15 Март, 2021 19:43 11 502 81

Проф. Чорбанов за ваксините срещу COVID-19: Участваме в огромен експеримент

  • проф. андрей чорбанов-
  • ваксини

Трябва да се спре с тези антитела, те изчезват. По-важни са Т-клетките, защото пазят наистина

Проф. Чорбанов за ваксините срещу COVID-19: Участваме в огромен експеримент - 1

В имунологията 1 + 1 никога не е 2. Първото правило, което беше нарушено бе, че се направи масова имунизация в условията на пандемия. Вирусът търси перфектен начин да заобиколи ваксината. Това заяви проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"Правилото на една ваксина е да защитава. Започнете ли масова ваксиниране - вирусът мутира. Това показват изследванията", обяви експертът.

Той даде пример с Израел, където има зелени зони без пандемия в палестинските територии. Те използвали ваксината на „Пфайзер“.

На въпрос защо ваксината на „Астра Зенека“ дава толкова странични ефекти, микробиологът заяви: „Ваксините преминаха в движение, защото нямаха време да преминат през всички етапи. Правителствата поеха един голям риск с решенията си“.

"Ваксината на „Астра Зенека“ е на основата на един друг вирус. С аденавируси ние се срещаме непрекъснато. За да избегне имунният отговор, фармацевтичната компания използва вирус от шимпанзе. Явно организмът на хората реагира по-остро. Целият проблем е, че притиснати до стената от пандемията, ние експериментираме с много неща", обобщи проф. Чорбанов.

Въпреки това той посъветва хората, които се страхуват или са в рисковите групи, да се ваксинират. „Ако човек е здрав и няма никакви здравословни проблеми, по-добре да не го прави. Защото при него рискът от опасна инфекция е по-голям“.

„Това е един огромен експеримент, който се следи от учените. Това даде възможност на науката да напредне бързо. Надяваме се, че бъдещите ваксини ще бъдат много по-ефикасни и безопасни“, заяви проф. Андрей Чорбанов. Според него мерките не са ефикасни, защото хората не ги спазват.

„Трябва да се спре с тези антитела, те изчезват. По-важни са Т-клетките, защото пазят наистина. Най-краткото време, в което имаме имунитет, е година“, каза още експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Астра от шебeka

    167 7 Отговор
    На маймyни ще ни направят с тея ваксини.

    Коментиран от #4, #10, #80, #81

  • 2 Туй то

    146 18 Отговор
    Ехо ваксинираните, нещо да кажете?

    Коментиран от #37, #41

  • 3 Майна

    143 13 Отговор
    В ЧОВЕКА Е ЗАЛОЖЕНО САМОЛЕЧЕНИЕТО, ТОВА КОЕТО НЕ СМЕ УЧИЛИ И УМИШЛЕНО СЕ КРИВА, НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТАКАВА НАМЕСА В ГЕНЕТИКАТА ВИ....ТОВА ЩЕ СЪСИПЕ ИМУННАТА ВИ СИСТЕМА...ЗАБРАВИЛИ СМЕ, ЧЕ СМЕ БОЖИ СЪЗДАНИЯ И СЕ ЛЮШКАМЕ В СТРАХА СИ..БЪДЕТЕ СМЕЛИ!

    Коментиран от #16

  • 4 ваксина

    73 9 Отговор

    До коментар #1 от "Астра от шебeka":

    Е те ни правят взели са комисионните за безплатни тестери и да нормално измират хората но ....шкафа е пълен.
  • 5 Нострадам

    90 6 Отговор
    И развързахме ръцете на мафията с бели престилки и медицинско образование..И настана паника,хаос и мор.
  • 6 нннн

    111 3 Отговор
    Ваксинацията за едни е масова, а за други касова.
  • 7 Кандидат вакс

    39 5 Отговор
    През отворен прозорец в хола влезе плъхче. Едно такова сиво, миличко, но извънредно нагло– обикаля навсякъде, краде ми от цигарите, пие, т.е. проби бутилка кола, пластмасово шише с домашна ракийка. Да беше плъх като плъх, да сложа отрова и да го отровя, ма той специален. Ако рече да се съгласи да живее в клетка, ще го храня и пръв ще го ваксинирам.
  • 8 Виц

    95 5 Отговор
    Две мишки си говорят и едната пита другата. Ти ще се ваксинираш ли? Ще изчакам да преминат експериментите върху хората и тогава ще реша.
  • 9 324

    44 5 Отговор
    Ми те само възрастни и с придружаващи заболявания умряха и имат проблеми защо те да се ваксинират? Къде ходят възрастните и болните сега, когато е още студено и колко пък ядат, та всеки ден да пазаруват или за рецепти са на всеки 3 месеца, защо да им объркват организма? Които искат да се ваксинират ама насила хубост не става.
  • 10 един от стадото

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "Астра от шебeka":

    връщат ни към корените по- бързо, отколкото сме дошли
  • 11 1234

    40 4 Отговор
    участват който реват че излезли от работа за ваксина ,па тя свършила
    Според приказките на човека много скоро ще говорим за варненски,шуменски ,софийски и други ковити,щом мутира благодарение на ваксината
    положението е ама много зле!шъ знайти!
  • 12 Гледайте

    24 2 Отговор
    Доктор Симон Голд в тубата за ваксините
  • 13 Хорааа

    66 16 Отговор
    Готви се масово пръскане със самолети, тази седмица, за да скочат заболелите над 5000 и да затворят всичко и правителството да остане на власт!!! Ще го позволим ли или е време да излизаме с тоягите на протест???
  • 14 555

    50 7 Отговор
    Сега е третата вълна, а до най страшната" девета" остават още шест. Значи за година 3 вълни за още две 6 ще приключи пандемията 23година, ще има да всяват страх още 3 години. Жална ни майка.

    Коментиран от #21

  • 15 Знаещ

    22 5 Отговор
    Да, абсолютно прав е професора! Колкото се дърпаш, трудно влиза! Факт!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 8 Отговор
    ваксините убиват АСТРА ЗЕНЕКА ния докара БОРИСОВ заради майката на депутатка от герб преставителна за БГ

    Коментиран от #23

  • 18 Спасов

    12 4 Отговор
    От партията на смешника е и лакомник!
  • 19 Гост

    32 6 Отговор
    И тоя, и оня, и другия,ВСИЧКИ лекари, които станаха кандидат политици, вече загубиха своята лекарска тежест, те говорят като полиъици, защото на хората това им харесва, а не говорят като лекари експерти!!!!

    Коментиран от #36, #59

  • 20 Тогава

    31 8 Отговор
    Защо здрави, млади, дори спортисти умряха като няма проблем ако си здрав.Защото всичко е много индивидуално при всеки с този вирус.

    Коментиран от #71

  • 21 вагнер

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "555":

    затова копане в плитък гроб да ги разнасят чакалите друго радикално решение няма за урок.
  • 22 Тоя пак откачи

    3 18 Отговор
    За здравите и младите ваксината била опасна, а за старите и болните не е. Беше казал навремето че консумациятя на кърма от родилка преболедувала Ковид води до образуване на антитела и имунитет.

    Коментиран от #54

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 666

    28 11 Отговор
    Винаги е добре, когато мрат простите! Ваксинирайте се, тъпаци!

    Коментиран от #62

  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    20 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според него мерките не са ефикасни, защото хората не ги спазват.Факти това не га каза!Каза ,че мерките са НЕЕфективни,защото само предизвикват мутации на този вирус!А,това с маските е такъв цирк,но ....това от мен!Утре при лошо време ще отложа планината и ще гледам колко ще ги докарат..вирусоносителите!Идат избори,а стадото не е уплашено и разединено!От давна не е на вахта,онзи дофтор от англия по ТРОпична медицина-затъжих се за гробовния му брътвеж!Само не пускайте физиономията на спортния мееенистър!Пости са,да не се затичам за свински крачета и уши ..Поревва ми се пачица,като видя тоя,или банкянския толуп! Айде до утре

    Коментиран от #65, #79

  • 26 Туй то

    41 3 Отговор
    Преди се редяха за банани, сега се наредиха да ги боцнат с аденовирус от шимпанзе с променено днк и вмъкнат протеин от SARS.Някои хора вярно произлизат от маймуните.
  • 27 Айде

    9 52 Отговор
    Поредния псевдо "професор" да се изкаже,за да си вземе хонорара.Гнус!
  • 28 Колко

    14 5 Отговор
    Самоуважение има този човек, че да отиде в партията на чалгаря????

    Коментиран от #72

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Обесен Язовец

    15 2 Отговор
    Той е прав. Гладолечението ремонтира всичко, дори при 45 дни практикуване унищожава паразитите причинители на шизофрения!
  • 31 Питам

    13 2 Отговор
    Колко трябва да е промит един мозък, за да отрича фактите дори когато експерти ги потвърждават?!
    Може пък двукраките опитни мишки да са лоботомирани.
  • 32 Господина каза

    7 24 Отговор
    Че трябвало да се оставят нещата още в началото да ескалират за да няма мутации, само трябвало да приемем по-голям брой смъртни случай. И кой трябваше да жертваме, или който оцелее, оцелее .Това е повече от гнус..., Това е престъпно говорене.
  • 33 мнение

    18 2 Отговор
    Г-н Професоре, само една забележка имам. Вие, като човек на науката, за мен лично се излагате, както и всички ваши колеги, които към момента само дават професионалната си оценка, но все още никой не се е сетил, да покаже нещо на всички останали. Например, постоянно заявявате, че имунната система помни около година, а след това забравя. Е добре, обаче това никога не е доказано, а Вие го казвате, но не се наемате да го докажете и да ни го покажете, което пък вече е задължително, за да защитите знанията си пред аудиторията. Вие, като учен, много добре знаете, че в науката няма място за празни приказки. Не знам с какво се занимавате в института, но има учени, които не спират с проучванията и вече имам информация, че поне двама (германец и италианец) твърдят, че към момента заключението им е, че имунната система помни всичко, а ако някой се е разболял след година отново, то почти е сигурно, че става въпрос за компрометирана или сринала се имунна система. Тия двамата, доколкото разбирам се занимават с имунната система от години, но не парадират очевидно, защото все още, не могат да го докажат, за това и няма да споменавам имената им. Вие, от друга страна направо заявявате нещо, за което едва ли сте провеждали проучвания, просто си го карате по инерция, а това е недопустимо за един професор. Съжалявам, но при това положение, не мога да Ви имам доверие. Не защото смятам, че грешите или нямате познания, аз пък въобще нямам, че да се меря с Вас, но поведението Ви не

    Коментиран от #40, #48, #66

  • 34 БойкоЦаря

    11 2 Отговор
    Ни ваксинира и облъчва с 5 г от 15 години а те умните Българи още не разбрали
  • 35 бг рептил

    24 3 Отговор
    дойдохме си на думата, а после нямало конспирация за редуциране на населението!
  • 36 Туй то

    26 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Точно пък Чорбанов си говори нещата ,както са си от ден 1,а не като политик. Лошото е,че никой не го слуша.
  • 37 кукуряк

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Туй то":

    с пълна уста никой не протестира....ама са гузни, щот си дадоха задниците под наем....жлко за излъганите хора
  • 38 Алфа Ромео

    24 1 Отговор
    Съсипаха малкия и среден бизнес, има контрол над масите, подчиняват се повечето, другите биват смачквани от държавните машини под предтекст че са много загрижени за здравето на плебеите! Остана да уморят няколко милиарда души и могат да гърмят шампанското пси.....те от Римския клуб!
  • 39 мнение

    3 17 Отговор
    не отговаря на титлата Ви. Това се отнася и за Мангъров, и за Ананиев и за всички, които предоставят само и единствено празни приказки, а в науката няма място за празни приказки, освен ако не целите нарочно да се развъждат конспирации. Започвайте да доказвате твърденията си пред аудиторията или замълчете завинаги

    Коментиран от #47

  • 40 Аз съм Балама

    13 0 Отговор

    До коментар #33 от "мнение":

    Но вчера сънувах инзвънземни и те казаха че в моментът Световното Правителство в сянка крие за първата фаза от Инзвънземното нашествие

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 tato

    6 1 Отговор
    Бугарина го ОПЛОЖДАШ и той си мълчи. Явно обича акта на съвокуплението.
    Един слабоумник веднъж ми спомена че бил скачал по време на промяната, а кратуната - охрана във ВМА кибичи като пес по 8 часа за 800 лв на месец и найстина изглеждаше доволен от себе си.
  • 43 Експеримент

    11 1 Отговор
    От доктор Менгеле в наши дни и има доброволци ХаХаХаМуха
  • 44 Хипотетиста

    16 1 Отговор
    "Въпреки това той посъветва хората, които се страхуват или са в рисковите групи, да се ваксинират. „Ако човек е здрав и няма никакви здравословни проблеми, по-добре да не го прави. Защото при него рискът от опасна инфекция е по-голям“." - това ИСКА УТОЧНЕНИЕ! Моля модератора преди да ме изтрие да помоли лицето с псевдоним Мария Атанасова за корекция на статията! Поздрави от Люцерн

    Коментиран от #50, #77

  • 45 Няма такъв заспал народ

    14 0 Отговор
    За едните пари, чудно ми е как ще отговаряте пред всевишния и как ще ви запомни историята
  • 46 Джугарджиев

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Аз съм Балама":

    В България следете за номера на автомобила - в рамката на номера, вместо реклама ще пише Т.О.Б.И - Тайна Организация за Борба с Извънземни! Да не се объркате с персонаж от Хари Потър - тва е друго Тоби! Силата и Истината са някъде там!
  • 47 Мнение

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "мнение":

    Мненията на ол иго френите от НОЩ нуждаят ли се от доказателства или идват направо от извора на истината?
  • 48 Туй то

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "мнение":

    Ти кво разбираш от имунология ,видове имунитет, генно инженерство и.т.н и как да ти доказва -с рисунки и анимации ли? А малко по-сериозно.За който иска да се запознае с труда му ,влиза в researchgate. net Andrey Tchorbanov чете и не пише глупости да се излага.
  • 49 Абе Андрейчо

    4 7 Отговор
    Твоите ваксини кой ще ги тества? Нали пак върху нас ще ги пробват и настройват. Какво се правиш, че не ги знаеш тези работи?
  • 50 Какво да коригира?

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "Хипотетиста":

    Тоя не е наред. Същият правел Ковид ваксина. Можете ли да си го представите, да я направи и да почне да ваксинират народа?
  • 51 До дебилите

    24 1 Отговор
    Колко пъти да ви казвам, че една ваксина се тества минимум 10 години?

    Коментиран от #69

  • 52 СЪС ИЛИ БЕЗ

    7 2 Отговор
    СВЕТОВНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ, МУТИРАЛ ВИРУС, ВЕРСИИ, МНОГО СПЕЦИАЛИСТИ, АМА ОНЯ С - "ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ" БЕШЕ НАЙ ТОЧЕН!
  • 53 Fenasi Kerim

    5 1 Отговор
    Не мисля да се ваксинирам. Не съм против ваксините по принцип. През Ноември след контакт с човек в службата който изкара много тежко вируса (на 65 с диабет, високо кръвно, подагра, наднормено тегло и стенд) при мен след около 5-6 дни се появи чувство на студ. Беше ми студено и нямах апетит. След два дни апетитът се появи и треската (чувството на студ) изчезна но се появи световъртеж. Продължи около 4-5 дни. След това всичко се оправи уж но се появи кашлица. Суха и не много честа. След няколко дни кашляне се появи умора и лек недостиг на въздух като лежа по гръб вечер. Задуха премина след около две седмици а кашлицата след два месеца. Нямах хрема, температура или болки. Вирусът е лек за повечето хора. Карал съм много тежки случаи на грип. Но имам близка мед.сестра която си отиде за две седмици от коронавирус и беше на 46. Друг познат лекар си отиде на 50 но имаше придружаващи заболявания.
  • 54 Туй то

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Тоя пак откачи":

    Ами да, чрез кърмата майките предават на бебетата антителата от всичко, от което са преболедували самите те. За това е толкова важно бебетата да се кърмят колкото може по-дълго. Как иначе едно новородено ще бъде защитено от всички бактерии вируси и т. н след като се роди. Природата се е погрижила за всичко.

    Коментиран от #56

  • 55 ЕДНА ГОДИНА ГО ПРОУЧВАМ ТОЗИ ВИРУС

    12 0 Отговор
    И УСТАНОВИХ ЧЕ ЗАПАДНИТЕ НАЦИЙ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ПОВЕЧЕ...ХРАНЯТ СЕ С НЕЕСТЕСТВЕНИ ХРАНИ АМЕРИКА ЕВРОПА ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ..СЪС СУЛФИТ ДИОКСИД..НИТРИТИ В КОЛБАСИТЕ..МЕСО ОТ ПИЛЕТА И КРАВИ С ХОРМОНИ..УВРЕЖДАТ СЕ ГЕНИТЕ НА ЧОВЕШКАТА КЛЕТКА..ИМУНАТА СИСТЕМА Е УВРЕДЕНА..ВЛЕЗЕ ЛИ ВИРУСА В ТЯЛОТО ЧОВЕК УМИРА.. БЕДАТА СА КОНСЕРВАНТИТЕ..ПЕСТИЦИДИТЕ...ХОРМОНИТЕ ОТ МЕСОТО НА ЖИВОТНИТЕ ПРЕМИНАВА В НАШЕТО ТЯЛО..ЗАТОВА СПОРТИСТИ КАТО БИЧЕТА УМИРАТ..ЗАТОВА БАБИ ОТ СЕЛАТА НА ПО 100 ГОДИНИ НЕ УМИРАТ..ПРЕКАРВАТ ГО КАТО ЛЕК ГРИП..НА ДЕЦАТА ИМУНАТА СИСТЕМА Е ВСЕ ОЩЕ НЕ КОМПРОМЕНТИРАНА..ЗАТОВА СМЪРТНОСТА Е МАЛКА И ОЩЕ ДРУГИ

    Коментиран от #58

  • 56 Тогаз

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Туй то":

    Да не се занимаваме с ваксини, щом такава е работата

    Коментиран от #63

  • 57 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    МУТАЦИИТЕ на вируса ясно се различават,ако губиш акъл/английски,ако пърдиш/турски,ако се насираш/български.ако се тиквиш/бянкянски.
  • 58 Спортисти като бичета

    6 0 Отговор

    До коментар #55 от "ЕДНА ГОДИНА ГО ПРОУЧВАМ ТОЗИ ВИРУС":

    Пият ядат и си инжектират едни други работи.

    Коментиран от #60

  • 59 Туй то

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Само дето тоя не е лекар, а учен,който разбира точно от имунитет и ваксини.И какво лошо има да се занимава с политика,а сетих се-по ви харесват такива,които са гледали филма Винету и Кръстникът.

    Коментиран от #75, #78

  • 60 НАЙ ВЕЧЕ СТЕРОЙДИ...КОНЦЕНТРИРАН ПРОТЕИН

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Спортисти като бичета":

    КАТО ТОЗИ В АМЕРИКА.. ЮСН..ОТ ПШЕНИЦА..ГЕНЕТИЧНО МОДИФИКАЦИЯ..СЪЩО ПРОТЕИН НА МЛЕЧНА ОСНОВА..КОЙТО Е С ВИДОИЗМЕНЕНА СТРУКТУРА..ТЕ С ТРЕНИРОВКА МУСКУЛИТЕ РАСТЪТ..НО СЕ УВРЕЖДА ГЕНЕТИЧНАТА СТРУКТУРА НА КЛЕТКАТА И ИМУНАТА СИСТЕМА
  • 61 Лекар

    3 6 Отговор
    Пичове и аз от началото бях скептичен за ваксините докато не умряха хора лекари на 40, 45 години.
    И замислете се щом евреите се ваксинират с Файзер, едва ли са глупави да се затрият себеси.
  • 62 КАП

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "666":

    Това много ми хареса! Браво!
  • 63 Туй то

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Тогаз":

    Е какво сега, да затрият такъв печеливш бизнес ли?
  • 64 Крала Оцедкин

    2 0 Отговор
    Ами те отдавна ни правят бе, бате. Още преди ваксините.
  • 65 Абе ти

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    защо постоянно се изказваш, като само тъпотии ръсиш, ай вземи вече се разкарай, то поне нещо умно да казваше, ама не. Обаче е постоянен и настоятелен . Даже и си вярваш.
  • 66 За едно е прав

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "мнение":

    Не се прави имунизация по време на епидемия или пандемия. Това никога не е правено и е голяма грешка, която ще си има своите последици. Всеки лекар го знае.
  • 67 ИСТИНАТА Е ЕДНА..ОБРАТНО КЪМ ПРИРОДАТА

    6 0 Отговор
    ИНАЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ ..НЕ СТАВА ТО С ВАКСИНИ..БАНИЦИ..БУРГЕРИ..КФС МАКДОНАЛДС..ВАКСИНИТЕ СА ВРЕМЕННО РЕШЕНИЕ И БИЗНЕС. И ВСИЧКИ РЕКЛАМИ ДА ПИЕМ СИНТЕТИЧНИ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ И ВСЯКАКВИ ИЗМИСЛИЦИ КАТО СПИРУЛИНА СА ИЗМАМА..ПРАВЕНЕ НА ПАРИ ОТ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ
  • 68 МЕНТЕТО

    2 0 Отговор
    ЧОРБА , ТИ РАЗВЕНЧА МЕНТЕ ГЕНЕРАЛА ОТ БАНКЯ БЕ , ТОЙ ДРУГА НАУКА ПЛЕЩЕШЕ ДО СЕГА ................. МИ СЕГА КВО ПРАИМ , ГА ТОЙ СПИЧЕЛИ ПАК МЕНТЕ ИЗБОРИТЕ ? .............ОПЛЕТЕ КОНЦИТЕ БАЙН ! ТЪРСИ СИ РАБОТА ИЛИ БЯГАЙ В ДУБАЙ !
  • 69 София

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "До дебилите":

    Ваксина или нещо друго? Съвременната система е в последните си дихания. Не може да продължаваме да поддържаме тази система не защото сме лоши а защото се вижда че вече не става, хората не вярват нито в комунизъм нито в свободен капитализъм и религията така както ни е представяна никой не вярва, дори папата го признава че от Ватикана не зависи как ще се развие " пандемията "
  • 70 София

    4 0 Отговор
    Сега е време всеки сам индивидуално да реши за себе си, дали ще се ваксинира оставайки в умиращата система или ще избере да бъде свободен. Пандемията е пусната в действие, защото това е единствения начин да ви задържат в подчинение под робската система- страх от смъртта. За ваксинираните ще има минимален социален доход но това е капан.
  • 71 кьорфишек

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тогава":

    Защото при тях цитокиновата буря е много силна,затова има починали здрави и тренирани хора
  • 72 пфу

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Колко":

    Уважавам го като учен,но тук съм съгласен с теб.
  • 73 София

    2 0 Отговор
    Важен детайл! Има разлика между минимален социален доход и безусловен базов доход. Минималният социален доход е привилегия, помощ, зад която има някакви изисквания като например да бъдете бедни, а имате многодетно семейство, самотна майка и др. Безусловен доход е право без значение кой сте и какво е вашето социално положение. Правото е неоспоримо за винаги, за разлика от привилегията която може да бъде отнета или бъде временна. Пенсията например е привилегия , колкото и странно да звучи.
  • 74 Просветен илюминат

    4 0 Отговор
    Какво искат да ни подскажат с този филм?

  • 75 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Туй то":

    Ами знам, че е учен, но политиката и пристрастията му към определена партия, взимат превес нат разума. Жалко за него и за всички доктори, коитомса кандидат политици,ЗАГУБИХТЕ доверието на хората във вас!В началото на политическите говорения, вие вече не може да блеснете като ЛЕКАР, а САМО като политик! А може би, вие КАНДИДАТ политиците-лекари СТЕ ЧАСТ ОТ НЯКАЛЪВ ПЛАН?
  • 76 Просветен илюминат

    5 0 Отговор
    Ако нямате пари и медицината е безсилна да ви помогне.
  • 77 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хипотетиста":

    Може би иска да каже остра нежелана реакция от ваксината, те са малко с трети клас тук журналята.
  • 78 Гост 33

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Туй то":

    Като е голямата работа.Къде му е ваксината?
  • 79 гост 856

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дъртьо,може да виждаш дълбоко,ама слушаш плитко,както ти оттърва. Много ясно каза човека защо мерките не действат в най-затворените държави , което важи и за нас.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 От Швеция

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Астра от шебeka":

    Та нима , сме по добре от маймуните?
    Хунтата ти е определила дажбата ,
    лекарствата и партията, как да мислиш и какво да ядеш!

    Добре, че има такива личности,
    като Професор Чорбанов ,да ни
    отвори очите , и да ни научи да мислим сами?

    Професоре, мойте поздравления,
    за достойното ви поведение ,
    като учен и експерт в този бранш!
    Мисленето ви, не е обременено от
    "Делян -Ахмед и Бойко"?

    Успех за Вас и България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове