Last news in Fakti

5 Март, 2021 14:13 2 202 31

Прокуратурата разпореди проверка на бездомните кучета в София

  • куче-
  • кучета-
  • бездомни кучета-
  • бездомно куче-
  • нахапано дете

Повод е инцидент от вчера с нахапано в училищен двор 12-годишно дете

Прокуратурата разпореди проверка на бездомните кучета в София - 1
Снимка: БГНЕС

Софийската районна прокуратура възложи на Столичната община незабавна проверка на бездомните кучета на територията на София.

Повод е инцидент от вчера с нахапано в училищен двор 12-годишно дете. Безпризорното животно е заловено и настанено в приют.

В хода на разпоредената проверка ще се установява налице ли са достатъчно данни за образуване на наказателно производство за извършено престъпление от общ характер, уточняват от държавното обвинение.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези на

    19 3 Отговор
    снимката ми приличат на депутати от герб.......

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Гешеф само с помияри се занимава.Нещастен плъх.
  • 3 кучешки живот

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Тези на":

    А на мен пък ми бият на депутати от БСП. Кучетата си лаят, керванът си върви.

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    17 0 Отговор
    Хахахах смешници. Колко си писах с тези нещастници за агресивни кучета в с. Владо Тричков. Накрая изядоха човека и пак кучетата на улицата. Клети нещастници са тези. Триж пъти проклета и клета Територия. Бягате докато вие е мил живота и не са ви изяли кучетата.
  • 5 Бой-COVID-59

    9 2 Отговор
    Не закачайте кучетата,
    всички помияри гласуват за мен...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ивайло

    22 6 Отговор
    Бездомните кучета отдавна трябваше да са или евтаназирани или по приютите, а не да се разхождат свободно и да хапят хората по улиците!!! В края на краищата те ли са по-важни от нас??? Затова като държавата не си решава проблемите хората взимат правосъдието в свои ръце и се оправят както могат!!!
  • 8 Българка

    9 1 Отговор
    Значи най-после каскетурата ще се заеме с Баце
  • 9 животинки

    4 20 Отговор
    Милите кученца, много са сладки. Детето да не ги е дразнило. Родителите не знаят ли как да възпитават да се отнасят с кучета. Първо се продава ръка да я подуши, без резки движения, после може да го погалиш по врата, то само ще легне да го чешеш по корема.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Гласоподавател

    14 1 Отговор
    В Европа никъде няма бездомни кучета
  • 11 ПСР

    13 0 Отговор
    Чудесно.Бързо.
    Токовите шахти проверихте ли ги вече?Третият лъч на метрото,дето по чудо нямаше жертви,него?
  • 12 Патето Яки

    14 1 Отговор
    Ток и кучета, на Фъндъкова не и пука. Каскета спи.
  • 13 Ивайло

    17 6 Отговор

    До коментар #9 от "животинки":

    Айде, не дай си боже, да те налази една глутница освирепели от глад животни, които искат да те изядат жив, па друга песен ще запееш... Аман от псевдокучелюбци!!! Деца не гледат, кучета си гледат по апартаментите!!! И като се почне едно превъзнасяне - кучето ми е детето, малеее!!! Направо ми иде да ви тресна с едно дърво между очите!!!

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 един от многото

    7 0 Отговор
    А другите кога? Или само София е важна.
  • 16 дедо Герчо

    5 1 Отговор
    СКОРО КУЧЕТАТА,ЩЕ РАЗПОРЕДЯТ ПРОВЕРКА НА ГЕШЕФТУРАТА..!.
  • 17 мила

    4 1 Отговор
    Късно се сетихте. Вие и Бойко сте виновни за хилядите човешки жертви.
  • 18 Симо

    7 4 Отговор
    Б.Борисов даваше повече пари за бездомните кучета отколкото за БАН и УЧЕНИТЕ.
  • 19 Ян Тревоман

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ивайло":

    Абсолютно правилен коментар.Кучета под път и над път, ходят ти в краката, ама "то не хапело", стопаните и кучетата ближат един сладолед, но нали е "безвредно".
  • 20 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Ясно е като бял ден че виновни пак няма да има. Глутници кучета може да се видят къде ли не в София дори пред НДК! Безхаберието на Софииска община лъсва накъдето и да се обърнеш! Дори убииство на дете не я притеснява, още повече като се има предвид че Фъндъка е бивша директорка на у-ще!! Пълно безхаберие и така ще бъде докато няма осъдени!!
  • 21 Достойна присъда

    2 1 Отговор
    По време на многохилядните протести през лятото имаше около 200 кучета от различни породи те си стояха кротко едно до друго без да се нападат и лаеха само когато се скандира и кучетата искат оставка!
  • 22 Памук

    3 0 Отговор
    Тотално сбъркан народ е българския. Не заслужавате нито земята, нито морето, нито кучетата, нито историята!
  • 23 Смях

    1 0 Отговор
    Ето това е занимание за Гешев. Кьовеши харесва това!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    За да даде поколение една к.у.ч.к.а, тя трябва да не гладува. В противен случай, тя не се разгонва, или не зачева, а ако зачене, помята. Този механизъм природата е изработила за да се гарантира живота на малките. Болшинството охранители на предприятия, фирми, строителни обекти и т. н. , държат и хранят улични кучета в нарушение на ЗВМД, като помощници и за запълване на времето. Родилите се при тях нови палета попълват бройката на уличните псета. Затова е необходимо охранителите да не държат и хранят т. н. помияри и да не позволяват на други лица същото, в охраняваните от тях обекти. За изпълнение на същото е необходимо:
    1. Да се издадът съответните разпореждания, като на ръководствата на охранителните фирми се разясни същността на мероприятието и им се окаже съдействие за отстраняване на "любимците" от охраняваните обекти ,- главно с транспортирането им.
    2. Тези охранители, които биха желали да работят с постови кучета, да бъдат обучени и подпомогнати в набавянето им от "Дружеството за защита на животните" и Полицията, като се използуват породите "Немска овчарка" и "Българско овчарско куче".
    3. Същевременно да се изготви подробна НАРЕДБА ЗА РАБОТА С ПОСТОВО КУЧЕ.
    4. Прогонването на кучетата от охраняемите обекти да стане от центъра на града към периферията, поетапно, като градът се раздели на концентрични зони и за всяка зона се издаде отделно разпореждане със съответните застъпващи се дати.
    Прилагането на този подход няма да премахне на

    Коментиран от #27

  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    продължение:...........Прилагането на този подход няма да премахне на 100% бездомните кучета, но след около 2г. ще свали до поносимо ниво тяхната бройка по един траен и хуменен начин.
    Главната спънка са многобройните неправителствени природозащитни организации, които получават финансиране от многобройни фондации, за да решат проблема с бездомните кучета. Ако изчезнат тези кучета, то тогава ще секне и финансирането. Преди години прочетох в пресата, че само за София има 12/дванадесет/ НПО, които получават пари по тази линия. Отделно ще бъде засегнат бизнесът с кучешки кожи и кучешко месо.
  • 28 Гената

    0 1 Отговор
    Има два стари и действащи закона в България - Законът за горите и лова и Закона за ветеринарно-медицинската дейност. И в двата е казано в прав текст, че "СКИТАЩИТЕ КУЧЕТА СЕ УНИЩОЖАВАТ". Защо не спазвате законите , господа бощинари-калинки ?
  • 29 миро

    0 0 Отговор
    да преброим тогава и дивите зайци предлагам аз.
  • 30 миро

    0 0 Отговор
    премахнете хората които пречат на кучетата.каква е тази демокрация бе кучетата имат права права.
  • 31 тато

    1 0 Отговор
    Абе толкова човешки воклук има в Симеоново, Драгалевци и Бистрица а тези отчитат дейност с кучетата.
    И вах ви у гадовете. Хаиде сега оправете и котките и гълъбите и врабчетата воклузи такива
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове