Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 16:51 2 441 38

Юрий Асланов: Радев е с много голям ресурс, но не може да спечели без БСП

  • румен радев-
  • юрий асланов

Социологът заяви още, че всички действия на ръководството на БСП са в погрешна посока

Юрий Асланов: Радев е с много голям ресурс, но не може да спечели без БСП - 1

БСП е в изоставаща позиция за момента от предизборната надпревара. Това обслужва ГЕРБ и те ще направят всичко възможно да сведат надпреварата до битка на твърдите ядра, а това не е в интерес на БСП. На ниво твърди ядра ГЕРБ има безспорно предимство. Това смята социологът Юрий Асланов, бивш член на НС на БСП.

Той прогнозира, че при ниска избирателна активност, което означава, че ще гласуват само твърдите ядра, ГЕРБ ще спечели парламентарните избори.

"Националното ръководство на БСП направи грешка, която ще има дългосрочни последици - вторачиха се да решават вътрешни проблеми, за сметка на привличане на електорална периферия, която да разшири подкрепата за тях", коментира Асланов пред БНР.

Социологът заяви още, че всички действия на ръководството на БСП са в погрешна посока.

Асланов коментира и водачите на листи на БСП за предстоящите избори, като определи като най-ярка личност сред тях лидерката Корнелия Нинова:

"Правилен ход е, че Нинова поема лична отговорност за случилото се в Пловдив (изключването на Георги Гергов от партията, което доведе до напрежение в местната организация, б.р.) като става водач на листата за Пловдив-град".

"Реденето на листи издава амбиция на ръководството на партията и на лидера повече да укрепи позицията си в партията, отколкото да води по-важната битка за широка подкрепа за партията", заяви Асланов.

Той изказа учудване от мълчанието на левицата за обявената от президента Румен Радев кандидатура за втори мандат, тъй като често Нинова, без да дочака решението на ръководните органи, е поемала отговорност за действия, които са получавали подкрепата на партията, защото не е бил пропуснат моментът. Според него това бавене на позицията носи и съмнение дали ще го подкрепят.

"Румен Радев е безспорно много голям ресурс. Той се ползва с много по-голяма подкрепа отколкото БСП. Това неясно говорене, неопределено, за бъдеще време ще намали силата на представянето на БСП на парламентарните избори, защото много хора харесват Радев като ярко заявила се опозиция на сегашната власт. Те биха припознали и БСП, ако тя се отъждестви с него", убеден е социологът.

Асланов изказа предположение, че Радев не може да спечели втори мандат без БСП, но и БСП ще загуби, ако се яви с друг кандидат.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 99878979

    32 16 Отговор
    Мутри вън! И юмрук по сурата на долнияИКрадлиВ Борисов!

    Коментиран от #6

  • 2 мислещ

    17 6 Отговор
    Не може да спечели С БСП, не без.
  • 3 Химия

    7 3 Отговор
    Вече няма. Сори.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 BBC

    29 7 Отговор
    Корнелия Нинова не комадва електората на БСП. Корнелия Нинова командва само в централата на БСП. За президент народа никога не е гласувал партийно, а индивидуално!
  • 6 Олаф

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "99878979":

    Решава кой мутри ще са в🤫☸️
  • 7 Милиционера

    21 9 Отговор
    С колегите от системата на МВР няма да гласуваме за Тиквата.
  • 8 Българина

    23 9 Отговор
    ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ПРОСТО ЩЕ СПЕЧЕЛИ.
    БСП знае това, и разбира се ще го подкрепи🤣
  • 9 ИНФО

    30 11 Отговор
    Радев е с достатъчен капацитет, за да спечели втори мандат като абсолютно независим. За информация– подкрепят го всички ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ българи, независимо от партийните си пристрастия.

    Коментиран от #18

  • 10 Дългият

    7 17 Отговор
    Асланов...говори в минало време .Ползваше се...ама умря тя....скоро ще мине в нелегалност...
  • 11 Кавалериста с коня

    9 10 Отговор
    С колегите от армията няма да гласуваме за Тиквата.
  • 12 ьяъьяъяъь

    9 13 Отговор
    С бкп или без - тръгва си по зелени чопарки.
  • 13 ТаУмВзе

    4 6 Отговор
    На колониалната територия, не се печели. Назначава се. Всичко е марионетка и нищо повече от кукла. Само по зле ще става, с тая Фалшива надежда.

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Милиционера

    12 6 Отговор
    На първи февруари президента гласува доверие на БСП и бъдещ коалиционен кабинет на БСП без ГЕРБ и ДПС. Българският народ не е прост и го разбра ясно.
  • 16 Здраве желая

    15 7 Отговор
    г-н Генерал! Президентът Радев ще спечели и втори мандат, защото народът го обича. А банкянския ще погрознее и надебелее още повече от яд и злоба. На човек не прилича вече ББ.
  • 17 сигурно

    8 6 Отговор
    Радев ще спечели и без подкрепара на бсп депутатите ,защото те няма как да накарат бедните си избиратели да гласуват за някой друг !Та за това политбюрото ако иска да си издига друг кандидат !
  • 18 Присмехулник

    5 11 Отговор

    До коментар #9 от "ИНФО":

    Като пишеш така вярваш ли си....и ако стане Президент,какво ще направи,помисли какво зависи от него...По твоите думи,ще дойдат на власт БСП....защото с други Радев няма да се разбира и пак ще започне мерене на пи...ки.Ама БСП.....НИКОГА.... казват всички...ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ ХОРА...

    Коментиран от #24

  • 19 121

    4 3 Отговор
    Бспдпсгерб играят заедно. Преди 2009 бяха дпс с абвбсп, 2009 до днес са дпс с герб. Не се заблуждавайте. Радев е от еродиран род и мисля, че има самочувствие с покритие. От село Славяново, Хасково пи живково бяха много заможни и от там им идва самочувствието. Носеха, но си просеха шефовете инженери от тях кво ли не, но най си искаха ракийка славянка. Не са бедни. А кой ще победи все тая ни е вече. От чакане, нещо да се промени, нищо. Плащаха си за работни места, умря калин димитров, голяма е корупцията от михалевски, османовци и калинки цветарки. Не виждаме изход. Кой работи и получава в малък град 3000 лева и родители навън, женят се, радват се на деца, внуци. От селата всички работни места заеха. Даваш имаш, но не може в съда да се докаже, защото дтава даването между 4 очи. Хората не искат много, но и малко не им се дава, А виж на морето замъжите им. Карай, весело да е. Милиционерска държава, унищожиха всичко що имаше в някои градове. Той е на ти Преьидента, хасково, димитровград, а що не и Бургас.
  • 20 Дъртият ➖ 0️⃣4️⃣▪️0️⃣4️⃣▪️2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣

    12 5 Отговор
    Ще гласувам за Румен Радев.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Съни

    11 4 Отговор
    Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря ви ЧНГ
  • 23 Анонимен

    1 3 Отговор
    Не ме разбирайте погрешно. Аз не гласувам. Но обърквате хората, които имат желание. Аз ви зная игрите, кражбите, далаверите на бкп, дс, кгб, бспдпсдсбдсвабвгерб.. Сами си казваха 2009,ще ни съди герб. Не ги осъди. Сега същото бб в затвора, е, няма да е. Обърквате, за да си гласува твърдия електорат за бспгерб, а що не списъците предварително да сте се разбрали дпс, герб и бсп. И това го казват турцитенработещи в София. Приятна вечер.
  • 24 ИНФО

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Присмехулник":

    А ГРОБ още по Никога, защото се ус.аха, омазаха, ама от лакомия о омазаното ще излижат.
  • 25 ТаУмВзе

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    За Радев е гарантиран 2ри мандат, заради краварския проект 3 морета. Съответно ни пържи МАКЕТО. И всичко е плацдарм Срещу Русия. Тръбата бейби!
  • 26 Не си прав

    3 7 Отговор
    Асланов,Асланов,този твой резидент няма никакъв ресурс и е политически неграмотен.Ако беше това ,което ти твърдиш щеше да направи партия,но това не е лъжица за неговите уста.За това се иска много,много работа,а той не е по работата.Той е много мързелив човек,а и няма дар слово.
  • 27 НикогаПовечеБСП и ГРОБ-Чума

    2 2 Отговор
    Бас държа,че ако наглата позитанска Чума го подкрепи, спукана му е работата - няма шанс да победи
    втора гробарска Цачовиьца.
    Аз няма да гласувам за Радев,ако се кооперира с
    Чумата.
  • 28 Истина

    2 1 Отговор
    Бсп си назначава деца на бкп, герб техни хора и така ще е. Който и да дойде, така ще върви. Кой има връзки ще работи, кой няма, няма. По цял ден спят и вечер старите ергени българи се събират и стоят зад магазина, а други в гаража отвънпият бира. Мръсна политика. Стана хубаво за родопчани. И за работещи тяхни хора горе с връзки. Отблъснати от живота от бойковщината, от кой ли не преди него. Геноцид спрямо българските момчета. И щял сега някаква полиция. Бактън от пазачи. Пращай твоите калини 2 или 3 пазачки. Прости, прости, но втори горе. Не завиждаме, защото и бсп младите са същите, бащите им крадоха и умряха на 45.вили в маслиново село, хасково. Корупция накъдето и да се обърнеш беше през тия години. Нинова и тя се е обградила с върли тъмночервени бкп. А може би така са решили герб те и дпс. Доган мълчи. Що мълчиш. Излез им кажи, но как да им каже, като всички са в играта, корумпирани
  • 29 345

    1 0 Отговор
    От народа кво зависи. Нищо. Чети onovini. eu... Отвън кво кажат големите. Ерго е приятел на бб, путин също, енп също, що не и САЩ. Бъдете здрави и много успехи във всичко.
  • 30 Хан Крум

    2 2 Отговор
    Aми Мунчo - ce e дoгoвoрил cъc Курнa дa гo пoдкрeпят нeглacнo щoтo Рeшeтникoв тaкa зaпoвядвa. Инaчe нямaшe дa ce явявa зaeднo cъc нaдзирaтeля cи - Йoтoвa. A тoвa, чe Лупи гo нoминирa e зa зaблудa и кoгaтo зaгуби избoритe - a тoй щe ги зaгуби - , Курнa нямa дa e винoвнa и дa я принуждaвaт дa cи пoдaвa ocтaвкaтa. Пък aкo нe дaй cи Бoжe cпeчeли, Курнa щe ce прoвикнe кaтo Бoримeчкaтa, чe ТЯ, ТЯ и caмo ТЯ e cпeчeлилa прeзидeнcкитe избoри. Прocтo иcтoриятa ce пoвтaря дo втръcвaнe. нe e cигурнa в пoбeдaтa и зa тoвa ce прикривa зaд пoлaтa нa Лупи. Aмa тoлкoвa e прoзрaчнo, чe чaк e cмeшнo. Инaчe Курнa ce миcли зa блecтящ cтрaтeг. Тук oбaчe e зaлoжeнa глaвaтa и. Тя щe изгуби зa пoрeдeн път пaрлaмeнтaрнитe избoри- и гo знae cъc cигурнocт - и зa нeя e мнoгo вaжнo дa cпeчeли пoнe прeзидeнтcкитe - инaчe зaгивa. Cтaритe хиeни дeтo ги нaтири oт кoпaнкaтa зa дa плюcкa caмa oт пoмийкaтa щe и изядaт глaвaтa. A тя имa мнoгo дa губи.
  • 31 Хан Крум

    2 2 Отговор
    Абе, да попитам за един приятел - Йотова даде ли някаво смислено обяснение от къде извади половин милион лева за да направи сватбта на синът си? Това дали са от вицепрезиденската закуска спестени пари? Като и гледам "яката дупара" май май не е от това.
  • 32 Хан Крум

    1 3 Отговор
    .....Ако АЗ управлявах намаше да има корупция.....
    Ами назначаването на любовницата Деса на 3 длъжности със дебели заплати. Ами осуетяването на проверката срещу корупционната схема за заплатите и апартаментите на същата Деса. Ами прикриването на баща му който блъсна инвалид на кръговото кръстовище.Ами апартамента дето и купи за без пари. Ами 200 джипа на двойна цена. Ами милионите от Решетников за изваждането на България от ЕС и НАТО и блокиране на интерконектора с Гърция. Ами 50 те милиона комисионна за Грипените. Ами уреждането на Бобокови със концесии в Нигерия. Ами продажбата на посланнически места за по 200 000 евро. Ами милионите от Черепа за организирането на метежи срещу законно избраното правителство. Ами, ами, ами - много станаха нещо тези ами за един Клепоух Каунь който прави такива изявления.
  • 33 111

    0 3 Отговор
    Хан круме 32. Важно е кой повече крадна, боко или румбеца. Нещо не мога да вдяма. Да не е тая работа лато оная, он откраднал две тухли, а другия милион тухли и от трабанче милионче, а с двете тухли му обра всичко милиончето
    С трабанчето, номенклатурни кадри сте, сега ви се е падноло. Приятно крадене. Кой може краде, а кой не желая ви гледа сеира отдолу. И затова мвр, прокуратура, данс, всичко е ваше на герб, дпс и бсп. Същото си е било и при живков, но нямаше интернет, хората знаеха и мълчаха. Те са си прави отвън. Няма да се оправи бг. За голям процент. Кой краде ще си живурка с крадените 400 млн.
  • 34 😃😃😃

    2 4 Отговор
    Абе, г-н Асланов, ти знаеш ли, че хората са отвратени от Румен Радев ? Тази опция, защо не я включваш в твоите " велики " заключения ?
  • 35 мдда

    2 4 Отговор
    С много голям ресурс, но без грам мозък.
  • 36 Чичо от село

    0 2 Отговор
    Не може два месеца преди изборите Михаил Миков да обикаля тв. студия и да смърди срещу Нинова! Ами той като лидер докара парламентарната група на БСП до 1 депутат повече от тези на ДПС! Като чувства себе си като голям вожд да се отцепи, подобно на други ренегати, а не да мъти водата на партията!
  • 37 Гост

    0 2 Отговор
    Прав сте Асланов,само в едно грешите,а именно какъв ресурс има военния,като за 4 години,не разбра,че политиката е нещо,което няма нищо общо с юмруци и войнственост,това го видяха от Позитано и от там дойде колебанието им.
  • 38 БАЧУ

    1 0 Отговор
    Абе да не мислите,че всички които сме гласували за г-н Радев членуваме в партии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове