Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 12:00 20 713 140

Извънредни новини за ситуацията с COVID-19 у нас след среща на Борисов с НОЩ

  • covid-19-
  • нощ

Нови 50 милиона лева са преведени към НАП, за да продължи разплащането към административно затворените сектори заради пандемията

Извънредни новини за ситуацията с COVID-19 у нас след среща на Борисов с НОЩ - 1

България се намира в начална фаза на плавен подем на заболеваемостта, увеличават се и пациентите с COVID-19 в лечебните заведения. В същото време се ускорява процесът на ваксинация, продължава и изплащането на осигурените от правителството 1000 лева за всички медицински екипи на първа линия в битката с новия вирус.

Нови 50 милиона лева са преведени към НАП, за да продължи разплащането към административно затворените сектори заради пандемията, активно продължава и изпълнението на всички останали антикризисни мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите.

Това бе докладвано на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

„В България прилагаме възможно най-правилните и либерални мерки, колкото и някои да ги оспорват. Нашите лекари и медицински работници много бързо изпълняват протоколите на лечение, затова броят на излекуваните вече почти застигна броя на заразените“, посочи министър-председателят Бойко Борисов в рамките на работното съвещание. Премиерът акцентира, че противоепидемичните мерки бяха приложени много точно, а ограничени бяха бизнесите, където има струпване на много хора, което позволи свободното движение на хората.

„Така че продължаваме в същия дух, към момента нищо повече не трябва да се затваря, напротив. В малките населени места, където в цялото училище една смяна е от 70-80 души, нека децата отиват да се учат присъствено. Бъдете гъвкави“, обърна се премиерът Борисов към здравния министър Костадин Ангелов. Министър-председателят изиска решенията за присъственото обучение в различните общини да се взимат локално, а и учителите настояват за такъв подход.

„Със засилването на процеса на ваксинация и с увеличението на броя на оздравелите българи, това е един от начините през април, май, юни държавата вече да излезе от тази криза“, отбеляза премиерът. Борисов изтъкна, че тъй като доставките на ваксините вече са регулярни, може да започне по-масово ваксиниране, както и да бъдат напълно покрити служители като полицаи, военни, учители, работещи в театри, и др.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски докладва, че за последната седмица увеличението на болните с новия вирус в лечебните заведения е с 10%, а повишението на заболеваемостта на 14-дневна база е с около 40 на сто. Най-ниската стойност на новите случаи бе 80 на 100 000, а в момента е 128 на всеки сто хиляди.

Главният здравен държавен инспектор и член на НОЩ доц. Ангел Кунчев отбеляза, че целта е с прилаганите противоепидемични мерки наблюдаваният ръст на заболеваемостта да не е прекалено бърз и сериозен. „Най-голямата грешка в тази ситуация ще бъде да се подадем на емоция и да вземем неправилни решения. Имаме сили да се справим, разширява се фронтът на ваксинацията. Колкото повече ваксинирани има, толкова повече намаляваме полето на действие на вируса, така че рано или късно нещата ще тръгнат оптимистично“, категоричен бе доц. Кунчев.

Здравният министър Костадин Ангелов акцентира, че от днес започва усилена ваксинация на всички, които попадат във втората и третата фаза на имунизацията. „В системата на образованието очакваме отговор за желанието на родителите за тестването на учениците. Основната ни цел е да осигурим безопасна среда на присъствен учебен процес в училищата“, добави министърът на здравеопазването.

Ангелов опроверга появили се напълно неверни твърдения относно спиране на заплащането от 1000 лева на работещите на първа линия медици в системата на здравеопазването и извън нея. Здравният министър подчерта, че средствата са осигурени, продължава изплащането им и правителството ще подкрепя всеки един медик в битката с COVID-19.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев информира, че в момента у нас няма доказани случаи на грип А и на грип Б, тъй като противоепидемичните мерки дават резултат и основно се разпространява COVID-19. Засега в България няма доказани случаи и на новите варианти на коронавируса - латиноамериканския и южноафриканския.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов подчерта, че значително се увеличава доставката на ваксини като само през първата седмица на март очакваме над 160 000 дози.

Кирилов информира, че Европейска агенция по лекарствата извършва предварителен преглед на ваксината на „Новавакс“ и се очаква през следващите седмици Европейската комисия да сключи договор за доставка с производителя ѝ като това ще е седмата ваксина в портфолиото на ЕС и първата антигенна. По отношение на руската ваксина „Спутник“ директорът на ИАЛ заяви, че Европейската агенция по лекарства все още извършва научни консултации, тъй като няма достатъчно данни за нея.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера Борисов, че продължава ускорената работа на правителството по изпълнението на антикризисните мерки в подкрепа на бизнеса, и че се обсъжда включването на нови мерки. Министърът заяви, че след разрешение на Министерството на финансите допълнителни 50 милиона лева са преведени към Националната агенция за приходите миналата седмица, за да продължи работата и разплащането към административно затворените сектори.

„Заедно с бизнеса се договорихме, че мярката ще продължи и през февруари и в петък е изпратено първото запитване към ЕК по повод нотификацията и продължаването на мярката през февруари“, уточни Лъчезар Борисов.

Министърът на икономиката информира, че е обсъдил с национално представените работодателски организации как ще бъдат разходвани още 211 милиона лева по Механизма на Европейския съюз REACT-EU.

„Те бъдат разходвани отново за оборотен капитал и ликвидна подкрепа на бизнеса, като първата мярка ще стартира до 10 дни след решение на Мониторинговия комитет и решение на Министерския съвет, по която мярка имаме получена нотификация от ЕК още декември“, отбеляза министърът.

Той докладва, че средствата, достигнали до бизнеса чрез мерките на Българската банка за развитие до момента, са на стойност над 300 милиона лева. До сега по мярката 60/40 са изплатени 816 милиона лева, като запазените работни места са около 300 000. По мярката „Запази ме“ средствата, достигнали до бизнеса, са 18 милиона лева за 42 000 места.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    263 18 Отговор
    чиба бе несретници

    Коментиран от #68

  • 2 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    29 255 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА....ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ КОМАНДВА В ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #59, #99

  • 3 гост

    170 7 Отговор
    04.04.....?

    Коментиран от #7, #136

  • 4 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    23 158 Отговор
    ЩАБА ПРИ БОРИСОВ......А ПРИ НИНОВА КОГА ???????

    Коментиран от #11, #44

  • 5 Наистина

    190 8 Отговор
    Отбор "умници" се събрали !
  • 6 Доктор

    35 195 Отговор
    На м@л0умния Ганьо квото и да му обясняваш, вирус пак няма и пандемия няма. Всичко е дело на Борисов и пелтека е прав😂

    Коментиран от #10, #43

  • 7 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    17 153 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    04.04...ББ4
  • 8 Asdfg

    236 11 Отговор
    Я не ни занимавайте с тези престъпници! ИДИОТИ! Съсипаха всичко! Откраднаха милиарди левове! ОПГ ГЕРБ!

    Коментиран от #12, #53

  • 9 Идат избори

    162 8 Отговор
    И лъжете както си искате.
  • 10 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    14 111 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор":

    А В РУСИЯТА КАК Е......И ПУТИН МИСЛИ КАТО....БАЦЕТО
  • 11 Питам

    72 2 Отговор

    До коментар #4 от "БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ":

    На 04.04. 2021!!!

    Коментиран от #14

  • 12 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    8 72 Отговор

    До коментар #8 от "Asdfg":

    ОСЪДИ ГИ....
  • 13 дедо Герчо

    53 6 Отговор
    МАХНАХТЕ НОВИНАТА ЗА ГЕРМАНСКИТЕ АЕЦ,ЗАЩОТО ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО,РУСКИ ГАЗ,БЪДЕЩИЯ ПРОВАЛ НА ЗЕЛЕНИТЕ И НЕ САМО ТЕ,РАЗРИВ В ОТНОШЕНИЯТА СЪС СРАЩ,ВЪТРЕШНОЕВРОПЕЙСКИ РАЗРИВ...И Т.Н..
  • 14 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    8 81 Отговор

    До коментар #11 от "Питам":

    04.04...ББ4

    Коментиран от #30

  • 15 др Гей Билтс

    119 5 Отговор
    Сектантите изповядващи религията Ковид-19 се събраха на литургия. Казах ви аз, че Баце ще ви стане и Патриарх.
  • 16 Вуте

    30 59 Отговор
    Добре е да се ваксинираме.
    Щом трябва.Нека!
    Ама защо точно българите
    с Астра Зенека!
  • 17 Пламен

    110 6 Отговор
    На кого са преведени тия милиони? Бойко, ти като говориш, слушаш ли, какво казваш? Или все тая, те овцете не разбират от сметки?

    Коментиран от #20, #37

  • 18 Ако увеличите

    114 4 Отговор
    На бял дрешко от " първа линия" от хилядарка,на два бона,ще говорят още години,колко героично се саможертват.Такава бездънна яма се случва на столетие веднъж.От каквото и да е болен- корона! Другото е придружаващо заболяване.Хем изпълняват повелята на Партията, хем мажат човките яко.Клинична пътека-1670 лв и 860 лв дневно за лечение! От там допълнителни хилядарки към основната заплата.Ако зависи само от " предната линия" ще има само корона.Всичко останало в графа- придружаващи.

    Коментиран от #22

  • 19 Защо

    106 6 Отговор
    Защо всички тия престъпници още не са в затвора

    Коментиран от #21

  • 20 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    9 61 Отговор

    До коментар #17 от "Пламен":

    ПОТАЙ НОЙ...ДАВАТ ТОЧНА СПРАВКА.....АКО СЕ ИНТЕРЕСУВАШ

    Коментиран от #29

  • 21 БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ

    9 75 Отговор

    До коментар #19 от "Защо":

    ЗАЩОТО РАДЕВ СЕ ИЗДЪНИ СЪС СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО.....

    Коментиран от #31, #33, #134

  • 22 решението

    77 6 Отговор

    До коментар #18 от "Ако увеличите":

    Спрете да плащате данъци бре. И без това са незаконни.
  • 23 Лост

    60 2 Отговор
    Човекът -каучук събрал пластелинените човечета и зараздавал пари.
  • 24 Мазньо

    77 8 Отговор
    Бойче е прав,че април,май и юни България ще започне да излиза от кризата на гърбавото им управление...

    Коментиран от #61

  • 25 Българка

    86 6 Отговор
    Да спрат да се хвалят и тупат по гърдите! Прахът вреди на околните!
    Оставки, съд, затвор и конфискация!!!!
    Мутри вън!

    Коментиран от #42

  • 26 бай Георги

    45 3 Отговор
    На бас по една бира, че няма да излезем от кризата.

    Коментиран от #40

  • 27 Антигерб

    82 4 Отговор
    Пo oтнoшeниe нa руcкaтa вaкcинa „Cпутник“ дирeктoрът нa ИAЛ зaяви, чe Eврoпeйcкaтa aгeнция пo лeкaрcтвa вce oщe извършвa нaучни кoнcултaции, тъй кaтo нямa дocтaтъчнo дaнни зa нeя.

    Горките те нямали данни и сигурно чакат тези данни да дойдат свише, а че данните за Астра Зенека не са добри няма значение. Одобриха ваксината на Пфайзер без данни и даже дадоха пари преди да е измислена даже. За Новавакс да не би да има данни.

    Общо взето по-важно е парите да отидат при правилните хора отколкото живота и здравето на стадото. Та ужким много е важно да се ваксинират 70% от населението и то възможно най бързо но само ако парите отиват в правилното направление - иначе даже и да е залят света с руски и китайски ваксини робите ще чакат и ще мрат (пък и мерките ще стоят).
  • 28 Аз40🏴‍☠️

    78 6 Отговор
    Боко да го ваксинират в челото, а за по-добър ефект да смесят към 3-4 ваксини от различни компании. На хората им дойде до гуша от тоталитарни ограничения, ние не сме западноевропейци, ние помним какво беше преди 89-та.

    Коментиран от #81

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пламен

    10 3 Отговор
    Защо изтри 29?Моде,тебе питам!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Математик

    74 5 Отговор
    В навечерието на 04.04.2021 ще има стократно увеличаване на заболеваемостта, а незнайно как, след изборите COVID ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.

    Коментиран от #51

  • 35 лалето

    59 4 Отговор
    никой не казва колко са на първа линия .може да излезе че на всеки болен от ковид се падат по пет медици.
  • 36 Бойко

    10 29 Отговор
    Няма да мрете от никаква болест докато не гласувате за мене после ми е все едно.
  • 37 Ами

    30 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пламен":

    То обещаването не е като даването.

    Коментиран от #45

  • 38 ОЩЕ..

    33 5 Отговор
    НЕ Е СЕРИОЗНО ПОЛУЖЕНИЕТО
    ТОЛКОВА, ЧЕ ДА СИ ПРАВЯТ
    ПИАРИ. И ДА УПРЕКВАТ ДРУГИ,
    ЧЕ НЕ СПАЗВА ЛИ МЕРКИТЕ. ТЕ СА
    5 10 000 ЧОВЕКА КОИТО В ТЕСЕН КРЪГ ПОЗНАТИ СЕ ЗАБАВЛЯВАТ.
    ДРУГИТЕ СПАЗВАТ МЕРКИТЕ.ПЪК И ПРИ ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ (КОИТО БОШЕНСТВОТО ОТ ХОРАТА) НЕ ИМ ВЯРВАТ. КАКВО ДА ПРАВЯТ. ДАЛИ ОТ СТРЕС ДАЛИ ОТ ГЛАД ДАЛИ ОТ
    КОВИД ВСЕ ИМ Е ЕДНО. ТЕЗИ НАСАЖДАТ УПЛАХА И СТРЕС У НАС.
    ТЕЗИ УПРАВЛ. И ЩАБА СА ЗА ЗАТВОР
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 kънчев

    48 1 Отговор

    До коментар #26 от "бай Георги":

    Бай Георги,няма да намериш такъв за баса,защото и лудите разбраха,че изборите ще бъдат опорочени или отложени под претекст коронавируса.Един вирус броди из България,този на Борисов!
  • 41 риторичен

    28 7 Отговор
    въпрос: как е електората?мърда ли?щом не излиза да протестира,значи е доволен!
  • 42 Окккк

    7 38 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Я ни разкажи нещо за синчето на фигурата???? Нали всичко знаеш и си реално мислеща. Да чуем гледната ти точка за хулиганството от 2017/2021 нее едно. И ми помогни да разбера защо ЕДИН БАЩА УЖ, НЕ ХОДИ ДА ПРИБЕРЕ ДЕТЕТО СИ ОТ ПОЛИЦИЯТА???????

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пламен

    29 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ами":

    Лошото е, че са отчетени като дадени. А не като разграбени!
  • 46 Доброжелател

    22 3 Отговор

    До коментар #42 от "Окккк":

    Ами я по-добре ти да ни "светнеш" по въпроса, че ние сме про3ти и не знаем. А ти си изглежда си "добре" информиран по всички въпроси във вселената.

    Коментиран от #55

  • 47 до идиота

    6 12 Отговор
    4.04.21--- D======o ... за Бацето !!! :)))
  • 48 Пламен

    3 4 Отговор
    Модератор, благодаря, че върна 29.Нямаше нецензурни думи. Стават грешки. Благодаря, все пак!
  • 49 Бивш гербаджия

    17 3 Отговор
    Само олиговрени могат да изберат олиговрени, защото ако не са калинки и подлоги (Спас, Тома, моя най-голям приятел Антон и другуте подобни) ще умрат от глад. Преставяте ли си някой от тези изброените да Ви управлява. Иначе от ГЕРБ има много симпатични хора.
  • 50 Дедо Пене

    34 2 Отговор
    ЗАЩО ТИКВАТА СЛАГА В ПОСЛЕДНАТА ГРУПА ХОРАТА НАД 65г.,КОИТО УМИРАТ КАТО МУХИ, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА С ПРЕДИМСТВО? НА ЗАПАД ПЕНСИОНЕРИТЕ СА СЛЕД МЕДИЦИТЕ, А В БЪЛГАРИЯ 2020Г.СА ПОЧИНАЛИ 32хил.пенсионери ПОВЕЧЕ ОТ 2019Г.С ТОВА ЛИ СЕ КОМПЕНСИРАТ 50ЛВ.МЕСЕЧНА ДОБАВКА ОТ ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НОЩ???

    Коментиран от #102

  • 51 математик

    25 2 Отговор

    До коментар #34 от "Математик":

    Ето значи как точно ще стане... Ще се появи баце на бела жипка,ще отвори джама и три пъти ще изока : махни се кови ! махни се кови ! махни се кови ! О чудо !!!
  • 52 Иванов

    27 3 Отговор
    Какво ускоряване, тя в Пловдив не е започнала, нито един учител не е ваксиниран!Лъжете!
  • 53 Бико

    7 15 Отговор

    До коментар #8 от "Asdfg":

    Откраднахме ти пенсията от 200 лв и ти я върнахме на 300+50 лв.
  • 54 Биволъ

    5 31 Отговор
    Ние гласувалите за ГЕРБ сме 1 150 000. Вие се пребройте и се канете да управлявате като теглите калема.

    Коментиран от #76

  • 55 Както

    5 17 Отговор

    До коментар #46 от "Доброжелател":

    Виждам си неграмотен с български език!!!!! Не е нужно да ти се обвснява достатъчно новини да гледаш. Явно, че да четеш и пишеш ти е трудно!!!!!!!! Достатъчно телевизиите излъчвст хулиганството на синчето Георги Радев.
  • 56 04130

    27 1 Отговор
    Ало мисирките от медиите на ГЕРБ до кога ще ни натрапвате новини за лъжеца и крадец Боко Тиквата, психрите от щаба на ГЕРБ НОЩ! Нови 50 милиона които приближените до ГЕРБ фирми ще откраднат!

    Коментиран от #62

  • 57 Озаптете ЧСИ та и Колектори!! Последните

    16 0 Отговор
    Няколко стотин лева вземат на пенсионери и Инвалиди!!! Хората оставили малко пари под 1000лв за Черни дни, всичко вземат, малките пенсии до стотинка Интеграцията на Инвалидите до Стотинка, и твойте Подаяния, до Стотинка!!! Защо се Правите на Глухи и Сляпи??? Сачева. Борисов Фин Министър.!!! Обират последните левчета на най бедните, Отворете си Очите, стига Популизъм, ЩЕ изкарате Гладните и Инвалидите на Улицата и площадите!!
  • 58 Комунивирис

    3 23 Отговор
    Приканвам Елена Йончева и Радан Кънев да сезират Европейския парламент за корупция със злоупотреба с европейски пари в Президенството. До поканят Радев да даде обяснение пред Кйовеши.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Шуши

    19 0 Отговор
    Бацо де беше вчера, чакахме го пред НС
  • 61 грую

    14 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мазньо":

    Това галено Бойче звучи досущ като мазньо.
  • 62 Бико

    3 14 Отговор

    До коментар #56 от "04130":

    То не било чекмеджето на Тиквата, а на Кауна. Малка подробност. То не било "Мутри вън", а "Ние сме ортаци на мутрите отвън".
  • 63 Комунивирис

    3 15 Отговор
    Никога вече червените грабители от БСП и техните ортаци на власт.
  • 64 5725133

    11 0 Отговор
    Не се спори, че мярката на Кмета Поли е извънредна. Особено ако се прилага точно и равномерно върху ануса на Бойко.
  • 65 Каун на Грипен

    4 15 Отговор

    До коментар #59 от "КОШМАРЪТ":

    Най-долната утайка на БКП са на "Позитано"20 и в Президентството.

    Коментиран от #70

  • 66 Някой

    39 0 Отговор
    Хора, мен много ме вълнува въпроса за децата ни, които са принудени да са по 8 часа на ден с един "парцал". Вас не ви ли интересува здравето на собствените ви деца? Защо никой не говори за вредите от парцалите, които са задължени да носят децата ни в час. Къде е науката, къде са медиците, къде са лаборантите? Превърнахме се в плъхове, некомпетентни, страхливи и мълчаливи.

    Коментиран от #71

  • 67 кътю дарбата

    13 0 Отговор
    теа со бацето са в киреча ,напинят се напинят аха да задминем Сомалия и все малко не стига
  • 68 Йорданчо

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Личи си кой е от село. За сметка на това се прави на културен използва и архаизъм като "несретници". Приготви се още един мандат да беснееш по форумите, сельо. Да не би да си от тия, дето са в режим "хоум офис" в бараката между прасето и кокошките ? Да нямаш почивка сега, а ?
  • 69 Ахахайй

    10 3 Отговор
    Ало, щабаджии, ма дека са ви ваксините?!

    Коментиран от #72

  • 70 винкело

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "Каун на Грипен":

    имам един порец ,да вземеш да го издоиш

    Коментиран от #107

  • 71 расистчо

    7 10 Отговор

    До коментар #66 от "Някой":

    Щом си му дала парцал с парцал ще е. Една обикновенна медицинска маска е от 5 до 10 стотинки. Носи се 2-4 часа според средата. Е, замисли се, нали се опитваш.

    Коментиран от #92

  • 72 БЕНОВСКА ЛАПА

    8 2 Отговор

    До коментар #69 от "Ахахайй":

    АААА, ША ДОДАТ ША ДОДАТ.....НАЛИ СЕГА ДОКАРАХА ЕДНА,МАЛКО ДЕФЕКТНА ША ДОДИ АМА ИМА
  • 73 червеногъзест

    3 27 Отговор
    Браво на правителството и НОЩ. Въпреки недоносчетата от типа на Мангъра и още един двама, спирачките като президента, Нинова и вещиците с Мая Манолова, управляващите удържат ситуацията и ще я удържат до края на този и през следващия мандат.
  • 74 РАДИО ЕЛТО

    17 1 Отговор
    марш бе лъжец лицемерно двуличен лъжете ХОРАТА ИГРАЕТЕ ни днес така утре инак
    ти и ДЕНИСА САЧЕВА с змийските очи сте наглеци
  • 75 РАДИО ЕЛТО

    15 1 Отговор
    БОЙКОВАТА шия не е от туршия
  • 76 хгфйдгф

    19 1 Отговор

    До коментар #54 от "Биволъ":

    600 000 държавна администрация + семействата им + корпоративен вот + цигански махали. Ей тва сте.

    Коментиран от #104

  • 77 Тяната

    12 1 Отговор
    Има един единствен вариант,България да си върне облика като велика държава каквато е била,тиквата чао и всичко свършва,ГЕРБ изчезва ,това е положението!№№
  • 78 Алидагоецов

    10 0 Отговор
    Ресторантите няма да отварят значи на 1ви март ..
  • 79 Чччч

    7 0 Отговор
    За февруари ок ами помощ за март и април ??? Нали и тогава ще сме си затворени още ресторантите
  • 80 Пунта мара

    12 0 Отговор
    И кое е ексклузивно което до сега све затворени пак си оставаме затворени
  • 81 Дългия

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Аз40🏴‍☠️":

    Какво помниш , като тогава си бил в първи клас или яслата?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ЪРП

    18 0 Отговор
    ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ- ИСТИНСКАТА ЧУМА ПОКОСИЛА УНИЩОЖИТЕЛНО БЪЛГАРИТЕ......И

    БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ....

    БЪЛГАРСКАТА ИМКОНОМИКА.....

    БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ.....

    БЪЛГАРСКИЯТ СУВЕРЕНИТЕТ......

    БЪЛГАРКАТА СОЦИАЛНА СИСТЕМА.....

    ТЕ СА ИСТИНСКАТА ЧУМА ОТГОВОРНА ЗА СМЪРТТА НА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ТЕЖКО БОЛНИ ХРОНИЧНО И РАКОВО БОЛНИ, БЪЛГАРИ НА КОИТО ИМ БЕШЕ ЗАБРАНЕНО БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ И ОПЕРАТИВНА НАМЕСА!!!!!!!!!

    ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ ГИ УБИХА И НАПОМПАХА СТАТИСТИКАТА С РЕАЛНО УМРЕЛИ ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ УМИШЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ СЪНАРОДНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ЧУМИИИИИИИИИИИИ!!!!!
  • 84 6666

    8 0 Отговор
    Заради кокала се превърнахте в проститутките на ТОЛУПА -КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ НОМЕР 1 6957на Българския народ !!!!
  • 85 6666

    9 0 Отговор
    Заради кокала се превърнахте в проститутките на ТОЛУПА -КРАДЕЦ И ЛЪЖЕЦ НОМЕР 1 на Българския народ !!!!
  • 86 Мииии чекмеджан

    6 1 Отговор
    Непрекъснато ни убеждава колко мн и правилно работи. Ама, що така, за всичко добро непрекъснато сме последни и обратно. От което следва, че явно работи малко и неправилно. Е, ако не смятаме пълненето на чекмеджето, де.
  • 87 Магарчо

    3 0 Отговор
    До 10. Борисов кошмара на бсп. И путин мислел като борисов. Значи путин има цворец. А баце пачки с евра в американски и кипърски офшорки. Идилията е цветуща. И ако не схващаш разликата значи кошмара в главата ти е върховна мутренска тъпотия.
  • 88 Санитар

    8 0 Отговор
    Някой от тези,които ужким вземали по хилядарка да каже,колко ги вземат или вземат ли редовно банана или го спряха?Защо са се концентрирали само в ковид и връщат всички останали болни да обикалят по студовете,като бездомни кучета с ковид и без ковид по болниците в които никой нищо не взема?С това управление си отива и вируса
  • 89 Чук и гек

    15 0 Отговор
    Доцент ангел кунчев и министър костадин ангелов плюс професор генерал адмирал мутафчийски плюс проф. Тодор кантарджиев и още здравни фигури трябва да бъдат клонирани и да изчезнат от публичното пространство завинаги. Как не им излезе мазол на езика да повтарят и да плашат хората с тази чума наречена пандемия. По голяма чума от тях няма. Пуснеш телевизия само тези главоци денонощно се явяват от студио в студио и бръщолевят глупости. Внушават нарочно и тенденциозно страх за да откажат народа да гласува. Така им нарежда великия им вожд.

    Коментиран от #98

  • 90 Киро брейка

    12 0 Отговор
    Подигравка с народа .. 1000 човека натъпкани в кауфланд и билла на ресторант и казино 20 човека не може нека си траем така трябва

    Коментиран от #100, #101

  • 91 Баща бг

    9 0 Отговор
    След 15 год ще разказвам на детето ки как сме се траели и ка ни командвали ще го уча да е мишка в живота
  • 92 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #71 от "расистчо":

    Къде са тези медицински маски по 5 стотинки? Ти в кой век живееш? Или си от онези, които мисловната дейност не им е от силните страни. Ограмоти се малко, тогава се включи, медицинската също е парцал. Няма лабораторни изследвания и данни, че тя предпазва. Не случайно Австрия искаха с определена защита с филтър да се въведе задължително.
  • 93 Овца бг

    0 1 Отговор
    Балтов ша ви дърпа ушичките роби
  • 94 Турчина

    9 1 Отговор
    Радев: "Поздравлението на Ердоган към ДПС е недопустима заявка за намеса в изборите."ОК!Защо обаче Радев не говори за немската "Ханс Зайдел"-корпорацията зад ГЕРБ...?Това показва,че разиграват цирк."Ханс Зайдел" не поздравява-тя направо създава политически партии в България.Та за какви избори става въпрос...в "НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ"!Иначе си чествайте "НЕЗАВИСИМОСТА".Чествайте си и "Трети Март"!Независими сте,ама само на хартия!Защо Румен Радев мълчи удобно по този въпрос.И БСП и ГЕРБ са един дол дренки!Власт-нямащите се стремят да свалят власт-имащите.Това е.Всички действат,като Волен Сидеров-в момента в който се докопат до големите пари,устрема им изчезва.НУЖНА Е ПРОМЯНА НА САМИЯ ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКИ СТРОЙ,КОЯТО НЯМА ДА ДОПУСНЕ КАПИТАЛА ДА Е В РЪЦЕТЕ НА МАЛЦИНА АЛЧНИ КАПИТАЛИСТИ!Ковид-19 ще "продължи" докато не секнат паричните потоци заради него.
  • 95 zzzz

    6 1 Отговор
    Пак PR на наш гръб. Лицемери и некадърници!!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 566

    7 0 Отговор
    Алидагоебов излъгаха ви отново за 1ви март ..кога е бунта
  • 98 Турчина

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Чук и гек":

    Перфектния контрол на Активизма от страна на корпорациите и правителствата е да накарат Активистите да мразят политиката и така да не ги допускат до нея!
  • 99 ГРОБ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ":

    СТОМАНГАЛАДАТИСЕРАТВУСТАТА!!!
  • 100 незнайко

    13 1 Отговор

    До коментар #90 от "Киро брейка":

    За Кауфланд и Била имат обяснение винаги ! Те са ХРАНИТЕЛНИ магазини без които не може !!! Без ресторант МОЖЕ !!! И аз виждам нередности, но те вече не ги КРИЯТ !!! Ясно е че докато не им кажат ОТВЪН какво да правят, те не могат сами да решават !!!

    Коментиран от #139

  • 101 Турчина

    9 0 Отговор

    До коментар #90 от "Киро брейка":

    Нали се сещаш,че ако "МЕТРО","Кауфланд","Лидл"...затворят,немския посланник ще дърпа ушите на Пожарникарския маркуч...и ще го направи по-къс!БЪЛГАРИЙО,ти си заложник на чужди интереси и политики!Сещам се за Христо Ботев:"Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,

    затуй, че ти си черна робиня,

    затуй, че твоят свещен глас, майко,

    е глас без помощ, глас във пустиня."
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Вън крадливи герберуги

    8 1 Отговор
    Моля се след 5 .4 този да го гледаме с брифинги от килията в Софийския пандиз

    Коментиран от #111

  • 104 Биволъ

    2 6 Отговор

    До коментар #76 от "хгфйдгф":

    Е това сме, а вие сте червени кхмери. Никой не ви зачита, един площад хора не може да съберете. Българомразци-завистчии.
  • 105 Ново присъствие

    7 0 Отговор
    Трудно осъзнавам разликата между османското присъствие и ковид присъствието. Може би не ми достига проницателност? По моему и едното и другото все си е робство. И все ще си вземе жертвите, за да се премахне.

    Коментиран от #115

  • 106 НЕ харесвам БОРИСОВ ОТ 2009г

    2 6 Отговор
    НО ДА ВИ КАЖА САМО ЗА СВЕДЕНИЕ! ПРИ МОЯ ЛИЧЕН ЛЕКАР ДО ДНЕС СА СЕ ЗАПИСАЛИ ОКОЛО 200Човека ЗА ВАКСИНА!!!НАЛИ СТЕ МАТЕМАТИЦИ АСТРОНОМИ ФИЗИЦИ ПОЛИТОЛОЗИ АНАЛИЗАТОРИ Л„ВИРУСОЛОЗИ,НОСОРОЗИ,УМНИЦИ,ТРОЛОBE,ГРАДИНСКИ ДЖУДЖЕТА,ЕЛФИ И ДРУГИ ПЛОСКОЗЕМЦИ!!!КАЖЕТЕ КОЛКО ЛИЧНИ ЛЕКАРИ ИМА В БЪЛГАРИЯ И КАКЪВ ЩЕ Е ПРОЦЕНТА НА ЗАПИСАЛИ СЕ ИВАКСАНИРАНИ???МНОГО БЪЛГАР ВСЕ ОЩЕ ИМАТ АКЪЛ И СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ НИЩО ,ЧЕ И ВИЯ ВЛИЗАТЕ В ГРАФАТА„ОКОЛНИТЕ”!!!!И НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ДА ДРАЩИТЕ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ГЛУПОСТИ!!!

    Коментиран от #125

  • 107 Путин+БСП=ЧЕРЕП

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "винкело":

    Вземи си извади винкели отзад, че ще ръждяса на тъмно и влажно.
  • 108 ДЖОТО

    10 0 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПЛАШИТЕ ХОРАТА!ТЕ ЩЕ ОТИДАТ ДА ГЛАСУВАТ,ЗАЩОТО ОБИЧАТ РОДИНАТА СИ И ТЕЗИ МУТРИ-БАНДИТИ-КРАДЦИ,ТРЯБВА ДА ОТИДАТ В ЗАТВОРИТЕ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА!!!
  • 109 Каун на Грипен

    0 2 Отговор
    И каква стана? Чекмеджето не било на Тиквата , а на Кауна.
  • 110 Бико

    2 9 Отговор
    Каунът не вдигал юмрук с призив " Мутри вън" , а с призив "Ние сме с мутрите отвън".
  • 111 БСП дерасти

    2 5 Отговор

    До коментар #103 от "Вън крадливи герберуги":

    От нас по-крадливи няма:
    Български комунистически олигарси
    1. Кирил Добрев и Еленко Божков-собственици на ВЕЦ "Пирин Ват 1", "Топлика", "Пирин Ват 2 и 4";
    2.Костадин Паскалев- "Аро"ООД- ВЕЦ "Арнаудововци"с.Сенокос.
    3.Сами Чакъров син на Джевдет Чакъров министър при Станишев от ДПС- ВЕЦ "Лозята" 0,83 МВт.
    4. Даниел Лечев, брат на Весела Лечева, собственик на х-л "България" и верига казина "Сезам" и да изброявам ли как комунистите наредили се в листите на вашите изборни секции ще градят собствения си рахатлък.

    Коментиран от #113, #114

  • 112 chi

    0 0 Отговор
    Плашипутковците пак уйнаха......
  • 113 John Gotti

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "БСП дерасти":

    Бъркаш, приятелю! Сами Чакъров е син но Сами (THE BULL) Гравано, а не на Джевджет Чакъров! Справка: мамиту на Сами е ходила на ехскурзия в Ню Йорк с нощувка в Бенсънхърст.
  • 114 любител

    4 0 Отговор

    До коментар #111 от "БСП дерасти":

    а ако започнеш да изброяваш всичко откраднато ат герб няма да ти стигне тетрадка от хиляда листа.това е истината герберче на хранилка.
  • 115 Турчина

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Ново присъствие":

    Е,па оти се маеш,по турско си правил по 10 деца.Сети се за Иван Вазов,"Под Игото" и чорбаджи Марко
  • 116 любител

    6 0 Отговор
    само не разбрах защо след като ваксинирахте всички на първа линия отпуснатите пари по1000лв при лекарите или на боко в чекмеджето ще отидат защото лекарите са защитени вече.
  • 117 Матей

    7 2 Отговор
    Ккави незначителни мерки бе,заведенията затворени,маски навсякъде,някъде се престарават и искат и ръкавици.Всяка емисия започва със сводката за бойните действия във войната срещу ковид-призрака.Плавно повишение ан заболелите,нали така,дебнешком ,плавно да се увеличават до изборите.И тогава,около седмица преди тях,ДРЪН,затягане на положението на макс.ББ тъкмо се похвали по БНР ,че не вземали заеми и минута след това говорителят каза за изтегляне от правителството на нови 300 мил. лв. за някакви прищявки.
  • 118 любител

    9 0 Отговор
    и как ваксинацията продължава по план като и днес не пристигна както тръбите от два дена.ние изоставаме тотални вие само лъжите и говорите глупости.кога ще има и ваксина за хората над 65г.или според боко тиквата те са лош материал да измират.а може би е добре поне да не умират от глад и мизерия.
  • 119 89077

    9 0 Отговор
    Ей банда лъжци гадни как стана така че след като пуснахте училищата на първия ден след това заразените се увеличиха.Лъжите ви яко вонят. Утре пак ще затворите всичко което сте отворили сега.Този филм сме го гледали вече.Банда малоумни тикви.
  • 120 Антон

    4 1 Отговор
    Щастлив съм, че живея в такава подредена и напредничава държава управлявана по възможно най-добрия начин от пресветлия вожд на вождовете Винету и неговите славни шамани. Ура-а-а-а-а!

    Коментиран от #126

  • 121 8588

    6 0 Отговор
    ЕТО ЗАПОЧНА СЕ С ПСИХЯСВАНЕТО И ПОДКУПИТЕ!!"ДА"ама този път"Не"!!/по Бочаровски/
  • 122 ЦарВул

    9 0 Отговор
    ИСКАМ ВАКСИНИРАНЕ,НО....С със "СПУТНИК"!АКО ТРЕБЕ ЩЕ ОТИДА В УНГАРИЯ ИЛИ ЧЕХИЯ И ПАК НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ С "ДЖЕНДЪРСКА ВАКСИНА"!!!!
  • 123 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    Боооже оптимизъм,цветя и рози полети с НОВ ДЪЛГ !!!!!!Засега само 300 милки...
  • 124 Гост

    10 0 Отговор
    СЗО официално обяви преди две седмици, че ПСР теста НЕ МОЖЕ да установи дали човек е заразен с КОВИД 19, затова ако бъде положителен, то следва да се направят най-малко два други теста но не ПСР.

    Защо в България продължават да правят ПСР тестове и веднага да обявяват положителните за ЗАРАЗЕНИ в разрез с това което е казано от СЗО, което дава ясни индикации, че в България се фалшифицират данните, като заразените се завишават с десетки пъти повече, за да бъдат откраднати едни пари от ЕС, и да се ликвидира ресторантьорския бизнес, който е започнат да се изкупува от приближени до ГРОБ хора!!!!!!!!!

    Коментиран от #131

  • 125 Мохамед

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "НЕ харесвам БОРИСОВ ОТ 2009г":

    При мойто лекар са записани 20 човека от 2000, ха сега кажи муньос, колко е това?
  • 126 Биволъ

    2 3 Отговор

    До коментар #120 от "Антон":

    Не било чекмеджето на Тиквата, а това на Кауна.
  • 127 Бико

    4 6 Отговор
    Петър Младенов се уплаши като каза " по-добре да дойдат танковете" и започнаха едно комунистически оправдания. Не било танковете, а Станко да дойде. Румен Радев по същия начин не бил уж разбрал за контакта с коронавирусния началник щаб на армията и замина за Талин, откъдето го изритаха, сега със сина си шикалкави. Не било в ресторант, не били отказали родителите да го вземат, лъжи,лъжи,лъжи по комунистически. За този ли ще гласуваме повторно? Позор!

    Коментиран от #129

  • 128 Баба Вуна

    1 2 Отговор
    Е па к'во искате от бате ви бойко,бре келеши невъзпитани!? Ся той чъ ни дава към пенсиите по 120 лева брейиии...това са пари,а са вас пикльовци и наркоманчета..един гол ***!
  • 129 домакин

    1 1 Отговор

    До коментар #127 от "Бико":

    Ми то по твоята логика излиза,че не трябва да гласувате повторно и за....ТИКВАТА🎃!
  • 130 Васил

    2 5 Отговор
    Не мога да разбера какво чакат да се влоши съвсем положението не си ли взеха тези тъпири поука от преди.
  • 131 Ама

    1 1 Отговор

    До коментар #124 от "Гост":

    ние нали си поръчахме и предплатихме ваксините, сега за какво изобщо да се тестваме! :) Какъв тест, какви пет лева!
  • 132 човек от народа

    3 2 Отговор
    всички от нощ и тиквата от април....при бай ставри
  • 133 Оставка

    2 3 Отговор
    НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ ,ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК , ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА , СЪД И ЗАТВОР !!!
  • 134 иДИОТ

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "БОРИСОВ..КОШМАРАНА БСП КРАТУНИТЕ И РАДЕВ":

    ...отива, ти!!!
  • 135 Реалист

    6 1 Отговор
    Германия моли Русия да произвежда Спутник , а на българите пробутват американски и западни боклуци !
  • 136 Нищо неразбиращ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    05.04 терминал 2
  • 137 Един

    2 1 Отговор
    Държавните институции успешно се справят със задачата по разпространението на коронавируса!
  • 138 Игнасио

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "България се намира в начална фаза на плавен подем на заболеваемостта"
    Казвам Ви, няма такава паплач... освен расистите от израел които са виновни за Палестинския Геноцид.
  • 139 пророк Исай

    1 1 Отговор

    До коментар #100 от "незнайко":

    Световното правителство взема решетията , спуска ги на милиардерите . Милиардерите по зони на влияние - „разпореждат“ на правителствата , какво , как и защо да предприемат . Правителствата са само изпълнители , от тях не зависи нищо . Ако не изпълняват - ги подменят .
  • 140 БРЦК

    1 1 Отговор
    Пандемията идва от шепа психопати и шепа продажни политици те плащат с парите на НАРОДА на шарлатаните лекари . И медиите които като ехо повтарят лъжата ВИРУУУС ВИРУУС СМЪЪРТ . Но не се досещат че смъртта е тук е за тяяях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове