Last news in Fakti

12 Март, 2021 20:09 61 820 94

Ужас в софийското метро

  • метро-
  • софия-
  • ужас

Мъж се гърчи на пода, а полицаи и лекари...

Ужас в софийското метро  - 1
Снимка: БГНЕС

Истински екшън се е разиграл в столичното метро. Млад мъж е припаднал и се е наложило полиция и линейка да го причакват по спирките.

Ето какво разказва във Фейсбук очевидец, който е подал и сигнал до съответните институции:

"За пореден път се убеждавам днес, колко глупава, смотана, егоистична нация сме, с липса на най-нормални морални ценности!!!

Пътувайки в метрото за работа, се возя в най-старите мотриси, големите ръбестите, руските.

В един момент виждам две момичета, които настоятелно ходятр и натискат копчето, над което пише "При опасност, задръжте бутона и спрете влака!"

Попитах ги дали имат нужда от помощ, тъй като съм забелязал какво правят и те ми казаха, че в последното вагонче на влака има някакъв човек, който получава странни гърчове.

Това, което ми направи впечатление е, че някои хора го гледаха с отвращение, други се правеха, че нищо не се случва и си гледаха настрани...

Започнах да разсъждавам, че ако позвъня на 112 ще отнеме време докато сигналът ми се прехвърли към съответните институции, затова директно потърсих номер на Оператор на "Метрополитен" .

За нула време се свързах с едно момиче, на което след като започнах да ѝ обяснявам ситуацията спомена, че ще ме прехвърли към колегата ѝ за подобни аварии.

Още не го беше изрекла и вече се чу мъжкия глас. Без мелодии... без "Вашето обаждане е важно за нас!"

Обясних му, че точно в момента се намираме на станция "Младост 1" в посока център, и че в последния вагон има човек с гърчове и неадекватно, буйно поведение, на който вероятно му е необходима медицинска помощ.

След като дадох номерът на вагончето (който на този вид мотриси е изписан с големи, сребристи цифри отвън), а това се случи като слезнах на станция "Мусагеница" за да ги видя, ми казаха, че на станция "Жолио Кюри" ще ме чака екип, който ще съдейства.

Действително, на станцията двете дами продаващи билети, вече бяха застанали в двата края на станцията, едната спря машиниста, а другата се огледа за да ѝ махна и да дойде при мен.

След като видя гърчещия се човек, подаде сигнал по радиостанцията на полицая, който вече тичаше по ескалаторите надолу. БУКВАЛНО ТИЧАШЕ!!!!

Качи се при мен и говореше с медицински екип по радиостанцията си, като каза "Не смея да го пипам, в странен гърч е, който не е епилептичен, страх ме е да не му причиня някаква травма, а и ако се агресира, има прекалено много цивилни... "

От радиостанцията, казаха да го наглежда и да отдръпне цивилните, а на станция "Стадион Васил Левски" ще чака медицински екип.

Беше наредено, на машиниста да тръгва, а аз проявих готовност да помогна на полицая, ако човекът се агресира, за да го задържим, като същевременно помолих пътниците да се отместят в другия край на вагончето.

И СЕГА.....

Получих информация, че той се е качил чааак на станция "Искърско шосе" , а до Мусагеница са 6 станции, или около 15-20 минути път. И никой не се е обадил, гледали са го най-безцеремонно.

На станция "Стадиона" , вече имаше медицински екип, дамите от касите и втория полицай.

Този полицай от предишната станция отиде към човека и го заговори "Господине, здравейте, добре ли сте?"

Младежа излезе от транс, огледа се и каза, че е добре, но очевидно тялото му още трепереше.. полицаите му помогнаха да се изправи, благодариха ми за съдействието и го изкараха на перона, където вече го поеха заедно с медицинските лица.

И така... една най-простичка ситуация ме накара да се запитам... ако не бях видял тези две момичета... колко ли време щеше да отнеме преди някой да се сети и да позвъни?!?!?!"


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 363 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужассс

    112 199 Отговор
    Ами какво да звънят... те от тези станции се качват подобни хероинови и си знаят нещата... хероинът не прощава!

    Коментиран от #6, #7, #47

  • 2 уаси Тито

    171 87 Отговор
    Ваксиниран ли беше?
  • 3 Behemoth

    175 68 Отговор
    Чакат премиера да нареди хахахх...
  • 4 жалко

    466 27 Отговор
    Хора не останаха.
    Повечето са овце, затова сме в това положение.
  • 5 Патето Яки

    437 8 Отговор
    браво на Човека
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 666

    289 23 Отговор

    До коментар #1 от "Ужассс":

    няма значение какъв е , пълни скотове ни направиха вече

    Коментиран от #15, #23, #54

  • 8 Байо

    176 25 Отговор
    Таз история ми е като приказка на братя Грим!В цяла западна Европа е така!Никой пръста си не мърда да помага, звъни на 112 ....и до там!!А там,че реакцията е друга като време и ефикасност е друг въпрос!!! Въпрос на манталитет!

    Коментиран от #66, #75, #92

  • 9 Важното е да съхраним...

    91 23 Отговор
    Семейството и традиционните християнски ценности...мухахаха мууухахаха
  • 10 Мда

    189 19 Отговор
    Дано да не е било от страничните ефекти на в..ната.....
    Бездушието е навсякъде, добре че има и истински хора все още.
  • 11 Циганка

    155 103 Отговор
    Убийците са в ГЕрП. Те съсипаха държавата и избиват народа си с лъжи и ваксини.

    Коментиран от #18

  • 12 Asdfg

    72 25 Отговор
    Марооооооо, “причакват” ли го или “прекачват”?!? Мароооооо, да те причакат и теб по спирките някъде и да не те връщат неграмотнице!

    Коментиран от #24

  • 13 Матей

    57 16 Отговор
    Причакват го като среднощни разбойници.Толкова ли е разтегливо разписанието ,че не знаят мотрисата в момента къде се движи?И това екшън ли е,все едно са се сблъскали две банди.
  • 14 Чук и Гек

    39 58 Отговор
    Ох! Имало все още наивни, добри и безполезни хора! Ами, те гратисчиите така пътуват! Нищо! Нека доброто победи на 4 априлий!

    Коментиран от #34

  • 15 Ганьо

    69 8 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Ние си бяхме, но не се виждахме, защото се грижеха с тоягата за нас. Сега като останахме на с гражданска отговорност всички лъсна. Чакаме като телета пред кланица...
  • 16 Майтапа на страна

    70 7 Отговор
    Но, когато изкарвах Ковид19 и Аз имах гърчове една вечер и треперех , а това не ми се е случвало никога.
  • 17 Джей Джей Окоча

    53 10 Отговор
    Еее вече има СОФИЯ с какво да прилича на НЮ ЙОРК😬КОЛКО КЛИПОВЕ ИМА ОТ МЕТРОТО В N.Y..!!! НАПРАВО ФИЛМИ НА УЖАСА😂😬
  • 18 Българка

    98 43 Отговор

    До коментар #11 от "Циганка":

    А дали!???По добре ли живя при Луканов!??А при Виденов!???А при Костов!???А при Царя!???,....... Май не схващаш... 30г. български гърч...без значение, ...партия, програма,обещания....Нищо де, след още 30 ще свикнеш,че от българина политик не става!!!Само крадец...

    Коментиран от #76

  • 19 Другия с коня

    54 98 Отговор
    Те тва направиха с Народа ни БСП,Манолова,Заразното вече Дуо и Протестиращите комунисти....Нищо Човешко....Нищо ....Браво Човеко ...Браво...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Надрусан пръцал

    9 85 Отговор
    За такива защо харчите пари за линейки
  • 22 Bit

    37 23 Отговор
    Астра Зенека
  • 23 Винаги сме били

    72 18 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    такива уроди. Просто, завистливо, мързеливо племе.

    Коментиран от #31

  • 24 One

    26 2 Отговор

    До коментар #12 от "Asdfg":

    Все й се караш на Мара-ти да не би да я харесваш, а? Я си признай бързо. 😀
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    66 5 Отговор
    Добре, че момчето се е освестило....Дали не е можело да го напръска някой с водица и да да пийне глътка две.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Факт

    54 32 Отговор
    Тквата деградира хората! Жалко..
  • 28 Някой

    100 17 Отговор

    До коментар #26 от "Другия с коня":

    Омразата я посяха последните 30 години, преди това не беше така

    Коментиран от #36

  • 29 Процесор Вучков

    57 6 Отговор
    В Ню Йорк, ако някой има подобни проблеми всеки се прави, че не забелязва

    Коментиран от #91

  • 30 Пфффф

    33 36 Отговор
    Никой не ги кара да се друсат! Ако тръгне да беснее и бие, пак ли ние ще сме виновни? Ако беше наранил някой, писача на тази статия щеше друга песен да пее!
  • 31 Стив

    115 16 Отговор

    До коментар #23 от "Винаги сме били":

    Братле,с толкова ниско мнение за себе си,нищо чудно че не прогресираш в живота.Българинът е много по- състрадателен и много по-склонен да помогне от западните ни колеги,въпреки че имаме в пъти по- малко възможности.Живял съм във повечето развити европейски държави и говоря от опит,спрете да се обиждате сами и се опитайте да не слагате оценки и на другите!Всеки втори нарежда - Ганю,българина бил прост,мързелив ,не знам кво си,явно визирайки всички ,освен себе си, естествено - нищо че и н неговия паспорт пише българин.Това беше единственото хубаво на комунизма - бяхме горди ,че сме българи!!!!
  • 32 Балканджи Йово

    103 8 Отговор
    Идея нямам по чий образ и подобие се създаде у нас системата " 112"? Звъниш, чакаш оператор, издиктуваш му всички свои данни, обясняваш проблема, чудиш се/ ако не си от града, в който ти е проблема!/ на какъв адрес си, операторът взема решение по неведом алгоритъм с кой по- компетентен от него да те свърже/ до тук мин. 3- 4 мин.!/ и. чакаш..... Още минута... Обажда се " по- компетентният" и от тона му ти става неловко, че го безпокоиш! Действието по обяснителния режим се повтаря отначало, още 3- 4 мин. загуба на време! Почва се, ако случаят е за лекар, " Идете утре при Джи Пи- то си!", ако е за полиция: " Елате утре в приемното време на Филанкишията и подайте жалба!" и т.н. Колко време Ви отне самото прочитане на написаното тук? Не може и няма такава вероятност линейка да пристигне за 4 или 5 мин., защото това време вече е " оползотворено"! И за това не белите ни събратя влизат на тумби в " Бърза помощ" и безчинстват, защото при тях емоциите доминират над разума... Не плюйте по гърчилият се! Има достатъчно причини, при които човек може да изпадне много бързо в такова състояние без да е нарко или алко!

    Коментиран от #37, #56

  • 33 Драскачи

    35 19 Отговор
    Ако беше наръгал някой с нож, статията щеше да е за това колко са вредни наркотиците и тем подобни, но сега много удобно може бай ганьо да говори за комплексите си и да плюе пак по българина.
  • 34 Циганин

    65 10 Отговор

    До коментар #14 от "Чук и Гек":

    Какво значи добро защото до днес не виждам нищо добро от 32 години назад
  • 35 ГриГан

    6 29 Отговор
    Ако беше от ЦСКА, Гришата щеше да го спаси на първата минута! Сигурно е бил г0ведо.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ББПП

    87 2 Отговор

    До коментар #32 от "Балканджи Йово":

    Преди няколко години синът ми беше нападнат от манг0вци с ножове. Бягайки звъни на този номер и от там му казали: Стойте на местопроизшествието , ще изпратим екип.
  • 38 :D :D :D

    19 78 Отговор
    Този колко е неприятен. Същата история можеше да я разкаже всеки дето е бил там. Но само този е решил да се възприеме като някакъв велик герой. Реално момчетата са търсели помощ. И са щели да я намерят.Други пък са си използвали телефоните Просто този е решил да си присвои някаква геройска титла. И за целта му се налага да изкара всички друго супер заспали. Аз както и много друго хора виждаме колко неприятен загубеняк е.

    Коментиран от #87, #88

  • 39 Читател

    54 11 Отговор
    Вие дето питате дали е бил дрогиран или ваксиниран ,вие мислите ли? Имате ли образование? И ако имате какво е? Това неможе да го напише разумен човек.
  • 40 1234578

    67 11 Отговор
    Искам да разкажа за нещо, което ми се случи преди 2 години. Вървя си по троара и наблизо пресичайки пешеходна пътека припада една млада беззъба клошарка. Веднага се притекохме на помощ 3-ма човека вдигнахме я, защото беше на пътя и я занесохме на тротоара. Обадихме се на тел. 112, тя се посъвзе, и ни каза да не викаме линейка. Била диабетичка и припаднала защото не била яла от дни. Смилих се над нея и й дадох 5 лева. След малко до нас спря една лъскава кола от нея излезе един мъж на средна възраст. Каза ни, че тя е лъжкиня и прави това за да взима пари от хората. И започна да и се кара и клошарка изведнъж оздравя и тичешком избяга. След няколко месеца пак видях същата клошарка да проси до един супермаркет. Ревеше ми, че не била яла от дни и поиска да и помогна да и дам пари. Аз отново я съжалих, но не исках да и давам пари. Извадих еднин хляб и й го дадох тя благодари и се отдалечи. Малко след това я видях как хвърля хляба и отиде да проси от други хора. Пиша това за тези от пишещите тук, които обвиняват хората, че били изроди и не искали да помогнат. Заради "опита", който вече имам, няма да се втурна веднага да помагам на непознати. Не съм изрод, но няма да помагам повече на непазнати, защото не искам да злоупотрубянат с добрината ми и да ме използват по-такъв начин. Няма да помагам на непознати и защото нуждаещите се от помощ у нас са милион, а по възможностите ми е да помогна на един или двама. Няма да помагам на повечето съседи, колеги, познати ... За

    Коментиран от #45, #48, #49, #80

  • 41 Само не разбрах

    18 3 Отговор
    И каква трябва хдахе най- адекватната реакция според автора
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Доктор Морков

    30 23 Отговор

    До коментар #40 от "1234578":

    Дано не те чукне сърцето и всички наоколо да са като теб! Свършил си. То па толко ли не можеш да различиш просякиня от човек в беда?!
  • 46 гост

    54 3 Отговор
    От описаната ситуация разбирам, че хората и инстанциите са си свършили доблестно работата. Откъде ви идва на акъл да слагате подобни заглавия, които не кореспондират с текста?
  • 47 Нямам срам

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ужассс":

    Ти много ги разбираш да не си някое диларче
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Западни ценности и в Софийското метро..

    27 4 Отговор
    Всичко е нормално,нали затова се бълва пропаганда за западните ценности по нашите,,варварски" земи.Състрадателният Българин вече умря.Новите хибриди от запада са вече много по,, отзивчиви и състрадателни.."
    .Това отношение съм го гледал на живо още в осемдесетте години на миналият век в метрото(U bahn) в Берлин....
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Др Дулитъл

    14 6 Отговор
    Ужасен ужас,поредния в абстиненция,ужас...
  • 53 Готин

    31 7 Отговор

    До коментар #49 от "Да еааа!":

    Сгрешил си приятелю. Точно за това става дума. За да промениш човека е нужно да му го покажеш с доброта. Колкото и странно да ти звучи, аз бих му се усмихнал със съжаление и бих му дал още пари. А може и да ме разбере, но не разчитам на това. Доброто, прави добро. Няма да ме разберете. Знам!

    Коментиран от #58, #60, #69

  • 54 Една

    35 1 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Никой не ни е направил слотове. Който е Скот значи такъв се е родил! Но освен "скотове" има много, много хора, които са наистина човеци и това се вижда и от случилото се в метрото. Много хора са се ангажирали да помогнат на момчето. Дано се на повече такива , а не безучастни души, които само гледат сеира.
  • 55 Балканджи Йово

    37 4 Отговор
    Бяхме колективисти,направиха ни индивидуалисти!?! Модерни времена?
  • 56 От чужбина

    23 3 Отговор

    До коментар #32 от "Балканджи Йово":

    В много държави по света тази система работи много добре. Помня как една министърка от ДПС се бори години криво-ляво да я пусне, докато крадеше като за световно.
    Та на думата - хубаво е, че в цяла Европа има един единствен номер, на който да се обадиш и да получиш помощ където и да си. Би било добре, само за България да има отделни номера за медицинска помощ, пожар и полиция. Отделен е въпросът, че това би раздуло администрацията, би струвало немалко пари, а също така и много често се обаждат хора, които не могат да определят какъв точно им е проблема и използват спешните номера за справки.
  • 57 Арсо фон дер Лайън

    18 9 Отговор
    Спокойно това си е съвсем нормална странична реакция от ваксината.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 любител

    20 8 Отговор
    ваксината не прощава и на младите за съжаление.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Хроматид

    30 4 Отговор
    То и демокрацията в България се мъчи и то под игото на простак и шайката му ! Нашстина е УЖАС !
  • 62 УЖАС????? АЛООО

    19 13 Отговор
    Стига с тея гръмки имена само за да се четат статиите. Вагон с мъртви ли има? Случай с припаднало лице нищо повече!!!!
  • 63 Уйке

    30 6 Отговор
    Нравствена и морална деградация!До това ни докара тази сбъркана демокрация! Не може начело на държавата да стоят 11години не морални хора и това да не се отрази на цялото общество! Зная, че някои ще се засегнат, зная,че има и много свестни хора, които не се чувстват,, материал'', но трябва да го докажем на 04.04.21,като изхвърлим боклука и изчистим България!!!
  • 64 въпросче

    0 1 Отговор
    К во стана пак?!
  • 65 незнайко

    3 22 Отговор
    На такива които се драгират НИКАКВА ПОМОЩ !!! Правилно никой не му е обръщал внимание виждайки го в какво състояние се е докарал .
  • 66 Цоко

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Байо":

    Ами значи и ние вече сме европейци с евроатлантически ценности.
  • 67 Читател

    23 2 Отговор
    Случилото се в метрото показва най добре в какво сме се превърнали. За съжаление този процес не е от сега. "Не ме интересува, не ме засяга,не е мой проблем" обикновено това се казва при сродни ситуации. Това показва колко сме "задружни, единни сплотени", като общество. За съжаление процеса е необратими и тече в посока от зле към по- зле . Бездушието ни завладява за сметка на човещината. Не са всички,но за по голямата част от хората а така.
  • 68 Тити

    31 3 Отговор
    Браво на тези които са обърнали внимание!
    Жалко е но на всеки може да се случи да изпадне в беда! Какъвто и да е човека, трябва да му се притечем на помощ! Да жалко е, че има и такива, които злоупотребяват със състраданието на хората! Но в такива случай, ще обниня държавното управление и то от началото на "ДЕМОКРАЦИЯТА" ЖАЛКО НО ОТ ТОГАВА СЕ ПОЯВИХА КАКТО БЕДНИ, БЕЗРАБОТНИ И ГЛАДНИ ХОРА, ТАКА И ЛЪЖЦИ ИЗМАМНИЦИ И КРАДЦИ! ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ШАЙКИ! НЕ ХАРЕСВАХ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ 1989 г, НО СЕГА Е СТРАШНО, С ГЛАДНИ И БЕЗРАБОТНИ, С ОПУСТЕЛИ СЕЛИЩА, С РАЗРУХА, СЪС СЪСИПАНА ИКОНОМИКА И СЕЛСКО СТОПАНСТВО, СЪС ОПОРОЧЕНИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗУВАНИЕ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, МНИМА ПОЛИЦИЯ, ДА ВЪРВИШ 30 ГОДИНИ ПО ПЪТ КЪМ СВЕТЛО БЪДЕЩЕ И ДА ИЗКРИВИМ МОРАЛА ДО УПАДЪК НА ОБЩЕСТВОТО, ДО ВЪЗДИГАНЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЛИЧНАТА УГОДА, Е ПО-СКОРО ПАДЕНИЕ!
  • 69 Дедо

    17 2 Отговор

    До коментар #53 от "Готин":

    Готин,тъка малко встрани от темата:няма по голям грях от това да дадеш пари на ром просяк. Знам го от друг Дедо. Не го прави никога,не си слагай грях на душата. Да помогнеш на човек в беда е едно,да дадеш на ром просяк е друго,замисли се дали вършиш добро или ...

    Коментиран от #71

  • 70 3856

    8 9 Отговор
    След 500 години присъствие са останали на тази планета само най-смирените и послушни ско.. А българи.
    Те живеят по принципите на своите деди от времето на Присъствието:
    " трай си да не станепо-лошо" това е техният девиз.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Дедо

    5 5 Отговор

    До коментар #71 от "5584":

    Няма абсолютно нищо вярно в думите ти. Имам роми приятели от детство до днес ,няколко от най истинските,не от модерните. Когато пия не псувам никого,а го оправя с кеф(пиенето),сега съм още на червено вино,по 1,5л на вечер,ракия лятото. Повече не се излагай и не пиши глупости!
  • 73 Аха

    3 12 Отговор
    Метрото ща нема камери и хора и или програми за мониторинг? Пак големите пачки са безотговорни, а гражданите да помагат. Нема вече. Умре Марко. Да се взимат у ръце и бърза помощ е полиция и персонала на градски транспорт и да знаят какво се случва на секундата и да реагират сами. Гражданите са си платили за услугата и не са длъжни да работят за тези фирми.
    От правна гледна точка, ако го пипнеш и маминото синче умре, морето ще те осъди.
    Така че стойте далече и гледайте на другата страна.
  • 74 Не сме Овце!! Има Кукловоди с много

    13 5 Отговор
    Власт и пари,с много Компрометира ща. Информация, които слагат начело на държавата Марионетките за да ни Управляват, благодарение и на Немските фондации, и на Продажни Нашенци, работещи за чужди Служби!!! ТРУДНА Е БОРБАТА! НА 4 04. 2021год Гласувайте!!!! Няма кой да ни помогне, Гласувайте!!!
  • 75 Инж. Ганев

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "Байо":

    Аз от написаното останах с впечатление за доста грамотна реакция от страна на метро и служби!
  • 76 Българин

    16 15 Отговор

    До коментар #18 от "Българка":

    По- добре живях при Тодор Живков...!Същият,на който Борисов лижеше подметките и разтриваше ушите...

    Коментиран от #77

  • 77 ЖороГоцев

    10 10 Отговор

    До коментар #76 от "Българин":

    Най добрия стандарт е в СЕВ. Корея, и Венецуела, приемат граждани от цял свят, но после свет им се вие посред бял ден.

    Коментиран от #94

  • 78 Лвт

    22 1 Отговор
    Бездушието е западна придобивка. Като полека лека завладява и бившите соц страни,като първо се появява в големите градове. Там в големия град човек е сам,безличен,егоистичен и комерсиален. Бастионите на старите човешки добродетели селата ни едно по едно умират заедно с старците си . За жалост капитала, поставяне на парите и консуматорското на върхът на пирамидата води до отчовечване.

    Коментиран от #85

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #40 от "1234578":

    По-добре помагай, защото ще се случи на човек, който е изпаднал наистина в беда да се нуждае от помощ, а ти да го подминеш... нищо не остава невърнато на този свят – нито доброто, нито злото.
  • 81 Домати с лук

    7 1 Отговор
    Евроатлантически ценности.
  • 82 факт

    8 0 Отговор
    подобна случка имах в автобус 309!знам ,че не трябва да се пипа човека!иначе шофьора бързо реагира и спря извади вода, а 5-6 човека вече звъняха.....линейката дойде за 10 минути!
  • 83 Доналд Тръмп

    7 0 Отговор
    Браво на човека дето е дал информацията за тази статия,малко са такива хора,готови да помогнат в подобна ситуация,аз също съм се страхувал при подобни събития да предприема нещо като не познавам хората които участват,евала на този човек,възхищавам се на такива смели,отговорни и добри хора, трябва да се създаде някакъв фонд държавен за да се дават материални награди и стимули на такива заслужили хора,които са помогнали за спасяването на човешки живот
  • 84 someone

    6 1 Отговор
    Каква е пак тази истерия и крайни заключения ? Както се вижда от разказа отговорните хора - полиция, медицинска помощ ,метро са реагирали правилно и са се притекли на помощ. И каква е тази генерализация към всички , да има по-страхливи хора има и такива ,които не знаят какво да направят не всички сме медицински лица и не всички са супер герои. Има и ситуации , в които дори е опасно да преместваш или правиш нещо с човек ,които е пострадал понеже може да му навредиш. Я вземете малко се успокойте и ако просто знаете и можете помогнете, ако не просто повикайте хора , които могат.
  • 85 Емо

    9 0 Отговор

    До коментар #78 от "Лвт":

    Не е точно така. Живях в Германия. Виждал съм подобни случки и там. Мога да кажа, че хората бяха отзивчив. Просто ние тук станахме корав сърдечни и това не ни го дадоха западните държави.
  • 86 1111

    1 6 Отговор
    И това защо цяла България трябваше да го разбира? Каква информация ни носи? Поредната доза медиен тероризъм.
  • 87 някой

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от ":D :D :D":

    Ти наричаш единствения човек, който се е решил да помогне "загубеняк", ясен си ми колко си стойностен като човек! Поне не ставай жалък да го афишираш!
  • 88 Тра-ла-ла

    1 4 Отговор

    До коментар #38 от ":D :D :D":

    Споко! Историята е измислена!
  • 89 Бързака

    3 0 Отговор
    Тъжното е ,че така беше още преди 40 години , когато все още ползувах градски транспорт ! Без да съм бил в органите на сигурността не веднъж ми се е налагало да неутрализирам буйстващи индивиди в градския транспорт без никакво съдействие от страна на околните !
  • 90 Същия

    2 0 Отговор
    Какво им е съзнанието и съчуствието на нашите родственици , вие им разказвате за този случай на който сте станали свидетел и сте помогнали по някакъв начин който за тях е чужд а Тези зяпачи веднага си съставят крими-роман и почват да обвиняват този или другия за грешките им в живота като че ли те никога не биха попаднали или че ще бъдат вечно здрави и никога няма да се разболяват или да помогнат на друг човек. Браво на този българин.
  • 91 Възмутена

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Процесор Вучков":

    Нормално ли е това?
  • 92 Едуард Петров-Едо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Байо":

    БАЙО, ТАКОВА СТРАННО ИМЕ! КОНСПИРАТИВНО, А! Сега по темата: Не се отнася до МАНТАЛИТЕТА, А Е ПРОБЛЕМ НА ДУХОВНОСТТА! Защото манталитетът се поддържа в Ума, А Духовната Същност е в СЪРЦЕТО! Разликата е колосална! Аз като Християнин, УТВЪРЖДАВАМ ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ, защото знам и вярвам, че по-добри ЦЕННОСТИ НИТО СА СЪЗДАДЕНИ, НИТО НЯКОГА ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ! Ето Двете Божии Заповеди: ,,Да възлюбиш Господа, Твоят Бог от цялото си Сърце, от цялата си Душа, с всичкия си Ум и с Всичката си Сила; И Втората, подобна на Първата е; Да Възлюбиш Ближния си, както Себе си! На тези Две Заповеди се държи Законът и Пророците!" - казва нашият Господ Иисус Христос! Биологични Българи, ДУХОВНОТО Е НЕСРАВНИМО ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО! Просто Доказателство е, когато Мъж и Жена се задомят, се появяват Прекрасни Бебчета!, по Божий Образ и Подобие! Тъй като и Детето Иисус се роди във Витлеем Юдейски от Дева Мария, който беше и Е Христос! БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СПЕШНО СЕ НУЖДАЕ ОТ ЕВАНГЕЛИЗАЦИЯ! Защото, за голямо съжаление се забелязва отчуждение! Според мен, наличието на кола, телефон и домашен любимец, съчетано с атеизъм, прави човекът Голям Егоист, самовглъбен в себе си! БЕЗБОЖИЕТО Е ФАТАЛНО ЗА ВСЯКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! ПОСЛЕДНО СЕ СРИНА СССР САМО ЗА ЕДНА ИСТОРИЧЕСКА НОЩ!
  • 93 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    За 30 години демокрация деградираха българското състрадание у народа и го смениха със западното несъстрадание! Явно през руското време не е било толкова зле и сме си били БЪЛГАРИ! СЕГА приличаме на ЗАПАДНЯЦИТЕ, но по лошите им качества! КАКЪВ Е ТОЗИ АТЕИЗЪМ ОТ ЗАПАД И СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА НА БАЛКАНИТЕ И БИВШ СССР? ДАНО НЕ СТИГНЕ ПОНЕ ДО РУСИЯ, КИТАЙ И ЯПОНИЯ!
  • 94 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "ЖороГоцев":

    Те сегашните Северна Корея и Виентам както се казва ряпа да ядат, сравнено със стандарта, който на времето СССР поддържаше в целия източен блок. Долнопробна по показатели техника, но здрава и дълговечна - и мотрисите на първите две линии са от тогава и още не са се разпаднали. А една от чисто новите германски мотриси по третата линия ей така без причина се наложи да я теглят преди няколко дни...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове