Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 09:09 8 461 43

Христо Иванов: С “Автомагистрали” 5 млрд. лв. от джобовете ни отиват към приятелите на Борисов и на Пеевски

  • автомагистрали-
  • корупция-
  • христо иванов-
  • демократична българия

Нова схема за корупция

Христо Иванов: С “Автомагистрали” 5 млрд. лв. от джобовете ни отиват към приятелите на Борисов и на Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

В схемата с “Автомагистрали” ЕАД няма никаква прозрачност, заобикаля се закона и тя е една черна дупка за корупция, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и упрекна зам. регионалния министър Николай Нанков, че с днешните си изказвания само се е опитал да замаже историята.

“В годишния доклад на Държавния департамент на САЩ пише, че в България има ендемична корупция, особено в инфраструктурата. Г-н Нанков, да не мислите, че това се отнася за други управления или за нещо различно? Става дума точно за този тип схеми. Веднага градинското джудже на Бойко Борисов от задната седалка на джипката изпълзя да маже”, заяви Иванов и продължи, “Между другото, забележително участие, радвам се като един фен на шоуто “Улицата”, че виждаме някои от най-добрите образци на комедийния жанр, вярно, изпълнен от г-н Нанков, който каза следната забележителна фраза, че от задната седалка на джипа на Бойко Борисов светът изглежда по различен начин. Г-н Нанков, да ви кажа как изглежда света през решетките на Софийския затвор, тогава да видите какво се казва просветление, защото натам отива цялата работа.”

Христо Иванов отново изтъкна, че в схемата с държавното дружество се заобикалят конкуренцията и прозрачността и “едни 5 млрд. лв. от нашите джобове елегантно, по герберски се канализират към приятелите на Бойко и на Пеевски”.

“За да можем да спрем тази далавера, за да можем да гарантираме, че инфраструктура в България ще се изгражда прозрачно, в конкуренция, без да задушава бизнеса, за да можем да затворим този корупционен канал, за да можем да реформираме КЗК, да я изчистим от гербаджийските калинки, за да можем да изчистим прокуратурата от каскета Гешев, който си затваря очите за шкафчетата… за да може всичко това да се случи, трябва да подкрепите “Демократична България”, призова той.

Съпредседателят на “Демократична България” призова хората да се включат в подписките, които формацията събра за явяване на парламентарните избори в различни точки на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маргинал

    68 13 Отговор
    Магистралите са криви на макарони още на втората година. Отсечката в околоността на Благоевград е с ограничение 90 защото не е отчуждена ! А магистралите ги правят само неБели за да се крадат пари !

    Коментиран от #34

  • 2 Ха ха ха

    31 68 Отговор
    Христофоре, Христофоре приведи се в приличен външен вид ! Приличаш на колхозник !

    Коментиран от #35

  • 3 киро

    17 32 Отговор
    новия бойко пак го мобилизираха старите началници...
  • 4 нашия

    36 19 Отговор
    ами Ице като не си във власта как да отидат при твои хора -няма как
  • 5 гост

    37 27 Отговор
    Ристю а за Маджо и Прокопиев кога ще кажеш ?

    Коментиран от #14

  • 6 Чип и Дейл

    41 9 Отговор
    Къде са на ПИК троловете, много късно стават!

    Коментиран от #15, #16

  • 7 Добре

    22 45 Отговор
    Иванов, държавната Автомагистрали била за кражби. А какви бяха дето построиха магистрала Люлин до планината и я забиха до там. Че и я асфалтираха. И викнаха от Европа да видят че са направили нещо. А оня, дето беше поръчал на брат си подобен строеж? Батко и братко, де... А Масларова, дето беше разследвана и съдена /оправдана, разбира се/ за едни 12 милиона пак от областта на строителния бранш... Все ваши хора. И като плашиш с решетки, дай някакъв ориентир поне. Открадна се това и това и пр... Оксвен чекмеджето с ментета друго не извадихте. Но и то е за дебили.
  • 8 безпартиен

    23 6 Отговор
    Проблемът е,че решенията се "прекарват"през колективен орган на управление-МС,НС!!!!Отговорността е колективна и е политическа т.е НИКАКВА!!!Колкото за вината,то тя няма как да бъде доказана персонално,след като има решение на колективен орган!!!Този го знае и си трае!
  • 9 БЪЛГАРИН

    36 31 Отговор
    Всички НОРМАЛНИ хора ще гласуваме за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. НИКОГА ПОВЕЧЕ МАФИОТИ ВЪВ ВЛАСТТА. МУТРИ И КРАДЦИ ОТ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД НАСАМ ВЪН ОТ ВЛАСТТА.

    Коментиран от #13

  • 10 дедо Герчо

    16 2 Отговор
    ДУБРУТРО,А 1500 ЛВ.НЕМАТ ДА ДАДАТ НА ХОРАТА МРЗ,АМА КАТО ГЛЕДАМ,НИКОЙ И НЕ ИСКА,САМО ЛОЗУНГИ И КВАЛИФИКАЦИИ...КАТО НЕ ИСКАТЕ ПАРИ,ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ С ЕДНИТЕ ИЗБОРИ И ЩЕ ВИ МИНАТ БЕЗПЛАТНО И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ....ХЪХЪХЪ...
  • 11 Българка

    46 19 Отговор
    Подкрепям Христо Иванов. Както винаги отразява обективната истина! Надявам се на пълна данъчна ревизия от НАП, както и от ДАНС , стопанска полиция в АПИ! Да се разследва пътв на милиардите и откраднатите/ отклонените да се върнат в хазната! Очаквам и закон, който да забранява големи проекти от обществено значение да се възлагат без обществена и ПРОЗРАЧНА, не нагласена, поръчка

    Коментиран от #37

  • 12 А такива

    19 20 Отговор
    изфишквания, "Българка", не се ли правят поне след някаква данъчна ревизия. Хр. Ив. да бе дал някакъв ориентир на прокуратурата поне. Засега е ясно, че е ортак с шефката на Отворено общество-София, по съвместителство и съветничка на Румен Радев. Затова ли не смее да каже гък за търговията с влияние в президентството, шпионажа и пр.

    Коментиран от #19

  • 13 Петьо Петров

    23 10 Отговор

    До коментар #9 от "БЪЛГАРИН":

    Значи според Вас който не гласува за Демократична България е ненормален? Или русофил,соросоид или каквито и да е безпочвени определения се използват тук? Нека влязат в Парламента,но не са единствената опция за НОРМАЛНИ хора!

    Коментиран от #18

  • 14 Българка

    18 13 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Нали знаеш, че риба и гост, след третия ден на застояване се вмирисват! 0с.мърдя форума с герберастките си опорки!
  • 15 Внимавай

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Чип и Дейл":

    Зад теб са....със сутрешна е.екция.

    Коментиран от #25

  • 16 Българка

    22 10 Отговор

    До коментар #6 от "Чип и Дейл":

    Ангажирани са яко да плюят под коментара за президента
  • 17 сигурно

    8 2 Отговор
    е няма да са в моя джоб я
  • 18 др Врабчев

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Петьо Петров":

    За русофил и соросоид незнам ,ама ненормален със сигурност.
  • 19 Българка

    19 11 Отговор

    До коментар #12 от "А такива":

    А не искате ли Хр. Иванов едновременно да върши работата на НАП, ДАНС, прокуратура? Аз бих приветствала, но само, ако от съда го оторезират и да СЪДИ! Тогава наистина ще има РЕЗУЛТАТ и ПРАВОСЪДИЕ!
  • 20 мародер

    18 10 Отговор
    Ице, нали беше министър на Бойко бе! Ма забрави как те оплюха хората тогава! Сега се сетил да критикува!? Искаш да бъдеш министър ли? Тичай и се моли на Мустафа, само той може да ти помогне от раята нищо не зависи.
  • 21 Го4о

    21 14 Отговор
    Червения Ристю вече говори като Нинова!
  • 22 Българин

    18 14 Отговор
    Абе Ице от Факлутето,къде ти е предизборната програма?!Знаем,че по плюването те има,но ще те глобят от РЗИ,защото плюеш без маска.Чакаме предизборната ти програма!В противен случай си г-н НИКОЙ.

    Коментиран от #23

  • 23 Българка

    14 8 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Още юни 2020 ДБ публикува основните си преоритети!
  • 24 Петко

    16 3 Отговор
    Даже и този не смее да каже - Доган, смятай
  • 25 Чип и Дейл

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Внимавай":

    "...със мустаци големи,
    с мускули големи, с шамари големи..."
  • 26 Алекс

    22 2 Отговор
    Целта на всеки човек, който се стреми към власт, е да седне на топло място и да получи материални облаги за себе си и близките си! Това е просто бизнес!
  • 27 Валентин Ангелов

    15 4 Отговор
    И не само от магистрали.От здравето крадат , също много пари , дори от Социалното/От Социалното говорят едно , на практика става точно обратното , крадат от данъците ни , полицията по пътищата , крадат като налагат безмислени глоби , крадат ни по паркинзи и др.Отвсякъде се краде , нагло , безцеремонно , безскрупулно .Наложен е Геноцид над обикновенния човечец.София е град държава , заплати стандарт , всичко е различно от провинцията.И дори възможностите за кражбимса по големи.С тази централизирана система , всичко отива в софия , ,Докога????????
  • 28 Валентин Ангелов

    18 0 Отговор
    Другарю Иванов , тук на тази територия българия ,,трябва да се реже , яко и от дъно.
    Всичко друго са , само приказки , приказки за дебили , при това в будна кома.
  • 29 снежна топка

    13 5 Отговор
    Целия е пропит от компромати и нищо друго не очаквайте.
  • 30 шопендар

    13 11 Отговор
    тоя субект е обучаван в същата школа по плюене,в която са обучавани мая и нинова,и илияна и..др
  • 31 Еххххххх

    12 1 Отговор
    Този е с един от*...чалник антибългарин Емил Джасим,който ругае българската история навсякъде и промива.мозъците на бедни студенти,да ги подготвя за антибългари...така че никакво доверие на тези
  • 32 Тони

    7 2 Отговор
    Сега и магистралите и парите от джоба ли ще оправяш бе Ице?! хаха
  • 33 КЪРДЕЦ БАНСКИ

    6 1 Отговор
    ТОВА С ЧЕКМЕДЖЕТАТА Е ВСЕКИ ДЕН , НО НИЕ ЗНАЕМЕ САМО ЗА ЕДИН ДЕН ! НА 02.02.21 ПРОВЕРКАТА ЩЕ Е В БАНЯТА В БАНКЯ
  • 34 Мооляя...?!

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "маргинал":

    Магистралите били криви- на макарони- още на втората година...?!Ще те поправя...!Още на вторият месец- са криви на макарони и подскачаш с колата,все едно караш по Магадан...
  • 35 Хе хе хе

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Ама то щот Боко-Тиквунов не е същият с тази бяла брада на фона на голямата тиква...
  • 36 stan4o

    6 1 Отговор
    Това, , че се краде всички го знаят, но какво предлага господин Иванов? Каква му е програмата и екипа за обещаваната промяна? Захапе ли кокала остават обещанията. Този филм сме го гледали. Той потен вода не е пил и не вярвам да е в час с проблемите на обикновенния българин.
  • 37 Тапата

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Истината г - жо "Българка" е, че в страната ни се построиха магистрали, а какво мисли Х. И. и подкрепящите го, ще потъне безвъзвратно в небитието.
  • 38 Марио

    2 2 Отговор
    Христо Иванов е жаден за власт, за да може после той и неговите хора да крадат от нашите джобове.
  • 39 Валентин

    2 0 Отговор
    С автомагистрали АД измамата е следната дава строежа на парче на подизпълнители фирми гербаджийски ,правят пътя с нискокачествени материали ,основа варо вик за Хемус взривяват скалата над Ябланица местноста Нановица изключително мека и влагопоглъщаща варовикова фракция,която като вали дъжд става на каша .След първата зима асвалта се е нацепил а преди това през лятото са станали коловозите.После тези приближени фирми се отчитат и пълнят шкафчето.....на боко това е положението
  • 40 Валентин

    2 0 Отговор
    Лошото е ,че Българина който никога не е напускал България и не е виждал истински магистрали се радва на боковите пародии на пътища бие се в гърдите и казва боко краде ама прави и с миниятурния си мозък не осъзнава,че Боко "прави" за да краде и внуците ни ще плащат....жалко но лумпенизацията на нацията върви по план
  • 41 Сашо

    0 1 Отговор
    И съм убеден, че го казва само защото не е в далаверата. Ако беше топнал човчицата щеше да си трае както обикновено.
  • 42 Oxoxo

    0 1 Отговор
    ами като беше министър на правосъдието защо не на разположение на съда и прокуратура да започнат проверkи
  • 43 Живка

    0 0 Отговор
    Този почвам да си мисля, че е обсебен от Борисов и Пеевски. Като се събуди сутрин само те са му в главата. Не знам жена му дали вече не се притеснява, че мисли само за тях, а не за нея. Мисля, че Иванов има някакво психическо заболяване, защото не е нормално във всичко да вижда само тия двамата и някаква далавера.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове