Last news in Fakti

17 Април, 2021 17:40 5 485 30

МИР: Българите казаха на Борисов да си кара джипката със здраве

  • симеон славчев-
  • бойко борисов-
  • управление-
  • правителство

Симеон Славчев каза, че в новото Народно събрание, с изключение на партията на Слави Трифонов, са се събрали само стари муцуни

МИР: Българите казаха на Борисов да си кара джипката със здраве - 1

Българите казаха с ирония на Бойко Борисов да си кара джипката със здраве и това е едно от посланията на парламентарните избори. Това заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев в предаването "Беновска пита" по Радио К2.

"Както президента на Руската федерация Владимир Путин каза на своя американски колега Джо Байдън да е здрав, така и българските избиратели пратиха със здраве и ирония Борисов да си кара джипката. За съжаление обаче тези избори бяха манипулирани и това беше поредната подмяна на вота на българските граждани", заяви Симеон Славчев.

Той каза, че в новото Народно събрание, с изключение на партията на Слави Трифонов, са се събрали само стари муцуни, повечето от които са били част от управлението на Бойко Борисов в определен момент.

"Слави Трифонов също не е ново лице. Той имаше публицистично телевизионно предаване в продължение на 25 години. Той беше с Костов, после беше срещу него, беше с Кунева, обърна се срещу нея, беше с Бойко Борисов, обърна се срещу него. Той като лидер на втората по големина политическа сила в Народното събрание трябва да си изказва гласно мнението, а не да мълчи", коментира председателят на ПП МИР.
Той заяви, че някои от партиите, влезли в Народното събрание, са откраднали лозунга на справедливия граждански протест срещу Бойко Борисов. Симеон Славчев коментира, че гласовете от страната и от чужбина на българските граждани бяха манипулирани и подменени по време на парламентарните избори.
"Имаме много сигнали за нарушения, в които имаме ясни и категорични доказателства, че вотът е подменен и са дописвани в избирателните списъци лица, които не са гласували. Имаме информация за това и сме сигнализирали на компетентните органи", заяви Симеон Славчев.

Той коментира, че държавата повече не може да се управлява по досегашния начин и че всеки политик трябва да поеме отговорност за действията си и да се явява в Народното събрание.

"Силно се надявам, че тази ера на джипката ще свърши и ще видим конкретни политики и идеи", заяви още председателят на ПП МИР.
Той допълни, че политиката не е за надхитряване на една политическа сила над друга и че президентът Румен Радев трябва да бъде подкрепен от всички отговорно политически партии, граждански и неправителствени организации, защото е единственият останал морален стожер на българското общество.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЖАС

    25 8 Отговор
    Тоз пък от къде се пръкна !
  • 2 вижда се

    25 6 Отговор
    Толкова много малоумници ,Българска майка не е раждала !!!
  • 3 Боко - Шебека

    28 2 Отговор
    фундаментът на истинското народовластие се корени във върховенството на правото , в свободата на медиите, в прозрачността при управлението на публичните интереси и финанси , в меритокрацията при формиране на публичната администрация, в професионалната компетентност на държавните служители и в почтеността на политическите представители на българите, КОИТО СА ПРИЗВАНИ ДА СЛУЖАТ НА НАРОДА СИ, А НЕ ДА ГО УПРАВЛЯВАТ. Народът не е стадо. Той няма нужда от пастири и търговци. Народът е общност, която има нужда от сърцати водачи и безкористни държавници.
  • 4 НОВО ПЕТ

    14 5 Отговор
    ТИ ПЪК КОЙ СИ...
  • 5 Шуши

    14 3 Отговор
    Ти па кой беше, е добре на другите избори ще има още едно ново лице от Дубай, а бацо ще го местим там
  • 6 НОВО ПЕТ

    5 3 Отговор
    ФАКТИ, ПОКАНЕТЕ МЕ И МЕН...ИСКАМ ДА СТАНА ПОРЕДНАТА МЕДИЙНА....ГУГУДКА
  • 7 Българка

    19 2 Отговор
    С повечето от твърденията относно президента, честността на изборите и нуждата от промяна, нови политики и идеи съм съгласна. Не съм съгласна, че ако някой е бил подведен и е дал подкрепа за някоя партия или лица, след като е разбрал, че е на грешната страна, няма право да промени избора си. Разбира се, че всеки има това право, освен ако не е свързано със съучастие в престъпления. Аз сега съм дала подкрепа на ДБ, но ако ме разочароват, ще ги критикувам, даже повече, защото са ме излъгали
  • 8 Извадете информацията

    6 1 Отговор
    Да я види народеца.
  • 9 Кой си ти и къде се кри до сега

    7 4 Отговор
    СЪСЕЛ
  • 10 ЕФРЕЙТОР

    6 17 Отговор
    ПО ПРИНЦИП СИ ПРАВ НО КАКЪВ РАДЕВ ТЕ ГОНИ БЕ МОМЧЕ ЗАЩО ТРЯБВА НЯКАКЪВ ОЯДЕН ШАПКАР С КРАДЛИВИ ПРИЯТЕЛИ И СМЕШНИ ДАЛАВЕРИ КАТО ВОЕНЕН ДА ТЕ РЪКОВОДИ
  • 11 нннн

    16 2 Отговор
    "Мутри, вън" не означава мутрите да си отидат поживо-поздраво и да си карат джипките. Така мисля.
  • 12 Херо мусттаффа

    10 1 Отговор
    Да влиза в парламента. На мястото на ПКП.
  • 13 експерт

    8 4 Отговор
    Симеон Славчев е председател на партия МИР.

    Той беше сериозен кандидат на тези избори, но напълно отсъстваше медийно внимание, защото човекът не е крал и няма излишни милиони да си плаща ефирно време по телевизии и други медии.

    На следващите избори ще заяви за себе си.

    Коментиран от #17

  • 14 Бай Кольо

    3 15 Отговор
    Нее, Българите избраха точно Бойко, така ще е и на Президентските избори, ако се кандидатира де
  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 0 Отговор
    Ти пък добре че не си в парламента, че и теб щеше някой да те омаскари.
  • 16 ДемократЪ

    25 1 Отговор
    Пълна ревизия на Борисовото управление и едноличното харчене на народни пари сякаш държавната хазна Му е бащиния.
  • 17 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "експерт":

    Аз пък като лаик ще кажа, че всички преди да влязат в парламента са свети води ненапити! Чист като бебешко дупе!
  • 18 гост

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Българите казаха с ИРОНИЯ на....а в заглавието тази дума липсва ? Защо ли ?
  • 19 Кръчмар

    13 3 Отговор
    Бойко повече лъже от нас кръчмарите! Излиза в отпуск да прави правителство. Дончев /Каишков/ с правителството сме готови още от сряда; Вижте и снимката на Боко с внучетата: правителство ли прави или играе футбол.
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВА ТИШИНА БИ НАСТАНАЛА, АКО БОКО ГОВОРИ САМО ИСТИНАТА!
  • 20 ГОРСКИ

    13 3 Отговор
    Каква джипка да го съдят и го вкарат във затвора!!!!
  • 21 Симеон Славчев кой си ти??? Никой

    7 1 Отговор
    В Парламента са тези, които са избрали Избирателите!!! Стари, млади, ти не си сред тях!! "Гроздето е Кисело, казала лисицата!"
  • 22 JEFF

    2 0 Отговор
    Не виждам нищо лошо в това , когато се разочароваш от някого да си срещу него. В противен случай нямаше и разводи да има.
  • 23 стоян

    3 1 Отговор
    Време е за ревизия на харчовете,съд и затвор.Ако това се случи ще повярвам,че има надежда за България.
  • 24 Гост

    0 0 Отговор
    Ква ревизия. Обикновените имат по 10 жилища. Продават, купуват. ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ НА БАЙРАМА, Ахмед Доган, строителя на България.
  • 25 Анонимен

    0 0 Отговор
    Едни се борят за Хляба, други за Салама.
  • 26 111

    0 0 Отговор
    Поздрави от село Лисиците, Кърджали. Искаме път до града. Очакваме Доктора Доган на Байрама у наше село Лисиците.
  • 27 Гишо

    1 1 Отговор
    Толкова сте тъпи и заслепени от завист и злоба,че не виждате как сами се бутате в пропастта. За първи път нещо се правеше в тази държава, заплати нагоре, пенсии нагоре, комунисти надолу. Всички кресливи некадърници скочиха с пяна на уста и без грам идея за нещо градивно и някаква перспектива. Пак някой ще се учи на ваш гръб тъпанари безпаметни.
  • 28 Хаха

    1 0 Отговор
    Авторът е поредният трол на Путин в българските избори. Ще си остане неизвестен и под чертата.
  • 29 А пък аз...

    0 0 Отговор
    ...до сега все си мислех,че МИР не било партия,а Многомандатен Избирателен Район...?!
  • 30 Симеон Славчев?? Колко хора познаха във

    0 0 Отговор
    Политици!! Ще подлайвате от страни, като Пудели на задни лапи!? МИР???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове