Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 08:25 4 366 42

Страничните реакции от ваксините - от 24 до 36 часа

  • ваксини-
  • странични реакции

В двора на столичната университетска болница "Св. Иван Рилски" действа първият денонощен кабинет за ваксинации в България

Страничните реакции от ваксините - от 24 до 36 часа - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

В двора на столичната университетска болница "Св. Иван Рилски" действа първият денонощен кабинет за ваксинации в България. За имунизацията не е необходимо предварително записване.

И тази сутрин гражданите решиха да се ваксинират преди началото на работния ден.

За последните 12 часа за имунизация са преминали 300 души, а след полунощ 200 души. Хората заявяват, че не искат да губят време в чакане по опашки.

"Стараем се организацията да бъде стриктна. Пациентите идват, попълват информирано съгласие, ваксинираме ги, преговарят се възможните реакции и датата за реимунизация", съобщиха от болницата.

"Най-честите странични реакции след ваксинация са грипоподобни - температура, главоболие, втрисане. Страничните реакции продължават от 24 до 36 часа. След този период, ако няма отшумяване, хората могат да потърсят лекарска помощ", заяви експерт от болничното заведение.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    44 10 Отговор
    В Пазарджик за ваксиначакаха 10 човека 6 жени 4 старци и едно куче.

    Коментиран от #33

  • 2 Масово чипиране.

    18 26 Отговор
    Масово чипиране.

    Коментиран от #5

  • 3 мечо

    45 11 Отговор
    Тия са луди да чакат на опашки по нощите в студа...
    Ама те в Софето не им е лесно и до магазина да идат е цяло събитие и се прави план график кога тръгваме, къде да паркираме и дали ще се приберем преди да се е стъмнило хахаха
  • 4 Повечко е

    47 7 Отговор
    Не е само 36 часа. Реално всички симптоми на короната си минават във времето един след друг. Даже и намалено обиняние се забелязва. Както си седиш и изведнъж ти потича нос, след половин час минава. След време кашлица, за около час и минава, температурата и главобола са в началото. Най-гадното бвше, че диатията ме хвана през нощта. Две денонощия си е този цирк. Поне 48 часа...

    Коментиран от #26

  • 5 Ахахах

    23 20 Отговор

    До коментар #2 от "Масово чипиране.":

    Голята простотия. По колко чипа ти слагат? Това знае ли се? В един флакон има по десет дози. Как чиповете точно избитат в коя доза да премината аахаххахахах? Голям дебил си! Колко струва един чип за да те чипират точно теб?

    Коментиран от #31

  • 6 провинциалист

    39 9 Отговор
    "Страничните реакции - от 24 до 36 часа" ... "След този период, ако няма отшумяване, хората могат да потърсят лекарска помощ"...
    Всичко ще си кажете, м*** ** ****а!
  • 7 Гърция

    16 39 Отговор
    До юни всички ще се ваксинирате. Само си преценете кога ще го направите, понеже сертификат се дава след втората доза, а тя се прави след два месеца. Ако се ваксинирате с Астра днес, сертификат края на април, началото на май!!! Ходете да се ваксинирате до края на седмицата, ако искате да идете в Гърция за Великден! Всичко друго са празни приказки.

    Коментиран от #9, #28

  • 8 Хахаха

    49 6 Отговор
    А за дългосрочните странични реакции ? Или още никой не знае, а?

    Коментиран от #12

  • 9 Хахаха

    62 10 Отговор

    До коментар #7 от "Гърция":

    Само безмозъчно създание би станало опитно зайче , за да отиде на почивка в Гърция!

    Коментиран от #10, #24

  • 10 Гърция

    5 35 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Бъди си ти мозъчнито същество дебил!

    Коментиран от #18

  • 11 Гошо

    49 11 Отговор
    Масовата идиотия започна, да си вкарваш сам отрова и да си мъчиш организма насила при това и млади хора, здрави още нямащи поколение е немислимо.
  • 12 Аххаха

    15 35 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    С една мозъчна клетка няма да успееш да разбереш. Запитай се дали ще доживееш до тогава! Преди ваксините хората са живели по 45 години

    Коментиран от #19, #30, #38

  • 13 НеДа

    31 8 Отговор
    Да бе, да... Изобщо не се знае в дългосречен план какви странични реакции ще се появят....Като си спомня как една жена се тресеше неконтролируемо след ваксинирането ужас ме обзема.

    Коментиран от #17

  • 14 Дали е така

    23 7 Отговор
    Всичко щеше да изглежда много по нормално ако го нямаше това информирано съгласие. Лекари твърдят, че такова съгласие се подписва при клинични проучвания в трета фаза. Няма лошо. Ваксината за МОМЕНТА със сигурност е безопасна. Но без приключили окончателно клинични проучвания има едно ДАЛИ ? Със сигурност риска е минимален, ама все пак трябва да се знае кое и защо. А ние чуваме, че всички ваксини са еднакви и то от хора на НОЩ. Не е добре това !
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    29 8 Отговор
    Избягвайте ваксинирани с тази отрова за минимум 2 седмици. А и какво като потърсят помощ? Ефект 0. Интересно ми е, какво ще лъжат медиите/НОЩ/ГЕРБ и др. публиката, когато се появят първите мъртъвци? Защото ще ги има, както навсякъде.

    Коментиран от #21

  • 16 Stump

    23 3 Отговор
    Скачаш от самолет. Броиш до десет. Дърпаш първия конец, ако не се отвори парашута дърпаш втория конец и долу ще те чака джипка. :)
    Но ако не се отвори и резервния парашут, джипката пак ще те чака.
  • 17 ДаНе

    14 20 Отговор

    До коментар #13 от "НеДа":

    А виждал ли си как се тресат хора в реанимацията без да могат да дишат?! Виждал ли си? Ако не си отиди и гледай!
  • 18 Хахаха

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "Гърция":

    Ето, първото зайче на опашката хахаха
  • 19 Хахаха

    22 10 Отговор

    До коментар #12 от "Аххаха":

    Това не е ваксина! Това нещо е генна терапия! Вижда се кой е с едната клетка и то облъчвана денонощно от националните медии.
  • 20 Формуляр

    25 6 Отговор
    Информационно съгласие, което не изключва възможен летален изход. Да ви пукна на... казваше баба ми ... а аз на воксините. Тя казваше и ... измиха си ръцетекато Пилат Понтийски. А всичко е за пари, мвого пари.
  • 21 Хахаха

    22 3 Отговор

    До коментар #15 от "Аз40🏴‍☠️":

    Първите навсякъде по света ги премълчават от доста време. Ще започне да се чува ,но ще е късно

    Коментиран от #23

  • 22 да да

    20 5 Отговор
    в дългосрочен план пораженията от ваксината ще са катастрофални !
    унищожената имунна система ще е само началото
    от тук насетне човекът без ваксини и хапчета няма да може да живее - РОБ до живот на фармаиндустрията, и който няма пари да си плаща за това - ще мре - това е новия световен ред, новия естествен подбор!
    честито на ваксинираните !
  • 23 Аз40🏴‍☠️

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха":

    О, да! Ясно е, виж ги тези в този сайт, на който му правим коментиращите целия трафик с информативните си коментари как цензурират неудобното от наратива на централизираните медии. Това е гадното за неиформираните реално, че няма вече почти в България платформа за свободна дискусия.

    Коментиран от #25

  • 24 Столичани от селата са готови....цели..

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Шпекове ,,под орехите "да гълтат за Гърция,та по една игла ли няма да поемат ,в името на удоволствието да ти влезе гръцки пясък на заветните места в банските....
  • 25 Хахаха

    21 3 Отговор

    До коментар #23 от "Аз40🏴‍☠️":

    Има зверска цензура навсякъде. Живея в чужбина и тук дори е по-зле!
    От тук нататък не може да се говори за свобода на медиите в световен мащаб! Всички рецитират спуснатата информация под строй!
  • 26 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Повечко е":

    Нали се сещаш , че ти ще си от малкото със някви симптоми! При всяка ваксина е така но процентът е нищожен! Даже силно се съмнявам да си се ваксинира/а
  • 27 Venturа

    12 2 Отговор
    Статията изглежда, като анти-ваксърска! Значи, отиваш задрав ваксинират те, и след ден, два се чустваш болен! И, как точно те убеждават да се ваксинираш?
  • 28 Урко

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гърция":

    това ли ти е опорката ръчкай се за да може да идеш в Гърция.
  • 29 Верно ли

    11 2 Отговор
    Хаха, най-честите странични реакции същите като симптомите на Ковид :))) А кво ще кажете за автоимунните реакции - те до колко часа (месеци, години) ще са???
  • 30 Аха перо

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Аххаха":

    Води нездравословен живот ваксинирай се по два пъти в годината и ще живееш 100 години аман от промити мозъци.Прадядо ми е участвал в две войни ПСВ и ВСВ и почина 84 години а прабаба ми живя 90 години без ваксините който възхваляваш.
  • 31 Баба

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ахахах":

    Ами сестрата гони чиповете с иглата докато го забоде и хоп инжектира...още по-големи тъпотия пишат траловете, че трябва да се прецеди ваксината с цедка за да се хванат чиповете от флакона !!!????? Така, че носете си малки цедка като отидете за ваксинация... ха ха ха ха

    Коментиран от #34

  • 32 Баба

    2 1 Отговор
    Ами сестрата гони чиповете с иглата докато го забоде и хоп инжектира...още по-големи тъпотии пишат троловете, че трябва да се прецеди ваксината с цедка за да се хванат чиповете от флакона !!!????? Така, че носете си малки цедка като отидете за ваксинация... ха ха ха ха
  • 33 666

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Минах покрай болница "Св. Иван Рилски". Опашка от десетина, в т.ч. и снимачен екип.
  • 34 Тъпан

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Баба":

    може и магнит или електошок.С магнита се заличават данните в чипа а с електошока гори главният бушон и спираш захранването и бати Били да се чуди защо няма връзка с Българското стадо.
  • 35 ваксинималини

    7 1 Отговор
    Това са съпътстващи реакции, ефекти при ваксиниране, проявяват се до 72 часа.

    А евентуалните странични ефекти от генномодифицираните РНК ваксини ще се проявят най- рано след няколко години като евентуални автоимунни заболявания или генетични мутации.( доц. Мангъров ясно обясни механизма и евентуалните странични ефекти, което и мнението на независими учени за генномодифицираните терапии и ваксини, което е обратно на мнението на учените разработващи генномодифицарани стоки- ваксини, терапии работещи за частни компании бизнес фарма или финансирани от частни фамилни корпорации чрез НПО фондации или частни корпоративно олигополни международни институции под егидата на някоя държава- НПО- СЗО, МВФ, СБ, СИФ и т.н.)

    Но до тогава има много време, затова който иска да се ваксинира. Тъкмо по този начини по бързо ще се събере достатъчно клинична дългосрочна информация за видовете автоимуни заболявания и генетични малформации съпътстващи генномодифицираните ваксини...
  • 36 Странно

    10 0 Отговор
    странно,че никой,никъде,дума не обелва за дългосрочните реакции,които ще се появят след 1-2 години.Тогава ще видят всички,за какво е било информираното съгласие и освобождаването от отговорност на производителите.Тепърва очаквайте ръст на всякакви форми на рак,ръст на новородени с увреждания,малформации,изменения.И като идеш да търсиш помощ,ще ти размахат листа,който си подписал при ваксинацията!Честито ви ваксиниране!
  • 37 Само Гроб

    7 0 Отговор
    Да се ваксинирате срещу вирус който е по-лек от грип и да се надявате да ви отминат симптомите на същия вирус след 48 часа (ама сте ваксинирани не е този вирус друг сте хванали) и да търсите лекарска помощ след това ако не преминат нали е доста добра медицинина хахаха лелеле и има хора които доброволно ходят и се ваксинират ......
  • 38 Само Гроб

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аххаха":

    Глупак ако се разровиш малко всички уж изследвания на ваксините не взимат под предвид световното развитие на 20век тоест те предполагат че по-добрия живот е заради ваксини, не заради по-добра хигиена (да едно време са ти бъркали в червата режат ти крак и с същите рачички бърка на следващия в корема доктора това се казва да не се спазва хигиена). По-качествена вода (има пречиствателни станции ) И други неща подобни всекидневно къпане всякакви фактори влияещи на качеството на живот.. И всичко се преписва на ваксините... Ти си едноклетъчния ! Има статистики от 89 когато масовата ваксинация в Сащ е вече от 10 на 72 ваксини 24 от които задължителни процентно се раждат все повече деца с хронични заболявания. повече деца с намален умствен капацитет и тн...

    Коментиран от #42

  • 39 бизнесцикъл

    4 0 Отговор
    Болниците всъщност са търговски дружества, а докторите, професорите в тях, в здравните агенции, които одобряват мед. стоки или ги продават/ предписват се явяват наемни търговски консултанти на тези дружества, извършващи търговска дейност със мед. санитария и стоки- продават чрез рецепти и клинични пътеки- от хапчета до генномодифицирани терапии и печелят пари от тази дейност.

    Границата между лекуване и търговия е много тънка, а в днешно време парите са основния мотиватор за упражняване на трудова дейност- в случая докторска.

    От продажбата/ предлагането на ваксини на хората се печелят бонуси, премии, комисионни от всички по веригата- фамилни корпорации, дистрибутори, доктори рекламиращи и продаващи генномодифицираните ваксини и т.н. Нормална търговска практика за печелене на пари.

    Търговски консултанти- доктори, професори бол в държавата, лекарите са малко.
    Пандемия, епидемии, масови заразявания и медиите са перфектния бизнес маркетинг инструмент за убеждаване на хората чрез страх и заплаха, за масово увеличаване на продажбите на мед. санитария и стоки на корпорациите- от маски до ваксини.
    Медицината е просто търговия на лекарства, произвеждани от бизнеса и се върти от търговски дистрибутори консултанти- доктори, професори и т.н.

    Размишления върху медицината като бизнес продажби, и бизнес продажбите като медицина.

    Коментиран от #40

  • 40 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "бизнесцикъл":

    Ха, тънка. В международен план най-печелившите бизнеси бяха търговията с оръжие, Холивуд и Фармацията. Холивуд е изместен от технологичните интернет гиганти вече, но останалите две са си пак на челните места. Даже наркотиците са след тях :)))
  • 41 ДжафДжаф

    2 1 Отговор
    Астра Зенека е изначално сбъркана ваксина. Този факт беше обяснен прекрасно от руски специалисти, обаче нашите управници продължават да си правят експерименти с населението. Вектора при Астра Зенека е маймунски аденовирус. Когато се инжектира първата доза ефективноста на ваксината е някъде около 50%. Проблема, е че организма изгражда временен имунитет към самият векторр демек по отношение на аденовируса. Когато се инжектира втората доза след 2-3 седмицир организма отхвърля вектора и ефекта от втората доза е нулев! Точно за това руснаците им предложиха да използват руската ваксина като втора доза. Другият вариант е втората доза да се инжектира минимум 3 месеца след първата. За 3 месеца, обаче повевечето пациенти могат така или иначе да се заразят с Ковид.
  • 42 Доктор Ох Боли

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Само Гроб":

    Знаеш ли, че 99% от умрелите от рак са яли картофи.
    Така, че никакви картофи!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове