Last news in Fakti

17 Май, 2021 14:00 1 403 20

Стоян Мирчев: БСП единствена предложи реални политики

  • стоян мирчев-
  • народно събрание-
  • бсп

Със служебното правителство президентът спази една от основните си роли - да бъде обединител на нацията

Стоян Мирчев: БСП единствена предложи реални политики - 1
Снимка: БСП

„Ние започнахме със своята промяна, имаме съвсем нов състав на Предизборния щаб. Успяхме да направим своя анализ за грешките - направихме редица изводи вътре в партията и извън нея. По-скоро се опитахме да покажем своята алтернатива на управлението на ГЕРБ, кампанията беше позитивна и някакси не успяхме да покажем с какво не сме съгласни от управлението на ГЕРБ, въпреки че 4 години го правихме в Народното събрание. По тази линия бяхме изместени от други партии.“ Този анализ направи депутатът от БСП Стоян Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR като допълни, че за оставка на лидера Корнелия Нинова не трябва да се говори, тъй като тя бе избрана само преди няколко месеца.

В предаването “България сутрин“ той заяви, че не предстоят едни много тежки избори, и в самата държава турболенцията е на много високо равнище. Стоян Мирчев бе категоричен, че в БСП няма вътрешни конфликти.

„Разцепление няма, в нашата партия винаги е имало диалог. Това са форми в партията, които водят идеен и политически дебат, който след това се представя на самата партия за вземане на решения“, обясни социалистът по повод новосъздаденото движение “Социализъм 21 век“.

На въпроса какви промени предвижда БСП, Стоян Мирчев отговори: „Първо сменихме Предизборния щаб, сега е много по-малък и оперативен, на чело е Кристиан Вигенин. Тази събота ни предстои да наредим водачите, със сигурност ще има промени, ще се избере и ново Изпълнително бюро - това е един от най-важните оперативни органи в партията.“

„Страната ни е пред един кръстопът - дали да се върне там, където беше до 4-ти април, в това безвремие и липса на решаване на проблеми или да тръгне по нов, позитивен път. Това е голямата отговорност на всички партии, но в 45-ия парламент не можа да се намери достатъчно енергия“, обясни социалистът като допълни: „Ако служебното правителство свърши своята работа и успее да осигури един наистина прозрачен и честен изборен процес, ако успеят поне малко да се изчистят списъците от мъртвите души, крайният резултат от изборите може да бъде позитивен.“

По думите му, въпреки че на БСП беше връчен третият мандат, левицата не е имала възможност да състави правителство. „Още от създаването на 45-тото Народно събрание казахме, че има няколко основни теми, по които всички партии, опозиция на ГЕРБ, имаме едно и също виждане. За съжаление в този парламент нямаше разговор.“

Обвиненията на ГЕРБ, че с участието си в служебното правителство БСП е влязла във властта през “задния вход“, Стоян Мирчев коментира така: „В сегашното служебно правителство има представители от целия спектър, може би с изключение на ГЕРБ. Президентът спази една от основните си роли да бъде обединител на нацията. Нацията в момента се обединява срещу този порочен
модел, който властва в България последните 12 години.“

„При управлението на ГЕРБ се появи терминът “калинка“. Назначаване на хора с фалшиви дипломи и без никаква експертиза на ключови места в държавата. Това е обсебването и паралелната държава на ГЕРБ, от които трябва да се отървем, ако искаме да вървим в положителна посока“, категоричен бе социалистът. На въпроса какво ще направи БСП, за да върне доверието в себе си, Стоян
Мирчев заяви:

„Имахме доста добри политики в нашата платформа, но явно не успяхме добре да ги разкажем. Надявам се сега да успеем да направим своя разказ по-качествено, а хората да са разбрали, че ние сме единствената партия, която предложи реални политики. В 45-тото Народно събрание си пролича, че нещата не стават само с мълчание, трябва да има и разговор“, обясни той като допълни, че също така хората са разбрали, че страхът не е добър съветник.

„Когато поставим в 46-тото Народно събрание конкретни политики, ако другите партии са достатъчно искрени към своите избиратели и ги защитят, ще има как да вървим в правилната посока“, каза още той. На финала той заяви, че 45-тото Народно събрание постави началото на демонтирането на ГЕРБ, което е важно.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 4 Отговор
    Партиите на статуквото ДПС, БСП и ГЕРБ отиват в историята.

    Коментиран от #3

  • 2 Нещо в Дания

    8 0 Отговор
    Ако предложението е добро, пазарът винаги реагира спонтанно. Ако не реагира, няма нужда да му обясняваш, по добре да огледаш отново предложението си.
  • 3 Бареков

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не се коси ! Имат си подготвени заместници,като Мая,Слави и тн.
  • 4 Експерт

    11 1 Отговор
    БСП даже и гражданска война да има в България, те само за пенсиите на възрастните хора ще говорят. Нищо градивно не предлагат.
  • 5 Симпатизант

    5 11 Отговор
    Видя се, че БСП бяха оставени през последните години сами срещу вълците. Предлагаха законопроекти, които биваха моментално отхвърлени или не влизаха в дневния ред. Искаха много пъти вот на недоверие без да срещнат подкрепа от вън. В новия парламент отново предлагаха градивни решения, но отново нямаха подкрепа. Отново са сами, този път не срещу вълци, а по-скоро срещу лешояди. Впрочем, организацията на тяхната партия изглежда е най-демократична, има вътрешен дебат и това рефлектира в крайните им решения, които винаги са в интерес на обществото и онеправданите. Очевидно сериозно се реформират и печелят все повече симпатии.
  • 6 перничанин

    9 2 Отговор
    От цялата статия ми се набиха в очите, думите: " Какви промени превижда БСП? Отговор : ..да наредим водачите на листи..."
    Това е най-важното за вас, да се наредите на хранилката, а нас кучета ни яли.
  • 7 jikoм

    6 0 Отговор
    БСП да се радели със сикаджиите в редовете си.
  • 8 jikoм

    4 0 Отговор
    БСП да се радели със сикаджиите в редовете си.
  • 9 ГРОБ

    5 3 Отговор
    Бе какъв вод са искали,всичко е прах в очите на хората!ГЕРБ,БСП и ДПС са едни и същи,съсипаха и окрадоха народа!
  • 10 глоги

    2 1 Отговор
    Лидерката Корнелия Нинова е родена на 16 -ти януари 1969-та година в село Крушовица-област Враца. Завършва с пълно отличие Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в София. Дипломира се в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ -град София отново с пълно отличие. През 1995-та г. работи в Софийския градски съд като стажант-съдия, а в периода 1995 – 1996 г. е юрисконсулт на Столична община. От 1996-та г. до 1997-ма г. е следовател в столичната следствена служба. В периода март-август 1997 г. е юрисконсулт на БТК

    Между 1997-ма и 2005-та г. г-жа Нинова е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Назначена е на тази длъжност при правителството на Иван Костов. Същевременно е назначена и на поста председател на съвета на директорите на „Техноимпортекспорт“. „Техноимпекс“ и „Техноимпортекспорт“ са външнотърговски дружества, предвидени за приватизиране, като впоследствие Нинова оглавява и приватизационния екип, отговарящ за първото дружество. На 28-годишна възраст Нинова участва с още 27 души в дружеството, приватизирало „Техноимпекс“. Петър Жотев- министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди, че премиерът лично му е спуснал кандидатурата на Нинова. ЯКА ВРЪЗКАРКА Е ТАЯ КОРНИ,ПИЧ! "НАШ ТЕ ХОРА" СЕНО ДА ЯДАТ!
  • 11 Миро

    4 1 Отговор
    10 процента ако вземат ще е успех за тия. след изборите БСП ще се разцепи. Соц партия да. Но не с тия шушумиги.
  • 12 chi

    3 1 Отговор
    Може и да е предложила но гласува за повишение на заплатите на депутатите и запазване на субсидията, този момент е много показателен на къде вървят!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    " ЛЕЛЕ- ЛЕЛЕ - КАК УМИРАМЕ - БУРЖОАЗИЯТА ПУНТИРАМЕ "?????АМА
    ДАЖЕ С "ПУНТА МАРА " -НЯМЯМЕ ПОДКРЕПА ДАРОМ !!!!!!!!!!!!!
  • 15 Абе мухъл,

    4 1 Отговор
    вие правителство не можахте да предложите,а и политики сте имали. Жалка история сте БСП.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 КРОКОДИЛА

    0 1 Отговор
    ФАЛИРАТ БАНКИТЕ - ПАРИ НЕМА .......БЕГАЙТЕ ...............
  • 18 Алексей Сергеев

    1 1 Отговор
    Стоянчо, заченат си си в грях, голям грях. Твоят дядо, членът на ЦК на БКП, Стоян Михайлов е много виновен. Децата ще отговарят за бащините грехове
    СТОЯН МИХАЙЛОВ Е ИДЕОЛОГА НА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
  • 19 Бай Курти

    1 1 Отговор
    Имали лява политика и мислели за народа.Кой ли се връзва вече на тези простотии.Сега трета на следващите избори четвърта или пета политическа сила.Там ви е мястото.И докато Импексова е начело ще е така.
  • 20 ХАХА

    1 0 Отговор
    Тя БСП винаги предлага, само че не изпълнява. Дойде ли на власт оглозгва всичко за година и после изчезва. По-голяма напаст е и от ГЕРБ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове