Last news in Fakti

29 Април, 2021 05:34 2 308 17

НС довършва промените в Изборния кодекс на извънредно заседание

  • изборен кодекс-
  • народно събрание-
  • заседание

От дневния ред отпадна създаването на временни комисии за парк "Росенец" и полицейското насилие по време на протестите миналото лято

НС довършва промените в Изборния кодекс на извънредно заседание - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще заседава с нов дневен ред, който обаче отново включва обсъждане на окончателните промени в Изборния кодекс. Вчера заради отхвърляне на седмичната проектопрограма заседанието на парламента се провали.

Председателят на Народното събрание Ива Митева от "Има такъв народ" свика пленарно заседание с нов дневен ред, в който отпада първо четене на промените в Закона за политическите партии. Измененията предвиждат намаляване на партийната субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас. Отпадат и трите проекта за създаване на временни комисии, две от които за проверка на обектите на територията на лесопарк Росенец, внесени поотделно от ГЕРБ и Демократична България, и проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата при използване на сълзотворен газ от органите на реда срещу протестиращи граждани миналото лято.

"В програмата остават довършване на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и Изборния кодекс второ гласуване", съобщи председателят Ива Митева.

Тя допълни че преди началото на пленарното заседание отново ще се събере председателският съвет, за да реши дали да бъдат включени допълнителни точки в програмата на депутатите.

Митева не видя съглашателство в отказа на ГЕРБ, БСП и ДПС да подкрепят седмичната програма вчера, довел до провал на заседанието:

"Не смятам, че има някаква коалиция, просто виждате, че конфигурацията е такава, че трудно се събират мнозинства и трудно се взимат решения."

Следващото редовно заседание на Народното събрание е на 5 май, сряда.

Депутатите гласуваха за отпадане на великденската им ваканция и ще заседават в работните дни след Великден.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    14 4 Отговор
    Прах в очите и симулиране на борба с олигархията са тези въпроси за "Росенец", а и губене на време. Да сте чули досега за някой политик с отнето имущество, с разрушени незаконни постройки? Да си спомняте, че на сараите имаше едно барбекю, което бутнаха, пак по повод незаконно строителство, та само то се оказа такова, а да си спомняте кога тъпоумника снимаше едни огромни имения край някакъв язовир и какви закани се сипеха? Така, че да bg да си гледат работата.

    Коментиран от #14

  • 2 Много

    12 3 Отговор
    шум и накрая отново едно.......... НИЩО !
  • 3 Отблъскващо Статукво

    10 4 Отговор
    Плешиви кратуни,добрали се до светая светих на всички чиновнически плъхове - НС! Зиме топло,лете прохладно,безплатно бюфетче,кафенца,привикнали един с друг,само си разхождат мазните муцуни между банките и си вдигат заплатите.Единствено Слави и Радев могат да разритат тази оядена сган!
  • 4 3.14К

    9 5 Отговор
    Председателя на НС не вижда съглашателство, но за тошко африкански и ко си проличал сговора на БСП с герб и дпс и за това са върнали мандата. Това не пречи на всички в хор да спекулират с тази лъжа при всяко отваряне на устата.
  • 5 Последния Софиянец

    9 7 Отговор
    Новата тройна коалиция БСП, ДПС и ГЕРБ пак ще провалят заседанието.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реплика

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "ДЖИПИ":

    Вместо да кардинализираш, извади аргументи!
    Инак си същия... с хапчета и ти.
  • 8 Суха съчкам

    0 3 Отговор
    И все пак това извънредно законодателство никого не притеснява?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ива Митева

    9 1 Отговор
    Е много адекватен човек. Накратко, казва ще подкрепят решението за промяна на Изборния кодекс ако се откажем от промяната на субсидиите и ги оставим на мира за Росенец. Надявам се това е времено! Важното са следващите избори. Ако ИТН и ДБ съберат мнозинство не Росенец, а и ТЕЦ Варна ще подхванат. Да не говорим за Пеевски, Вълка и тям подобни!

    Коментиран от #15

  • 11 1618

    5 4 Отговор
    И този път, ако БСП бойкотират новия изборен кодекс отиват завинаги в историята. Така ще се срутят на долу ,че ще са и след ДПС. Говорят лъжи също като Борисов, уж за социални реформи, а точно те въведоха плоския данък ,който удря ниските заплати и точно те издигнаха Пеевски!

    Коментиран от #13

  • 12 Шегичка

    6 0 Отговор
    Ихтиман, краен квартал, 514 действителни гласове, 10 за БСП, 490 за ГЕРБ. Още три такива "крайни квартали" само там. После що трябва да се измени законодателството спешно!!
  • 13 3.14К

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "1618":

    Ще ти го напиша бавно. Това заседание е насрочено извънредно от председателя и БСП няма да го бламира.Много им се точите да ги няма, но избирателите им няма да гласуват механично за вас.
  • 14 Росенец

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "324":

    Не е прах .... не следиш ли новините или си пишеш по инерция ? Плажа на росенец вече е плаж регистриран по кадастара само трябва министъра на туризма да го въведе на картата като плаж но това кога ще стане не мога да ти кажа сигурно при новия кабинет.

    Коментиран от #16

  • 15 324

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ива Митева":

    На колко години си, че проявяваш такъв наивитет. За 32 години нито един не е платил нещо, та сега? Я погледни вчерашното решение на съда за Евгени крусев и тогава пак вярвай.
  • 16 324

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Росенец":

    Надай се, пак ще си пишем! Има да чакаш, но може и да се пробваш това лято да отидеш на плажа. Дори и при нови избори и нов кабинет.
  • 17 пенсионер

    1 0 Отговор
    Решете един от най-важните въпроси на избирателният процес а именно: ПРАТЕТЕ КОНСТАНТИНОВ В ПЕНСИЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове