Last news in Fakti

22 Април, 2024 22:30 9 472 16

Важните новини във ФАКТИ на 22.04.2024 г.

  • динко вълев-
  • калоян паргов-
  • евтим милошев-
  • антон кутев-
  • калин стоянов-
  • мирослав найденов-
  • президент-
  • коклюш-
  • ваксиниране-
  • адфи-
  • ядрено гориво-
  • министър-
  • паркинги-
  • сгп-
  • войната в украйна-
  • николай денков -
  • аец-
  • нотариуса-
  • евродепутати

Вълев е обвинен като лидер на групата и предстои, след като бъде изписан от болница в Бургас, където се намира в момента, да бъде задържан и привлечен като обвиняем

Важните новини във ФАКТИ на 22.04.2024 г. - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Обвиниха Динко за лидер на ОПГ

Окръжната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвинение на Динко Вълев от Ямбол, по-известен като ловец на бежанци, съобщиха от Апелативната прокуратура - Бургас.

Калоян Паргов: Нинова не може да обединява

БСП-София избра новия си лидер - Диана Тонова. Тя получи подкрепата на 82-ма от делегатите на градската конференция през уикенда.

Евтим Милошев поиска сериозни действия срещу сивата икономика и незаконните практики в туристическия сектор

Министърът на туризма Евтим Милошев участва в работна среща, за да обсъди мерките срещу сивата икономика, организираните пътувания, нерегламентираната дейност на туроператори и упражняващите професията екскурзовод и незаконните практики в туристическия сектор като цяло.

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка. Това коментира в "Още от деня" по БНТ Антон Кутев - говорител в служебните правителства, назначени от президента Румен Радев - на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

Калин Стоянов: Не мисля, че службите се използват като политическа бухалка

Не мисля, че службите се използват като политическа бухалка. Така служебният вътрешен министър Калин Стоянов коментира пред "Още от деня" по БНТ акцията, при която директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова беше задържана и впоследствие обвинена за участие в организирана престъпна група.

Мирослав Найденов: Не разбрах защо назначиха Кирил Вътев само, за да го махнат

Запознах се с официалните мотиви на Министерски съвет да освободи служебния министър на земеделието Кирил Вътев. Ако приемем, че те са актуални, те са били актуални и към момента на назначаването му. Тоест, ако премиерът Главчев ги взима предвид, и в момента ги използва като мотиви, би следвало да не го назначи.

Политолог: Кризата в лявото политическо пространство е голяма

„Президентът Румен Радев показа, че не могат да му налагат натиск за кого да издава указ и за кого не. В същото време показа, че има механизми, с които да борави. След това прехвърли отговорността изцяло на служебния премиер Димитър Главчев”.

Атанас Мангъров: Обстановката с коклюша в страната е предепидемична

Ваксината срещу коклюш не създава колективен имунитет. Това заяви доц. Атанас Мангъров, началник на детската клиника на Инфекциозна болница в София, в студиото на bTV.

"Коклюшът е нещо, което се очакваше и се е случвало и на други места по света. В САЩ има много високо ваксинално покритие, въпреки това през 2012-2013 имат епидемия от коклюш. При нас се наблюдава същото. Основната клетъчна ваксина има един дефект.

БАХБ започва да ваксинира лисиците в страната срещу бяс със самолети

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извършване на пролетна орална ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването бяс, която е разработена и се изпълнява от БАБХ от 2009 г.

Служебното правителство продължава с подмяната на ръководни кадри: Днес смениха и шефа на АДФИ

Служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова назначи Георги Йорданов за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщават от Министерството на финансите. От поста е освободена Илка Димова-Мазгалева, съобщи БНР.

И Христо Ковачки стана евроатлантик: Замяната на руско с американско ядрено гориво е огромен стратегически успех

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от компанията „Уестингхауз” на площадката на АЕЦ „Козлодуй” е огромен стратегически успех за България. Това написа в социална мрежа енергийният консултант и бизнесмен Христо Ковачки.

Милен Керемедчиев: След Генчовска, Главчев ще е вторият ни най-некадърен министър на външните работи

След госпожа Генчовска, в лицето на Димитър Главчев, ние ще имаме втория най-некадърен министър на външните работи в историята на България. Това каза пред Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Той определи като "ключова" развръзката на казуса с външния министър: "Ключова беше, но се разви по възможно най-лошия сценарий, който може да има, защото за пореден път политиците показват, че Министерството на външните работи и политиките, които води то, не означават нищо за това как трябва да се разиграят определени политически игри".

"Не смятам, че смяната на трима министри на външните работи за три дни носи каквато и да е изгода относно имиджа на страната ни зад граница", категоричен бе той.

По думите му постоянните кадрови промени водят до недоумение каква външна политика ще води страната ни.

"Не мога да разбера защо за пореден път се подценява ролята на МВнР, което е изключително важно особено в контекста на събитията, които се случват около нас и в световен мащаб", подчерта той.

Столична община поиска подземните паркинги под НДК да станат част от системата за паркиране

Внесли сме доклад в Столичния общински съвет (СОС), който предвижда да позволи на кмета на София да започне разговори с ръководството на НДК и държавата, за да се установи какво е текущото състояние на тези подземни паркинги и помещения, които по всички официални регистри и документи се водят гаражи и места за паркинги.

Илияна Кирилова наказа прокурор от СГП за провалени 4 дела със "Забележка"

Градският прокурор на София Илияна Кирилова е наказала със „забележка“ обвинителя Иван Първанов, в чиято работа бяха установени нарушения при проверката на дела срещу магистрати и политици, извършена миналото лято, съобщи "Лекс".

Военният министър Атанас Запрянов обеща допълнителни количества излишно въоръжение за Украйна

Министърът на отбраната Атанас Запрянов взе участие в заседание на Съвет „Външни работи“ днес, 22 април, в Люксембург. Министрите на външните работи и министрите на отбраната на държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) обсъдиха агресията на Русия срещу Украйна.

Денков: На избори ни изпрати Борисов под натиска на Пеевски

Защо отново отиваме на избори? Струваха ли си тези 10 месеца? Какво предстои? Това са само част от въпросите, които ни задаватe при срещите ни в страната – нерядко с тон на критика и разочарование. Чуваме ви! Ще продължим разговорите и през следващите дни и седмици, в търсене на най-доброто решение за България след изборите. Това пише в профила си във "Фейсбук" акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната".

От единия държавен джоб в другия: КЕВР глоби АЕЦ-а с над 604 хиляди лева

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) глоби АЕЦ "Козлодуй" с над 604 хиляди лева, защото е злоупотребявала на пазара на електроенергия, съобщи БНТ. Дружеството е използвало вътрешна информация за изгода. Санкцията не е окончателна и подлежи на обжалване.

АКФ: Как брокерите на влияние в съдебната власт инициират и приоритизират разследвания в своя угода

Досъдебно производство на Софийска районна прокуратура (СРП) срещу гражданин в остър личен конфликт с Мартин Божанов – Нотариуса, хвърля светлина върху влиянието, което убитият през януари Божанов е имал в правораздавателните органи. Това съобщава Антикорупционният фонд.

От 705 евродепутати: Ангел Джамбазки се нареди с още 16 свои колеги в антикласация на "Политико"

Българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки попадна в антикласация на "Политико" заради нацистки поздрав, отправен в пленарната зала на Европейския парламент, съобщи БНР.

АЕЦ "Козлодуй" започва подмяната на руско с американско гориво, процесът ще продължи 4 години

АЕЦ "Козлодуй" може да премине към използването на гориво на "Уестингхаус" за блок 5. Централата е получила разрешение от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР). Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години, съобщи БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Чапаев

    4 5 Отговор
    Слава на великият Владимир Илич Ленин променил свата. 154 години от рождението на Ленин
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЦИК

    5 0 Отговор
    След изборите ще го пуснат .
    Купува не за този където трябва.
    Ако се разберат и по рано ще го пуснат.
  • 4 Ай със здраве

    5 1 Отговор
    Снимката е от този тип новини : ХВЪРЛЯЙ БРАШНО,ПРАВИ МЪГЛА.
  • 5 Ден

    4 1 Отговор
    ДИНКО ТЪПОТО СЪС ФАНЕЛКА ЗА 200 ЛЕВА ,ЧЕ ДА ЧУПИ СТОЙКИ!
  • 6 мдаааа

    6 12 Отговор
    Другари , Таваришчи ... БЪЛГАРИЯ има проблем .. Докато има путинофили и орбанофили , язък ви за хан Аспарух ..

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 7 Читател

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "мдаааа":

    Заминавай при 72 пола в САЩ и деменцията,като видиш фигароа стрийт и Кенсингтън авеню ще тичаш обратно ама не си излизал от панелката брато.

    Коментиран от #10

  • 8 007

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "мдаааа":

    Проблем е ,че е пълно с @лиг@фр@ни като теб.

    Коментиран от #9

  • 9 мдаааа

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "007":

    До многониковия ... Как се движат " денацификаторите" от Русич през Украината ?!
  • 10 мдаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Читател":

    Да ти имам - руският българин , Филчо Киркоров ... 🤭😁
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДСКЩШИЕ

    0 1 Отговор
    МАЙ ВСИЧКИ ША ЛАПАТ У...Я НА ДЯВОЛА.....!!!!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол