Last news in Fakti

28 Май, 2021 07:29 4 881 29

Тръбата за София на "Ечемишка" затваря за лятото

  • тунел ечемишка-
  • ечемишка

Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение и др.

Тръбата за София на "Ечемишка" затваря за лятото - 1
Снимка: БГНЕС

От днес – 27 май, започва ремонт на тръбата за София на тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". За изпълнение на строително-монтажните работи е ограничено преминаването в тръбата за столицата. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта.

Съоръжението, с дължина 820 м, е в експлоатация от 1985 г. и е в лошо конструктивно състояние. За привеждането му в съответствие с европейските стандарти за безопасност се предвижда премахване на разрушените части от вторичната облицовка на тръбата за столицата. Конструкцията на съоръжението ще бъде възстановена и ще се монтира нова хидроизолационна система.

Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването и възможност за бърза реакция при инцидент. Ще бъде изградена напречна пешеходна галерия в съоръжението за връзка на двете тунелни тръби, която в случай на авария в някоя от тръбите, ще се ползва за евакуация на хора. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до края на септември 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    50 2 Отговор
    Вечни ремонти
  • 2 НОВО ПЕТ

    10 26 Отговор
    АЛО, НОВИТЕ УПРАВНИЦИ...И ВИЕ КАРАТЕ КАТО ПРЕДИШНИТЕ...РЕМОНТ ПОСРЕД ЛЯТО.....

    Коментиран от #4, #13

  • 3 Отровното трио

    44 7 Отговор
    Ремонт и на ремонта пак ремонт. Това са магистралите гордост на Тиквата. ОСТАВКА!!! Бойко Рашков трябва да поеме и това министерство и заедно с Янаки Стоилов да ги прати всички в Белене

    Коментиран от #5

  • 4 Протестър

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "НОВО ПЕТ":

    Напротив, всичко това е дело на #хунтата!!!

    Коментиран от #6, #10

  • 5 НОВО ПЕТ

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Отровното трио":

    ТУНЕЛ ЕЧЕМИШКА Е ГОРДОСТ НА ТАТО И СОЦИАЛИЗМА....
  • 6 НОВО ПЕТ

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Протестър":

    ЛЮБИМЕЦЪТ ВИ ТОДОР ЖИВКОВ ПОСТРОИ ТУНЕЛА....
  • 7 Фен

    4 24 Отговор
    Е кво са тия ремонти!? Айде, уволнихте АПИ, изчегъртвайте построеното, затворете магистралите и ремонтираните пътища, па белким мирясате!

    Коментиран от #23

  • 8 НОВО ПЕТ

    4 7 Отговор
    ГОРДОСТТА НА СОЦА........ЩО МИЛИОНИ НАРОДНА ПАРА ГЛЪТНАХА ТАМ РЕМОНТИТЕ.....
  • 9 ристю

    4 0 Отговор
    Ечемикът за мишките пак ще липсва.
  • 10 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Протестър":

    Ами спрете го тоя ремонт, властта е ваша и АПИ е ваше. И на мен не ми се чака в задръстването по 1 час в жегата.
  • 11 Бай Тооооооошоооо 40 години

    8 0 Отговор
    Я експлоатират без да бутнат ниииищу АКУ бяха я строили ТЕ щеше да е срутено на втората година...Пък ся ща му ударят има БОЯ И АЙДЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕИНЕТКИ .....

    Коментиран от #16

  • 12 ннннннннн

    4 1 Отговор
    „Българските патриоти“ – коалиция на съгласието. "Българските идиоти"-коалиция на нагласието. Според обстоятелствата в чекмеджето.
  • 13 Грую

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "НОВО ПЕТ":

    Ти да не мислиш, че тоя ремонт е планиран преди една седмица? Това се проектира с месеци, а цялата процедура се точи с години. Ако трябва ремонт обаче, ще се прави и трябва да е така. Просто не трябва нагло да се краде от всеки ремонт както правеше бай ви Тиквун.

    Коментиран от #15

  • 14 попара

    3 0 Отговор
    Културните хора не се хранят пред компютъра, а си взимат лаптопа в кухнята.Лапай и топай! Хлябче в чинията.
  • 15 НОВО ПЕТ

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Грую":

    АМИ ОСЪДИ ГО....ТО С КОНСТАТАЦИИ НЕ СТАВА....ДРУГАРЮ...САМО ЕДИН ОПРЕДЕЛЯ КОЙ Е КРАДЕЦ....СЪДА, А НЕ...БСП

    Коментиран от #25

  • 16 НОВО ПЕТ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Тооооооошоооо 40 години":

    ПАК ГАДАЕШ.....

    Коментиран от #27

  • 17 НОВИТЕ ОПРАВНИЦИ

    1 8 Отговор
    ПАК ЛИ ШЕ ЧАКАМЕ ПО ЕДИН ЧАС НА МАГИСТРАЛАТА......ТИЯ НОВИТЕ НАБЪРЗО ШЕ НИ....ОПРАВЯТ
  • 18 Пламен

    1 0 Отговор
    От София до Плевен няма магистрален път. Който е пътувал, знае.

    Коментиран от #19

  • 19 НОВО ПЕТ

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пламен":

    ПОСТРОИХА ГО ДО ПРАВЕЦ...ЗА БАЙ ТОШО......БЯХМЕ В РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ
  • 20 Achosan

    3 0 Отговор
    Ей, няма угодия, ако не се ремонтира, що не се ремонтира? Ако се ремонтира, що се ремонтира? Не можеш да угодиш на никого в тази държава.
  • 21 КРАДЦИИИ

    4 0 Отговор
    ЗАТВОРЕТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ТУНЕЛИ МАГИСТРАЛИ ПЪТИЩА ШОСЕТА МОСТОВЕ И ЖП ЛИНИИ - НАЛИ И БЕЗ ТОВА СМЕ ВЪВ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ПОРАДИ КОВИД И КРАЖБИ !
  • 22 КаТ_откат

    1 0 Отговор
    Време беше! Очаквайте ремонти и по проходите, граничните КПП и Аспарухов мост. За повечко информация: Автомагистрала, зад храстчето на знака 40, доц-док-лейтенант от Снимачно_радарните сили на МвР Радар Фишев.
  • 23 т-п трол герберастки

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Фен":

    Няма нужда да се "изчегъртва" скалъпеното от тиквострой. То саво се разпада веднага след рязането на лентичката. Само трябва да се извози.
  • 24 Hoqsan

    5 0 Отговор
    Бях на 10 години когато знаех, че все има ремонти там. Сега съм на 32 и тази "магистрала" не съм я виждал в нормално състояние, никога... винаги все нещо е затворено, все нещо се ремонтира или по-скоро нищо не се прави, но маркировката за ремонт седи.
  • 25 т-п трол гейберастки

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "НОВО ПЕТ":

    Не всеки против гроб е от БСП. Па и от БСП да е, пак по-добре от колкото крадливата сган от гроб. Я съденето тепърва предстои, новото ръководство но АПИ ще разреши вземане на проби от тиквеното строителство ;)
  • 26 Българин

    5 1 Отговор
    Добре, каква е тази гавра на АПИ??? Точно лятото ли бе???? Генерал Румен Радев, искам незабавно да уволните всички гербави издали това решение
  • 27 ОСНОВАВАМ СА НА СТРОИТЕЛНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "НОВО ПЕТ":

    ДЕСТРУКЦИЯ И КРАДЕНЕ ДО СЕГА В ТИЯ ШЕСТ ПЕТИЛЕТКИ.СЪБАРЯТ 50 И 100 КОМИНИ ДЕТ СЯ НЕ МОАТ ПОСМЪРТНО ДА ГИ ПОСТРОЯТ.......
  • 28 Гостенин

    3 0 Отговор
    Само да не стане като с ремонта на Витиня и да се проточи 5 години!

    АМ Хемус от София до Ябланица трябва да я затворят в двете посоки за половин/една година и да направят основен ремонт. Сега само местят местата на тапите, пак ще си висим в задръстванията. Тази година май успяхме да минем 2 пъти без да има ремонтни дейности и задръствания, направо си е рекорд!

    АМ Хемус трябва да влезне в рекордите на Гинес като най-дълго ремонтираната магистрала и въпреки това в най-окаяно състояние! Такива неравности и вълни има, че човек си подскача с колата, но няма кой да ги ремонтира! Но иначе се събират едни пари от винетки и тол такси!!!
  • 29 Бацо

    2 0 Отговор
    12 години на Хемус една лента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове