Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 16:55 5 106 32

Д-р Симидчиев разясни действието на „Пфайзер“

  • д-р александър симидчиев-
  • пфайзер

Според него, ако всичко се планира правилно, до април ще може да се постигне максимално покритие на хората, които ще участват в избирателния процес

Д-р Симидчиев разясни действието на „Пфайзер“ - 1

Да се намали разпространението и усложненията при хора, които боледуват, са двата приоритета по време на пандемията. Това каза в интервю за „Фокус“ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той уточни, че максимален брой хора трябва максимално бързо да бъдат ваксинирани. Това обаче не може да стане изведнъж за всички и трябва да се започне с хората в най-рисково положение – по-възрастните и хронично болните, както и тези, които може бързо да разпространяват вируса - учители, полицаи и хора от секционните избирателни комисии, тъй като през тях ще минат много хора.

„От медицинска гледна точка е обосновано да можем да приоритизираме тези, които биха могли както да боледуват тежко, така и да разпространяват вируса, защото имаме два приоритета по време на тази пандемия. Единият е да намалим разпространението, другото е да можем да намалим възможните усложнения, които биха възникнали при хора, които боледуват“.

Д-р Александър Симидчиев каза още, че през последните две седмици има плавно нарастване на положителните проби, както и на броя на хората, които се нуждаят от хоспитализация, което се дължи на това, че вирусът протича циклично – има пикове и спадове, които се дължат на промени в поведението на хората.

Организмът започва да проявява защитни нива срещу COVID-19 още преди втората ваксинация с „Пфайзер“/“Бионтех“, каза още специалистът.

Според него, ако всичко се планира правилно, до април ще може да се постигне максимално покритие на хората, които ще участват в избирателния процес.

Д-р Симидчиев допълни още, че на практика масовата ваксинация вече е започнала. „На практика аз смятам, че тя е започнала, защото независимо, че тя е селектирана, като по-рискови групи - тя е вид масова ваксинация, защото поголовно тези, които са включени в съответните групи, които са част от населението на България започват да се ваксинират“, каза още той.

Според д-р Александър Симидчиев основното нещо е да се организира широка мащабност, за да могат да бъдат ваксинирани хиляди хора на ден, стига да има желаещи. Той каза още, че не само наличието на ваксини е важно, но и желанието на хората да си ги поставят.

Д-р Симидчиев подчерта, че още от самото начало на пандемията в България хората са разделени на няколко различни групи с различно отношение към случващото се, което възпрепятства смисленото активиране на наложените мерки и ваксинация.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    43 4 Отговор
    Тва един вид платена публикация - за тоито не са разбрали.
  • 2 123

    41 6 Отговор
    И 5% няма да ваксинирате щото хората се усетиха че ги лъжат
  • 3 ТаУмВзе

    34 5 Отговор
    Още един мустакат чичак гербераст, който знае Всичко! Тия го бичат на врачуване и влъхва стайл. Естествено се Краде яко през това време.
  • 4 математик

    31 4 Отговор
    Не случайно на ваксинацията на министъра имаше поп...
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    31 4 Отговор
    Очаквам да кажат скоро, че който не се ваксинира няма да има право да гласува. Егати глупците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОГА БПЦ И СИНОДА

    13 4 Отговор
    ЩЕ ВЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ КЪМ СТАВАЩОТО В БЪЛГАРИЯ!ТЯХНОТО МНЕНИЕ ЗА ВИРУСА И ВАКСИНАТА И ВАКСИНАЦИЯТА КАКВО Е ?НО ДА НЕ ИЗЛИЗАТ С ОПРАВДАНИЕТО,ЧЕ ТОВА Е СВЕТСКА И ДЪРЖАВНА РАБОТА!!!ЧАКАМЕ АДЕКВАТНА РЕАКЦИЯ И ОТГОВОРИ!!!!

    Коментиран от #13, #28

  • 8 Лост

    29 0 Отговор
    С 56000ваксинирани от които около 20000с втора ваксинация за каква масовост говориш? Симидчиев много бял хляб са ти дали.

    Коментиран от #19

  • 9 любител

    27 0 Отговор
    ало започвате 4та фаза това са хората над 65г. ами като ваксината не отговаря с какво ще ги ваксинирате или искате да ги уморите защото за боко тиквата пенсионерите са лош материал.
  • 10 въпросче

    24 0 Отговор
    А защо те карат да се подпишеш, че няма да имаш претенции към производителя? А нещо да изясни тоя експерт за Нюрнбергската конвенция 1947г.? Ами тази - европейската от 2005г.?
  • 11 Един

    27 3 Отговор
    Това е един от лакеите и доктор смърт.всички са се продали.
  • 12 dermatology

    13 0 Отговор
    Мисля, че докторът е в начален стадии на розацея. Метронидазол на крем би се отразил добре и ще стопира развитието за момента.

    Диференциална диагноза евентуално с атопичен дерматит, но ако се тръгне на кортикоиден крем, това е лошо пък ако е розацея.

    Трябва да пробва първо с Метрозата за розацея, ако пък не, тогава да види с Елоком или някой по-слаб кортикостероид.
  • 13 Абсолютно

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "КОГА БПЦ И СИНОДА":

    не е тяхна работа, светска е, все едно да питаш първокласник как се решава задача с реципрочни дроби
  • 14 въпросче

    16 4 Отговор
    Забравих да спомена, че директорът на пфайзер и персоналът единодушно отказват да се ваксинират с това нещо, което не е и ваксина според официалното определение за понятието "ваксина". Повечко инфо да снесе някой по въпроса?
  • 15 Доктор М и н е т ч и е В

    10 0 Отговор
    Обичам да гълтам на Винету
  • 16 Левтер

    16 1 Отговор
    Тия не разбраха ли, че в България ще борим ковида без ваксини!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 нашия

    12 0 Отговор
    " приоритета по време на пандемията"- ""максимален брой хора трябва максимално бързо да бъдат ваксинирани"-първо налагат термина пандемия/което ще рече по мащабна зараза от епидемия/,като по критериите на любимата им СЗО не са покрити дори за епидемия , а след това клщчовата фраза за масова ваксинация/това е паролата за да ти бъдат изплатени парите/-след това започва да се теоретизира как БИ трябвало да се борим със заразата-създаваме вятърни мелници и след това скачаме да се борим с тях,за собствена изгода на ВОДАЧИТЕ на тази борба-----а честито спящий човече
  • 19 нашия

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лост":

    защо ти да не би да искаш "по добри" резултати в масовоста-нека си бръмчи -колкото по малко ваксинирани толкова повече здяави
  • 20 Санитар

    9 1 Отговор
    Когато политици искат да оперират болните нищо не е правилно и не може да бъде планирано.Доктора го знае,но по заповед на мутрата прави хората на глупаци.След 4.4 няма да има вирус

    Коментиран от #21, #22, #31

  • 21 нашия

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Санитар":

    а дано -но не виждам кой има куража и възможностите да се изправи срещу световната заповед-дори да е малък шанса ние сме длъжни да опитаме да се спасим-на 04.04. не са избори а борба за спасение
  • 22 Мутрата

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Санитар":

    изпълнява каквото му наредят. Ако не слуша ще го отсвирят. Виж какво става по света.
  • 23 КРАДЦИ Б

    6 2 Отговор
    ДОРИ ЕВРЕИТЕ НЕ ГИ КАРАХА ДА СЕ ПОДПИСВАТ ЗА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ В КАМЕРИТЕ С - ЦИКЛОН ,,Б" ..................... А НАС НИ КАРАТ -------------- КАК ГИ ОПРЕДЕЛЯТЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ - УПРАВЛЯВАЩИ !
  • 24 малее

    6 1 Отговор
    Добре обяснява доктора неща за дечица. Но защо не е за вярване.
  • 25 Дръвчо

    9 0 Отговор
    Точно този може да ми разясни само действието на алкохола, за толкоз му стигат познанията,
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 1033

    9 1 Отговор
    Само да попитам,къде изчезнаха другите видове вируси,щото друга година по това време-грипА,грип Б и др. подобни?
  • 28 Пресцентър БПЦ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "КОГА БПЦ И СИНОДА":

    Идвайте по-често на молитиви, че църковната каса стърже много на сухо, а въпросите ще задавате после. Първо по-важното, после формалностите
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Забелязвате ли как едни и същи специалисти се редуват и облъчват хората по медиите?
    Всичко е едно и също по медиите което се говори,което хората правят и коментират,а в следствие на едни и същи действия може ли да получавате различни резултати?
    Говорите за болести,вируси и проблеми само и искате да бъдете здрави и да живеете различно.
    Е как да стане това като слушате някой друг какво ви казва как да живеете?
  • 31 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Санитар":

    Не бъди толкова убеден какво ще бъде след 4.04.
    По принцип робите си искат водачи,ама други и да не крадат,а това го няма заложено в матрицата.
  • 32 6659

    0 0 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА
    ЧЛЕН 4
    1. Никой не може да бъде държан в робство или в принудително подчинение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове