Last news in Fakti

18 Януари, 2013 17:04 17 482 21

Една човешка история: Откриха изчезналата Жанет Амири

  • откриха-
  • жанет амири-
  • тома марков

Изчезналата Жанет Амири е предадена на СДВР. Това съобщи в предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия поетът Тома Марков, при който момичето е живяло.
Седемнадесет годишната Жанет Амири бе обявена за общодържавно издирване, след като за втори път тя бяга от дома си.

Според Тома Марков те са се запознали по фейсбук. Той я приютява заедно с приятелката си Деница Стефанова в една дъждовна вечер. В началото Жанет гледала в една точка, а по-късно обяснила, че е потискана в дома си и не се разбира най-вече с баща си Ахмед Дула Амири, който е афганистанец за това е избягала. Счупила си телефона, за да не може да бъде открита. Марков обясни, че те не я разпитвали в началото, защото поетите не си задават въпроси, радва се, че напоследък момичето е започнало да се усмихва. Той категорично отрече да е поканил Жанет по фейсбук да живее при него и приятелката му, но не можел и да я остави на улицата, която е страшна. По Фейсбук двамата са обсъждали единствено и само стихове, като Марков отбеляза, че Жанет е изключителна поетеса.
На въпрос дали не го е притеснявало, че Жанет не е навършила 18 години и мястото й е при родителите, Марков каза, че не са желаели да я притискат, а са искали тя сама да стигне до това решение. Дори я посъветвал: „17 години си търпяла, драга госпожице, ще изтърпиш още една година, а после можеш да дойдеш в София и да работиш.”

Г-н Амири се включи в телефонен разговор, при който се обърна към Марков и му каза, че би трябвало да се срамува, за това, че е поет, а вчера го е нарекъл тъпанар. „Това е престъпление държите моето дете от година и половина. Аз обичам дъщеря си. Ще отговаряте пред правосъдието”, бе категоричен г-н Амири.

Марков отговори, че едва ли, ако е бил толкова добър баща, дъщеря му е щяла да бяга два пъти от дома и трябвало да се радва, че тя е била приютена, съхранена и нахранена, а не е останала на улицата, където е доста страшно.

Още преди да бъде намерена Жанет бе изключен варианта за попадането й в секта, което подозираше бащата. Още в началото се смяташе, че става дума за семейни проблеми.

Семейството живее в Белоградчик, където бащата на Жанета - Ахмед Дула Амири, работи като съдебен изпълнител. Майката е българка. Семейството има и още едно дете.
В училище Жанета я описват като много умно и тихо дете, което обаче не харесвало града, в който живее.
Първият път, когато Жанета избягала от дома си била намерена чрез контактите си във Фейсбук, вторият път обаче тя предвидливо изтрила цялата информация от Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 VW&Mercedes

    0 1 Отговор
    Toq "poet" shto mi se struva che zad stihchetata i misli edni vse hubavi neshta.

    Коментиран от #4

  • 3 Пича.

    3 1 Отговор
    Вие знаете ли какво е Белоградчик.Едно тотално западнало провинциално градче обсебено от мафиотите.Единственото нещо което може да прави там чоявек е да гледа умно.Тъжна картинка.
  • 4 SAABwenemskabarako

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "VW&Mercedes":

    Защото не го познаваш приятел!Тома е много добро момче.Има достатъчно средства да ш..а всякви жени та дори и проститутки.
    Да не говорим,че е световно признат поет.Просто е искал да помогне.Ама в БГ действителността е друга!
  • 5 гост

    1 1 Отговор
    Нямам мнение и отношение към случая. По-скоро ми направи впечатление неграмотно написаната статия. Не знам изобщо как може да се наричате журналист, когато си нямате понятие от това в кои случаи се пише "който" и в кои "когото". Направо съм възмутен от такива псевдо журналисти. Неграмотници по-скоро.
  • 6 EMSKI

    1 1 Отговор
    Таткото почти не може да говори български нормално,той е мюсюлманин,но жена му е българка...не живее с него!!!! Предполагам знаете как се отнасят мюсюлманите с дъщерите си,разбирам я напълно!!!! Жалко момичето има поетически талант,дано всичко е наред!

    Коментиран от #8

  • 7 Шантав

    1 1 Отговор
    Какви мафиоти в Белоградчик бе, ти чуваш ли се какво гоеориш????
    Кажи един мафиот от този град, с какво може да се занимава мафиот в този град???
  • 8 Фанети Мазакура

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "EMSKI":

    "Предполагам знаете как се отнасят мюсюлманите с дъщерите си,разбирам я напълно!!!!"

    Аз съм мюсюлманин! Я ми кажи, " как се отнасят мюсюлманите с дъщерите си..."
    И кое разбрта, Ти, "напълно"?
  • 9 wulkan

    0 1 Отговор
    Аз пък съм християнин и българин. Как пък се отнасят някои българи към дъщерите и жените си!? Че и към синовете си. Много интересно как една човешка трагедия се етнизира от някои форумни философи. Явно има нещо в семейството, но тези работи не са повод за обобщения от сорта на мюсюлманите, пък християните, пък афганистанците, пък българите и прочие. Просто в някои семейства не върви и толкова. А и не съм наясно каква точно е ролята на този благодетел Марков, който "приютил" дъщерята и с какви глупости й е напълнил главата. Може би афганистанците да са по-особени, виж там муджехидини и прочие бля, бля /не съм ги виждал и не знам /, но все пак бащата е съдебен изпълнител. Да кажеш да е някой неук! Така че не бързайте с обобщения и прочие.

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    1 0 Отговор
    Ами много зле естествено. За вас жените не са хора!
  • 12 Ponton

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "wulkan":

    Бащата е "съдебен изпълнител" с закупена диплома , няма представа от български език , а жена му е изкривена от бой. От малак е обучавал сина си да не слуша учителките в училище ,защото са жени.Повечето от писалите тук коментари не знаят въобще за, какво става на въпрос, а изказват мнение...
  • 13 Ponton

    0 0 Отговор
    А и името и е Жанета , а не Жанет оправете си хилядите грешки в поста
  • 14 по темата

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "wulkan":

    Навсякъде в Християнските държави има и "хора" отнасящи се зле с децата си, но в Ислямското мракобесие се намират и НЯКОИ, които са все още човеци.
  • 15 тост

    0 0 Отговор
    А кога ще открият Маги???:))))))))))))))))
  • 16 wulkan

    0 0 Отговор
    С № 14 мога да се съглася, но с № 12 не. Това се си твои интерпретации. Къде го видя това като информация!? Може би ако № 12 е мюсюлманин ще ни разкаже все пак. Нещо е много навътре в инфото. Значи в крайна сметка наистина са зле нещата. Май!?!? От мАлак!
  • 17 amadeus

    0 0 Отговор
    какви са проблемите на семейството ?Явно ги има щом едно 17 годишно момиче два пъти бяга от дома си.А за Белоградчик някой по надолу беше писал- да превзет е от мафиоти много отдавна.Като гост на града още преди 20 години останах потресена от смразяващият му полъх.През единствената нощ която останахме там със семейството ми като гости на тамошен хотел, колата ни беше разбита и обрана на сутринта.Отношението на персонала беше меко казано унижаващо,но къде да ходим през ноща с три малки деца.Ех ,а бяхме ги закарали да видят белоградчишките скали.Ако щете ми вярвайте но там се чувствах като в туийн пийкс.Това е единствения град в България ,който ме потресе меко казано с негостоприемството си.
    Защо ли си мисля,че това младо момиче с поетична душа се задушава там
  • 18 Белоградчик

    0 0 Отговор
    Амадеус. Кво говорите за белоградчик. В тоя град не е разбивана кола от 10 год. Там е малкия тексас страхотно място ,толкова хубави хора с там .. Проблемите на тоя амири знаят го всички. Това не е града
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Амири

    0 0 Отговор
    Страхотен град. А тоя амири с малка буква е г..но
  • 21 Женя Атанасова

    0 0 Отговор
    Според мен Жанета не е постъпила добре. Трябвало е да каже на баща си че излиза от апартамента
  • 22 Петя Димитрова

    0 0 Отговор
    Аз само мога да кажа че разбирам Амири и съм от негова страна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове