2 Май, 2021 19:12 5 722 46

Вигенин: В този парламент имаше един верен ход

  • кристиан вигенин-
  • бсп-
  • слави трифонов

Партията на Слави Трифонов трябваше да сформира правителство, смята депутатът от левицата

Вигенин: В този парламент имаше един верен ход - 1
Снимка: БГНЕС

"Единственият полезен ход за България беше “Има такъв народ” да създадат правителство, защото те имаха тази възможност. Хората им се довериха като втора политическа сила в парламента и първа политическа сила, която олицетворяваше промяната“. Това заяви по „Дарик радио“ заместник-председателят на БСП и заместник председател на НС Кристиан Вигенин.

"Осъзнавайки факта, че загубихме тези избори, без каквито и да било претенции, предложихме нашата подкрепа да потърсим заедно стъпки, които да доведат до реалната промяна в България. Очевидно такива намерения "Има такъв народ" нямаше", добави Вигенин.

Той подчерта, че най-разумното, което БСП е можела да направи в тази ситуация, е да върне мандата, особено заради начина, по който функционира сегашния парламент и на фона на това, че няма култура за диалог в тази ситуация.
"Имаше предложения да не върнем веднага мандата, но това размотаване и бавене във времето и използването му за чисто партийна пропаганда не е добре за България.

Колкото по-бързо приключим живота на този парламент, колкото по-бързо се назначи правителството на Румен Радев и си отиде окончателно правителството на Борисов, ще е толкова по-добре за България", посочи Вигенин.
Според заместник-председателят на ПГ на БСП, с отказа на “Има такъв народ” да състави правителство е пропиляна една възможност за страната: "БСП от години води битки със системата, която създаде ГЕРБ, натрупахме много опит и можехме като една подкрепяща сила да бъдем полезни на нашите партньори от новите партии в парламента".

"Имаше хора, които твърдяха, че е имало задкулисни договорки между БСП, ГЕРБ и ДПС и как ние ще предложим правителство, което да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС.

Такъв въпрос въобще не е стоял на дневен ред. Сега те трябва да се извинят на ръководството на БСП. Част от тях се олицетворяват като някаква опозиция в БСП и работейки в тази посока правеха услуга на управляващите като подценяваха позициите на БСП, поставяйки под съмнение принципността и последователността на левицата. Виждате, че към днешна дата всички тези спекулации се оказаха безпочвени", заяви още Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С тоя

    22 16 Отговор
    Цял ден ли ще ни занимавате бре факти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Маргинал

    19 38 Отговор
    БСП патерицата на ГЕРБ върви към логическия си КРАЙ. ЕНД дори ХЕПИ ЕНД.

    Коментиран от #15

  • 4 Република

    20 1 Отговор
    На 04.07.2021г отново.
  • 5 choko

    27 10 Отговор
    Малко стояхте на протеста явно и за това не Ви припозна хихи

    Коментиран от #36

  • 6 Поп Кръстю

    9 56 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    850000 човека гласуваха за ГЕРБ, на следващите ще има 1200000 кака,че дните са ви преброени. БСП, Мутраци, рендосани и ципокрили ще се упражняват на политика пред телевизора. Бу- ха- ха- ха.

    Коментиран от #18

  • 7 Загубена кауза

    18 18 Отговор
    тоя въобще не е разбрал за какво става дума.

    Коментиран от #19

  • 8 Майна

    25 11 Отговор
    РАДВАМЕ СЕ ,ЧЕ БОРИСОВ ГО ЧАКА ВЪЗМЕЗДИЕ!!!ЖАЛКО, ЧЕ ТРИФОНОВ БЕ ПРИПОЗНАТ ЗА ,,НОВИЯ,, МЕСИЯ...ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ...СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!
  • 9 fiki

    39 16 Отговор
    “Има такъв народ” нямаше как да състави нормално правителство без да си сътрудничи със статуквото!

    Коментиран от #17, #20

  • 10 Спокойно бе

    33 10 Отговор
    Виж Бойко как квичи. Значи всичко е правилно
  • 11 mi6osp

    27 7 Отговор
    Който и да беше предложил правителство, щеше да получи подкрепа от ГерБ и ДПС, защото те се страхуват от серия служебни правителства на президента Радев.
  • 12 Поп Кръстю

    7 28 Отговор
    Мекерето на Дондуков 2 също отива в историята, колкото и да се напъвате, края на мутраците е ясен. Радвайте се на 5- те минути слава, после ще потънете в забвение.
  • 13 оня с коня

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    Хубо пожелаваш/кълнеш/ "да му изсъхне ръката на тоя дето гласува за ББ",ама НЕ КАЗВАШ за кого можем спокойно да гласуваме без опасение че ще ни изсъхнат ръце,крака,х.. и т.н.?Ами КАЖИ да чуем,щото "Човек предупреден - наполовина спасен"!:)
  • 14 Турбо

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    Светът отдавна е осъдил фашизма и империализма, но видно в България издънките да заклеймени порочни явления дрънкат кокали от гардероба с давност два човешки живота. Хора днес 2 май 2021 година
  • 15 пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Маргинал":

    малргиналче, поне прочети материала.
    явно, от теб повече не може да се иска.

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "fiki":

    Много правилно Мирчев отбеляза, че точно те са статуквото. Интереси и пазар. Това е статуквото след 89г.
  • 18 Турбо

    15 7 Отговор

    До коментар #6 от "Поп Кръстю":

    Никога 850000 не са гласували за ГЕРБ, никога!
  • 19 Турбо

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Загубена кауза":

    Каузата за солидарно и социално общество никога не може да бъде загубена!
  • 20 Майна

    14 7 Отговор

    До коментар #9 от "fiki":

    ИТН ПРОСТО НЯМАШЕ КАКВО ДА ПРЕДЛОЖИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ....НАИСТИНА ЖАЛКО ЗА ПРОПИЛЯНИЯ ШАНС ,ХОРАТА ДА ПОЛУЧАТ ПОДКРПА В ТЕЗИ ТРУДНИ ВРЕМЕНА

    Коментиран от #40

  • 21 Илхан

    14 5 Отговор
    Единственото правилно е този парламент да не излъчи ПРАВИТЕЛСТВО. Сега е време вече Радев да излъчи правителство, за да покаже вече какво може да оправи.

    Коментиран от #27

  • 22 Другия с коня

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    България действа закон, обявяващ комунистическия режим за престъпен /ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г/. По силата на елементарната логика, властващите комунисти от Политбюро и ЦК на БКП са ПРЕСТЪПНИЦИ! И тяхната Правоприемни партия БСП....Както и БКП - обединени в Коалиция за България с БСП....Лустрация!!!!

    Коментиран от #37

  • 23 Само БСП може да Управлява качествено.

    12 5 Отговор
    Но Правителство с 15,17 или 25 % подкрепа при гласували 39% от населението на България не се прави. Продължавайте да отхвърляте БСП и да не гласувате за БСП и ще се "оправим скоро и бързо".

    Коментиран от #43

  • 24 среден пръст

    6 5 Отговор
    Единственото, което е факт е че има СРЕДЕН пръст, отляво е малката БесеПара, отдясно - дебелия Герб, а безИменния е Слави - нема такъв народ ли беше, нема такава държава ли беше, но ШОУ има !
  • 25 Не се .... Я

    11 4 Отговор
    Колко ги е яд на всички, че ИТН не предложи праяителство... Щяха да ги лашкат 1 год и после на бунището. Нямаше да им разтешат промени, нито ррвизия ма пресните, докато се усетят и ги очернели...
  • 26 Маргинал

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "пешо":

    Материала съм го прочел. Твоето късогледство ти пречи да разбереш смисъла. Не се тревожи не си само ти.
  • 27 3467

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Илхан":

    И какво може да оправи.

    Искам да живея по добре без значение кой ще управлява.

    Осигурете НИ по добър живот
  • 28 нннн

    15 6 Отговор
    Вигенин, ти си стар политик и нямаш думата. Думата е на "новите" политици Манолова, Капон, Хр. Иванов, Генерал Атанасов и т.н. Да се смееш ли, да плачеш ли...
  • 29 Ман

    9 8 Отговор
    Този парламент беше края на бсп.много от пенсионерите не могат да се оправят с машинното гласуване и казват че няма да гласуват.

    Коментиран от #38

  • 30 Шаран БГ

    7 7 Отговор
    Бре, бре...... А защо БСП не сътвори Правителство ?! Най-умните, най-подготвените, най....най.......най.......
    Преди 5 /пет/ години НТН / сега ИТН/ бяха заявили : В съюз със "дявола" няма да влезем !!!
    Явно на г-н Вагинин много му се е искало да управлява, ама друг "да вади горещите картофи от жарта "
  • 31 тоя

    6 5 Отговор
    се прави на луд...хората скат промяна на системата която е от 30 години като боко е само едно продължение на предишните управления само , че той достигна нови върхове в престъпното управление на държавата. та избирателите ясно ви посочиха със спада на гласовете за вас , че и вие сте загубили доверието им. щом избирателя не ви вярва кой е слави за да разчита на вашата подкрепа напук на народа ?? а се видя , че гласувате заедно в пакет-герб,бсп и дпс...от вас няма и намек за намеление на корупцията и реформи а само как да изхарчите повече пари за социална държава...но такава не може да има когато ТЯ не е правова
  • 32 Вигенин, пекано си момче

    5 6 Отговор
    Махай се от това псевдосоциалистическо объркано/сбъркано БСП. В ИТН те виждам...
  • 33 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    4 7 Отговор
    ТОВА Е ВЕРНО!!ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДА ЧУЯ КОМУНИСТ ДА КАЖЕ НЕЩО ВЕРНО!!

    Коментиран от #35

  • 34 когато е

    8 3 Отговор
    много, много е казва народът ни. Наслушахме се на тази простотия. Мандатът е у вас. Сформирайте правителство вие, де! Ама ще върнете мандата със същите мотиви на Слави. Хайде, бЕгай!
  • 35 е ти

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    си доказателство , че герб,бсп и дпс играят заедно срещу България !! от както итн влезнаха в парламента вече не мога да различа кой трол е на герб и кой на бсп или дпс !! всички пишете еднакво срещу слави...я кажи как ти плащат 50-30-20% съответно герб-бсп-дпс ??
  • 36 стояха малко

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "choko":

    бяха и малко, а кака им Корни ги подбра и ги върна в парламента /най-голямата ѝ грешка/, а телевизията Ѝ спря тотално да излъчва протеста. Как да ги припознаят за свои. Нали трябваше да бранят статуквото в парламента, което показаха и с общото си гласуване преди няколко дни.
  • 37 конят ти

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Другия с коня":

    е куц. При една лустрация /от която вече няма никаква нужда/ Боко трябва пръв да изхвърчи - хем не си е върнал комунистическата книжка, хем е доносникът БУДА. Чети Уикилис!

    Коментиран от #42

  • 38 няма да е

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ман":

    заради машините. Както се оправят с банкомата, така ще се оправят и с машината. Няма да гласуват за БСП, защото и те видяха мушенгиите им.
  • 39 КРОКОДИЛА

    1 3 Отговор
    СЪС ВАЗИ ЛИ БЕ - ПИОНЕРЧЕ ..................
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Е нема такава дъжаа

    6 3 Отговор
    Слави предаде протеста и рече избори до дупка.......


    ...... На Славе не му хареса подадената ръка от Нинова с която правеха 135 гласа от протеста и въобще в това НС никой не му харесва ... сигур ще чака подкрепа и внос от странство или пък има предпочитание към останалите кандидати за власт... качествен избор...Тумбак войвода, Релсата Смеонов, Сидеров или ЧЕРЕПА и основно Аптекаря марешки....
    Абе иска 280 гласа от 240 възможни.....
    Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НАРОДЕ СПИШ ЛИ!!!!
    Май Дачков е прав... Славче е продукт на Доган и статуквото!!!!!
    Явор Дачков: ИТН е отгледана от статуквото......
  • 42 Другия с коня

    1 6 Отговор

    До коментар #37 от "конят ти":

    Ми който каквото Заслужава- това получава....Обаче не е закъсняла Лустрацията.Само за това 45 НС кандидатстваха 198 агента на ДС на БКП....БКП обединена е в Коалиция за България и отново е в парламента влезли под крилото на БСП...Лустрация на Комунистическите Партии!!!!
  • 43 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Само БСП може да Управлява качествено.":

    Сериозно ли я кажи на какво си моето момче .. Какво направи Орешарски ... как управляваха Бсп при него и най важното с кого с Дпс .Пеевски къв щеше да стане? Я пак и за какво имаше над години протести срещи Бсп и Дпс и не се отеглихте веднага я кажи кажи кажи мамин златен
  • 44 Онуфри

    2 0 Отговор
    Слави да не е луд да ви повярва,че имате честни намерения в полза на народа.Каквито сте (мошеници и крадци) още на втория ден щяхте да му забиете нож в гърба и да го провалите.
  • 45 Амбразурчици

    2 1 Отговор
    Чалгари и петолъчки са ибрикчии на ушанките от Азия
  • 46 КОПРАЙМ

    1 1 Отговор
    ВАГИНИН ГО НАРЕЧИ И ТОВА МУ СТИГА НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ВАГИНИН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове