Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 16:53 5 991 43

Петър Москов: Живеем в диктатура на различни малцинства

  • петър москов-
  • код-
  • избори-
  • парламентарни избори-
  • русе

Председателят на партия КОД иска българската власт да скъса връзките с номенклатура на бившата тоталитарна държава, да се въведе образователен ценз при гласуване и да се разпишат ясно ангажиментите на бизнеса и на държавата

Петър Москов: Живеем в диктатура на различни малцинства - 1
Снимка: Партия КОД

Лидерът на КОД Петър Москов представи пред журналисти водача на листата на партия КОД в Русе Александър Кондев. Кондев е на 36 годинир завършил е немската гимназия в Русе, а висшето си образование получава в Икономическия институт във Варна, специалност туризъм. В момента заема длъжност връзки с обществеността Туристическия център към общината. Специалистът по информатика е един от учредителите на Консервативно обединение на десницата в градар съобщиха от КОД.

В момента живеем в диктатура на различни малцинства, заяви Петър Москов на пресконференцията в Русе. Трябва да спрем да наричаме капризите права и свободи. Разказът: „моите права са такива, които аз си ги измисля“ и „всяко малцинство и права, но няма задължения“ няма нищо общо с автентичната идея за човешките права и свободи. Никой не пита какви са задълженията. Идеята да се разделя обществото на всякакви малцинства: етническо, сексуално, религиозно …, за да се противопоставят на мнозинството, е огромен риск за демокрацията, обясни Москов.

Дясното, консервативно рестартирането на държавата става през:
– скъсването на връзките с номенклатура на бившата тоталитарна държава, на БКП и ДС.
– Въвеждане на образователен ценз при гласуване
– ясно разписване на ангажиментите на бизнеса и на държавата

Така Москов подреди приоритетите на Консервативно обединение на десницата. Според него, в момента държавата е „Джунгла от институции пред всеки предприемач“, което задушава дребния и средния бизнес у нас. КОД предлага въвеждането на Единен кодекс на държавните изисквания към малкия и средния бизнес. Такъв документ ще осигури пълна прозрачност и свобода на инициативата. Всеки, който е покрил изискванията просто ще уведомява държавата, че започва дейност, а задължение на институциите остава да контролират изпълнението на правилата, без да имат възможност за промени, различни тълкувания, искане на допълнителни такси или поставяне на нови условия.

Неграмотният вот корумпира държавното управление, борбата с неграмотния вот е борба с корупцията, пропитата със зависимости от ДС и бившата БКП държава е борба с корупцията.

Заместник председателят на КОД Боян Стефанов се възмути от Обществения договор, който либералите се опитват да наложат. Според него, това са само кратковременни правила, които не са свързани нито с традицията, нито с отговорното отношение към бъдещето, а задоволяват единствено моментни капризи на определени малцинства, каквото е искането за узаконяване на еднополовите бракове. Истинският Обществен договор, според него „трябва да включва нашите предци и нашите наследници, традициите и грижата за бъдещето“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    35 12 Отговор
    За кво е турил тоя шал не моа се сета.Тоя,кво работи сега,че не знам?

    Коментиран от #14, #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123

    33 9 Отговор
    Москов и той се е наточил за субсидии.
  • 4 Верно ли

    27 11 Отговор
    Свършиха кинтите за белото ли, бе, Петърчо???
  • 5 ттт

    29 10 Отговор
    Няма да мине 4-те процента тоя мърльо.
  • 6 Дърт пее..раст...

    29 9 Отговор
    Къв беше тоя,завития с шал.!??
  • 7 Българка

    31 16 Отговор
    За какви десни говори КОД? Тяхната мисия е да отнемат гласов от ДБ и Христо Иванов. Москов е патерица на ГЕРБ
    Нама ляво, няма дясно. Хората искат промяна, а не подмяна

    Коментиран от #12, #37

  • 8 СС23

    27 10 Отговор
    Като министър беше пълен провал, а като ъкънлия си направо за бунището.
  • 9 Сварени жаби.. Влюбени в Боко

    21 9 Отговор
    Москов видях е те каккрадеше патерицо

    Коментиран от #43

  • 10 Мой

    23 7 Отговор
    Замълчи подлого.
  • 11 Само да допълня

    28 4 Отговор
    - исканията на Москов са неизпълними, защото:1. Няма дефиниция на понятията "номенклатура" и още повече - докъде са "връзките" с нея? Ако напричер баща ти е бил кореспондент на централен вестник в голям окръжен град, а ти си ояден седесар и евродепутат, ще приложим ли този принцип за Ал.Йорданов например?; 2. Образователен ценз сега ИМА за шофьорските книжки... Да си срещал кола с полуграмотен мургавелник на волана? 3.Ами това вече е изпълнено - разписанията за бизвеса са приоритет на държавата. Да си чувал за едни 700 милиона, дето един финансов министър просто ги бе забравил, а живееше по бедност безплатно в дома на приятел - едър бизнесмен? Ех, Москов, Москов... И не говори за малцинства, току-виж са те привикали в Страсбург...
  • 12 Мой

    23 9 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Точно така, единствена задача е да разсейва гласовете за ДБ. Страшна прос...тутка е москов.
  • 13 555

    32 9 Отговор
    Малииий, това се изтърка! Защо беше министър при Боко като искаш да късаш връзки с БКП.? И какво стана с машините за пръстови отпечатъци по поликлиниките, за които се дадоха сума ти пари, за да се осигури бърза печалба за близък бизнесмен? За турските ваксини няма да питам!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Изгърмян патрон

    14 5 Отговор
    Си ти балък
  • 16 Гост

    17 7 Отговор
    Тоя от коя дупка изпалзя
  • 17 В името на ВИМЕТО

    19 6 Отговор
    Не върви на човек , прегърнал ПСЕВДОДЕМОКРАТА БОРИСОВ да говори за някаква друга диктатура ! Нали ?
  • 18 възпитаник

    19 6 Отговор
    москов ти си за затвора заради турските инжекции
  • 19 ужас

    17 6 Отговор
    А тоз наркоман рябваше да е отдавна в затвора ,и сега и той иска да седне в зоопарка на НС.
  • 20 СДС имало

    14 4 Отговор
    Г-н Москов, намерете КОД за осветляване игрите на най- богатия политикобизнесмен в България- зам.шефа на СДС- Кабаиванов, и народът ще ви признае и избере.
  • 21 Кранг

    6 1 Отговор
    Един от мойте палячовци...
  • 22 Пепино Москов

    13 2 Отговор
    А аз толкова много направих за тази държава . И министър бях и лекарства с изтекъл срок вкарах но най значимото с което се гордея е че повиших срока за Здравно Осигуряване на цели 5 години докато при турските ни съседи е само 8 месеца но пък те не са в ЕС и не са се обиграли още както трябва в мошенничества и корупции.

    Коментиран от #24

  • 23 мнение

    10 6 Отговор
    В желанието си да плюете ББ пропускате основното
    Един от малкото мъже в панталони който се осмелява да каже
    истината
    Цитат
    В мoмeнтa живeeм в диктaтурa нa рaзлични мaлцинcтвa, зaяви Пeтър Мocкoв нa прecкoнфeрeнциятa в Руce. Трябвa дa cпрeм дa нaричaмe кaпризитe прaвa и cвoбoди. Рaзкaзът: „мoитe прaвa ca тaкивa, кoитo aз cи ги измиcля“ и „вcякo мaлцинcтвo и прaвa, нo нямa зaдължeния“ нямa нищo oбщo c aвтeнтичнaтa идeя зa чoвeшкитe прaвa и cвoбoди

    и още

    Публикувано във факти.бг: – Въвеждане на образователен ценз при гласуване
  • 24 питам се

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "Пепино Москов":

    Пепино, питам се

    Кои са основните потребители на здравното осигуряване.

    Не ми отговаряй просто отиди в някое здравно заведение.
    Ще научиш допълнително един небългарски език.
    Свалям шапка на медицинския персонал че има желание и железни нерви да ги обслужва

    Коментиран от #29

  • 25 стоян

    11 8 Отговор
    Браво за Москов и неговата партия -колко точни истини казва които другите умишлено премълчават
  • 26 св гъзис

    7 1 Отговор
    ава вий пак ли с пулитика са занимавати, ва!? ава на вас проф баева не ви ли каза да ни са занимавати с пулитика, а? глей ти си там риалитата, забавлявайти са и ни са бъркайти у нища, дет ни са ви раута!
  • 27 безпартиен

    7 2 Отговор
    Това за лустрацията,за образователен ценз,за ясни регламенти на държава и бизнес е вярно и точно!Проблемът е там,че едва ли ще го разберат децата и внуците на наменклатурните кадри на БКП,които са в ръководствата на всички партии!Как да се откажат от власт и пари!?Много закъсняла програма-вече 31 години!Това повтаря чест от програмата на професор Янко Янков и още от времето на ВНС!Значи за да достигнем до там ни трябваха 30 години!!!!Още малка крачка с една точка за декомунизация вече ще е напълно достатъчна!Та у нас села и градове,улици,училища носят имената на "герои" освободили ни от самите нас!За какво скъсване с миналото когато дари една фланелка с образите на ленин,Сталин,Димитров,Че,и други може,но с един ген.Луков дори не!Не съм гласувал от 1990 просто защото тези с привилегиите и облагите при социализЪма/комунизЪма предадоха законодателна,съдебна и изпълнителна власти на синове и внуци!Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!Писалката е фактор вече 45+31 години!
  • 28 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    Чавдарчето/лидер на код!!!!!!!Има желание да стане пионерче,комсомолче,че и партиец!!!!!
  • 29 По добре питай

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "питам се":

    Роднините на хората които се въргаляха по коридорите на болниците за отказ на лечение или питай оная жена която разкарвала болният си родител от болница на болница докато издъхнал . И всичко това бе писан в този сайт пред тях свеждай глава .

    Коментиран от #32

  • 30 СМЯХ В РУСЕ

    6 3 Отговор
    Немаш шанс бе мой.КОДа ти “00”.
  • 31 sori

    6 1 Отговор
    Гласувайте си мили комунисти, сини, червени, пембени. Имената им бяха сменени 1984,а какво стана тая че точно децата на безпартийните ударихте. Как да ви вярваме и за кого да гласуваме. Крадохте дпс и бсп, крадохте дпс и герб и бсп, сега ни предлагате децата им на бсп и на старите гербаджии. И хвалби за червената щерка, бате хвали герба и накрая 1 бсп, 1 герб и 3 дпс, дс. Хотели, вили, по ари, евра зад граници също йотели, ресторанти, а баламите за 20 лева ще ми определят живота. Защо ли, защото ни мислите за по прости от вас, но не сме. Едни сте в краденето, о ч е в и д е ц
  • 32 пак се питам

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "По добре питай":

    точно за това се питам,
    и те питам
    Кои са основните потребители на здравни услуги????
    Точно заради такива като тях не е имало места в посочените от теб примери.

    Точно в момента преживявам ей такива истории с потребители, родители и болници и знам за какво става дума.
  • 33 Анестезиолог

    7 0 Отговор
    Този краде без да приспива.
  • 34 севда

    3 0 Отговор
    направо шъ пичели 8 процента ха-ха изкаше му се да мята карти с чекмеджан крадливия ама ще го правят в затвора
  • 35 Димитър Очите

    1 0 Отговор
    Петьо ми е редовен клиент и на него колко бело съм продал.
  • 36 Русенец

    4 3 Отговор
    Хареса ми идеята за ценз, за гласуване.
  • 37 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    ДБ е единствената партия в момента, която може да сложи нещата на тяхното място!
  • 38 waterwet

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "миш":

    Работи лекар! От най-дефицитните - анестезиолог! Може да започне работа, където си поиска, но не е ясно дали му се работи.
  • 39 ppp

    1 0 Отговор
    Я, пепи белото се яви! Нов гоуем успех за родната демокрация!!!
  • 40 Трифонов

    1 1 Отговор
    От всички престижни и уважавани професии, представителите на лекарската, са с най-ниска правна култура. В същото време са напълно дезинформирани по този въпрос и си внушават, че тъкмо обратното - много ги разбират нещата. А пък няма от къде, щото след гимназията, ако четат нещо, то четат медицинска литература. Пък там нищо особено не пише... както стана ясно през последната година в световен мащаб. Щом ще се борим срещу болестите със затваряне по къщите и лок даун, за да предотвратим заразяване и ще се мъчим по всякакъв начин да ограничим работата на болниците, не виждам изобщо за какво са ни лекари. По улиците има достатъчно напудрени контета с БМВ-та, за да наблюдаваме и лекарите сред тях. Ето защо, по никаква обществено-политическа, икономическа или културна тема, този нищо съществено не би могъл да каже, така че да ходи да анестезира някъде срещу безумно висока заплата и да не се опитва да ни внуши, че му пука за някого другиго, освен за него самия!
  • 41 Шломо Шекелберг

    1 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Кондев е на 36 годинир"

    Годинир звучи някак си скандинавско-героично-епично.
    Кондев е Годинир 36 ниво, братлета.
  • 42 БАЧУ

    1 0 Отговор
    Като гледам как се е ококорил сигурно е дръпнал 2 линийки.
  • 43 Бойко член на БКП за винаги

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сварени жаби.. Влюбени в Боко":

    Да скъса първо той с Боко има снимки и репортажи като мин.на здравеопазването ,как се хили и подмазва на Боко.той до последно обслужваше Тиквата,сега с пари та Тиквата направи партия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове