14 Декември, 2012 08:15 1 181 2

Voice контрол за бомбите

  • цигари-
  • корупция-
  • бомби-
  • бомба

Преглед на печата

Агресивен съпруг епилептик провокирал учителката да пие, разкри в. „Труд“

„Илияна се омъжи за мъж, който страда от епилепсия. Постепенно неговото състояние се влоши. Не стига това, ами се и пропи”, разказва приятелка на уволнената учителка от 130-о у-ще. Той отказвал да се лекува. Често изпадал в нервни пристъпи, при които чупел оскъдното имущество на семейството. Държал се грубо с децата. Разпоредил на домашните да ползват само кухнята и дневната. Свалил бойлера и изскубнал контактите, за да не се харчи ток. В пристъпи на моментна лудост дори гасял цигари по тялото на Илияна. Накрая двамата се развели.

16 години след разстрела на Луканов – само държавата виновна, пише в. „24 часа“

16 години и 2 месеца след убийството на бившия премиер Андрей Луканов и 5 години след окончателното оневиняване на петимата задържани за екзекуцията му, темата за неразкритото престъпление отново стана актуална. Преди 10 дни Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да плати 27 000 евро на Юрий Ленев, един от оправданите за убийството. Държавата трябва да поеме и 4000 евро разноски по делото. Причината: самопризнанията на Ленев, че е участвал в подготовката на покушението, са изтръгнати с насилие.

Voice контрол за бомбите, информира в. „Стандарт“

Voice контрол за бомбите ще въведе МВР, научи всекидневникът. Експерти ще преценяват дали даден сигнал за поставено взривно устройство идва от хлапак, психически лабилен човек или е сериозен сигнал. Мерки за безопасност ще се спазват при всички случаи, но до евакуация ще се прибягва при по-специални инструкции на МВР към службите за сигурност във всеки мол, магазин, съд, болница или друга обществена сграда. Пълната евакуация обаче ще се запази за училища и детските градини, тъй като там тя става по-бавно.

Пушачите май ще останат без коледен подарък, кахъри се в. „Преса“

Здравната комисия в Народното събрание отхвърли предложението за отмяна на забраната за тютюнопушене. Предложението за отмяната бе внесено от депутатите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Нямаше гласували „за“ или „въздържал се“. Аз лично, разбирайки, че законопроектът е разпределен само и единствено в здравна комисия, бях убеден, че това е тенденциозно и че той няма как да мине през тази комисия, заяви Гумнеров след заседанието. „За мен е важно той да влезе в зала и ако на депутатите се разреши да гласуват по съвест, с оглед на ситуацията в момента, аз знам, че поправките ще минат, каза още депутатът.

ГЕРБ си осигури пълен контрол върху изборите, негодува в. „Сега“

Управляващите са на път да си осигурят пълен контрол върху изборния процес с промените в Изборния кодекс. Част от тях бяха гласувани след огромни скандали вчера, друга част влизат в пленарна зала в следващите дни. ГЕРБ престъпи някои от препоръките на ОССЕ и не прие нито едно предложение на опозицията. Заради това цялата опозиция има готовност да бойкотира следващите дебати. ГЕРБ отказа на опозицията да има свои представители в ръководствата на секционни комисии. Предстои и орязване на правото на партиите да получават протоколи с изборните резултати. 

 

Апокалипсисът ще е бавен и мъчителен, стряска в. „Новинар“

Ученият от НАСА Дейвид Морисън смята, че апокалипсисът вече е започнал. „Идеята за внезапен край на света поради каквато и да е причина е абсурдна“, категоричен е той. По думите му Земята съществува от 4 млрд. години и това ще продължи поне още толкова, докато Слънцето направи нашата планета необитаема. Според Морисън след около 5 млрд. години Слънцето ще се превърне в „червен гигант“, чиято топлина ще предизвика изпаряване на океаните и изчезване на земната атмосфера. После ще настъпи захлаждане, но това така или иначе няма вече да ни засяга. „Дотогава не съществува никаква астрономическа или геоложка причина, която може да унищожи Земята“, уверява ученият.

Сърбия засилва борбата с корупцията, аплодира в. „Дума“

Тези дни смятаният за най-богат човек в Сърбия Мирослав Мишкович бе арестуван по обвинения в корупция. Името на Мишкович и бизнеса му са свързани и с България, където преди 3 години той закупи търговската верига „Пикадили“, а впоследствие заедно с премиера Бойко Борисов откри и хипермаркет „Темпо“ в началото на декември 2010 г. По-късно прословутият бизнесмен продаде търговските си вериги „Макси“, „Темпо“ и „Пикадили“ на белгийския холдинг „Делез груп“, а с получените средства закупи огромни масиви селскостопанска земя във Войводина и създаде нов холдинг за земеделска продукция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маршот тука

    1 0 Отговор
    На депутата Гумнеров моа ли му навра една гуменка в...
  • 2 ХХХ

    1 0 Отговор
    Аз съм против отмяната на закона. Това са поредните депотатски интереси. Факт е, че повечето хора в страната ни не са пушачи! И не се нарушават правата на тези, които пушат - това е по-скоро привилегия, която те ползват. На мен ми е супер кофти, като съм някъде на заведение и после всеки път да смърдя на цигари (дрехите ми, якето ми, косата ми). Нека има толеренс и на който му се пуши - да го прави на удобните за целта места, а не да нарушава спокойствието на околните.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове