Last news in Fakti

31 Януари, 2013 08:54 14 970 35

Цветанов: Състоянието на Баретата е зле и не може да се комуникира с него

  • баретата-
  • златко баретата-
  • цветанов
Цветанов: Състоянието на Баретата е зле и не може да се комуникира с него - 1
Снимка: БГНЕС

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата е тежко и не може да се комуникира с него. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

Вчера беше направен повторен оглед и е намерено оръжието – автомат със заглушител, назначени са експертизи и се работи по версиите, обясни Цветанов.

Престъплението е добре планирано, смята вътрешният министър. „Нападението е професионално подготвено. Като цяло, мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни министър Цветанов.

Работи се по доста версии и всяка една от тях се разглежда обстойно. Една от версиите е за финансови взаимоотношения, а другата е свързана с трафик на наркотици.

Цветанов припомни, че Баретата от години е известен на органите на реда. „Към 2009 година имаше изпратена жалба до Президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко – Баретата”.

По думите на Цветанов Златомир Иванов - Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем, а в последствие всеки тръгва по своя път като мисли, че може да е по-велик и по-силен.

В България много са силите, които искат да има дестабилизация, обясни Цветанов. Той изреди: политическата класа, опозицията, организираната престъпност.

Организираната престъпност не е така толерирана и не е в такава зависимости с политическата класа, подчерта вътрешният министър. По думите му „днес имаме ясна политическа воля”.

Нека кажат един случай, в който министърът на вътрешните работи е осъществил контакт с лице от организираната престъпност, заяви Цветан Цветанов.

Той беше категоричен, че правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност. „Разликата между предишното министерство и сегашното е че сега колегите имат цялата техническа свобода”, обясни той.

За нападението над лидера на ДПС Ахмед Доган, вицепремиерът каза: „За всички е ясно, че той не е имал за цел да убива Ахмед Доган, имал е за цел да направи една публична политическа демонстрация. За да убиеш някой, трябва да излезеш с годно оръжие. След съответните експертизи стана ясно, че са негодни боеприпасите, той е търсил по-скоро звуковия ефект”, каза още министър Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 valcata

    1 3 Отговор
    vseki 4ove6ki e vajen nezavisimo kakyv e v ob6estvoto
  • 2 64-ти набор

    1 0 Отговор
    ЕЙ ЦВЕТАНОФ ,И НА ТЕБЕ МЕСТОТО ТИ Е ТАМ ПРИ ЗЛАТКО БАРЕТАТА И ТИ СИ ЗНАЕШ ЗАЩО
  • 3 вис - 3

    1 1 Отговор
    ХА ХА ХА
    Оттърва панделата, сега ще го изкарат жертва, нищо че сам си организира покушението.
  • 4 Boiko

    1 0 Отговор
    Аз не мога да разбера как стреца е имал време да си погърми, да си запали апартамента и да си тръгне при положение, че долу е имало полицаи и щом е имало стрелба е трябвало веднага да се окупира сградата.Това ако е полиция ..............
  • 5 Tiduu

    1 0 Отговор
    Boiko... 6 изхода е имала сградата .. ей така...
  • 6 toni

    1 0 Отговор
    i kvo go interesuva ministara 4e toz bil zle ? az ako sym zle 6te izleze li da govori ?
  • 7 Бай хой

    1 0 Отговор
    Иска да каже че не трябва да говори. На 100 метра от сградата тиквоний имаше среща с хамериканците. Егати и националната несигурност. Явно СИК си предава другарчетата. Спокойно оръжието е можело за част от секундата да се насочи към Шератон. Спокойствието на правителството означава че стрелеца е бил на тяхна страна. Назначават вече калинки и за снайперисти.
  • 8 мутрогена

    1 1 Отговор
    Пичове, Бай ви Мутран си пуска приятелите на свобода, тоя няма как да го онивенят и за това инсценираха атентата, после тихомълком лечение и после хайде навън, скоро ще го забравите....
  • 9 Трибал

    1 0 Отговор
    Той Цветанов като е в добро здраве,трудно се комуникира с него а тръгнал за другите да се вайка!А бе физкултурник прост,кво си взел да се напъваш,като гладен на .ранье?Отдавна требваше да сте дали фира всичките а не да ни занимаваш тука със пиеси,от многострадалната Елена!Я питай шефа ти,чиф го грепеше като ген.секретар на милицията бе ченгесарска от..пко!?
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Вчера беше направен повторен оглед и е намерено оръжието – автомат със заглушител

    Е как го не намерихте при първия оглед да ви е-а?

    Коментиран от #28

  • 11 кик

    1 0 Отговор
    Цветанов припомни, че Баретата от години е известен на органите на реда. „Към 2009 година имаше изпратена жалба до Президентството от един от подземните босове, който сигнализира за нередности в Държавната агенция за национална сигурност. В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко – Баретата”.


    хахахаахахха нема такава територия с претенций за държава
    подземен бос се оплакъл на президента.....оба4е този бос е невинен ине се занимава с престъпност ами е стругар.........колко силно са се сраснали престъпници и политици
  • 12 Трибал

    1 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=CUkjX_SYBXo


    Е тия карат влака и ще го карат докато спим,не само тука ами и във Русия и във Турция и във еврейския,съюз къде си спретнаха!
  • 13 муспи

    1 0 Отговор
    С цецо също не може да се комуникира. Не може и да се напише защо, щото демокрация, но може да бъде така набит, че съпартийци и опозиции да разберат защо.
  • 14 Бай хой

    1 0 Отговор
    Тоя некадърник седнал да заявява. Веднага да си подаде оставката. Какви са тези изпълнения, всеки ден грабежи, обири, убийства, самоубийства, атентати. То бива наглост ама тия мутри минаха всякакви граници.
  • 15 Трибал

    5 1 Отговор
    Така е при демокрацията!
    При демокрацията всички граждани имат гарантирани права. Никой не е забравен:

    - Малцинствата - като например евреите - имат право да управляват държавата, въпреки, че са под 1 % от населението. Други - например циганите - имат право да убиват и ограбват хората, според етно-традициите си.

    - Възрастните хора имат право да ровят в боклука, а също имат право и на достоен край, ако пенсията им позволява да си купят въже.

    - Младежите имат право свободно да заминават да слугуват на територията на целия Европейски съюз.

    - Младите жени имат право да стават бели робини и да проституират на територията на целия Европейски съюз.

    - Политиците имат право да обещават.

    - Всички пълнолетни граждани имат право да гласуват, коя партия да ги краде следващите четири години.
    СМИСЪЛЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА

    е, че гражданите трябва сами да са виновни за управлението. Най-добрия начин, човек сам да си е виновен за управлението, е да гласува

    Гражданите не бива да дезертират от правото си на глас

    НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОСТИЖЕНИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА:

    "Странно място е Народното събрание: става един, говори, не казва нищо, никой не го слуша, а накрая всички са на различно мнение."

    Така е било още от Великата Френска Революция

    Който имал колебания и възражения - го демократизирали, като го скъсявали малко - горе-долу с една глава. Доказало се убедително, че без глави хората се демократизират далеч по-лесно, отколкото ако имат глави.

    Да живее демокрацията!

    С тези преимущества на най-добрата система трябва да се гордеем и да ги помним, когато се опитват да ни заблуждават разни комунисти, нацисти и други недемократични елементи.

    Коментиран от #26

  • 16 toni

    1 1 Отговор
    млъкни бе
  • 17 Трибал

    1 2 Отговор
    Що бе???
  • 18 Бай хой

    4 1 Отговор
    Тия некадърници за 3,5годиви нищо свястно не направиха.Да си подадат оставката и служебен кабинет, че иначе следващата седмица кой знае какво ще ни сполети с тия мутри.

    Коментиран от #32

  • 19 гнида

    1 0 Отговор
    То когато можеше да говори , че я свършихте някаква.Време му беше да го оправдаете като маргините или да избяга като галевите.Ей това прави един престъпник в таз държава , ако не го гръмнат.Този просто нямаше късмет.
  • 20 аз

    4 1 Отговор
    Постът на Трибал ми достави голямо удоволствие
  • 21 аз

    1 1 Отговор
    С едно уточнение към Трибал,че така е при демокрацията,сътворена от комунисти.При нормалните демокрации комунистите са в затвора или за по-сигурно избити(пример ген.Пиночет,Чили).А при нас са сложени да управляват,а след тях да управляват са техните гавази-пожарникари и физкултурници.Е,не може да има такава демокрация.
  • 22 ЛУД ЛЕР

    1 3 Отговор
    ЧОКО ДА СИ НОСИ КАСКАТА ЧЕ ДА НЕ РАЗПРОБИЯТ И НЕГОВАТА КРАТУНА

    Коментиран от #27

  • 23 Трибал

    1 0 Отговор
    Само не мооо да разбера от къде ги намират тия некадърници!?На един му засича пищова на друг му крив мерника има нема 100м с калашник!Тоя да се е окъкал прав без да се надува от такова разстояния и то с любимия ми АК!
  • 24 proz

    0 1 Отговор
    Drugari ne vijdate li 4e vsi4ki ot opravlqva6tite sa prestapnici dori po lo6i i ot podzemnite bosove za6toto podzemnite bosove se znaqt koi sa i kato stane ne6to znaqt koi go e izvar6il dokato pri horata ot vlasta nikoi ni6to ne znae kogato stane vapros za6to i koi prodade : rafineriqta, toka, parnoto, zlatnite ni mini, zavodite na bezcenica, vodata, btk i t.n. ima li pri tqh usaditelna prisada i nqkoi ot tqh da leji v zatvora ??? Pri podzemnite bosove ne e taka ima delo sre6to nqkoi ot tqh proiznasqt se vinoven i toi utiva v zatvora. Kajete mi sega ot kogo trqbva da se pazi naroda i kakvo lo6o e napravil naprimer Zlatko Baretata kakto mu kazvat na nqkoi ot vas ???
  • 25 Авакум Захов

    1 0 Отговор
    Цветанов:"Нападението е професионално подготвено.Като цяло,мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба,е имало подготовка поне няколко седмици предварително."Хм,ще кажеш,че Цветанов лично е участвал в подготовката!
  • 26 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Трибал":

    :) Не вярвах, че има и други които мислят като мен. Коментарът ти бе много свеж, оригинален и верен, а това го прави и тъжен..... Всъщност, може и да не мислим еднакво - едва ли това изчерпва мисленето ти по въпроса. Аз изповядвам мнението, че всички демокрации са такива - виж например Америка, Франция, и куп други демократични страни - огромна разлика в стандартите на живот на бедни и богати - все съм съгласен да има няколко, нека да са 20 пъти разлики, ама такова нещо не бива... Е това ще предизвиква тероризъм, масови убийства, побърканяци, престъпност, инвазия на чужде нации и религии, безсилие на народът да се противи на лошото, и съответно революции (които тепърва предстоят в развитите демокрации) и куп други "придобивки" на демокрацията. Аз съм за социализма, такъв, какъвто го виждаме в Швейцария, Швеция, Норвегия, а може и за диктатура на класически принцип - тотална:))) Но диктаторът предварително да премине най-строги психо-тестове, и да му се връчи предупреждение, че ако диктатурата му не даде положителен резултат, ще бъде сготвен:))
  • 27 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЛУД ЛЕР":

    parvo e red na Stanishev
  • 28 EMSKI

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Случва се..и аз влизам в една кола...няма волан..влезнах от другата страна...а има-той бил десен!!!
  • 29 кик

    0 1 Отговор
    защо просто не взе снайпер?ами ак с заглушител и оптика?

    Коментиран от #30, #35

  • 30 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "кик":

    Щатното оръжие в полицията е АК. Той цв.цв и б.б. не са виновни освен за калинката.

    Коментиран от #34

  • 31 Ale

    0 0 Отговор
    Как гледа Цецко все едно най добрия му служител умира сигурно са били колеги балеринки........ аааааа......... барети.
    МВР имало техническа свобода хахахахахахаха. Да гледа за фарове и да следи граифера на гумите. Аз за хора с калашници гледа ли се или се праиме на мноу торбести. Опа не се праиме май сме си торбести. като седнат двама шкембалака и на астричката предните амортисиори прещракват. Ако някой стреля по тях вътре само сланини нема начин да пропусне
  • 32 йордан йордан

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой ":

    Добре че предишните правителства са направили повече от това ?!? ПОНЕ ТЕЗИ СЕ ПРАВЯТ И СТРОЯТ, ПРЕДИШНИТЕ САМО КРАДЯХА..
  • 33 ццццццц

    1 0 Отговор
    Ама, как министърът на вътрешните работи не осъществява контакт с лице от организираната престъпност?
    Бойко Борисов какъв е?
    В колко разследвания и у нас, и в чужбина Бойко е посочван, като един от главните престъпни главорези?
    Все още походката му е келешарско-мутренска!
  • 34 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бай хой":

    pak li ti be cherven poklonik
  • 35 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "кик":

    zashtoto ne se e setil da te pita
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове