Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 14:17 3 074 22

Трайчо Трайков: Количка за кюфтета се премахва бавно, както незаконна сграда

  • трайчо трайков-
  • софия-
  • кмет-
  • обекти-
  • сграда-
  • количка

Премахването на незаконни обекти отнема много време, много преписки хвърчат, посочи кметът на столичния район "Средец"

Трайчо Трайков: Количка за кюфтета се премахва бавно, както незаконна сграда - 1
Снимка: БГНЕС

Процедурите по премахване на количка, която продава кюфтета на ъгъла, може да отнеме години. Това обясни пред БНР кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков.

„Има плод–зеленчук, който е разположен в автобус, той си стои паркиран в синята зона, плаща си годишна винетка, с едни спукани гуми и не може да бъде премахнат. Човекът си е платил всичко, стои си и няма параграф, по който да го изгонят оттам.“

Премахването на незаконни обекти отнема много време, много преписки хвърчат, посочи Трайков в предаването „Преди всички“. Той смята, че по-опростен механизъм би помогнал нещата да се случват по-лесно.

„Например една количка на колелца в момента се премахва по същия начин, по който се премахва незаконна сграда.“

Когато са въвлечени много звена, ако един не действа достатъчно бързо или саботира, нищо не става, категоричен е Трайков.

Постоянно има някой, който се опитва да заобиколи правилата, изтъкна районният кмет.

„Има всякакви системи за вътрешен и външен контрол, но всичко е затиснато с ужасна бумащина“, подчерта Трайчо Трайков.

На площад „Св. Неделя“ са премахнати няколко незаконни будки, но една от тях била на църквата, която отказвала дори да си приеме кореспонденцията, даде друг пример Трайков.

Той предлага да се оптимизира режима на регулация за преместваемите търговски обекти.

Подземната инфраструктура в София е страшна бъркотия, заяви още Трайчо Трайков.

„Всеки признава на четири очи и извън протокола, че нещо е извършено не съвсем както трябва.“


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 5 Отговор
    Преди години Шиши и Фандъкова махнаха павилионите от спирките и сложиха свои.Оставиха хиляди хора без препитание.Всеки софиянец го знае.

    Коментиран от #6

  • 2 Българка

    21 7 Отговор
    До кога няма да има общ кадастър за подземната инфраструктура, който да обхваща всички шахти, независимо от собствеността им. Да има ясно разписани правила- кой контролира, кой носи отговорност! Защо 11 години мъдро управление на страната и повече в София ГЕРБ създава само хаос и лобиски закони? Отговор- за корупция и липса на контрол и отговорност

    Коментиран от #11

  • 3 Кирчо

    18 7 Отговор
    Какво ли разбира Трайчовата кратуна от колички за кюфтета?

    Коментиран от #8

  • 4 Софиянец

    22 4 Отговор
    Трайкащия да си огледа Витошка, че положението не е по различно
  • 5 GTR

    14 0 Отговор
    Мда ...много е трудно .....трудно е да се разберр кой на кого и къде плаща.

    Коментиран от #10

  • 6 Stormtrooper

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това е част от геноцида. Огин да ги пали.!
    Премахнаха много обекти, които съществуваха още от соца и на никой не пфечеха. Ако има причина да ги премахват, то нормално би било да е след като достигнем някакъв нормален стандарт на живот, а не като сме бедни спрямо бедните. В България, оцеляването на хората не е включено в приоритетите на националната сигурност, а даже напротив. Изчезването на хората е приоритет.
  • 7 АМОН

    14 1 Отговор
    ПРОБЛЕМА НЕ Е В КОЛИЧКАТА А ВЪВ ВЪРЗВАНЕТО НАПРАВЕНО НА КАБЕЛИТЕ ПОД ШАХТАТА!!

    КОЯ Е ФИРМАТА ИЗВЪРШИЛА ПРЕМЕСТВАНЕТО НА СВЕТОФАРА КОЯТО Е СРЯЗАЛА КАБЕЛИТЕ ИЗВЕЛА ГИ Е НАД НАРЕДЕНИТЕ ОТ НЕЯ ТРОТОАРНИ ПЛОЧКИ?!!

    ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ИСТИНСКИЯТ ВИНОВНИК, КРИЕЩ СЕ ЗАД ФИРМАТА СПЕЧЕЛИЛА ТЪРГА ЗА ПОДДРЪЖКА НА СВЕТОФАРНИТЕ УРЕДБИ???

    ИМА ЛИ ТЯ НЕЩО ОБЩО СЪС СЪЩАТА ОНАЗИ ТРЕЙСИ ГРУП, ЗАРАДИ КОЯТО В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ АВГУСТ 2020 ГОДИНА ЗАГИНАХА 16 ЧОВЕКА СТАНАЛИ ЖЕРТВА НА КАТАСТРОФА ПРИЧИНЕНА ОТ ЛОШ РЕМОНТ НА ПЪТЯ?!!

    КОЙ ДА ПОПИТА И КОЙ ДА ОТГОВОРИ?!!
  • 8 Stormtrooper

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кирчо":

    Нито искат да разбират, нито ги интересува. Щеше да знае, ако е връзвал двата края по този начин. Въпросът е, че те са от кастата на наглеците, които не знаят какво е да нямаш и да се бориш не да живееш а да оцелееш, в така благодатната враждебна среда, създадена от държавата. Държава, в която малкият човек не е включен.
  • 9 И как точно ви

    12 0 Отговор
    пречи количката от която се продават кюфтета от МЕСО по0.60ст. вместо тия в ТВОЕТО заведение,от соя,и пилешко по 1.60лв.??? В цял свят ги има само тук ви пречат комуняги алчни!!!!

    Коментиран от #12

  • 10 АМОН

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "GTR":

    ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ИМА ТОЧНО ИМЕ ФАМИЛИЯ И АДРЕС.

    КОЙ ВЪРЗА КАБЕЛИТЕ ПОД КАПАКА НА ШАХТАТА И ПРЕКАРА ЗАХРАНВАНЕТО НА ПАВИЛИОНИТЕ ПО ПЕШЕХОДНОТО ОГРАЖДЕНИЕ??

    Оказва се, че това е станало по време на преместването на светофара от фирмата отговаряща за поддържането на светофарните уредби .
    ФАНДЪКОВА Е НАЯСНО НА КОГО Е ДАЛА И НА КОЯ ФИРМА ПЛАЩА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА СВЕТОФАРИТЕ.
    Търгът за поддръжка на светофарите е спечелен от "Трафик Мениджмънт София" ДЗЗД с участници в него "Ес Ди Нет Комюникейшънс" ЕООД и "Трейс Груп Холд"

    СПОМНЯТЕ ЛИ СИ ЗА ПЪТЯТ - УБИЕЦ ПРИЕТ ОТ ТРЕЙСИ ГРУП заради който на 26 август 2020 година в искърското дефили се обърна автобус и бяха убити 16 човека?!!

    ЗАБРАВИЛИ СТЕ!!
    Той и ГЕШЕВ го забрави.
    Пак е ТРЕЙСИ ГРУП , пак няма наказани......

    ТЕ СА НАД ЗАКОНА!
  • 11 Ще чакаме ти

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    като влезеш под земята,да го съставиш червена бабо!
  • 12 Народните душмани

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "И как точно ви":

    Не количките, хората им пречат. То, даже не ни имат за хора.
  • 13 Townboy

    8 0 Отговор
    Оправдания. Държавата е всемогъща. Щом успя да натири страшилище, като Черепа какво остава за един павилион?
  • 14 Кински

    4 1 Отговор
    Ще си прехвърлят топката до безкрай и накрая ще кажат .просто на грешното място по грешното време .нелепа случайност .виновни няма
  • 15 Tarnovetz

    2 0 Отговор
    Вземи мотичка и върви да копаеш
  • 16 не е така

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    има плод–зеленчук, който е разположен в автобус, той си стои паркиран в синята зона, плаща си годишна винетка,


    това е буса на петте кьошета на ул. Тертер и иван асен
    Явно общинарите го знаят много добре.
    По нагоре има и изоставен трабант

    Поредно пълно непознаване на законите.
    Винетката не важи за зоните.
    За там важи
    Абонамент и ГТП
    Няма ли ГТП поне до две години и платен абонамент е за изриване.

    Корупция облечена във власт
  • 17 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Ами така ще е като да поставиш павилион дори в собствения двор трябват документи и разрешителни все е дно ще отваряш казино в Лас Вегас.
  • 18 Абе кви са тия

    2 0 Отговор
    глупости. Автобус превърнат в магазин. И трябва ли да обясняваме какво е обществен паркинг?! ПАРКИРАНЕ, не търговия, господин Трайчо. Освен това, като отнема толкова време, какъв е проблемът да се затвори автобусът заведение?!? защото за търговска дейност се изисква търговски обект, а за търговски обект, съответно помещение, реално съществуващо в обективната действителност и отговарящо на определени стандарти - какъв министър е бил като не познава номенклатурата с предназначенията на обектите по ЗУТ
  • 19 Има си ред

    2 0 Отговор
    за връчване - става със свидетели, когато има отказ за получаване на кореспонденция, защото църквата не е на небето, а има регистриран адрес. ПРи отказ се оформя протокол и се счита връчено. Има ли някакъв правен екип тоя чиляк
  • 20 Дейността

    1 0 Отговор
    на всички незаконни обекти трябва да бъде преустановена, тоест запечатвани, пък нека преместването се точи с години, ако трябва. Не мога да повярвам колко безсилна е държавата за подобни неща
  • 21 Шеф ангелов

    1 0 Отговор
    Ама как бързо ядете кюфтетата
  • 22 Ами като

    1 0 Отговор
    разбирате проблема подгответе закон за изчистванетому с др.компетентни,защо трябва невинни да страдат.Като е незаконен обекта общината трябва веднага да го махне.Или защото е на общински съветник както се говори шикалкавите.Ами тогава всичко в тая държава е за съд.Как така с години на кого ги разправяш,ДА СИ ТРАЕМ,НАЛИ СТЕ ИЗБРАНИ ДА РАБОТИТЕ И ОТСТРАНЯВАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ.Толкова администрация и няма кой да махне един пиклив павилион???????Ами всички си ходете.защо ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИ СЕ ЧУДИМ??????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове