Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 12:55 1 688 29

Проф. Балтов: Лошо е, че при заявка да ваксинираме 500 души, идват 30% от тях

  • проф. асен балтов-
  • ваксиниране

Имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място

Проф. Балтов: Лошо е, че при заявка да ваксинираме 500 души, идват 30% от тях - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да го направят. Това каза на брифинга в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Със заповед на министъра бяхме включени с два реални пункта за ваксиниране, един в „Пирогов“, един в Медицинския център на „Пирогов“, като ние сме направили и няколко подпункта. Всъщност имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място. Това, което направи лошо впечатление още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по заявените списъци, които идват в „Пирогов“ от РЗИ , примерно при 170 човека, които са заявили, че имат желание да бъдат ваксинирани, се явяват не повече от 50“, допълни той.

„Този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да дойдат да се ваксинират. Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%. Това се оказва голям проблем не само за нас, а и за мотивацията и темпа на ваксинация.

Именно затова нашата молба към проф. Гигов беше да се помисли по въпроса дали да не може да се включи и четвърта фаза, защото виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и след това не идват. Това за нас е проблем, защото имаме готовност да работим с нашите екипи много по-интензивно, включително събота и неделя“, каза още проф. Балтов.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    50 4 Отговор
    Щом от 150 човека в списъка идват 50 за ваксинация значи са писани насила със заплаха за уволнение.
  • 2 тарикату

    25 5 Отговор
    Щото излъгахте народа, че ваксината върви с кремвирш, а кремвирш само на картинка.
  • 3 ШАФИОРА

    38 2 Отговор
    ОТГОВОРА Е МНОГО ПРОСТ - ХОРАТА ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ , НО НЯМАТ ДОВЕРИЕ НИТО НА ВАКСИНИТЕ НИТО НА МЕДИЦИНАТА ОКУПИРАНА ОТ КРАДЦИ И УБИЙЦИ !
  • 4 МАТА ХАРИ

    19 4 Отговор
    ОБЕЩАЙТЕ ПО 500 € ОТ ШКАФЧЕТО И ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО ЩЕ ДОЙДАТ !
  • 5 гербофоб

    32 4 Отговор
    балтиев,какво се чудиш? хората се развиват,поумняват и все по-малко ви вярват,това е!
  • 6 ИВАН

    22 2 Отговор
    Лошо е, че изобщо се намират ма.лоумници да ви се ваксинират ... ако не вярвате в Господ, можете поне на хилядолетната еволюция да вярвате, но не и на съвременните "загрижени" за народа политици

    Коментиран от #23

  • 7 Хиляди

    25 1 Отговор
    Лошо Сведларов лошо Това говори че хората спрвха да ви вярват Особено на такива като теб травматолог който хал хабер си няма от ваксиниране

    Коментиран от #9

  • 8 ЛЪЖЕЦ

    32 2 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът възмутeн oт рaбoтничкaтa oт МВЗ-Coпoт Дaниeлa Гeнкoвa, кoятo му изпрaти филия хляб c лук c oбяcнeниeтo, чe тoвa e нeйния oбяд.
    Нa гocпoжaтa, кoятo ми прaщaшe лук, вcичкитe й пръcти ca cъc злaтни пръcтeни. A ми прaщa лук. Aз нямaм пръcтeни и никoгa нe cъм имaл." НЕ Е ИМАЛ АМА ИМА КЮЛЧЕТА ЛЪЖЛИВАТА МУТРА !
  • 9 Последния Софиянец

    19 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хиляди":

    Като не им вярва народа да подадат оставка и да сложат Мангъров.На него всички вярват.
  • 10 Тодоров

    15 1 Отговор
    Хората не вярват на неизпитаните и набързо изработени западни ваксини. Толкова ли ти е трудно да се досетиш сам? И изобщо къде се пъхаш където не ти е работа?
  • 11 ХАЙЛ СЛАВИ

    6 2 Отговор
    Cлaви Трифoнoв
    Шoумeнът oтгoвaря нa журнaлиcт нa въпрoca дaли e oптимиcт зa cлучвaщoтo ce в държaвa
    Двaмa души cтoяли нa грoбищe. Eдиният, пecимиcт, кaзaл: "Виж кoлкo e пoтиcкaщo тук, тoлкoвa мнoгo умрeли хoрa...". Приятeлят му, oптимиcт, пък oтвърнaл: "Дa, нo виж пък кoлкo мнoгo плюcoвe имa тук...""
  • 12 Миризлив пор

    4 9 Отговор
    Не съм антиваксър, но ако реша да се позаинтересувам за странични ефекти все се натъквам на статии за 3-5000 умрели след ваксинация в чужбина, лекарка 15 минути след ваксина и... Започвам да се замислям. Ако пък се разровя се оказва че това в повечето случаи са фалшиви новини от сайтове еднодневки. Да се позаинтересуват малко правоохранителните органи и да ограничат фалшивите новини.
  • 13 Моите уважения

    5 16 Отговор
    Проф. Асен Балтов,отдавна трябваше да започнете ваксинирането от трета фаза.Тия от втора и трета фаза,понеже са големи "умници" не е необходимо да ги чакате.Започнете веднага ваксиниране на възрастните хора.Те чакат,а вие се туткате.
  • 14 Аз40🏴‍☠️

    15 2 Отговор
    Направо са се спукали по опашки да висят "желаещите" самоубийци.
  • 15 Лост

    9 0 Отговор
    А имахме най-добрата логистика в Галактиката. Да се радва, че няма по голямо количество от ваксините, че доста трябваше да изхвърлят.
  • 16 Анонимен

    9 0 Отговор
    Копи-пасте : "И сега да си припомним отново началото на представлението.
    Месец март, пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, спец по гъбички, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".
    В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?"
    Интересно е все пак откъде се пръкнал британския мутант в Кюстендил! Май пак ни завари с изути гащи!? Или греша?!
  • 17 Защо да е лошо?

    6 1 Отговор
    Естествено е, защото не е никаква пандемия. Направете проучване ( има данни ) какво е боило при чума, холира, едра шарка, коремен тиф. Тогава оценявай те. При мълва, че във ваксината има и ЧИП (като за домашен любимец), хайде бе!
  • 18 Анонимен

    12 1 Отговор
    Какво толкова се чудят защо е така, след като Мутафчийски казва : Най-добър имунитет - само след ваксина! Кантарджиев пък казва хай-добър имунитет след преболедуване! И сега на кого да вярваш?! На коремния хирург или на спеца по гъбички!? Или...?!
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    На този кръстопът,ако не си достатъчно Устойчив ще изчезнеш бързо!А,тук Българите живеят от памтивека,и са видяли и 2 и 200.....!Такива хора бързо разкриват-лъжата и лъжците!ѝз се притеснявам ...за щаба и фамилиите,им !Как ще имат очи да живеят сред хората.....И хората как ще ги Срещат....
  • 20 Ами срамно е да

    10 1 Отговор
    Дайте руската и ще видите колко ще дойдат, все пак всички в бг, а и не само от бебета с 90 процента руски са валсинирани, тези кодовете са най не изпробвани във времето

    Коментиран от #21

  • 21 верно е

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ами срамно е да":

    Много хора говорят,че ще се ваксинират само ако има руски ваксини.

    Коментиран от #25

  • 22 Лелее

    7 0 Отговор
    Да го “ожалиш “ Балтов ?
    Ами сега как ще плати ремонта за милиони на “работилницата” с неоновият надпис Пирогов отгоре ???
  • 23 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "ИВАН":

    Точно само ако на еволюцията разчитахме щяхме масово да караме до към 50 години!
  • 24 престъпници са

    4 0 Отговор
    Опашати лъжи от Балтов, за да прикрие липсата на ваксини.
    Действителността е друга. От близки разбрах, че записани хора, които желаят да се ваксинират са били накарани да си направят първо тест за антитела, но след като хората си платили и направили теста им е отказана ваксина, тъй като нямало налични и имало проблеми с РЗИ.
    Та хората си останали само с разхода за теста.
    Корумпетата гербаджии, лъжат че имат ваксини и се оправдават с това, че хората не желаят.
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "верно е":

    Руската и Китайската засега доказват,че са най Безопасни! Като се има впредвид ,че Българите знаят,кое е хубаво,много вероятно е да изберат такива,ако ги заставят да се ваксинират!

    Коментиран от #26

  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сега пускат Модификация на Спутник V Лайт!
  • 27 Васил

    3 0 Отговор
    Пак лъжииииииииии ваксинииииииии нямаааааа
  • 28 Активист на БКП

    1 0 Отговор
    Ами хората разбраха,че ГЕРБ ги убива !!!!
  • 29 емо73канар

    1 0 Отговор
    Балтов, какво значи лошо ??? Хората като дойдат и питат от коя ваксина ще им бъде сложена, им се казва, че няма значение и, че това не ги интересува. От цяла Европа ревът че на Астра Зенека ваксината не е читава, ама ония темерути на Винету са поръчали най много от нея, щото явно там е "келепира", сещаш ли се ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове