Last news in Fakti

10 Март, 2021 12:00 5 563 49

Добавка от 50 лв. за пенсионерите и през април плюс 120 лв. за най-бедните

  • пенсионери-
  • пенсии-
  • добавка

С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията, причинена от коронавируса

Добавка от 50 лв. за пенсионерите и през април плюс 120 лв. за най-бедните - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

„С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията, причинена от коронавируса“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът осигури 105 млн. лева за изплащането на добавката от 50 лева към пенсиите за месец април на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет.

„Над 2 100 000 пенсионери получават добавката от 50 лева, която изплащаме от август м. г. Но и преди това правителството е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за целта се осигуряваха по 50 милиона лева“, припомни премиерът Борисов. Министър-председателят бе категоричен, че стриктно спазваната в последните години финансова дисциплина и доброто функциониране на пенсионната система позволяват днес - във времето на пандемията, пенсионерите, които са сред най-уязвимите, да бъдат активно подкрепяни от правителството.

„През месец април ще изплатим и по 120 лева на 392 000 пенсионери, които имат пенсия между 300,01 лв. и 396 лв., както е заложено в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване“, добави министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в хода на правителственото заседание.

Премиерът Борисов отбеляза също, че поддържаният нисък дефицит у нас и фактът, че България е втората държава по най-нисък външен дълг в ЕС след Естония, гарантират още осигуряването на средства както за изграждането и ремонти на църкви, манастири, джамии, но и за антикризисните мерки за нуждаещи се групи като културните дейци, както и за всички общини в България.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Събин

    32 3 Отговор
    Много щедър този Бат Бойко, бе хихи
  • 2 БОЗА

    27 4 Отговор
    Поредена доза допинг преди големият финал...или поне обещание... ;-)))))

    Коментиран от #36

  • 3 fiki

    30 7 Отговор
    Откъде ги вади парите от шкафа ли?
  • 4 Бай Ганьо/в превод от гръцки

    20 7 Отговор
    Пазарува до край, но ако четири милиона отидат да гласуват ще има бай,бай Боко!
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    26 5 Отговор
    Купува и родители на деца в първи и осми клас с по 300лв‼
  • 6 ПРЕСТЪПНИК

    23 6 Отговор
    Колко е плитка народната памет??? Едно време ББ плюеше Станишев, че последния му отчаян ход е да напомпа заплатите на учители, МВР и чиновници и да дига пенсиите, а каза, че той не е популист и ще следва права линия.

    Къде е сега господин ББ? 2021 е същия като 2008.
  • 7 💉 новото кебапче

    15 3 Отговор
    Баце, купува, купува и по едно-две астрални кебапчета, ще има !
  • 8 верваи ми

    13 6 Отговор
    101% лъжа
  • 9 Гост

    17 3 Отговор
    ,,ИНТЕРЕСНО,, е като спре ,,ДОБАВКАТА,, какво ще стане...........НАГЛЕЦИ ДОЛНИ
  • 10 щурецъ

    16 6 Отговор
    Ти да видишъ!!!!! 50 лева....Много,бре Бацка,мноооого. На едните бабки и дядочки 50 лева,а на другите по още 120. Тези с 397 лв. какво ще правят,след като не им даваш 120 лева? 1 лев много ли е за тебе и шкафчето ти? Защо не даваш на всички пенсионери тия 120 лева във ваучери? Дали са в банкноти или ваучери,все ще са похарчени,но хората са разделени,човече! Разделени! Като имаш,ще дадеш на всички,като нямаш,няма да даваш на никого. Иначе разделяш нацията.

    Коментиран от #23

  • 11 елко сметанков

    13 4 Отговор
    2,100,000 х 50 равно на 105,000,000лв х 7 месеца е 735,000,000
    липсват около 400 000 000 до над 1 милиард
  • 12 Получавам добавката от 50лв,инвалид

    22 2 Отговор
    Пенсионер, пристигат в банкова сметка. ЧСИ взе няколко то събрани добавки, оставени за "последния път" бях събрал 400лв заедно с Интеграцията като инвалид!! Съдлъжник се водя според тях ва човек, който му знаят адреса, телефона, къде работи, каква кола кара, не го търсят!! Решиха. Че Инвалиди им е лесен, тези 400лв от Интеграцията и от помощите, взеха всичко!!! ПИТАМ, ЧСИ като събрах те всичко с какво ще живея??? Това било спестявания!!!! С пенсията от 250лв изплаща кредит от 5000лв,дълг за Операция, Банката удържа 150лв,останалите 100прибира ЧСИ????? ЧСИСа Кожедери, за тях няма закони, те са Държава в Държавата, узаконени Мафия!!!!
  • 13 ТаУмВзе

    11 7 Отговор
    Мутрата ще избучи официален Фалит, с това купуване на изборите. Добре бе мутро. Хубаво. Пак си ти на власт. И какво ще правиш, без кинти? Щото заемите вече няма да има Живи да ги върнат.
  • 14 Гражданин

    13 1 Отговор
    В уcлoвиятa нa тежка "КOРOНA" кризa зa БГ, ПРAВИТEЛCТВOТO ocвeн добавка от 50 лв и oтпуcкaнитe пoмoщи, трябвa зaдължитeлнo дa въвeдe опрощаване и бързa aмниcтия зa cтaри нeплaтeни тaкcи и глoби !!!
  • 15 Behemoth

    10 3 Отговор
    Крадат като разпрани четири години и накрая фърлят на будалите жълти стотинки за да осигурят следващите четири години грабеж...
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    9 3 Отговор
    А за най-богатите яко в сметките в Люксембург. С ковид-19 се печели яко, затова вече няма да свърши никога!
  • 17 Рожбичко

    11 1 Отговор
    По 120лв за най-бедните, е това са 60% от България.
  • 18 Майката

    9 4 Отговор
    А на децата какво даде?!?!Изрод!!

    Коментиран от #37

  • 19 мм да

    8 2 Отговор
    тиква и да купуваш гласове си е все тая - заминаваш си с 200 К.
  • 20 Въпрос

    7 2 Отговор
    1. Нещо не ми е ясно. Хора с увреждания, а именно с 3 група инвалидност получават ПЕНСИЯ 255 лева. Те уж получават ПЕНСИЯ по болест, но НЯМА да получат 120 лева ? 2. А какво стана с Коледни и Великденски добавки?
    По този начин добавки заради пандемията ги заменят ? Значи добавки за пандемията няма да се изплащат 9 месеца, а СЕДЕМ ! ( Като включим и месец април).
    Датата на изборите е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО удобна, защото три дена след изборите ще е часът на истината, Но тогава вече ще е късно.

    Коментиран от #25

  • 21 мнмн

    14 0 Отговор
    Не трябва да спират изплащането на 50 лв. към пенсиите. Цените скочиха драстично последните месеци, пенсиите не са индексирани от 2009 год.
    50-те лв. трябва да останат към пенсиите завинаги.
  • 22 НЯКОЙ

    9 2 Отговор
    ''КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ'' . БОРИСОВ СИГУРНО НЕ ПОЗНАВА ЗАКОНА , НЯКОЙ ДА МУ ГО КАЖЕ. ЗАЩО 4 ГОДИНИ И НА УМ НЕ МУ МИНА ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА НАЙ БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, ТЕ ПО МАЛКО БЕДНИ ЛИ БЯХА??И ЗАЩО ИМА БЕДНИ ПЕНСИОНЕРИ СЛЕД ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ''УСПЕШНИЯТ'' МУ МАНДАТ??ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПОДПОМАГА СЛЕ РАЗДАДЕНИТЕ ''МИЛИАРДИ'' НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ''БЛАГОДЕТЕЛЯ''. ЗАЩО РАЗДАВА ТОЙ И КАТО КАКЪВ РАЗДАВА, СЛЕД КАТО СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА И РЕШЕНИЯТА ЗА ОТПУСКАНЕ НА СРЕДСТВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ В ПАРЛАМЕНТА СЛЕД ОБСЪЖДАНЕ??ВСЕ ВЪПРОСИ КОЙТО НЯМА КОЙ ДА МУ ЗАДАДЕ НА ГОСПОДИНА С ДЖИПКАТА. НЕКА МУ ГИ ЗАДАДЕМ НИЕ, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ НА 4 АПРИЛ.
  • 23 Наблюдател

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "щурецъ":

    Нацията ни е разделена от безсмислени те партии.....
    Но народа не го разбира... И в работният колектив е така... Нали се сещате че ако всички сме задружни няма да могат да ни съборят... А така по лесно се манипулира прост народ...
  • 24 Анонимен

    10 3 Отговор
    Той Бойко от една страна ги дава... От друга банката половината ги взема.. 6 лв за транзакция,,, 20 лв в картата и ако теглиш от друг банкомат сложи и там такса и ко дава Бойко... Нищо...
  • 25 мнмн

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Те инвалидите не ги смятат изобщо за хора. Месечната подкрепа (или "интеграцията", както я нарича колегата в преден пост) за трета група я увеличиха с 0,42 лв. за 2021год.
    Каква подкрепа са тия 0,42лв???
    А миналата година Б. Петков я увеличи с 1 лв.!!!
    Гавра!
  • 26 мнмн

    7 2 Отговор
    Обричат на мизерия инвалидите, защото те не могат нито да протестират, нито да се организират, няма кой да защити техните интереси.
  • 27 Пенция

    7 9 Отговор
    Те затова че гласуваме за Бойко.С бабата за Велик ден още 340 лв в кесето.Като додат други,и толкова нема да дадат.Отсега знам че се със него че се оправдават.Как изхарчил всичко и треба да стегаме колана.Той поне ще намери,да ни дава. Целото каре в Надежда- четири блока сме пълно с пенциии ще гласуваме лично за него.Деца,снахи,внуците също.Кой друг че плати на снахите пари за детската. Бойко ще плати,а не са малко пари. Кой ще плаща децки,пак Бойко.тия новите,само мелят разни купешки думи а нишо за заплати и пенции.Ни на нас че дават,ни на вас младите.Помнете ми думата.че краднат като влашки ц,г,ане. А Бойко че им бъде пешкира,да си бършат кражбите.

    Коментиран от #34, #35, #42

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ние

    7 5 Отговор
    До 27 Пенцията
    Явно си изкуфял вече..Едва ли снахите ти са доволни от 40лв детски за едно и забележете/сякаш не са еднакви децата/50лв. за второВ София явно сте доволни,ама България не е София..Внуците ви сигурно са от младите "експерти",набутани на държавна службичка.. А иначе,че много от пенЦиите са абсолютни егоисти,това е факт..Не им пука за ниските доходи на работещите,за работещите бедни,за мизерните детски,за бягащите навън млади хора..А иначе Борисов е уникален в манипулациите,оплюването и обръщането като фурнаджийска лопата-там е майстор..

    Коментиран от #33

  • 30 До пенсионерите

    3 3 Отговор
    Трябва задължително да има преизчисляване на всички стари пенсии със средно осигурителния доход за 2020 година.Трябва да се възстанови пенсионния модел ,който нарушиха ВМРО.Не може минималната пенсия от юли 2017 година да скочи с цели 86%,а останалите пенсии само с 18,8%.Това трябва да бъде заложено още тази есен за бюджет 2022 година.

    Коментиран от #32

  • 31 Пенсионер

    4 2 Отговор
    Бог да позлати Деница Сачева и Бойко Борисов. 76 лева всеки месец плащам за лекарства, при това най евтините. Ако бяха варовик струват 212 лева. Тези 50 лева са ми голяма помощ към пенсията. Ще гласувам за ГЕРБ. Тия поне дадоха нещо. Ония в миналото нищо. Дълбок поклон! Който стане пенсионер, един ден ще го види как е.
  • 32 Пенсионер

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "До пенсионерите":

    Тона са лозунги. Голи пожелания. Що никой не го направи досега?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Пенсионер

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Пенция":

    Правилно. Спасението е гласуване за ГЕРБ. Другите само надуват балона.Лозунгари.
  • 35 Пенсионер

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пенция":

    Администратора ми изтри коментара. И ти ще станеш пенсионер. Ще видиш как е...
  • 36 1234

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗА":

    Каун,какво обещание !?Досега не си ли ги получаваше.!?
  • 37 Комунист

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Майката":

    Да не ти ги е правил той,тези деца,че да ти ги гледа!?

    Коментиран от #40

  • 38 Пенсионер

    2 0 Отговор
    Хайде Корни,ти си наред .Обещай по 100 лева отгоре и ще гласувам за теб.Иначе си аут.

    Коментиран от #39

  • 39 Избирател

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Пенсионер":

    Ще вдигне Корни на 100 лева следващият път. БСП отдавна се отказа от пенсионерите като основна членска маса.Заложиха на младите, като се перчат че били модерна Партия. За туй отново ще загубят.
  • 40 Майката

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "Комунист":

    а на тебе що ще ти два 50лв,да не си му свирил..на ушенце?!От моята заплата идва пенсията ти и добавката ти!Не те знам комунист ли си,гербераст ли си,ама със сигурност си пе...ст!

    Коментиран от #41

  • 41 Пенсионер

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Майката":

    Майко, нещо си в грешка. МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, беше построена с парите от къртовският труд, който положихме 50 години до 1989-та година. След това активите бяха разграбени и разпределени на определени физически лица, определени за капиталисти. Така ,че НИЕ сме си заработили нашето и даром нищо от никогоне щем. Не 50, а 500 лева добавка заслужава всеки ПЕНСИОНЕР работил за МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪГАРИЯ, която още има какво да се дели.

    Коментиран от #43, #46

  • 42 Бабата

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пенция":

    Ние с дядото сега април като вземем по 120 лева решихме да направим един круиз до Бахамите. Няма само фолк-певците и моделките да ходят ...я, и да се боцкат...?
  • 43 Майката

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Пенсионер":

    За 30 години всичко беше разграбено-факт.Така че в момента вашите пари идват от стойността на нашия труд.Молете се за младите,че ако няма кой да работи,ни пенсии ще видите,ни дявол!Държава няма да има..

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Майката":

    Майко нещо не си в ред ми се вижда. 1. Материалната база е факт! Само къде смени собствеността си и от от държавна стана частна с избраният контингент капиталисти.! Така ,че нищо не е загубено или разрушено, както е след война за да се стои наново. 2. Така, че за да работите и изкарвате прехраната си, това го правите в заводите построени от нас на времето, както казах станали вече частни. 3. Младите като теб за които говориш над 90% семейства с малките дечица сте се сгушили при старците в соц.пянелките на бай Тошо. Като дядовата ръкавичка, защото сте бедни и не можете да си купите жилище. Не само това, ами ПЕНСИИТЕ на повечето възрастни родители често са единственият доход на безработните млади, които не са никак малко. В момента около 500000 млади безработни чакат пред бюрата на труда.4. зАТОНА:9 НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПЕНСИОНЕРИТЕ, ШАПКИ ДОЛУ, БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ,ЧЕ С ПОБЕЛЕЛИТЕ СИ КОСИ ТЕ ОЩЕ ВИ ПОМАГАТ, А ПОНЯКОГА И ИЗДЪРЖАТ.
  • 45 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Майката":

    Мaйкo нeщo нe cи в рeд ми ce виждa. 1. Мaтeриaлнaтa бaзa e фaкт! Caмo къдe cмeни coбcтвeнocттa cи и oт държaвнa cтaнa чacтнa c избрaният кoнтингeнт кaпитaлиcти. Тaкa, чe нищo нe e зaгубeнo или рaзрушeнo, кaктo e cлeд вoйнa зa дa ce cтрoи нaнoвo. 2. Тaкa, чe зa дa рaбoтитe и изкaрвaтe прeхрaнaтa cи, тoвa гo прaвитe в зaвoдитe пocтрoeни oт нac нa врeмeтo, кaктo кaзaх cтaнaли вeчe чacтни. 3. Млaдитe кaтo тeб зa кoитo гoвoриш нaд 90% ceмeйcтвa c мaлкитe дeчицa cтe ce cгушили при cтaрцитe в coц.панeлкитe нa бaй Тoшo. Кaтo дядoвaтa ръкaвичкa, зaщoтo cтe бeдни и нe мoжeтe дa cи купитe жилищe. Нe caмo тoвa, aми ПEНCИИТE нa пoвeчeтo възрacтни рoдитeли, чecтo ca eдинcтвeният дoхoд нa бeзрaбoтнитe млaди, кoитo нe ca никaк мaлкo. В мoмeнтa oкoлo 500 000 млaди бeзрaбoтни чaкaт прeд бюрaтa нa трудa.4. Затова: - НA КOЛEНE ПРEД ПEНCИOНEРИТE, ШAПКИ ДOЛУ, БЪДEТE БЛAГOДAРНИ, ЧE C ПOБEЛEЛИТE CИ КOCИ ТE OЩE ВИ ПOМAГAТ, A ПOНЯКOГA И ИЗДЪРЖAТ. Уважавайте ги, защото един ден и вие ще остареете..........................................
    София,10.03.2021г.
  • 46 Младеж

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Пенсионер":

    Каква "МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ" ти се привижда и сънуваш бе пенсиио...????
    И по времето на СОЦА България си бе най изостаналата, бедна и мизерна държава измежду останалите соц страни и суровинен придатък с неекологични заводи с остарели технологии построени по руски образец от СССР , преработващи и бълващи некачествена и неконкурентна продукция за задоволяване единствено нуждите на руския пазар...и срещу робското подчинение и труд на тогавашните млади българи и разорени селяни, лишени от земя и принудени да стават наемни работници в заводите, правешкия селски хитрец им осигуряваше масови и еднотипни панелни жилища за скотски живот , като възнаграждение за послушанието им...!!!

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Младеж":

    Говориш глупости младежо. Вижда се как родителите ти реститути ти промили мозъкът. Не си живял по времето на соц-а, ама дрънкаш. Всичко което те заобикаля днес е построено по времето на социализма. Калинка.
  • 48 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Младеж":

    Апропо над 90% от младите семейства днес живеят в тези "скотски жилища". Че ако не са те, такива като майката и децата и ще живеят на палатки.
  • 49 мечо

    0 0 Отговор
    добре чи и бойку
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове