ФАКТИ.БГ

В сезона на дъждовете е задължителна профилактиката на канали и шахти

Профилактиката се извършва със специални вакуум помпи

Публикувана: 31 Май, 2021 12:54
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 761
В сезона на дъждовете е задължителна профилактиката на канали и шахти
Снимка: EVROKANAL
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Снимки с улици като реки виждаме всеки ден в социалните мрежи. Изпращаме месец май с много валежи и за да бъдат избегнати тези неприятни ситуации е необходимо да бъде направена профилактика на каналите и шахтите, алармират експерти.

„Последната профилактика на помпените съоръжения при Лъвов мост (Сточна гара и бул. Хр.Ботев) е извършена в началото на годината – сподели инж. Десислав Гунешки, ВиК Инженер в EVROKANAL - При проливни дъждове критичните места е нормално да са най ниските точки, подлези, улици с голям водосбор. В София такива са площад Орлов Мост, бул. „България“ и бул. „Ботевградско шосе“. Плановите и аварийни почиствания се извършват в зависимост от заданието на Столична община.“

Профилактиката се извършва със специални вакуум помпи, с които прочистват шахтите на съоръженията. EVROKANAL разполага с нова модерна техника и осигурява аварийни ремонти с мобилни групи за всякакъв вид ВиК дейности. Утвърден в годините, доверен партньор на Столична община (СО), фирмата е с голям опит във ВиК проектирането и строителството, както и в последващата поддръжка и експлоатационна профилактика. Екипите са на разположение за почистване на шахти и канализационни инсталации, колектори на подлези и тунелни съоръжения в града, както на Софийския околовръстен път (СОП). Модерният автопарк и мощна специализирана техника, заедно с високо квалифицираният, добре обучен персонал от работници-специалисти дават възможност на компанията да обслужва големи инфраструктурни съоръжения и места, нуждаещи се от прочистване.

Фирмата притежава всички необходими сертификати по ISO за това, че в съответствие на процедурите на верификация прилага система на управление в областта на строителство, изграждане и поддържане на водопроводи и канализационни мрежи, отпушване, профилактика и видеодиагностика на канали. Притежаваните сертификати се явяват гаранция за високо качество и професионализъм. Сред тях е и разрешително за извършване на дейност от Регионална инспекция за околна среда и води (РИОСВ) и Министерство на околна среда и водите (МОСВ), както и Удостоверение от Камарата на строителите в България за изпълнение на строежи.

Освен за почистването и отпушването на каналите EVROKANAL работи по заявка на Столична община за измиването на улиците на София, което се извършва с водоноски на заявените булеварди, улици, тротоари, инфраструктурни обекти и всякакъв вид пътища в града.

Сред обектите, за които се грижи компанията са:

• Тунелът на Лъвов мост в центъра на града по бул. Сливница

• Подлезът (съоръженията) на улица „Житница“ под бул. „Цар Борис III“

• Софийският околовръстен път (СОП)

България

Платена публикация

Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 1 гласа.


Ловци на бисери
Мел Гибсън
Носителят на "Оскар" за рисковете да си многодетен татко
Имам стрии, човече. Така става след петата бройка"

Още бисери