ФАКТИ.БГ

НФСБ: Борбата с шума - Изпълнено

Като вицепремиер през 2017 г. и 2018 г. Валери Симеонов пое лична битка за прилагането на Закона за защита от шума в околната среда

Публикувана: 31 Март, 2021 10:52
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 862
НФСБ: Борбата с шума - Изпълнено
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.

Като вицепремиер през 2017 г. и 2018 г. Валери Симеонов пое лична битка за прилагането на Закона за защита от шума в околната среда. Начело на отговорните институции той организира проверки за спиране на шумовия терор през нощта от емблематичните „мутренски“ заведения в Слънчев бряг като „Спалнята“, „Какаовия плаж“, „Оксижен“.

През лятото на 2018 г. бяха затворени от РЗИ „Какао бийч“ в Слънчев бряг, „Хедон“ в Созопол и др. Проверките обхванаха не само Южното, но и Северното Черноморие, София и вътрешността на страната. Симеонов лично контролираше седмичните справки за всички получени на телефон 112 сигнали за прекомерен шум. На 16 и 19 август 2017 г. се проведоха протестни шествия срещу проверките, в които участваха само татуирани охранители и силиконови блондинки.

Въпреки това, резултатът бе налице - за първи път по Черноморието се възцари тишина през нощта и бе осигурен спокоен сън на всички почиващи.

Впоследствие Валери Симеонов подготви и внесе важни промени в Закона за защита от шума, които бяха приети на 19 юни 2019 г. от Народното събрание. Днес в България са забранени всички шумни дейности от 22.00 до 08:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч., което прави Закона един от най-добрите действащи в тази сфера в Европа.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.6 от 13 гласа.Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Кандидатът за президентската номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп атакува политиката на бившия президент Джордж Буш, чийто брат Джеб е негов основен конкурент.
Джеб, защо брат ти дестабилизира Близкия изток, като атакува Ирак, след като се оказа, че там няма оръжия за масово унищожение? Лоша информация?"

Още бисери