Last news in Fakti

10 Април, 2021 15:39 2 359 38

Ченчев: В момента БСП има най-разумния глас в политическото пространство

  • иван ченчев-
  • бсп-
  • парламентарни избори

Едни нямат глас, други говорят разнопосочно, трети вече се скараха, а четвърти изобщо не искат властта, смята той

Ченчев: В момента БСП има най-разумния глас в политическото пространство - 1
Снимка: БСП

„БСП имаше ясна програма, която не беше направена набързо, както направиха други партии. Не случайно носеше името “С грижа за хората“. БСП беше най-подготвената партия за реализиране на управление. Тя беше последователна, налагаше като политики в отделните сектори идеите си в Народното събрание в последните 4 години. Много разумни неща бяха отхвърлени от управляващото мнозинство само заради принципа на силата.“ Това заяви народният представител от БСП Иван Ченчев в ефира на Дарик радио.

В предаването “Седмицата на Дарик“ той бе категоричен, че една от тезите на левицата се е доказала във времето като правилна: „Никога с ГЕРБ никой не бива да играе, защото всеки, който играе с тях, сега го усетиха ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ, попада в мъртвата им хватка, както всички партии, които са били патерица на управлението на Борисов на трите му кабинета.“

Според Иван Ченчев протестният вот е разпръснат на 4 места - Мая Манолова, Слави Трифонов, “Демократична България“ и БСП като алтернатива на това статукво. „Ние бяхме единствената партия, която се показа пред хората и каза: “В първите 100 дни правим това и това“.

Социалистът развенча мантрата, че едно от предложенията на БСП бе да вдигне данъците: „790 хил. български семейства щяха да плащат по-нисък данък, 3,5 млн. българи щяха да плащат същия данък и около 120-150 хил. щяха да бъдат солидарни с обществото и по определена скала да плащат повече“.

По думите на Ченчев причина за резултата на левицата на изминалите избори, е че по-възрастната част от населението бе изплашена от “чувалите“, които се показваха по телевизията всяка вечер: „Това беше дирижирано управление на тази криза, за да се стигне до там.“ Той описа картинката, която се получаваше в малките населени места: „Хора измираха по домовете си, защото нямат достъп до здравеопазване или болницата беше препълнена. Това ги изплаши и ние масово не получихме гласовете от нашите хора.“

„Г-н Радев е последователен в своята политика през цялото това време, както и ние. БСП не се бърка в нито едно негово решение. Президентът се бори за втори мандат, ние го подкрепяме, но сега идва времето, в което ще стартираме процедура по номинация“, така Ченчев направи коментар по тезите на левицата относно президента.

Личното мнение на Иван Ченчев е, че в момента БСП има най-разумния глас в политическото пространство. „Едни нямат глас, други говорят разнопосочно, трети вече се скараха, а четвърти изобщо не искат властта.“

Той коментира срещите, които Корнелия Нинова провежда с областните и общинските председатели на партията: „Най-важното нещо е да се чуе партията и в момента лидерът прави това. Това е подготовка за анализа на това, което се е случило.“ Иван Ченчев добави и че на предстоящото първо заседание на парламента трябва да се излъчи ръководство на парламентарната група и предложение за зам.-председател на Народното събрание от страна на левицата.

Социалистът припомни, че от 4 години левицата говори и за паралелна държава, която в крайна сметка се доказа. „Казвахме и че хората не искат Борисов, както и стана, говорихме за катастрофата в здравеопазването и тя се доказа.“

Оттук нататък Ченчев заяви, че трябва да се преговаря с тези, които не искат повече този модел на управление. „Моделът е тръгнал да пада, но не е разграден, защото Борисов държи втория и трети ешелон на властта и продължава да се окопава там. Неговото правителство е взело решение за 6 концесии за 35 години напред, когато е наясно, че си отива“, завърши Иван Ченчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да си оправим държавата

    11 19 Отговор
    Скоро ще сте история при това срамна,ГЕРБ също.
  • 2 Бен Хур

    13 6 Отговор
    Ко каза?
  • 3 Последния Софиянец

    5 19 Отговор
    В Арена Армеец БСП, ДПС и ГЕРБ окрадоха Слави, Христо и Мая с помощта на Мишо Константинов,ЦИК , полицията и мисирките от телевизиите.

    Коментиран от #7, #23

  • 4 Комуниста

    16 10 Отговор
    БСП единствени имат програма на Славчо много станно му помогнаха турски гласове да събере тези %%%като вот!
  • 5 Ох Баня

    7 7 Отговор
    Тия от БСП го изкараха и сега го замазват. Ай стига веееее, Това във водата не е дървена пръчка а онова което замазвате.
  • 6 имаджин

    10 4 Отговор
    Чейнджев,да се докоснеш до ГЕРБ-авите,означава да си сложиш дулото на пистолета на челото. Те ще ти натиснат спусъка,когато вече си им неудобен. Справка:чичо Цвъки-асансьора.
  • 7 Бойко

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Абе тебе няма ли да те фане COVID 19 най накрая?

    Коментиран от #10

  • 8 черногледов

    7 7 Отговор
    Със сините си очи говори за червените.
  • 9 КОТарАК

    7 6 Отговор
    интересно най-добрата опозиция за герб , какви претенции, мераци има...поне да бяхте напуснали парламента лятото, можеше и да сте втори. и това точно лятото го писах:)
  • 10 Последния Софиянец

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бойко":

    Прекарах го за три дни.Нищо работа.Грипа е по тежък.
  • 11 !!!?

    7 15 Отговор
    Този пропуска да спомене, че голяма част от електората му се спомина след като се качи на Шипка да слуша Фигуранта !!!?

    Коментиран от #13

  • 12 ТаУмВзе

    4 4 Отговор
    Явно, чалгарче певачка на Мутрите да те бие по точки е здрав разум. При положение, че бесепе е просто патерица на герберастията. И цирка в зоопарка си продължава!
  • 13 Последния Софиянец

    7 14 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    Бях в избирателна комисия.За БСП гласуваха старци с бастуни дето не знаеха къде се намират.Тези няма начин да изкатерят Шипка.След две три години БСП ще остане без избиратели.
  • 14 !!!?

    6 8 Отговор
    Симов казва че "Има такъв народ" е ГЕРБ, а този го пише за БСП....потомствени лъжци !!!?
  • 15 Вие 30 год

    5 5 Отговор
    Какво направихте З да спрете унищожението на България
  • 16 Мисля си че

    11 11 Отговор
    БСП ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ВЪПОС НА ВРЕМЕ Е

    Коментиран от #20

  • 17 Доротея

    9 3 Отговор
    Има основания човекът! Но, тяхната партия не е модерна и ганчовци не ги интересува програма! Ганчо иска шоу и 50-60 лева на глас! Откъснати от реалността! Началниците няма да разрешат! Сега не сте 1971 г., Сега сте 2021 г. Време на прогрес и бездуховност!
  • 18 Професора

    12 5 Отговор
    Христо Бойкикиев ако не беше взел пари 2014 г от Сорос да подлива вода на Пламен Орешарски с,, протестна мрежа"ГЕРБ сега щяха отдавна да са история и щяха да ни бъдат спестени много беди. Защо миналата година Бойкикиев и хората му не се заключваха в Университета Климент Охридски?
  • 19 Нямам срам пред вас

    8 7 Отговор
    Бсп е вълк колкото и да си мени козината Нрава никога ...
  • 20 Нали Бегов

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мисля си че":

    С ГЕРБ. Нали? И ДПС нали? А нали и СДС?
  • 21 Tarnovetz

    7 0 Отговор
    Върви да копаеш – времето само за работа.
  • 22 sbs

    11 5 Отговор
    НАЙ-РАЗУМНИЯТ ГЛАС А БСП Е ДА СЕ САМОРАЗПУСНЕ
  • 23 нашия

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    защо да са окрали само тия ами Възраждане къде ги слагаш..виж какво става с разликата във вота им от чужбина и процентите в България...ако има най-пострадал от кражбите то това са Възраждане...булгарите в България да не би да са по-тъпи от българите в чужбина...???!!!
  • 24 sbs

    7 1 Отговор
    НА СЛАВЧО МОГА ДА НАДАМ ----НАЧАЛНИ СТРОФИ ЗА ЧАЛГА ПЕСЕН -----
    /КО ШИ ПРАЯ АЗ СЕГА -С МОЙТА ПРАЗНАТА ГЛАВА
    ИСКАХ АЗИ ВЛАСТ -НО НЕ ДО ТАМ И НЕ ТАКВАЗ /----МЕЛОДИЯТА -И ПРОДЪЛЖЕНИЕТО ----ОСТАВЯМ НА УМНОГЛЕДАЩИЯТ ТОШКО -----НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ ЗА АВТОРСКИ ПРАВА -----ДОРИ И ДРУГ ДА ПРОДЪЛЖИ ----Е И АЗ --ЩЕ ДАМ -НЕЩО НА СЛАфъчО --
  • 25 Онуфри

    11 5 Отговор
    Благодаря,другарю.Но на БСП сме им яли попарата ,неведнъж.Мястото ви е на политическото бунище.
  • 26 Го4о

    8 1 Отговор
    Ченчев, дано се случи така, че Радев Ви връчи "третия" мандат и тогава СТОЙ ДА ВИДИШ какво ще Ви се случи на БСП-то!?!?
  • 27 Аматьор

    5 1 Отговор
    Скрий се, бе... м*шок нещастен
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 бадженака

    3 0 Отговор
    оти не се скриеш
  • 30 Страничен

    3 1 Отговор
    Все лъжливи птички се завъртат в тази партийка БСП!
  • 31 БКП вечна дружба

    0 2 Отговор
    БКП отново победи. ГЕРБ+БСП+Д(п)С = 148 депутата. Гешев и мафията може да спят спокойно, няма как създателите им да се обърнат срещу тях. Московските бандити също са спокойни - данък русия ще продължи да се плаща ! ДС агентите също ликуват - няма да има лустрация
  • 32 Лелеее

    2 0 Отговор
    Лелеее
  • 33 оня с коня

    5 1 Отговор
    БКП навремето си дереше ВСЕОТДАЙНО Гърлото с крясъци "Слава на КПСС" и "Да здраствует СССР".Сега вече като преименувани на БСП ПАК го правят,ама ...НА УМ.Затова и НЯМА НАЧИН Руския Слон да е "Най-големия Слон",а Бесепарският Глас да не е "Най-разумния Глас"!
  • 34 Българин

    1 0 Отговор
    КАСАТА НА БСП Е ПРАЗНА
    НЯМАТ ПАРИ ЗА НОВИ ИЗБОРИ
  • 35 Тези от БСП

    1 0 Отговор
    след всеки избор правят анализи,допитвания до хората си,конгреси и каквото още там се сетите. И така 14 поредни години все си стоят бити на избори от ГЕРБ. На последните избори дори и Слави ги млати. Та се чудя от къде им идва тази наглост и да се изказват.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Капацитети

    0 0 Отговор
    Верно бе Ти и Баджанак Свиленов сте най умните в НС след другарката Нинова и другаря Трифонов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове