Last news in Fakti

29 Март, 2021 11:25 3 558 15

Внимание! Дезинфектанти с канцерогени

  • дезинфектанти-
  • канцерогени

Администрацията по храните и лекарствата, която отговаря и за регулацията на дезинфектанти, одобри лимит от две части на един милион бензен в отделните продукти

Внимание! Дезинфектанти с канцерогени - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Някои дезинфектанти, произведени по време на пандемията от К-19, съдържат канцерогенни вещества в големи количества, сочи ново проучване, предава bTV.

При тестване на 260 вида дезинфектанти в Съединените щати в 44 от тях са открити високи и опасни количества бензен – канцерогенно вещество, което се свързва с няколко различни вида онкохематологични заболявания, сред които и левкемия.

Администрацията по храните и лекарствата, която отговаря и за регулацията на дезинфектанти, одобри лимит от две части на един милион бензен в отделните продукти. Въпреки това местна лаборатория е открила, че някои от партидите съдържат бензен осем пъти над този лимит.

От независимата лаборатория откриват също „недопустимо високи“ нива на метанол и ацеталдехид, които вероятно също са канцерогенни за хората.

„Наличието на тези вещества в продукти, които са изключително препоръчвани по време на пандемията и се използват както от възрастни, така и от деца в големи количества, прави откритието ни още по-притеснително“, казват от лабораторията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    31 3 Отговор
    Ами добро утро, и за това ви предупреждаваме от първия ден. Колко ли жертви са взели дезинфектантите, особено в съчетание с редовна и продължителна употреба на маски?

    Коментиран от #7

  • 2 Урааааа

    34 4 Отговор
    откриха топлата вода.Скоро може да се сетят,че и китайските маски са по вредни от китайския вирус.
  • 3 др Гей Билтс

    18 2 Отговор
    Мен ме отровиха с пестицида точно с тия туби в голяма търговска илюминатска верига.
  • 4 Коментара

    24 0 Отговор
    А защо не са написани брандовете и марките на тези вещества?! Какъв е смисалът? Ясно е, че става дума за Щатския пазар, но е добре да се знае. Подобно изследване на нашия правено ли е?!
  • 5 химик

    30 1 Отговор
    Да, ама с дезинфектанта се мажеш повърхностно по кожата. Най-много да му вдишаш изпаренията и толкоз. А защо никой нищо не казва по въпроса с консервантите в храните, които ядем, за да се тровим всеки ден. Например в повечето колбаси слагат натриев нитрат, който е канцерогенен, но от ЕС са позволили добавянето на консерванта в малки количества. Обаче кой ще седи денонощно по фабриките, за да вижда точно колко от него сипват в храните? И какво излиза, че аз си плащам да ме тровят законно.
  • 6 Просто

    12 2 Отговор
    искат да ни изтребят по всякакви начини.
  • 7 АУУУУУ

    3 20 Отговор

    До коментар #1 от "мислещ":

    А колко жертви взе не носенето на маски и неползването на дезинфектанти... Там можеш ли да кажеш... Или това са грозни инсинуации 🤡🤡🤡🤡🤡🤡

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 Реалист

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хора, които смятат, че Живко от Варна не може сам да се грижи за себе си, всъщност грешат, той може !
  • 9 мислещ

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "АУУУУУ":

    Не знам колко, ама гледам, че сега всички носят, пък постоянно става по-зле? А ти можеш ли да кажеш колко жертви взе носенето на маски заради бактериални пневмонии и дишането на въглероден диоксид?
  • 10 БАУУУ МЯУУУУ

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "АУУУУУ":

    Айде,гербаджийската соросня налази и тази статия. Тогава защо въпреки мерките и затварянията,заразените се увеличават,а гъбко?
  • 11 3333

    7 2 Отговор
    Абе я вземете напишете една статия за ПиСиАр тестовете с какво са стерилизирани и че това е КОНЦЕРОГЕНЕН ГАЗ. И всичко живо се юрнало да се тества без дори да има нужда от това.
  • 12 3333

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "АУУУУУ":

    НИКОЛКО!!!
  • 13 МАРА

    7 0 Отговор
    ЧУДЯТ СЕ КАК ДА НИ ДОВЪРШАТ
  • 14 Играч в живота

    0 0 Отговор
    За Живко от Варна е имало слухове, че през 2014 и 2015 година е купувал само печеливши билети от билета Мега Милиони, който беше от лотарийното предаване Национална лотария !
    Той всъщност е имал и непечеливи билети, зашото всъщност явно не е проверявал билети, които после си е купувал само печелившите !
    Заради тези неща "едни хора" искат той да живее зле докато е жив !
    Освен това истината е че диагнозата ШИЗОФРЕНИЯ е фалшива, те са му я написали, за да му навредят !
    Много е тънка границата ! ! !
    Истината е че Живко от Варна е здрав, няма приятелка, защото е зле финансово и защото хора настройват други хора против него, за да не го искат никъде и да не стани готин пич от него !грач
  • 15 Рошко

    4 0 Отговор
    Утре и намордници с отрови ваксините без това са си отрова, ковид идиоти не разбрахте ли че парцал на мусурата не може да те предпази от болест, напротив вдишва си обратно микробите които си вдишал
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове