Last news in Fakti

17 Май, 2021 09:38 1 319 14

Проф. Гечев: Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред

  • проф. румен гечев-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Той коментира и новия ляв проект на бившия премиер Жан Виденов

Проф. Гечев: Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред - 1
Снимка: БГНЕС

Оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ членът на НС на БСП проф. Румен Гечев след промените в предизборния щаб на левицата и в навечерието на новата кампания.

По думите му е направен анализ на резултата на социалистите при предишния вот и предстои корекция на начина, по който предават идеите си на избирателите.

„Нашата програма е отлична, тя е съгласувана с добрите практики на ЕС, но очевидно резултатът не ни задоволява, тъй като не сме стигнали до достатъчен брой избиратели. При новата сесия на изборите ще бъде повече работа с хората, на по-достъпен език“, обясни проф. Гечев.

Според него БСП не се разпада въпреки създаването на нови партии с леви убеждения. Относно създаването платформа „Социализъм 21“ в рамките на партията, учредено от знакови имена на столетницата, Гечев каза:

„В същото време обаче има някои странности – първата сбирка се организира точно в часа, в който започва Пленумът на НС на БСП. Може да е случайно, но едва ли. Да видим какво ще е поведението на нашите другари. Ако те генерират идеи и предложения, това ще бъде чудесно“, посочи той.

Той беше категоричен, че БСП продължава да е алтернатива на статуквото. Проф. Гечев коментира и новия ляв проект на бившия премиер Жан Виденов:

„Ние сме демократична страна, всеки може да направи партия и да участва на изборите. Поддържам много добри отношения с всички колеги от бившето правителство, но повече от година не съм се срещал с него. Когато имам възможност, с удоволствие дискутираме проблеми на България и международни“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    16 5 Отговор
    Правилно! Докато не закрие БСП няма да махате Корнелия. Че с всеки друг начело този процес ще е продължителен.

    Коментиран от #13

  • 2 1234

    13 4 Отговор
    След 11 юли пак ли няма да стои?
  • 3 Сър Пичук

    8 7 Отговор
    БСП не е и не може да е никаква алтернатива. 45 + 30г те доказват, че не могат да направят нормална държава и да я водят към просперитет. Ненапразно се разпадат. Дано доживея да видя края на тази престъпна партия!
  • 4 Факт

    7 5 Отговор
    Каква соц партия е това с ръководство от милионери!?

    Коментиран от #6

  • 5 црррр

    8 7 Отговор
    Бесни,СтрашниПенсии е партия на пачкаджиите. Задминаха и чекмеджета,и пачки,и кюлчета.
  • 6 русенец

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Не само милионери, но и милиардери, а и милиционери.:) Типично крайно дясна партия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 121212

    6 4 Отговор
    Този човек няма ли малко срам? ПРОВАЛЕН министър, от тотално ПРОВАЛЕНО правителство!Хайде малко политическа хигиена.

    Коментиран от #10

  • 9 ЕВИЛО

    4 4 Отговор
    Кремация
  • 10 Хайде, хайде...

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "121212":

    Съучастието на другарите предизвести провала, който доказа, че няма такова нещо като независима държава! Важното е да балансираш в полза роду. А това се отдава на много малко политици и от десителетия не е било приоритет на нашичките.
  • 11 Истината

    3 3 Отговор
    Колкото по -дълго я държите начело на БСП толкова по- малко гласували за БСП ще имате! Тази нагла и властолюбива женица ме отблъсна трайно от лявата партия! Дано съберете един файтон гласували за вас!
  • 12 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО ПЪТИ Е ПУ Т КО ДАТ - ПРОСТ ФЕСЪР В ПЛЯМПАМ МЕНТЯ ТОЗИ ГЕЧЕВ ?????????
  • 13 Недоумявам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    И като се махне Нинова, какви точно чудеса ще се случат? Някой олигарх, бивш червен ли трябва да е непременно на ръководното място на една социалистическа партия. Да не говорим, че този беден български народ гласува масово за мутри или в най-добрия случай за десни партии, т.е. няма никакво значение кой е начело на БСП. Този беден народ не разбра, че капиталистът-олигарх няма зор за добро масово здравеопазване, достъпно за всички или пък за добро образование, достъпно за всички. Е, гласувайте за бащици и десни партии и се питайте защо сме последни по всичко в ЕС, и сме първи по смъртност и си търсете оправдания защо не гласувате за социалистите кто искате социални права.
  • 14 ПК инк

    0 0 Отговор
    На този мястото му се пази в Софийския Централен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове