Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 17:38 1 285 23

45% от учителите не планират да се ваксинират

  • учители-
  • ваксинация

В тази връзка от Синдиката на българскrте учители посочват, че е необходима  по-сериозна разяснителна кампания от страна на РЗИ и други медицински авторитети в областта на имунологията

45% от учителите не планират да се ваксинират - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

27 на сто от българските учители желаят ваксинация, също толкова се колебаят, а 45 на сто не планират да се имунизират срещу Covid-19.

Това показва онлайн анкета сред над 13 000 педагози, проведена от Синдиката на Българските учители и Сдружението на директорите в средното образование в периода 9-13 февруари.

Над 47 на сто от учителите, които не желаят имунизация, се притесняват от евентуални странични ефекти от ваксините, а 44% биха се ваксинирали, ако имат достатъчно достоверни данни за ефикасността и безвредността на ваксината върху различните възрастови групи. Последното дава основание за налагане на извода, че педагозите имат положителна нагласа към ваксините, проявяват интерес и търсят научни доказателства за тяхната ефективност, но все още голяма част от тях не откриват достатъчно достоверна и надеждна информация по темата.

В тази връзка от Синдиката на българскrте учители посочват, че е необходима по-сериозна разяснителна кампания от страна на РЗИ и други медицински авторитети в областта на имунологията.

Подобно е мнението и на Лилия Стоянова, учител по информатика във Варна, на която предстои да бъде поставена втора доза ваксина идната седмица. "Трябва да се направи една широка и мащабна медийна кампания, където на хората да им бъде обяснено какво представляват точно ваксините, какви са предимствата на различните видове ваксини, за да разберат, че в крайна сметка те не са страшни. Дори напротив - биха ни помогнали да се справим с проблема", заяви тя пред БНР.

По последни данни на Министерството на образованието и науката, желание за ваксинация заявяват 24% от българските учители.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    33 4 Отговор
    Да отварят училищата пък ако искат да се ваксинират. Даскалите вече нямат оправдание да работят дистанционно.

    Коментиран от #13

  • 4 Престанете да набивате това ваксиниране

    44 3 Отговор
    Престанете да набивате това ваксиниране в главите на хората! Уж беше доброволно, уж не е задължително по закон, а вие не млъквате.
  • 5 Българин

    5 30 Отговор
    ДА СИ ХОДЯТ В КЪЩИ НО БЕЗ ЗАПЛАТИ, ЧЕ ЧРЕЗ ДЕЦАТА ЗАРАЗЯВАТ РОДИТЕЛИТЕ ИМ, КОИТО ТРЯБВА ДА СА ЗДРАВИ ЗА ДА ИЗКАРВАТ И ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ, КОИТО СА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА!!!

    Коментиран от #21

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    20 1 Отговор
    Щом е от тишу значи не е вярно 45х2, никой трезвомислдщ човек няма да иска да си бие отрова
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дедоо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо Пене":

    Не си го разбрал, прочети статията и после му погледни коментара....
  • 11 Учител

    19 1 Отговор
    80% от учителите твърдо не желаят да се ваксинират.Ваксинират се хора по различни причини и възгледи,но такива хора не могат да станат пример за подражание на подрастващите.Щаба губите си времето и вие медиите намерете си по-полезно занимание

    Коментиран от #22

  • 12 ПЕНКО

    7 5 Отговор
    ТОЛКОВА МНОГО УЧИТЕЛИ /ЗАРАЗЕНИ ОТ СВОИТЕ УЧЕНИЦИ / ПРЕБОЛЕДУВАХА -ТЕЖКО КОРОНОВИРУСА , ЧЕ- НЯМА КАК ДА СЕ ВАКСИНИРАТ !!! ИМАХ СЛУЧАЙ В КЪЩИ --- ДЕТСКА УЧИТЕЛКА -МАЙКА НА ДЕЦАТА МИ - "ОТНЕСЕ ПАНГАРА ТЕЖКО " -И ДНЕС СИ РАБОТИ -РАБОТАТА-СИ--НА ДЕТСКА УЧИТЕЛКА !!!!!!!!!!!!!
  • 13 Прав си

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Точно така! Подкрепям казаното от теб напълно. Аз съм учител и не бих се ваксинирал за нищо на света, колкото и да агитират платените смешковци. В същото време не мрънкам, че някой ще ме зарази. Всички в клас! Другото е измислица като ковида.

    Коментиран от #14, #20

  • 14 Родител

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "Прав си":

    Подкрепям!!!!
  • 15 тогава

    9 3 Отговор
    да се връщат в час и да не мрънкат, че децата, са виновни и вирусоносители.
  • 16 Интересно

    14 0 Отговор
    Колко % от докторите не искат да се ваксинират ? Изглежда е доста голям ?
  • 17 МОЛЯ ХОРА НЕ СЕ

    10 1 Отговор
    ВАКСИНИРАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА СТЕ ОПИТНИ МИШКИ! КОЙТО ИСКА ДА СИ СЛОЖИ ВАКСИНА И ДА МУ ЗАПЛАТЯТ КАТО
    НА ДОБРОВОЛЕЦ ЗА ИЗПРОБВАНЕ НА НОВ ВИД ВАКСИНА!!!!!!!
  • 18 УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ

    11 2 Отговор
    ГРАЖДАНИ НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Behemoth

    1 7 Отговор
    Смятай какви хора просвещават децата ХАХАХА....нямам думи...всъщност учител в България се става с връзки и партийни протекции навсякъде без София и ето го резултата....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Алекс

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Това са нашите граждани, това е тяхната идентичност. Това не са германци и англичани, те са българи! Каквото, такова! Не завършват нито един „Кеймбридж“!
  • 22 АУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Учител":

    Ти си толкова учител(по скоро пасеш козите на къра) колкото аз съм космонавт 🪐🚀🛰️😂😂😂
  • 23 Гост

    0 0 Отговор
    Започнахме да приличаме на руското автомобилостроене. Използват се словосъчетания като "ще", "планира се" и накрая едно голямо нищо. В сегашна България нищо нормално не може да се пръкне - всичко е опорочено и вече незнам дали е обратимо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове