5 Април, 2021 15:35 3 185 52

Христофор Караджов: Гласуващите българи в САЩ счупиха рекордите

  • христофор караджов-
  • избори-
  • парламентарни избори

Всеки успя да гласува, нямаше опашки при нас, защото тук разстоянията са големи и не стават струпвания, посочи председателят на комисията в Ориндж Каунти

Христофор Караджов: Гласуващите българи в САЩ счупиха рекордите - 1
Христофор Караджов, кадър: БНТ

„Много висока избирателна активност в САЩ, с много добро настроение, не сме броили още, но хората казват, че не помнят толкова висока избирателна активност“, каза пред БНР Христофор Караджов, председател на комисията в Ориндж Каунти в САЩ.

„Всичко беше много добре организирано при нас за гласуването, независимо от пандемията и мерките и Великден. В нашата секция гласуваха 156 души, в Лос Анджелис – около 300, във Финикс и Сиатъл счупиха рекордите, в Чикаго - също. Всеки успя да гласува, нямаше опашки при нас, защото тук разстоянията са големи и не стават струпвания", посочи Караджов:

"На българите зад граница им пука за България и това си личи по много начини. Ако имаше повече избирателни секции, още повече хора щяха да гласуват", каза още Караджов. По думите му вотът в чужбина е подобен на този в България по отношение на политическите предпочитания.

"Надявам се и занапред парламентарно представените партиите да спомогнат гласът на българите в чужбина да бъде чут по-ясно", заяви още Караджов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друга тема

    6 9 Отговор
    Нa Живкo oт Вaрнa му трябвa приятeлкa, зa в бъдeщe трябвa дa й нaпрaви дeцa, трябвa му и бизнec или държaвa !
    Пoмoгнeтe му, зa дa e дoбрe и тoй, мoля !

    Коментиран от #32

  • 2 Партия на тиквите

    29 2 Отговор
    ТИКВИТЕ УЗРЯХА, ДА ГИ ОПЕЧЕМ!

    Коментиран от #30

  • 3 Дидо

    39 7 Отговор
    И ИТН и Демократична България ОТНОВО печелят!
    Браво родолюбци , да изметем герб!

    Коментиран от #29

  • 4 Лейка

    28 7 Отговор
    Поздрави и браво на вас. Моите родители гласуваха някъде около Юта и всичко е наред. Благодаря на всички и нека има промяна.
  • 5 Киро

    15 2 Отговор
    Този вот от чужбина дали ще изкара Славчо на първа позиция.
  • 6 покруса

    9 8 Отговор
    Христофор Караджов: Гласуващите българи в САЩ счупиха рекордите,а американците искаха да счупят Капитолията.
  • 7 Гост

    7 2 Отговор
    Затова шиши беше командирован там.
  • 8 И избраха

    12 15 Отговор
    чалгата , куцата патерица !
  • 9 А защо е така

    11 31 Отговор
    Eднo врeмe прeди упрaвлeниeтo нa Бoйкo Бoриcoв, бългaритe се чудеха как да пoлучaт визa за САЩ и дa ce мaхнaт oт Бългaрия бeз дa ce интeрecувaт oт никакви избoри, aмa cлeд 10 гoдини упрaвлeниe нa Бoйкo Бoриcoв c рacтeж и c пoдoбрeниe във вcички oблacти нa живoтa в Бългaрия , нeщo ceгa зaпoчнaхa много дa ce интeрecувaт oт избoритe в Бългaрия, особено след избирането в САЩ на Байдън и рeкoрдeн вече брoй българи в САЩ счупиха рекордите за гласуване...!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 123

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "въпросче":

    Много лесен е отговорът на твоя въпрос... типично по български разсъждаваш - Аз не искам да съм добре, искам те да са зле
  • 12 Голям праз

    8 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Христофор Караджов: Гласуващите българи в САЩ счупиха рекордите.

    Е и какво от това?!
  • 13 бай Иван

    9 2 Отговор
    „Има такъв народ“ е безропотният победител на изборите за следващия парламент сред българите, които са гласували в чужбинА.За него са пуснали бюлетина 30.61% от избирателите, показват данните на ЦИК при 100% обработени протоколи зад граница.

    Коментиран от #18

  • 14 един друг

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "въпросче":

    Забрана за гласуване извън границите на Родината.
    В момента гледаме резила в Турция, "не знаят български", "не може да пише на кирилица. След десетина години и в други държави.
  • 15 Българина

    19 1 Отговор
    Само в ЛА живеят 300 хил кви рекорди?!?!? След Брексит в Англия са подадени 326 000 молби за престой и работа, без тези с гражданство. Всички гласове от чужбина са 170 хил с турските 22000.... Само българите от Англия са една парламентарна група, ама не гласуват. Не ги упреквам. Всички с двойно гражданство трябва да са заличат от списъка.
  • 16 СЛАВИ И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

    7 5 Отговор
    Герб ще доубие иономиката на държавата
  • 17 Marinov

    4 4 Отговор
    Христофоре,
    Не те ли Притеснява,
    че ОТКАЗА да има и да са ОСИГУРЕНИ Избирателни Секции за ВСИЧКИ Българи Извън БГ заявили Желание да Гласуват и се ГАРАНТИРА и ОСИГУРИ КОНСТИТУЦИОННОТО Право на Всеки Българин да има Реална възможност да Упражни това Право и че то е ОПОРОЧЕНО с Абсилютен елемент на ДИСКРИНМИНАЦИЯ ????
    Не те ли Притеснява,
    че в тези избори над 1 милион Български Избиратели бяха Дискриминтирани, че тези Избори са НЕЧЕСТНИ и СИЛНО МАНИПОЛИРАНИ???
    Вие Гласувахте,
    Но нат 1 милион Българи бяха Съзнателно лишени от Тази Възможност!!!
    ЗАЩО ПРЕМЪЛЧАВАШ и ПРЕМАЛЧАВАТЕ ТОВА ???

    Коментиран от #19

  • 18 Бай той

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    Публикувано във факти.бг: „Има такъв народ“ е безропотният победител
    Идея си нямаш, колко гришката е вярна!

    Коментиран от #49

  • 19 и още двама

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "Marinov":

    Нали им е подсигурено правото на евтина стоматологична помощ.

    Коментиран от #24

  • 20 Българин от България

    16 2 Отговор
    Те освен рекорди счупиха и тъпомера тези ,,българи" в чужбина!
  • 21 Уса

    6 3 Отговор
    Позавам всички пуснали бюлетина и съм сигурен,че Има такъв народ са над 80%.Очаквахмв да се разминем с ЦИК,защото са мафия.Ние им подаваме едно те си баят друго.Искаме затвор за цялата мафия
  • 22 Marinov

    3 0 Отговор
    Христофоре,
    Добре е и да си пишеш и Емейла за контакт и отзиви от читателите си?
  • 23 4745

    12 0 Отговор
    В Ориндж каунти!!! 156 гласа! Това е постижение! Не за друго! Там могат да си позволят да живеят изключително богати хора! И те ще определят как да живеем ние мизерниците в България! Бих теглил една сочна и бългърска, ама ще ме изтрият!:) Поздрав на всички милионери!:0

    Коментиран от #25

  • 24 Marinov

    0 6 Отговор

    До коментар #19 от "и още двама":

    НA и още двама ?

    Господине или Госпожо,
    Извън БГ има към 2 МИЛИОНА Българи!

    Най Малко е Несериозно да се Дори Смята че Всички тези 2 МИЛИОНА са се Юрнали да Ползват и Разчитат на БГ "евтина стоматологична помощ" .

    А за ваше успокоение, моята е ПОЧТИБЕЗ ПЛАТНА и КАЧЕСТВЕНА, за Разликаот БГ!

    Пази БОЖЕ от ПРОСТОТИЯ и ЗАВИСТ.

    Коментиран от #35, #48

  • 25 Marinov

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "4745":

    Господине или Госпожо,
    НЕ е на ВАЖНИЯ Въпрос как те Живеят, а е ПО ВАЖЕН да ви се ПОДПОМОГНЕ и в БГ по добре да почнете да ЖИВЕЕТЕ!
    Пази БОЖЕ от ПРОСТОТИЯ и ЗАВИСТ.

    Коментиран от #46

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българите зад граница имат родители,

    5 5 Отговор
    Деца в България, братя и сестри, Не им е все едно какво се случва с тяхните близки!! Разбраха, че България потъва, че се Управлява от Мафия и решиха да помогнат Мафията да отиде в Затвора!!! За това им Благодарим!!!
  • 28 поклон

    5 4 Отговор
    Нямам Фейсбук, и по тази причина молбата ми е някой да разпространи този текст. Защото той е една огромна признателност към всички онези българи в чужбина, които стояха с часове под дъжд, сняг и пек, за да дадат своя глас за нас - майките, бащите, братята и сестрите си! За да имаме надежда - сега, тук, малко преди Великден! Благодарим Ви от цялото си сърце, защото вие показахте колко важно е да се бориш за бъдещето си, за правото си на работа, живот, здравеопазване, щастие! Тази победа е ваша!
  • 29 Марков

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дидо":

    С него шоуто в НС ще стане още по-голямо. Слави наистина е човек на шоуто, но няма политически опит, няма я практиката. Той може да обещава, но как ще го изпълнява? Всъщност този играч може да играе само с други играчи. И не зная доколко ще успее. В Украйна избраха един комик за президент, но виждаме, че Украйна нито е цъфнала, нито е вързала. Едва ли той и сценаристите му могат да бъдат спасители на България. Може да пишат добри скечове, но да се управлява една държава в такава здравна и икономическа криза никак не е смешно.

    Коментиран от #50

  • 30 Марков

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Партия на тиквите":

    Освен Бойко Борисов, който все играе ролята на спасител, вече се появиха и други личности, начело с по-големи или по-малки партии и които също обещават спасение на нашия народ. Те се надяват, ще употребя израза на Троцки за перманентната революция - „колкото по-зле, толкова по-добре“ за революцията. Някои партийни ръководители „се радват“, че нещата са докарани дотам, те вече ще могат да влязат в НС и въпреки че нямат качества и опит на политици, те ще бъдат избрани. И оттам вече идва невъзможността една партия да управлява сама. Управлението със сигурност ще бъде коалиционно, но се иска коалиционна култура, при нас обаче са много силни противоречията между отделните партии и това разединение продължава. И опасността е, че никоя партия, независимо дали ще спечели изборите и с колко, не може да играе ролята на спасител на България.
  • 31 12345

    1 5 Отговор
    Как може да обиждате. Лично абв и герб изгони децата ни. Сега вашите на полето, а не отишла едно маце с баша си и на 2 ден обратно за България. То веднага нещата не стават. Нашите тръгнаха като студенти, само на 19 години. Вие горе сте прости и нагли. Те ни го казаха. Няма да се оправи, като видяха резултатите. Не искат герб и бсп. И не зная в САЩ, но в Линдон съм им казали да гласуват за Слави Трифонов. Те чалга не слушат, с политика ни най малко. Имат си проблеми. Пандемия. От 4 години и някои от повече не са си виждали старите си родители. А когато костов ни изгони бяха.. И кога на дпс ревящите по смяната на имената им се бяха родили. Страх ви е, защото са мнохо над вас, по възпитание, учтивост и не да чакат на родителите си пенсиите. Чакат да им дойде кефа на герб и дпс. Те управкяваха, едните 20,другите 30 години. Нагласени избори. От Брюксел чакат, мидицински кадър, с висше в бг, езици чужди, лондон чакат, германия чакат и е време вашите да ходят, а нашите да се завърнат, с крадени пари се живее окей. Знаем ви втшлясани бяхте, мебели.. Мвъсни хора, но и по душа. Пазят златото и банката на любимата

    Коментиран от #33

  • 32 Анджело

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Друга тема":

    Фани Шванца за приятелка
  • 33 Анджело

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "12345":

    Ей тъпоъгълник. Скрий се!
  • 34 Нещу са скрили и там

    1 0 Отговор
    Той мишу шамара ша докара поне 1000 човека щот мнооого обича боко...
  • 35 и още двама

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Marinov":

    Зaбрaнa зa глacувaнe извън грaницитe нa Рoдинaтa.

    В мoмeнтa глeдaмe рeзилa в Турция, "нe знaят бългaрcки", "нe мoжe дa пишe нa кирилицa. Cлeд дeceтинa гoдини и в други държaви.
    Дават имена на децата си Джордж, Джон...,на фамилиите офф, и най-големите Родолюбци.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Да да

    3 0 Отговор
    Крадците в затвора.
  • 38 Да да

    2 0 Отговор
    Крадците в затвора.
  • 39 Да да

    2 0 Отговор
    И ти ли Бруте? До Факти.
  • 40 Да да

    3 1 Отговор
    Какви ли щяха да са резултатите при честни избори? И без спънки за гласуващите в чужбина.
  • 41 Без да знаят

    8 1 Отговор
    Бългaритe в чужбинa и в САЩ ca cи дoбрe и нямaт нaмeрeниe дa ce прибeрaт в Бългaрия щoм oтдaлeч тaкa мacoвo глacувaт САМО зa Шoумeнa и "Имa тaкъв нaрoд" кaтo учacтвaт в ЕДИН cтрaхoтeн зaгoвoр нa зaдкулиcиeтo, c цел да бъде отстранен Борисов кoeтo дo мeceци щe ce рaзруши вcичкo пoлoжитeлнo пocтигнaтo дoceгa в Бългaрия и щe пocтaвят oтнoвo нa трудни и тeжки изпитaния cтрaнaтa и ocтaнaлитe бългaри живeeщи cи в Бългaрия...!!!

    Коментиран от #51

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 шопендар

    5 2 Отговор
    докога неграмотни хора,живеещи извън страната,и плащащи данъците си в чужбина,хора неговорещи български,ще определят живота на живеещите тук.
  • 44 бай Даньо

    7 0 Отговор
    Ай стига с тия глупости за рекордното гласуване в САЩ. В САЩ на всеки избори гласуват около 5 000 души , това е по около 150 души на секция . Тая сценка гледам вече 22 години как ревем къде ще гласуваме и накря отиват до урните 5% от диаспората , въпреки че секции има на 20 мили разстояние за 90% ... А тия пръдливайци от Ориндж каунти заради тия 150 гласа ореваха орталъка че и две секции имат в Тъстин и Ървайн ( на 10 мили разстояние ) , щото консулството в Лос Анжелос е много далеч на 30 мили ... Пръдливайци! От вашето реване само печели ДПС защото заради вашите 5000 гласа идват и още 100 000 от Турция ... много загрижени за България !? Пръдливайци!
  • 45 Едно село сме,

    2 0 Отговор
    Христофор Караджов в роднински връзки ли е с дееца на БКП Стоян Димитров Караджов ?!
  • 46 4745

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Marinov":

    Явно имате проблем с бьлгарския!:) Позабравил сте го, или не ви е роден!:)
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Иван

    1 0 Отговор
    Не разбирам - от къде на къде българи в щатите трябва да могат да гласуват за това което става у нас ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове