три години и половина той да се промени? Какви събития и обстоятелства са се случили, за да се иска промяна? Защо се спира кариерното развитие на офицерите от служба Военна полиция?

Отговорът е ясен – да се назначи офицер, който е удобен на някого. Офицер без никакви познания във военнополицейската дейност, в разкриването и разследването на престъпления, в оперативно-издирвателната дейност, в използването на специални разузнавателни средства и други!

Това поставя под сериозен риск цялостната дейност на „Военна полиция“. Службата има дългогодишна практика в опазването на обществения ред и в разследването и разкриване на престъпления във Въоръжените сили.

Не се съмняваме, че назначаването на „външен човек“ ще доведе първо до срив в текущата работа, след това до постепенно прекратяване на основни функции, заложени в закона за Военната полиция и до нейното обезличаване. Може би това е целта? Защото сме били свидетели на подобни неща, което е отнемало години, за да се възстановят способностите на службата.

Уважаеми дами и господа, апелираме към Вас, да не се допускат компромиси с една от важните за министерството на отбраната служби и да не се променят изискванията на Закона за Военната полиция и Правилника за прилагането му.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 5 Отговор
    Затвор за Шкембето!
  • 2 НИЩО

    32 5 Отговор
    ДА НЕ ПИПА ОПИКАНИЯ ВОЙВОДА ОТ РУСЕ ЧАКАГО ЗАНДАН
  • 3 ТаУмВзе

    41 5 Отговор
    Шкембе торба Краде за последно! Толкова ли нямаме Един Офицер бе... И тука Псувам.

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    31 3 Отговор
    Колко статии за агента на ДС, шкембе воевода днес? Нормално е глутницата да иска да доразсипе и оглозга всичко в България! За да стане това на всички възлови места им трябват послушковци и братиньовци
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 666

    30 6 Отговор
    К'во, прасето иска да набута за шеф на военна полиция някой негов човек. Някой сигурно дето не е бил и в казарма, някой неграмотник с 8-ми клас...

    Коментиран от #12

  • 8 Да хваща

    24 4 Отговор
    "BILLA" - та пълна с памперси и да се запътва към ареста !
  • 9 Отвратен

    23 5 Отговор
    Торбата е г@дн@ д0лн@ тв@р !
  • 10 миш

    16 6 Отговор
    А,оставете човеко да се фали ,че взима решения.След три месеца да видим колко решения,ще взима.
  • 11 Голямото Падение

    14 4 Отговор
    Да дадем държавата на ОСИР и ОПИК
  • 12 Както

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    набута в Брюксел най - нагло братовчеда , рекламиращ матраци ! Безполезно присъствие за България и народа , струващо над 250 000 € на данъкоплатците !
  • 13 Леле,леле

    23 3 Отговор
    То па една военна полиция да си е.е майката! Тия търтеи са повече от войската!
  • 14 Еееех едно време какви

    18 4 Отговор
    Какви „КомендаHти” имаше!!! Всички се криеха от тях!!!Офицер и двама войника !А те хванат а 666 денонощия арест!!! 😈
  • 15 ТаУмВзе

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Краварите ни готвят Майдан. И мразя да съм прав. Натам вървят нещата. Колонията с руска тръба, трябва да се Накаже.
  • 16 Фаро

    12 4 Отговор
    Светна ли ви лампичката,че в тая държава нема такава държава и нещо става?Биете хората по площадите и се кланяте на бойковите мутри в районните управления,защото такава работа другаде няма да намерите рахат така да се каже.Тая държава трябва да се ръководи от професионалисти и с писма нищо няма да постигнете докато това недоразумение от снимката е на власт
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тхйт

    13 3 Отговор
    Какви са тия смешници?? Никой не ги чувал. Да си мълчат!
  • 19 Фаро

    20 3 Отговор
    И за каква национална сигурност говорим и какъв директор ще слагат на служба,която през цялото си съществуване преследваше войници в отпуск?Нема такава държава
  • 20 Дарвин

    14 3 Отговор
    Еволюция ли е пътят от каракачанка до каракачанТа?

    Коментиран от #22

  • 21 Тези пък

    18 2 Отговор
    Разследвали престъпления!? Защо не споменавате ,че ще разследвате как патриото продава( по точно- продаде) 660 дка собственост на МО,тоест: собственост на Държавата.И то- на чужденци.Вече няма казарма,и се въртите като глухи кучки с колите.Милитари полис- смешковци.От цялата армия,вие сте най ненужна структура.Преди,когато имахме сто хилядна,действаща армия, имаше служба ВКР.Но беше на подчинение и контрол от МВР.За да е напълно независима от разни пагони с дебели болтове.
  • 22 Чарлс

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дарвин":

    Не, смяна на пола!
  • 23 До Мечков

    7 4 Отговор
    МечкоОF, Мечков какво толкова се очаква от ВП? Че тя не умее нищо. В тази структура отидоха да служат некадърниците от армията. Който и началник да сложат все е за закриване. Ти като беше във ВП до къде я докарахте. Взаимно се дебнехте и подслушвахте. А се мислиш за генерал-рекордьор. Генерал за един ден.
  • 24 Next

    8 3 Отговор
    Ама то навсякъде на територията е така, некадърни и корумпирани гьонсурати са на водещи постове начело с шебек_бою.
  • 25 Шаран БГ

    5 4 Отговор
    Г.н Каракачанов, лагай свой човек за шеф, ако ще да е портиерът на външната драта! Виждаш бати Бойко какви "калинки" нацвъка на отговорни държавни постове ! Да е питал някого, къде кого да курдисва?
  • 26 ХАХАХАХАХА

    4 3 Отговор
    ШКЕМБЕЕ ЛЕ-Е, КАПИТАНИНЕЕЕЕЕЕ,
    БИЛА ЛЕЕЕ ТОРБА МУУУУ
    ШКЕМБЬО ЛЕЕ ВОИ-ВО-ДИИНЕ
    :))))))))
  • 27 Асоциален

    4 0 Отговор
    мечков и ко се събудиха. Нека бъдещият началник на военната полиция да направи една справка кой кой е в нея. асоциацията май има личен интерес. Ама надали ще последва нещо
  • 28 лицемер

    6 0 Отговор
    Да питам "парашутиста" с 10-15 скока мечков, с какъв парашут е станал военен полицай и то голям началник. сигурно е бил голям капацитет.
  • 29 Някой

    3 2 Отговор
    Вероятно искат да бъде назначен някой послушен, който да замазва
  • 30 крадците в МО

    2 4 Отговор
    заплата + пенсия =пладнешки грабеж
  • 31 Оня

    0 1 Отговор
    Сключиха се сделки за милиарди, някой трябва да покрива.
  • 32 До Оня

    0 0 Отговор
    Ми нали до сега ВП се ръководене от,, специалисти''. Ако бяха на мястото си щяха да реагират за тези вече похарчени милиарди. Още при подготовката на сделките. А сега новия началник щял да им е крив. Просто им се иска да са единствени и неповторими. Типично за комплекса ри.
  • 33 морал

    1 0 Отговор
    Ех, точно "парашутиста", "журналиста", "писателя", "военния полицай", "генерала за един ден" да говори за "парашутисти" е смешно и комично.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове