26 Февруари, 2021 13:24 2 878 35

Проф. Ангелов: Договорени са допълнителни дози от "Пфайзер" и "Модерна"

  • проф. костадин ангелов-
  • пфайзер-
  • модерна

Ваксините трябва да пристигнат в периода от март до юни

Проф. Ангелов: Договорени са допълнителни дози от "Пфайзер" и "Модерна" - 1
Снимка: БГНЕС

Страната ни е договорила допълнителни количества от ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, съобщи БНТ. Дозите ще пристигнат в периода от март до юни. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов във Варна, където даде старт на работата на последно поколение компютърен томограф в болница „Света Марина“ във Варна.

Здравният министър коментира още, че се ядосва, че темата с ваксините вече започва да се употребява политически. Проф. Ангелов увери, че вторите дози, на всички ваксинирани с първата, се пазят и ще бъдат направени.

В последните дни има повишено търсене за хоспитализация на пациенти, призна проф. Ангелов. Но места в болниците има, увери министърът. Има натиск най-вече в Кюстендил, следват Шумен и София.

С новата апаратура, която министър Ангелов представи днес, ще се разширят възможностите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните заболявания, както и за изследване функцията на белия дроб.

Министърът благодари на всички, които работят в болницата. Той изтъкна, че това е лечебното заведение, поело най-много от пациентите, заболели от COVID-19 в Североизточна България.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фарс, че дрънка

    18 0 Отговор
    От сутрин до през нощта слушам за COVID-19 🙉🙊😷пидна ми
  • 2 GMO

    7 1 Отговор
    О,оо,о! Не на ГМО!
  • 3 Обяснението е само едно! МА МНОГО СЕ ЛЪЖ

    18 0 Отговор
    Обяснението е само едно! МА МНОГО СЕ ЛЪЖЕ! Ето още един пример! От 18 май до сега в Китай с население 1.43 милиарда население има 2 починали с К-19. Да не забравяме, че там избухна "пандемията"! За този период в България с население 6.9 милиона има починали 9916 човека. Спрямо населението тази смъртността в България от К-19 е по-голяма от 1 милион пъти! Да направим още едно сравнение. Във Виетнам с население 98 милиона население, от 11 май 2020 година до сега няма нито един починал с К-19! В България за този период починалите с К-19 са 9935 човека! Е, какъв е този вирус, който има такъв странен вкус? Не обича китайци, виетнамци, тайландци и т.н., а други обича! Отговорът е очеваден! МНОГО СЕ ЛЪЖЕ! Един допълнителен въпрос: Кой лъже, изтока или запада? Отговорът е също очевиден. Запада лъже! Ако вирусът К--19 е толкова смъртоносен, то на изток ще са умрели милиони! Ако вземем смъртността при САЩ на 1 милион, която е 1561! То при същата тази смъртност в Китай да са починали 2246760, което е 465 пъти повече от починалите в действителност там.

    Коментиран от #9

  • 4 Отчаян опит

    1 5 Отговор
    на човечеството да се спаси.
  • 5 Аз аз

    18 2 Отговор
    На 32 март идват от Phizer, на 36 юни от Moderna.
    Записвайте се на извистните Ви телефони за ваксинация.
    За подробности ни потърсете на същите телефони.
    За допълнителна информация ни търсете на горните два телефона.
  • 6 Професора

    13 0 Отговор
    да каже колко време предпазва тази ваксина и какво ще стане след като дрогирания има нужда от още.?Ще може ли тялото да бъде отровено още веднъж след 6 или 8 месеца.?

    Коментиран от #18

  • 7 ТаУмВзе

    13 0 Отговор
    Толкова сладка далавера с уж ваксини! Е за Кои ще са тия ваксини бе ботокс перука?
  • 8 Абе

    13 1 Отговор
    Дайте руската бе, щом водката е добра и ваксината ще е добра.
  • 9 4958

    1 9 Отговор

    До коментар #3 от "Обяснението е само едно! МА МНОГО СЕ ЛЪЖ":

    Това е странно.Много странно. А информацията от Китай, откъде я имаш?
  • 10 Майна

    14 0 Отговор
    Заглавието грешно, както и ,,ваксините,, са грешни..това са генни терапии и двете, това е официално изказване на др Дейвид Мартин, те ще разбият имунната ви система ,променят ДНКто ви..Бъдете умни..
  • 11 Овчарник

    5 0 Отговор
    Много млади професори има в България.Колко ли струва?
  • 12 Ех, ама сте артисти

    15 0 Отговор
    О, не! Темата започнала да става политическа? Извинявам се, обаче точно вие я направихте такава. Напълно ясно ви е било още януари, че няма да има достатъчно ваксини, но мълчахте. Сега защо се правите на ощипани булки?И онова самоизтъкване как най-успешно управлява правителството кризата.... Просто ми идва ту мач!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 БГ МАФИЯ В МС

    11 0 Отговор
    Е ПА ТЕ И ЗЕНИКА ЩЕ ДОЙДАТ МАРТ ДО ЮНИ!!!!! И ПОСЛЕ КЕ ГИ ДАРИМЕ НА ПРОТИВНИТЕ МАКЕТА. НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО ОТ МАКЕТАТА ОТ СКОПИЕ!!!
  • 14 МАФИЯ НА ББ

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ех, ама сте артисти":

    РАЗБОЙКО И МАТЕМАТИЦИТЕ И МАФИЯТА ШАЙКА , ПРАВЯТ, СТРУВАТ ТОЧНО ПО ПРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ДА Е МАКСИМУМА НА ТРЕТАТА ВЪЛНА. ЗА ДА ОГРАНИЧАТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ. МРЪСНИТЕ НОМЕРА НА ББ ВЕКЕ СТАВАТ ПРОЗРАЧНИ И ЕЖЕДНЕВНИ.
  • 15 Перо

    9 0 Отговор
    “Договорени”,както до сега със същите мошеници,без да се взимат никакви алтернативни мерки!
  • 16 Мой

    9 0 Отговор
    Слугата на Сатаната от Банкя е ботокса от снимката.
  • 17 Майна

    9 0 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ ПРАВЯТ ДОБРО И НА КАРОДА , ЩОТО ЛЪЖАТ , ЧЕ ЩЕ ДОСТАВЯТ, АМА ПАРИТЕ ЩЕ СИ ГИ ПРИБЕРАТ...КАЗВАМ ВИ В СЛУЧАЯ ВАЖИ-ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО...НЕ СЕ ,,ВАКСИНИРАЙТЕ,,...
  • 18 Нищо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Професора":

    вярно няма да каже , но снощи Меркел на заседанието го каза , че гражданите трябва да бъдат подготвени, че ваксинирнето ще продължи с години ! Лично аз , не искам и да си го помислям дори....
  • 19 Огледай се , ослушай се

    9 0 Отговор
    за да разбереш че никой не ти вярва . Превърнал си се в медиен герой министър мисирков без всякаква тежест и стойност.
  • 20 Българка

    10 0 Отговор
    Не темата с ваксините, а всеобхватния хаос в здравеопазването е политически. И вместо да се бози като куфар на задната седалка в джипа и прави политически ПР, ботоксовият да вземе да въведе поне малко ред в здравеопазването.
  • 21 gutek

    14 0 Отговор
    Mного е любопитно да видиш нервиран хомосексуалист.Обикновено са в добро настроение.
  • 22 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    ВСЯ ВЛАСТ КОРПОРАТОВ/по ЛЕНИН!!!!!!!!Договорили!!!???ПЛАТИЛИ!!!!!!А той,горкия още на ,,ЛЕКИ,, РАЗЧИТА!!!!!!И Н 50г ,,,зил,,!!!!!!.И после да дърпат сополи с ПРречи на дуварите на КОРПОРАЦИИТЕ!!!!!!А НИЕ ИМАХМЕ ТАКАВА ПРОМИШЛЕНОСТ НА СВЕТОВНО РАВНИЩЕ!!!!!И ИНСТИТУТИ!!!!!! ТЯ отиде при америте!!!!!! дали ,,,сами,, сме си виновни???????
  • 23 гостъ

    7 0 Отговор
    Демек ще ги поставяме в РЗИ та и пунктове пред болници.Да има опашки,тоест ,матрял за репортажи денонощно..колко успешно върви ваксинацията и колко много желаещи има. Съжалявам,ама така изглежда отстрани. Какво сте очаквали? Искате ваксина създадена от държава която напусна ЕС? Е, ще почакате.
  • 24 Koko

    6 0 Отговор
    Чета с опиянение последните новости около коронавируса - така яко са зациклили от партията и правителството, че е изключено някой да ни отнеме последното място относно хода ваксинацията.
  • 25 Тра-ла-ла

    6 0 Отговор
    Всичко е точно! Хората взеха парите! Казаха: Ще видим!😂😂😂

    Коментиран от #29

  • 26 Това

    5 0 Отговор
    че си ги "договорил" не значи, че ще ги получиш, както с ваксата на АЗ, така и с хартиените фчета.
  • 27 💉 новото кебапче

    5 0 Отговор
    Бацо е обещал кебапчета за всички от сърце! Гласувайте за ГРОБ !
  • 28 Буци

    4 0 Отговор
    Ботокса е бушон. Като изгърми го сменям.
  • 29 ОПИ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Тра-ла-ла":

    Да взеха парите, благодариха , и казаха ще видим. Какво договарят , като още договореното не са изпълнили? Пари, пари и пак пари и комисионни. Нищо ново както самолетите на хартийка които никой не се готви да ги прави, освен това са като модели много стари. Но ГЕРБ платиха , не не от техните пари.
  • 30 и ТИ СТАНА

    2 0 Отговор
    ГОЛЯМ СКЕЧЕДЖИЯ,КАК УСВОИ ЧЕНГИДЖИЙСКИТЕ НОМЕРА НА ВОЖДА.АМА НАЙ МЕ ИЗКЕФИ КАТО МЪЛЧА КАТО ПУКЪЛ,КОГАТО БЕНАТОВА ТЕ ПИТА ЗА ПРАКТИКАТА ДА СЕ ТОЧИ ЗДРАВНАТА КАСА.САМО ЗА НОЕМВРИ БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ Е ДРЪПНАЛА 230000ЛВ. ОТ ЗДРАВНАТА КАСА,А ДРУГИТЕ МЕСЕЦИ,А ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ.мУТАФЧ5ИЙСКИ СЕ ОПИТА ДА КАЖЕ НЕЩО НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛНО.ЕХ,КРАДЦИ ОБИРАЙТЕ СИ КРУШИТЕ ,ЧЕ ЯКО ЩЕ ВИ БРУЛИМ.ИСКАМЕ ЛИЧНА ЗДРАВНА КАРТА.НИЕ СМЕ В ЕВРОПА ПАЛЯЧОВЦИ,АМА ВИ Е ЛЕСНО ВСИЧКИ ВКЮПА БЕЗ ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ.ТАКА ПАДА ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ ВАШ-А ГЛАДНА МА-А.
  • 31 Акрил

    1 0 Отговор
    Тоз по какво е професор, чи ни разбрах?
  • 32 Реалиста

    0 0 Отговор
    Ти ли ги договори?Плондер.
  • 33 Васил

    0 0 Отговор
    Ама за коя година 2050-2060???
  • 34 балтов чарк

    0 0 Отговор
    вчерашното тропане на министера по масата почти ме развесели имайки предвид последното ни място по темпо на ваксиниране. ковид на закуска, ковид на вечеря, ковид с печено, ковид с ориз... защо се гневиш аланкоолу, мигар некой щеше да ти рече ,,копче,, ако се не беше разцъркал... тя, стоката ние си я знаем...
  • 35 балтов чарк

    0 0 Отговор
    ами венци... много се е кротнал, едва го познах. и той ли работи на половин заплата като колегата си... абе, гусин министъре, кога от тебе немаше и помен в министерството и на б. б. му трепереха гащите от ковида точно оня другия му стоеше зад гърба. и какво от това, че сте го отсвирили, аз вас не ви признавам и за бели репи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове