Last news in Fakti

12 Март, 2021 18:28 1 583 14

Повече охранители в моловете

  • охранители-
  • молове

И без допускане на лица под 18 г.

Повече охранители в моловете - 1
Снимка: БГНЕС

Завишен брой охранители и стриктно изискване лица под 18 години да бъдат допускани на територията на търговските центрове, само ако са придружени от родител или законен настойник, въвеждат членовете на Българската асоциация на ритейл центровете (БАРЦ) в обектите си в страната. Ограниченията са само част от мерките, които моловете въвеждат допълнително, за да гарантират сигурността на посетителите и наемателите си в извънредна епидемична обстановка.

Мерките са въведени превантивно от управителите на моловете и вече са влезли в сила в търговските центрове на членовете на Асоциацията в градовете, в които няма издадена официална заповед, съобщават от БАРЦ.

„От началото на пандемията търговските центрове в страната правят всичко необходимо, за да гарантират сигурна и безопасна среда за хората, които ги посещават. Проактивното въвеждане на новите мерки от наша страна е поредна стъпка в тази посока. Благодарим на всички отговорни потребители и наематели и отново апелираме за отговорно пребиваване на територията на търговските ни центрове“, заявиха от ръководството на БАРЦ.

Преди дни в становище до медиите от Асоциацията заявиха пълната си готовност за незабавна среща и разговор с институциите.

Според Тексаската скала на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    14 1 Отговор
    Ама охранителите в моловете са повече от ПАЦИентите в тях !!
  • 2 Кърлежи

    7 3 Отговор
    На хранилка
  • 3 Zyggy

    10 1 Отговор
    Смях... Армия от охранителни и никакви клиенти... Мерки... мерки и теглилки, а икономиката отива на кино... То бива да е неадекватно това правителство, ама чак до степен на лудост... В Кауфланд, Лидл... и някои други вериги... вируси-Няма...Ама иначе управляваме кризата... Хахаха...

    Коментиран от #6

  • 4 Стоян Александров

    13 0 Отговор
    ВИП Секюрити и сега не могат да намерят охранители те и още искали. С тези заплати (подаяния ) и толкова охранители са много. За без пари хора няма. А тези които са там са повече от жалки

    Коментиран от #9, #10

  • 5 След 4-ти април

    14 0 Отговор
    Борисов ще кандидатства за охранител на МОЛ.
  • 6 Статист.

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Zyggy":

    За философите като теб само са кажа икономиката няма да се срине заради браншовете които доскоро бяха стопирани и затворени и които до няколко дена ще бъдат затворени пак. В големите хранителни магазини за твое сведение направо бъка от вируси но няма как трябва да се яде без храна неможе но без китайски парцали дето се продават в моловете може затова и се казва ОГРАНИЧАВАНЕ на пандемията инъче вирусите са навсякъде.
  • 7 МУТРАКИ

    7 1 Отговор
    БОЙКО ДА ОХРАНЯВА МОЛА , ТОГАВА ЩЕ Е ПЪЛЕН С ЖЕЛАЕЩИ ДА ГО ВАКСИНИРАТ !

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Охранителят

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Така е и не само с тази фирма! Това е обидно за месечна заплата м/у 750 и 1000 лв. НЕТО на месец да се литкаш в мола и разправяш с всякакви Олита😄 ,а дори в някой случай да вържеш месечна хикядарка,то трябва да изкараш м/у 18,20 дежурства по над 12 часа от които често и по 5 часа на крак нон-стоп бз да сядаш! В Метро от СОТ161 в началото на пандемията бяха свалили заплатите с около 200лв. и си жяха изтопосали служителите на първа линия,но рака е -ако искаш има кой да те замени,но каква работа ще върши - кой му пука 😄 Жалко и смешно 😄

    Коментиран от #13

  • 11 Охранителят

    1 0 Отговор
    Извинявам се за грешките- по технически причини са,а не от неграмотност😄😄😄
  • 12 Ботоксян

    3 0 Отговор
    Поредната недомислица.
    И как охраната ще знае кой е под 18г, кой е родител и кой, забележете законен настойник.

    Като нямат право да изискват лични документи.

    Същия жмел като със зеления коридор за пенсионери.

    Ботокса и Борисов да изкарат един ден като охрана
  • 13 Богаташи

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Охранителят":

    Направо сте си богаташи с тез заплати ,но ако не си в София. Друго си е примерно сотажия във Варна или Бургас . Каквото си пише в закона . Това си е 490 лв чисто в банката или на ръка. Същото е и в моловете и където и да е другаде. 600-700 ама с безбройни смени по 12 часа в почвни ,празнични официално обявени и много често по 24 часови дежурства без необходимото за почивка време между тях. График 2х 24 и два дни почиваш или дневна , 24 и почиваш един ден чувал ли си? Това за 600 лв чисти. документа си е пак за 490 . Ма така ще е докато охранителния бранш е изцяло зает от пенсионираните . За тях се получава пенсията на млади години сравнено с нормалния трудещ се + тези заплати . Те и не се напъват за извънредни. Не знам какъв трябва да си за да стоиш на такава заплата ако си млад и имаш семейство. Да има и една малка група " Охранители " от онези по-охранените от фитнесите и те са за знаеш какви поръчки . Там разните му Стъкита с приближените си , Станиславовци ,Гошовци , Ареси - Мареси , и безкрайни имена. За сметка на това са изключително много тези фирми. Защо? На кого са и кои са реалните собственици? Не са ли на "Власт имащи " . Малко са на "Мутри " и винаги зад тях има политик или политици. Лиценза и обществените поръчки .
  • 14 бгтр

    0 0 Отговор
    Когато в 1 обект започнат да вкарват повече охранители, клиентите намаляват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове