30 Януари, 2013 15:05 4 224 11

С автомат "Калашников" е стреляно по Баретата

  • златко баретата-
  • баретата-
  • калашников
С автомат "Калашников" е стреляно по Баретата - 1
Снимка: Факти.бг

Открит е автомат  Калашников с оптичен мерник и заглушител при днешния оглед в опожареното жилище срещу Съдебната палата, откъдето вчера сутринта бе стреляно срещу Златко Баретата. От пожара обаче части от оръжието са изгорели.

Ще бъдат назначени експертизи на част от веществените доказателства, които да докажат дали това са вещите, които неизвестният стрелец е оставил на тавана, след което го е опожарил.

Вчера работата на екипите беше изключително затруднена, заради пожара, който изпепели цялото помещение. Разпитани са всички свидетели, намерени са собствениците на апартамента, както и неговите обитатели.

Полицейските служители са установили голям брой веществени доказателства, съобщиха за Факти.бг от СДВР.

Според източници на „Стандарт” детайлно е бил огледан и другият "пост" - празен апартамент в сградата на "Позитано" 14, но няма данни за намерени улики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    На вниманието на МВР !
    Анализ на причините за стрелба по Баретата ...
    Като специалист маркетинг и реклама на имоти имам усет за промените в родния си град и публикувам снимки и коментари в BriagNews .
    МВР е длъжно да използва опита и знанията на специалистите извън Министерството !

    Коментиран от #2

  • 2 юдщу

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Владимир Йосифов":

    Човече! разбирам че, имаш желание да си направиш реклама но мисля че е належащо да потърсиш първо психиатрична помощ. нищо лично.
  • 3 7777

    0 0 Отговор
    Калашник със заглушител??А свидетелите са 4ули изтрели..ДРЪН ДРЪН..
  • 4 Ветеран

    0 0 Отговор
    Аматьори,кой нормален стреля от такова разстоя ие с АК?!!!

    Коментиран от #5

  • 5 3333

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ветеран":

    с АК се стреля от близо за да улучиш нещо разбира се. от 1000м с калашник ще уцелиш муравея. Ама аматьори от толкова близко не могат да направят headshot
  • 6 tati

    0 0 Отговор
    В деня, когато в центъра на София се разигра криминалният сюжет между неизвестен снайперист и известен подсъдим, се случи и нещо друго, нещо много важно. Но (почти) никой не му обърна внимание.
    Медиите бяха информирани за доклад на десет неправителствени организации до ЕК, в който се прави обобщена оценка на състоянието на съдебната реформа и се настоява за конкретни структурни промени.
    Този документ показва консолидация на организации, които “имат необходимата експертиза да предлагат капацитетни мерки и да бъдат ефективен коректив на администрирането на съдебната власт”.
    Липсата на ефективни МЕДИИ, липсата на прозрачност в собствеността и финансирането, “липсата на хигиена в отношенията между политически и бизнес фигури от една страна и журналисти или лица, контролиращи редакционната политика на медиите, от друга –СЪЗДАВА СРЕДА, в която неформалният натиск и корумпирането се осъществяват изключително лесно”, се казва в доклада.
  • 7 Бай хой

    1 0 Отговор
    При стрелба със заглушител се използват патрони с по малко барут за да падне началната скорост под тази на звука.От там идва по големия пад на куршума.Явно снайпериста не е бил професионалист и не си е прострелял оръжието на точното разстояние и денивелация, въпреки че ги е знаел.Един професионалист би ги определил и на око. Тия непрофесионални действия водят към едно много посредствено правителство. Също така е странно отсъствието на полиция че на 130метра от там се е провеждала международна правителствена среща.Чутите изстрели биха могли да са от пистолета на охранителя.
  • 8 м-р

    1 0 Отговор
    само като ви чета коментарите ми става ясно,че полвината не сте виждали калашник......ми то на стрелбите в казармата първите мишени са на 150 метра, респективно 300,450 и без оптика има войничета ги оцелват.да не говорим ,че на 150 метра има жени дето нямат пропуск.

    Коментиран от #9

  • 9 ak47

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "м-р":

    Явно не си стрелял със зъглушител, и второ под ъгъл. Бай хой ви е обяснил ясно и кратко

    Коментиран от #10

  • 10 м-р

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ak47":

    просто стрелеца се е целил в т...ците.....баретата в интервю беше казал ,че гледа да е мъж с топки.
  • 11 Бай хой

    0 0 Отговор
    Ако калашника е бил полицейски с къса цев, то тогава пада на куршума на разстояние 50 метра е около 30-40сантиметра. Тука се четат много екзотични мнения. Тоя стрелец сигурно е бил маняк т...колюбец - охранителя също е прострелян в бедрото.