Last news in Fakti

20 Април, 2021 13:24 3 727 109

Мая Манолова и „Системата ни убива“ внесоха текстовете в Закона за личната помощ, отменени в края на 2020 г.

  • мая манолова-
  • вера иванова

С промените се отменя аномалията личната помощ да се ползва само в делнични дни и в работно време. Трябва да влязат в сила от юни 2021 г.

Мая Манолова и „Системата ни убива“ внесоха текстовете в Закона за личната помощ, отменени в края на 2020 г. - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова и майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ внесоха днес отменените в края на 2020 г. текстове в Закона за личната помощ, касаещи работното време на личните асистенти и средствата за подкрепа на хората с уреждания. С промените Законът се връща във вида, в който беше приет през 2018 г., след осеммесечни протести на майките на деца с увреждания.

Законопроектът предвижда хората с увреждания да имат право на личен асистент и в празничните дни, събота, неделя и след 17:00 ч. в делничните дни. Поправяме една несправедливост, приета от 44-то Народно събрание. Законът за личната помощ беше променен по настояване на социалния министър Деница Сачева, която така и не разбра, че уврежданията нямат почивен ден. Безсърдечно е хората с увреждания да са лишени от личен асистент събота и неделя, на официални празници и след 17:00 ч. в делнични дни с цел спестяване на пари. Ако не подкрепим най-уязвимите, каква държава сме?, попита Манолова.

Време е справедливостта да е поправена и както обещахме Законът за личната помощ е първият внесен закон. Внасяме го съвместно с „Има такъв народ“. Лично Слави Трифонов и екипът му подкрепят майките на деца с увреждания, допълни тя. В момента право на услугата „личен асистент“ имат 80 000 души, а се използва от 37 600 души. Механизмът „личен асистент“ за 2021 г. е на стойност 214, 6 млн. лв. С предложения законопроект ресурсът по програмата ще се увеличи с около 80 млн. лв., допълва Манолова.

Законопроектът предвижда заплащането на личните асистенти да бъде с коефициент 1,4 от минималната работна заплата още от месец юни 2021 г., а не както досега 1,2. Целта е достойно заплащане на асистентския труд. Това е и допълнителна мярка за подпомагане на семействата на хора с увреждания и на работещите като лични асистенти в условията на здравна и икономическа криза по време на пандемия, отбелязва Мая Манолова в мотивите на законопроекта. Неефективната социална услуга, въведена с промените в края на 2020 г., е в разрез с Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Приетите от парламента тогава промени в Закона за личната помощ подмениха реда и начина за получаване на лична помощ. Хората с увреждания са поставени в допълнителен риск с отнемането на добавката за чужда помощ, с която могат да си помогнат в дните и часовете без подкрепа, подчертава още Манолова и допълва, че възстановяването на Закона за личната помощ в първоначалния му вид ще подобри достъпа до услугата до нивото през 2020 г., преди Законът да бъде драстично орязан.

Вера Иванова от „Системата ни убива“ подчерта, че „този закон е за живот, а не за пари“. Палатката пред Министерския съвет ще остане, докато Законът за личната помощ не бъде приет във вида му от 2018 г., допълни тя и подчерта, че настаняването в институция би струвало повече от осигуряване на личен асистент. Законът за лична помощ възникна с цел спасяване на животи поради липсващи политики за хората с увреждания. Сега го връщаме в стария му вид, така че всеки да е подкрепен, заяви Нели Димитрова от „Системата ни убива“, а Димитрина Русева призова народните представители да гласуват Закона за личната помощ. Теодора Пенева от „Има такъв народ“ заяви, че подкрепят Закона за личната помощ, защото е спасителен за хората с увреждания, които имат нужда от асистент. Този закон няма алтернатива, предвид ограничения капацитет на дневните центрове и онлайн дейността им заради пандемичната обстановка, допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    26 23 Отговор
    Мутресата внесе закон на промени на другите мутри.
  • 2 Манолова питам те :

    24 18 Отговор
    Нов бардак прави ли се със стари к........ ?
  • 3 ЗащоНеЧестваме

    24 3 Отговор
    Днес 20 април се навършват 145 години от избухването на Априлското въстание. На този ден през 1876-то лето българите гордо вдигнаха глава и се опълчиха срещу 500-годишното омразно турско робство.
    Много са причините за кървавия и трагичен край на Априлското въстание, но то е изцяло българско дело. Неговата подготовка и избухване не са подкрепени от нито една външна сила. Апостолите и загиналите във въстанието остават в българската история не като мъченици, а като герои – с младостта си, с образоваността си, с безкористието на саможертвата си и 145 години след тези героични събития като недостижима мечта за българите.
    Тази недостижима мечта върви вече през столетията, заедно с предшествениците на Каблешков, на Бенковски, на Бачо Киро – Раковски, Левски и месец по-късно героично и самотно загиналия Христо Ботев.
    Поклон пред вас, мъченици-герои!
    Поклон пред саможертвата ви!
    Дано сме достойни за вас!
    Дано бъдем ваши достойни следовници!

    Коментиран от #7, #13, #23

  • 4 Мишо

    24 21 Отговор
    чиба бе крисливи подобиа на жени
  • 5 Абе ,

    25 20 Отговор
    Тия още ли ги убива системата ?

    Коментиран от #40

  • 6 Covid

    18 22 Отговор
    Първо трябва да се провери колко от тези майки са знаели предварително че ще родят такива деца
    Колко от тези деца са от кръвосмешение
    И тогава помощи
  • 7 Даа

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЗащоНеЧестваме":

    Трябва наистина да се отбележи Априлското въстание... Както и сега Родината се освобождава от скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки....

    Коментиран от #14

  • 8 Върнете на децата ни

    5 9 Отговор
    50 лв които дадох те на пенсионери те

    Коментиран от #25

  • 9 Дългият

    18 17 Отговор
    Майчето подпука гербаците. Малеее ... няма спиране.
  • 10 ПЕЕВ

    19 15 Отговор
    НАГЛАТА ГАЛЕВА НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ ВЕЧЕ.

    Коментиран от #16

  • 11 Трябва да се помогне

    21 8 Отговор
    На тези хора отритнати и забравени от всички! Лечението и помощта за тях трябва да бъде напълно безплатно! Средата в която живеем всички трябва да бъде достъпна и за тези хора!

    Коментиран от #27

  • 12 Последния Софиянец

    18 17 Отговор
    Браво на майките!Най упоритите бойци.Като няма мъже в тази държава.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Къде Ви е акъла

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Даа":

    Една подкрепа от ДПС ще ви дойде добре, тогава ще мълчите като кюстендилски или крушовишки пуЙки.
  • 15 ми ,

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Ти да не си женски бе ?

    Коментиран от #19

  • 16 Герб ще пречат

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕЕВ":

    На развитието на България. И на сяка цена ще пречат на Мая да извади информация за кражбите.
  • 17 50ЛВ СА СИ 50ЛВ

    10 1 Отговор
    ОПАА, ЗА ИНВАЛИДИТЕ - ДОБРЕ, А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ? КЪДЕ СА 50 ЛВ?

    Коментиран от #20, #32

  • 18 ПУТИН

    8 11 Отговор
    БОЙКО РАЗДАВАШЕ ПАРИ ОТ ЖИПКАТА, А СЕСТРА ГАЛЕВА ОТ ПРОЗОРЦИТЕ НА НС ЛИ ЩЕ ХВЪРЛЯ ПАРИ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ?
  • 19 Последния Софиянец

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "ми ,":

    Не аз ,а ти.ха ха ха

    Коментиран от #24, #30

  • 20 Последния Софиянец

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "50ЛВ СА СИ 50ЛВ":

    50 лв към пенсиите остава до края на годината,и ще има преизчисляване на пенсиите.Достойни пенсии.

    Коментиран от #26, #28

  • 21 да попитам

    11 2 Отговор
    А не отнеха ли права на хората с увреден слух, след като за апарат намалиха сумата на 170 лв за възрастен? Инвалидът откъде и как ще си заплаща разликата до 460лв.? А на децата с увреден слух- 2 апарата безплатно. Глухите са тихи, не могат да протестират, нали Мая?

    Коментиран от #59

  • 22 оставам

    7 6 Отговор
    с впечатлението, че всички, които са писали негативни коментари или минуси под позитивните коментари са ненормални хора, които не искат да се спасяват животи на хора с увреждания. Чукайте на дърво да не ви постигне такава мъка.

    Коментиран от #61

  • 23 сднс

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "ЗащоНеЧестваме":

    Това защо не го пишеш под статиите за Борисов, неадекватник? Точно под статията за инвалидите ли намери да го пишеш?
  • 24 Ето видя ли

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Публикувано във факти.бг: Слави Трифонов: Може всичко да променим на 4 април. Някакво мнение на Слави от 02,04,2021г.- вече сме 20,04,2021г., а ни от Слави помен, ни от промени. Софиянец, това не ви е да стоите на жълтите павета и киснете по форумите.
  • 25 ккккуку

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Върнете на децата ни":

    руку куууу! Това са различни пера в бюджета, бе, оленце!

    Коментиран от #42, #67

  • 26 Бай той

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Това, което казваш си го запазвам и ще ти го напомня.
  • 27 сднс

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Трябва да се помогне":

    Мая помага само на майките от "Системата". Мая се прави на глуха и сляпа за подигравката с месечната подкрепа на хората в неравностойно положение, която бе увеличена с 1-2 лв. и 0,42 лв. тази година.
    Сачева натвори тази гавра, Новите се правят, че не чуват и виждат.

    Коментиран от #33

  • 28 сднс

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Не е вярно, че 50 лв. остава до края на годината. Мая е внесла такова предложение, но не е одобрено или няма официално инфо да е одобрен законопроекта за 50 лв.
  • 29 Повечи

    11 1 Отговор
    От тридесет години, не плащат детски надбавки, на нормалните българи! Но благодарната Манолова , ке урежда с още пари, хора като Нели Димитрова-балканска , тежка милионерка, с повече апартамента, от Цв.Цв. И получаваща заплата, без да работи! А мажът й?
  • 30 ми , не

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Ти се оплакваш от липса на мъже ...🤭🤭
  • 31 я се

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "не разбра ли":

    позапознай с общите условия, че да не отнесеш една солена глоба. Минимум. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
    Чл.1. Fakti.bg е информационен сайт, собственост на „РЕЗОН” ООД, ЕИК: 121184622, рег. по ЗДДС: 121184622, с адрес гр. София, ул. „Карнеги” 11 А, ет.4. "РЕЗОН" ООД е част от търговските дружества, обединени под търговската марка "РЕЗОН МЕДИА", предлагащи печатни, рекламни услуги и разработка на сайтове.

    Чл.2. Всяко лице, което е заредило на браузъра си Fakti.bg или е било пренасочено към него, следва да се запознае внимателно с Общите условия и ако лицето не желае да ползва услугите на Fakti.bg, ако не желае да предоставя данни и информация и да има достъп до данни и информация, следва незабавно да напусне сайта.

    Чл.3. Използването на сайта Fakti.bg обвързва посетителите с настоящите Общи условия.


    ПРЕДОСТАВЯНИ УСЛУГИ. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ
    Чл.4. (1) Fakti.bg предоставя собствена информация, информация от публични източници, както и информация, която има право да предоставя въз основа на споразумение с други медии.
    (2) Информацията, публикувана от Fakti.bg се основава на принципите на обективност, достоверност и своевременност, проверка на източниците и представяне на различните гледни точки.
    (3) Новините публикувани от Fakti.bg са разпределени в различни категории: България, Свят, Бизнес и др., като са застъпени и три специализирани рубрики: имоти, автомобили и HR. С оглед улеснение при търсенето, всяка новина е обозначена с ключови думи.
    (4) F
  • 32 само ти

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "50ЛВ СА СИ 50ЛВ":

    ли не разбра, че това беше купен вот до изборите. Не се беше сетил онова, че изборите са през април, че ги удължи с месец. Абе, наистина ли сте толкова захлюпени!
  • 33 абе тииии

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "сднс":

    седмак ли си? Нима искаш всичко да стане за 2 дни!

    Коментиран от #35, #37

  • 34 ГЕРБ=БСП=ДПС

    11 0 Отговор
    "Законопроектът предвижда заплащането на личните асистенти да бъде с коефициент 1,4 от минималната работна заплата още от месец юни 2021 г., а не както досега 1,2." Аз пък смятам, че не трябва са бъде повишаване коефициента, а трябва да бъде повишена МРЗ и трябва да бъде въведен НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. Така ще се подобри живота на всички около 1 млн. мизерстващи сега у нас хора. А не само на 80 000 хора с увреждания(инвалиди) и на техните близки. Също така смятам, че трабва да има подоходен и имуществен критерий за социалните и инвалидните пенсии. Защото е много грозно да се плащат инвалидни примерно на хора притежаващи скъпи коли.
  • 35 сднс

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "абе тииии":

    Що не питаш майките от "системата" дали са седмаци, та на 3-ия ден Мая им изпълни желанията?
  • 36 Иван Велев

    7 4 Отговор
    80 000 000 лв това днес мая взе от едни хора и даде на други хора,само че никой не разбра от къде ще ги вземе и кой ще ги изработи
  • 37 ГЕРБ=БСП=ДПС

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "абе тииии":

    Искам да се помага в разумни граници на всички мизерстващи у нас. Така щото да не се окаже, че този нищоправещ и живеещ на социални помощи живее по-добре от работещ на МРЗ. Искам да се помага не само на хората с увреждане, на техните близки и на пенсионерите. Искам да се помага на всички мизерстващи у нас. Искам да се каже, че освен бедни пенсионери има и БОГАТИ ПЕНСИОНЕПИ с 1400 лева необлагаеми пенсия, които не задлужават 50 лева месечно. Защото 1400 лева месечно е повече от средната заплата у нас. Т.е. пенсионерите с 1200-1400 лева месечна пенсия са в по-богатата половина от българите, не в по бедната. Искам да има подоходен и имуществен критерий за това кой може да получава инвалидни пенсии(добавки) и социални помощи. Искам собственици на повече от един имот и на повече от един автомобил да нямат право на социални помощи и на инвалидни добавки.

    Коментиран от #41, #43, #44

  • 38 да попитам

    9 3 Отговор
    Трябвa ли вcички хора в неравностойно положение дa излязaт нa прoтecт, дa cтoят пo плoщaдa c гoдини, зa дa бъдaт чути?

    C тaкoвa тoлeрирaнe нa eднa групa хoрa, Мaя cи пoдритнa cтoлчeтo зa eвeнтуaлни нoви избoри.
  • 39 Избирател

    8 5 Отговор
    Нямa и ceдмицa кaк пaднa ГEРБ и cкoрoпocтижнo cъдът ce прoизнece и нaмeри зa нeвинeн oлигaрхa Прoкoпиeв. Aмa тoй e чoвeк нa Мaнoлoвa и плaщaшe прoтecтa. Кoй ти миcли зa oпрaвянeтo зaплaтитe нa Нaрoдa. Бoриcoв дaвaшe пo 50 лeвa нa пeнcиитe и тoвa e нeщo. Пoнe пaри зa лeкaрcтвa имaшe.Тия нищo. И 50 лeвa нямa дa дaдaт. Бoриcoв вдигнa тaвaнa нa пeнcиитe c 510 лeвa, тия щe гo зaмрaзят. Тoй cи бeшe зaмрaзeн! Бoриcoв вдигнa минимaлнaтa зaплaтa нa 300 лeвa .Тия нямa и eдин лeв нямa дa вдигнaт. Прикaзкитe зa прeизчиcлявaнe нa вcички пeнcии ги cлушaмe oт 20 гoдини нacaм. Нямa дa cтaнe. Хaк дa ви e, щoтo cтe мнoгo умни.
  • 40 ГЕРБ=БСП=ДПС

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Абе ,":

    "Тия още ли ги убива системата ?" Много жилави тия бе, системата цяла година ги убива, че и много повече и още не са умрели от глад и липса та лекарства.
  • 41 Богат Пенсионер

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Трудещите се вземащи месечни заплати 1400 лева и нагоре, към богаташите ли трябва да ги хпричислим? Че те меТсестрите от 1-ва линия вземат повече от 1400 лева, какво да говорим за доктори, полицаи, военни и т.н.със заплати от по 2000 лева и нагоре.
  • 42 АБВ

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "ккккуку":

    Те перата различни, ма кокошката от която ги скубят е една!
  • 43 сднс

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Инвалидните пенсии се отпускат за БОЛЕСТ, ЗА ТРАЙНО ВЛОШЕНО ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ, а не според бедност и богатство.
    И престанете от ГЕРБ– СДС да насъсквате хората един срещу друг, твърдейки, че някои пенсионри получавали повече от МРЗ.
    МРЗ В БГ Е ПОЗОРНО НИСКА!!!
    Обърни се към вашите олигарси и синдикати от ГЕРД, които изкуствено държат МРЗ най- ниската в ЕС.
    НЕ ХОРАТА СА ВИНОВНИ. СТАТУКВОТО ВИ Е ФЕОДАЛНО, ЕКСПЛОАТАТОРСКО.

    Коментиран от #45, #55

  • 44 сднс

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Хората с имоти и коли НЕ получават социални помощи. Имаш ли представа каква е цедката при социалните помощи?
    Инвалидите имат нужда от кола. Хайде помисли защо? Преди да държиш сметка на парите на хората, ЧИНОВНИКО!
    Защото ти си чиновник и първо твоя щат/заплата трябва да бъдат редуцирани. Милиарди изсипват ежегодно за ненужни чиновници. Ама всичкото чиновник- хрантутник е гласоподавател на ГЕРБ- СДС.

    Коментиран от #48, #62, #71

  • 45 Отромен

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "сднс":

    Процент , от инвалидните пенсии, се отпускат, като се плати, на точният човек! Факт! Защо на оперирани, от рак, след петата година живот, се отнема инвалидността? Който е жив, след диагноза рак, не е бил болен, а осакатен , от белите престилки, заради едни пари!

    Коментиран от #50

  • 46 да попитам

    2 2 Отговор
    Много държавни чиновници на ГЕРБ налазили тия дни по форумите да насъскват всички срещу пенсионерите и инвалидите. Защо така, другари? От съкращения ли се боите? Няма ли го Влади да ви дундурка?

    Коментиран от #49

  • 47 Майките убиват

    5 2 Отговор
    и мутрата Мая Галева внасят промени защото по 2000лв не им стига подаяние искат по 2000$

    Коментиран от #51

  • 48 Писах ти плюс,

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "сднс":

    Но всички чиновници, в София , гласуваха за “Демократична” България, защото са от червените!

    Коментиран от #52

  • 49 Другарите,

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "да попитам":

    Са с пенсии за група инвалидност, защото комисиите са от другарите!
  • 50 сднс

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Отромен":

    100% от държавните чиновници и публичния сектор ги назначават след като си платят на точния човек или членуват в правилната партия. 50% от тия държавни чиновници са некомпетентни, неефективни и излишни. Но до пенсия получават заплати, бонуси, осигуровки, а после се пенсионират и получават пенсии, т.е. ДЪРЖАВАТА ГИ ИЗДЪРЖА ДО ЖИВОТ. Нещо да кажеш по въпроса?

    Коментиран от #53

  • 51 Значе,

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "Майките убиват":

    Наместо да ги съдят за причиняване на средна и тежка телесна повреда, на наследника си, Манолова иска да им даде още пари, защото им е длъжна? Да им дати, от нейните пари! Защо ги излъгаха , че няма да стават депутатки: Капон, Дончева и Мая?
  • 52 сднс

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Писах ти плюс,":

    Ако всички чиновници бяха гласували за ДБ, партията щеше да е по- напред.
    Виж прованса! Целия син, гласуват под строй държавните служители и публичния сектор.

    Коментиран от #56

  • 53 Така е било

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "сднс":

    И така ке бъде! Защо махалото, на часовника, се клати от ляво на дясно, а не напред и назад?
  • 54 Предложението

    0 0 Отговор
    На Манолова няма да мине, но тя няма да напусне, НС. Адвокатки номера! Все съдът им е виновен....
  • 55 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "сднс":

    "Инвалидните пенсии се отпускат за БОЛЕСТ, ЗА ТРАЙНО ВЛОШЕНО ЗДРАВОСЛОВНО СЪСТОЯНИЕ" ТОВА Е ГЛУПОСТ. Инвалидните пенсии са СОЦИАЛНА ПОМОЩ и се отпускат на такива хора не защото са болни. А защото се предполага, че болестта им пречи да работят и да имат ДОХОДИ/заплата/. Другата причина да им се дават е за да си купуват лекарствата, за които нямат пари. Т.е. предполага се, че са социално слаби. Но богатите имат пари и могат да си купуват лекарства и без помощ от държавата. Само, че днес времената са други има инвалиди, които имат доходи от рента, писане та книги, консултантски услуги ... Единственото, което се отпуска заслужено е пенсията за трудов стаж и възраст. Инвалидната пенсия е купуване на гласове, подобно на петдесетолевките, които ГЕРБ раздаде на пенсионерите. Смятам, че трябва да има подоходен и имуществен критерий, за това кой може да получава инвалидни пенсии, помощи за отопление, социални помощи ... Преди времеэгледах журналистическо разследване, как всички членове на ТЕЛК комисия освен тлъстите заплати имали най-вероятно менте ТЕЛК решения за инвалидност. И си докарвали допълнително пари към плъстата заплата с инвалидни пенсии.

    Коментиран от #58, #96

  • 56 Имах

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "сднс":

    В предвид 23-ти МИР, в София , за другото съмЗА.

    Коментиран от #70

  • 57 Василева

    3 2 Отговор
    Работната седмица е 40 часа.За всеки инвалид ще трябват по 2-3 асистента.Няма да има безработица.Всички ще работим като лични асистенти.
  • 58 Ако инвалиднити

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Пенсии са за сметка на Здравната каса, нямаше да има толкова инвалиди! Сега ощетяват пенсионерите , за трудов стаж и възраст!

    Коментиран от #64

  • 59 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "да попитам":

    Стига си лъгал и ревал. В ЛИДЛ и КАУФЛАНД се продават нелоши слухови апарати по 30-50 лева бройката. Купих такъв на баща ми, да си има един резервен. Толкова е добър, колкото тези "струващи по 200 лева", които му ги дава Здравнатаъкаса. Просто тези апърати на Здравната каса струват 200 лева. Защото освен 50 лева, се плащат 120 лева за корупция и още 20 лева допълнително ДДС заради по-висока цена. Отдавна предлагам да се намали и дори премахне ДДС върху основни храни, лекарства и медицински стоки, като патерици, слухови апарати ... Този слухов апарат от 460 лева, реално струва 370 лева, останалите 90 лева до 460 лева са ДДС-то. Данък, който прибира държавата за да раздава инвалидни пенсии, социални помощи, помощи за отопление, петдесетолевки на пенсионерите, партийни субсидии, "безплатно здравеопазване" ....

    Коментиран от #60, #68

  • 60 Социалните

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Грижи са скъпи, защото са ангажирани много хора! Прокрадва се идеята, а й даже се експериментира , този ред да отпадне, а да се дават само пари, поголовно. Чух, а дано, това да стане в България.
  • 61 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "оставам":

    Не съм против това да се отпускат социални помощи на нуждаещите се (инвалиди, безработни...). Против това съм СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ на инвалидите, безработните, асистентите на хората с увреждания, ... да са по-високи от МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА. За мен всякакви държавни и социални помощи общо на един човек от домакинство, не трябва да надвишават МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА. ПРОТИВ СЪМ предложението на Мая Манолова, защото предлага социалните помощи да е 1,4 пъти повече от МРЗ. Щях да я подкрепя, ако вместо това, беше предложила въвеждане на необлагаем минимум и увеличаване на МРЗ. Крайния резултат за "майките" щеше да е същия, но щеше да има и увеличаване на даходите и на другите мизеруващи хора-тези работещи на МРЗ. А сега Манолова "повага" само на "майките", а другите мизерстващи ще продължават да мизерстват. Всички сме гледали филми, как на Запад хората с увреждания са в домове, където се грижат денонощно за тях. А близките им си имат нормална работа и заплата през седмизата. И ги посещават за няколко часа ириэцял ден през уикендите и тогава се грижат безплатно за тях.

    Коментиран от #65

  • 62 ГЕРБ=БСП=ДПС

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "сднс":

    Не съм чиновник, не съм на заплата. Самоиздържам се и плащам данъци и осигуровки. Които "раздават" и "прахосва" наляво надясно такива популисти като Бойко Борисов, Томислав Дончев, Мая Манорова, Корнелия Нинова... Шкембе Воевода за скъпи играчки - самолетчета, бронепранспортьори, корабчета подводници...

    Коментиран от #66

  • 63 едва ходя

    1 1 Отговор
    Госпожо-пита ме продавач на зеленчуци, близо до входа на блока, колко ви е инвалидната пенсия ? Аз му отговарям, че нямам такава, не съм се явявала на ТЕЛК. А той ми казва, че защо не съм се явявала. Държавата ли жаля, която ни краде. И добавя, че всички в неговото семейство вземат токива пенсии - един не чува, друг е с епилепсия и припада , жена му едва трима човека я занесли на ТЕЛК - не можела да ходи, той имал три доказани микроинфаркта и ми намига. И още много неща ми разказа - даваш едни пари, за да получаваш други, но много дълго време. И майката му е да намериш точните хора и да си артист все пак - не може да кажеш че едва ходиш, а да подскачаш.

    Коментиран от #72, #74

  • 64 Бай Ставри

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ако инвалиднити":

    Ами сърди се на Мая Манолова и Иван Нейков за това положение. Плоският данък ударил бедните българи, кой го вкара в Парламента? Наясно ли си с това?
  • 65 сднс

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    МРЗ е ниска. А не пенсиите и помощите са големи.
    Преди да пишеш километрични постове, МИСЛИ!
    МРЗ Е МНОГО НИСКА.
  • 66 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Бойко даваше всеки месец 50 лева и с тези на жената в семейството влидзаха общо 100. Сега, край, няма вече. Приказките, че щели да преизчислят всички пенсии, кога ще стане това? Никой не казва кога, защото е неизпълнимо и представлява лъжа. Ама на новите не им пука. Явно шоуто е по важно от парите за лекарства. Хак да ни е.

    Коментиран от #97

  • 67 ГЕРБ=БСП=ДПС

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "ккккуку":

    Всички пера на бюджета здравеопазване, пенсии, детски, запрати на чиновници, депутати, винистри, пжлицаи ... покупки на оръжие. Са свързани помежду си и с приходите - данъци, осигуровки, държавни такси ... В България има 1 млн. деца и над 2 млн. пенсионери. Можеше да се дадат по 50 лева само на половината пенсионери(1 млн.), тези с ниските пенсии. А на пенсионерите с високите пенсии, като тези с 1200-1400 лева, които са също 1 млн. да не се дават петдесетолевки. А тези пари са се дадат на 1 млн. деца у нас. Нали у нас се реве най-вече за две неща, че нямало деца, и ме пенсионерите мизерствали. Последното не е вярно мизерстват 1-1,5 млн. български пенсионери. Има 0,5 млн. БОГАТИ ПЕНСИОНЕРИ, които си живеят много добре.

    Коментиран от #69, #73

  • 68 сднс

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Лъжа! Тия във веригите са боклук. Всеки 1 лекар специалист в сферата ще ти го каже. И понятие си нямаш за нещата, чиновнико. Вече 100% се убедих, че си чиновник на държавна хранилка. Само чиновниците са толкова ограничени в мисленето и пресмятат чуждите пари постоянно.
    Ако апаратите- менти от веригите са толкова добри, защо на децата/ учениците не им изпишат по 1-2 апарата от 30 лв? А им отпускат апарати по 600 лв.? И да се приключи с помощта за хората с увреден слух, а?
  • 69 да попитам

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Лъжеш и ревеш за пари ТИ.
    Тръгнал да брои хапките в устата на инвалидите и пенсионерите, а не вижда милиардите, които ГЕРБ наля на чиновници, публичен сектор, администрация...
    КОЛКО МИЛИОНА ОТИВАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА ЧИНОВНИЦИ С 30% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ????
    КОЛКО МИЛИОНИ БОНУСИ СИ РАЗДАВАТЕ?
    Безсрамници!
  • 70 сднс

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Имах":

    Защо постоянно за София пишете и само София виждате? Другото не е ли БГ?

    Коментиран от #99

  • 71 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "сднс":

    Преди време иваше журналистическо разсредване, как всички членове та една ТЕЛК комиси, са инвариди имащи ТЕЛК решения. И освен тлъстите заплати от над 2000 лева месечно. Получавали допълнитилно и инвалидни пенсии от по няколко стотин лева. Ето за такива тарикати и мошоници, трябва да има имуществени кпитевии за получаване на инвалидни пенсии, социални помощи, помощи за отопление ...

    Коментиран от #75

  • 72 сднс

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "едва ходя":

    Поименно ги назови! Поименно!
    Иначе написаното от теб е измислица.
  • 73 Богат Пенсионер

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Хайде бе, моята пенсия като летец от гражданската авиация е 1800 лева в момента. 400 лева до тавана 1440 лева отиват за по бедните пенсионери и децата. И сега нямал съм право да получавм тези 50 лева,щото съм бил "богат" пенсионер . Пак деление на хората ще правим. Като е така защо не се въведе ПОДОХОДНИЯТ критерий за облагане на заплатите, а не ПЛОСКИЯТ ДАНЪК приет от БСП ударил най бедните слоеве в държавата. Амо за това има мълчание от капиталистката Курнелия и другите нали? Говориш глупости.

    Коментиран от #76, #78, #79, #80

  • 74 Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "едва ходя":

    Много лъжеш.
  • 75 сднс

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Айде стига си клеветил всички хора в неравностойно положение, чиновнико! Страх те тресе, че ще има редуциране на държавните хрантутници и си налазил тук да насъскваш хората един срещу друг. Това ви беше политиката на ГЕРБ 11 год. да насъсквате хората "Разделяй и владей!".
    Най- големите хрантутници на държавна хранилка се вие- държавната администрация, а не хората в неравностойно положение и пенсионерите.
    Да ви разчистят! И да не тежите на хазната.

    Коментиран от #77

  • 76 А знаеш ли,

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "Богат Пенсионер":

    Че вноската, от държавата , не ти е внесена , в пенсионното? И ти получаваш незаслужена пенсия?! А знаеш ли, че ако частник, управител, или самоосигурен , в твоя случай, няма пенсия...ядеш нашите пари, на дребният и среден бизнес... друго, ти отдавна си изял, това което си внесъл! От колко години си пенсионер? Нагло...

    Коментиран от #81

  • 77 мдаа

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "сднс":

    Голям лозунгар си. Нека ти припомня. Мая Мaнoлoвa ocтaнa cляпa и глухa зa мeceчнaтa пoдкрeпa нa инвaлидитe, кoятo тaзи гoдинa бeшe увeличeнa c 1-2 лв. зa eднa групa ТEЛК и c 0,42лв. зa другa групa ТEЛК. Мaнoлoвa oбcлужвa caмo мaйкитe oт "Cиcтeмaтa" зщото и останаха верни и изпълняваха политически поръчки. За благодарност сега ще бъдат финансово компенсирани.
  • 78 И получаваш

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Богат Пенсионер":

    Индексация, върху индексацията, та за това ти е 1800 лева пенсията, за сметка на малките! Грах имаш...

    Коментиран от #83, #84

  • 79 Колко

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Богат Пенсионер":

    Лева, господине, ти е първата пенсия, за 1200 часа труд, като на Радев, за 1400 часа?

    Коментиран от #86

  • 80 Не говори

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Богат Пенсионер":

    Глупости, човекът ! Вашето, господине, е наглост комунистическа !

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Богат Пенсионер

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "И получаваш":

    Говориш глупости! От моя таван се взема и се дава на така наречените малки пенсии. Парите са заслужени, най важното отработени. Никaкъв грях гocпoдинe, трябвa тaкивa кaтo тeб дa ми зacтaнeтe нa кoлeнe, кaктo мoнceньoр Биeнвeню Мириeл e кoлeничил прeд КOНВНИCТA в рoмaнa КЛEТНИЦИТE нa Виктoр Югo и молил за прошка. Прошка трябва да искате на такива като мен построили на времето базата на мощна социалистическа България. 1.Тaкивa кaтo мeн, рaбoтили пo врeмeтo нa МOЩНA COЦИAЛИCТИЧECКA БЪЛГAРИЯ, пocтрoихa икoнoмикa, кoятo oт 89-тa гoдинa нacaм ce грaби и oщe имa зa oгрaбвaнe. Вcички нoвoпръкнaли ce кaпитaлиcти и "пoчтeни чecтни бизнecмeни" cтaнaхa бoгaти блaгoдaрeниe нa привaтизaциoнният грaбeж. Имaшe мнoгo пocтрoeнo и кaквo дa ce грaби. Пeрлaтa БТК нa врeмeтo caмo тя cтрувaшe 10 милиaрдa дoлaрa. БГA " БAЛКAН" c мaтeриaлнaтa бaзa и мeждунaрoдни дecтинaции cтрувaшe oкoлo 20 милиaрдa дoлaрa и т.н. Caмo тe бeз дa брoя ocтaнaлoтo. Нa тaкивa кaтo МEН нa врeмeтo удържaхa eргeнcки дaнък и ДOД върху зaплaтaтa. Дo 1989-тa гoдинa Бюджeтa бeшe oбщ и в нeгo имaшe пeрo "ПEНCИИ". Удръжкитe бяхa жecтoки, нo бяхмe дoвoлни, зaщoтo пaритe cтигaхa нa вcички.Тaкa, чe днec зa дa рaбoтитe някъдe cи, тoвa гo дължитe нa НAC, cтaритe бългaрcки пeнcиoнeри, пocтрoили мaтeриaлнaтa бaзa нa държaвaтa. Нa никoй друг. За да има журналисти това се дължи на БНТ и БНР построени на времето от МЕН и останалият български Народ. За да има гражданска авиация с многото Еър-чета, България Еър, Хемус Е

    Коментиран от #87

  • 85 Какви колене?

    1 3 Отговор

    До коментар #83 от "Богат Пенсионер":

    Бе човече?! Колко пъти , в живота ти се е налагало да работиш, по 72/седемдесет и два/ часа без сън?! Не ми се дуй, “ аристократи” , защото не знаеш колко се работи в частният сектор!

    Коментиран от #88

  • 86 Богат Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Колко":

    Гoвoриш глупocти! Oт мoя тaвaн ce взeмa и ce дaвa нa тaкa нaрeчeнитe мaлки пeнcии. Пaритe ca зacлужeни, нaй вaжнoтo oтрaбoтeни. Никакъв грях господине, трябва такива като теб да ми застанете на колене, както монсеньор Биенвеню Мириел е коленичил пред КОНВНИСТА в романа КЛЕТНИЦИТЕ на Виктор Юго и мoлил зa прoшкa. Прoшкa трябвa дa иcкaтe нa тaкивa кaтo мeн пocтрoили нa врeмeтo бaзaтa нa мoщнa coциaлиcтичecкa Бългaрия. 1.Такива като мен, работили по времето на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, построиха икономика, която от 89-та година насам се граби и още има за ограбване. Всички новопръкнали се капиталисти и "почтени честни бизнесмени" станаха богати благодарение на приватизационният грабеж. Имаше много построено и какво да се граби. Перлата БТК на времето само тя струваше 10 милиарда долара. БГА " БАЛКАН" с материалната база и международни дестинации струваше около 20 милиарда долара и т.н. Само те без да броя останалото. На такива като МЕН на времето удържаха ергенски данък и ДОД върху заплатата. До 1989-та година Бюджета беше общ и в него имаше перо "ПЕНСИИ". Удръжките бяха жестоки, но бяхме доволни, защото парите стигаха на всички.Така, че днес за да работите някъде си, това го дължите на НАС, старите български пенсионери, построили материалната база на държавата. На никой друг. Зa дa имa журнaлиcти тoвa ce дължи нa БНТ и БНР пocтрoeни нa врeмeтo oт МEН и ocтaнaлият бългaрcки Нaрoд. За да има гражданска авиация с многото Еър-чета, България Еър, Хемус Еър
  • 87 Не се пеняви,

    2 2 Отговор

    До коментар #84 от "Богат Пенсионер":

    И бъди по- кратък, а не преливай от пусто в празно, защото на знаещите е ясно, че с с не заработена пенсия. Повтарям ти! След Емануил Гешев, държавата не внася вноските си в пенсионното! Еманоил е брат на. Никола Гешев, страшилището на Вас, от шумата! Гениални мъже..

    Коментиран от #89, #91

  • 88 Богат Пенсионер

    4 1 Отговор

    До коментар #85 от "Какви колене?":

    Не ми говори за частният сектор, пръкнал се от грабежа на материалната база на МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. За да има гражданска авиация с многото Еър-чета, България Еър, Хемус Еър и т.н,. това се дължи на разчленената БАЛКАН и т.н и т.н. Другoтo e лъжи и прaзни прикaзки.
  • 89 Богат Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Не се пеняви,":

    Обясних вече, ама ти не вдяваш. Системата беше друга. На времето бюджета беше общ и в него имаше перо ПЕНСИИ. Нямаше НОИ и т.н. На целият трудов Народ по ведомост се удържаше данък и той директно влизаше в ОБЩИЯТ БЮДЖЕТ. После разпределнието ставаше по "пера".

    Коментиран от #90, #101

  • 90 Богат Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #89 от "Богат Пенсионер":

    Апропо КОМУНИЗМА ще победи един ден в целият свят. Това е съгласно ДИАЛЕКТИКАТА. Чети Маркс и се ограмоти малко.
  • 91 Богат Пенсионер

    4 1 Отговор

    До коментар #87 от "Не се пеняви,":

    Апропо КОМУНИЗМА ще победи един ден в целият свят. Това е съгласно ДИАЛЕКТИКАТА. Чети Маркс и се ограмоти малко.

    Коментиран от #98, #100

  • 92 Гост

    5 0 Отговор
    Дoбрe ви прeмeтнa Мaйчeтo.Ceгa 4 гoдини гуш гoлямaтa дeпутaтcкa зaплaтa, a пък виe брoйтe мухитe. Хич нe и e нa cecтрa Гaлeвa кaквo e дeрeджeтo нa ocтaнaлитe индивиди. Тяимa aнгaжимeнт caмo към крecливитe мaйки и тoлкoз.
  • 93 Бай Ставри

    5 0 Отговор
    Сeгa Бaлкaнcки и Нeлитo щe cи живeят живoтa, a Нaрoдa дaнъкoплaтeц, щe брoи мухитe. Cиcтeмaтa дoбрe ги oпрaви? Cecтрa Гaлeвa ceгa щe прoмeни Зaкoнчeтo, зa дa кихнaт oщe кинти нa хитритe мaйки, къдe клeчаха и викаха пoд прoзoрцитe нa Бoриcoв. Ще бъдат щедро възнаградени.
  • 94 Минувач

    4 0 Отговор
    Абе добре си постелихте. Таман ще видите къде сер.т гладните.
  • 95 Диверсант

    5 0 Отговор
    Тия уж ги убива системата, пък се намърдаха на кИфтетата.
  • 96 Гларуса

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Точно!И аз знам един такъв"инвалид" съсед.Младо момче"сърдечна операция има,горкият",работа тежка не може да работи,"абсурд да работи в Кауфланд",ама да го видиш как си дърпа цигарките по цял ден,пърдон-следобед,когато става от сън.
  • 97 Софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Пенсионер":

    Абе ще го търсим ген.Борисов,ама на-будали..

    Коментиран от #102

  • 98 Знам,

    2 2 Отговор

    До коментар #91 от "Богат Пенсионер":

    Но ке биде след доста години, когато населението на земята, ке биде няколко милиона, а не милиарди! Няма да е по Марксизма-ленинизма, по Диамат и Исмат редът, да знаеш, не по Научният комунизъм, от Ленински тип, защото е античовешки... До анархизмът ке е близък! Що ти е да знаеш? Карай си на автопилот... Другото е опасно!

    Коментиран от #106

  • 99 Софиянец

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "сднс":

    Щото политиката тук се прави.Нищо лично
  • 100 Ти чети

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "Богат Пенсионер":

    Бакунин, за да разбереш, кое е добро и кое лошо!

    Коментиран от #107

  • 101 Не знаеш,

    0 3 Отговор

    До коментар #89 от "Богат Пенсионер":

    През соца бе друго, пишеш за по нов период,,,

    Коментиран от #105

  • 102 Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Софиянец":

    Хубав, лош Борисов даваше по 50 лева към пенсиите. Това е голяма помощ за купуване на лекарства. А сега новите демократи, няма да дават тия 50 лева. Е....? Кое е по добре за пенсионера? Да получава, или да не получава 50 лева? Кажете!
  • 103 Финансист

    3 1 Отговор
    Пoмoщитe, зa личнитe acиcтeнти трябвa дa ca oбвързaни c дoхoдитe нa acиcтeнтитe, кaктo e зa дeтcкитe нaдбaвки зa бългaритe! Мaя cи плaщa дeпутaтcтвoтo, c нaшитe пaри!
  • 104 Преминаващ

    2 1 Отговор
    Oгрoмнa чacт oт дeцaтa , нa бългaритe мизeрcтвaт, зaщoтo рoдитeлитe им, ca рaбoтeщи бeдни! Зa тях Мая Манолова миcли ли? Кoлкo хиляди лeвa пoлучaвaт мaйкитe от cиcтeмaтa ги убивa? Това не е нормално и сега още пари искат и искат да се промени Закона за личната помощ. Срамота, това е сиcтeмeн гeнoцид, нaд рeдoвият трудещ се бългaрин!
  • 105 Богат Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #101 от "Не знаеш,":

    Ами АЗ работех като летец в гражданската авиация през соц-а. Летял на ил-18 и се пенсионирах на супер самолета ТУ-154.
  • 106 Богат Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #98 от "Знам,":

    Написал си големи глупости.
  • 107 Богат Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Ти чети":

    Бакунин е ревизионист, не е марксист. Който иска до си го чете.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 марксист

    1 0 Отговор
    Вижте ги на снимката:бабичка до бабичка и
    най отпред тунингована баба Мая Галева
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове