Last news in Fakti

2 Юни, 2021 08:50 3 034 36

Доц. Инджов: Трябва да се мете усилено

  • доц. иво инджов

Според политолога няма как за два-три месеца да се направи генерална реформа в администрацията и да се назначат кристално чисти хора

 Доц. Инджов: Трябва да се мете усилено - 1
Снимка: БГНЕС

За фирмите, които опитват да бойкотират изпълнителната власт, трябва още повече осветляване и публичен натиск, за да се направи диагнозата на това, което се случва с публичните средства в този сектор. Това каза пред Българското национално радио политологът доц. Иво Инджов.
25 фирми подизпълнители са получили авансово близо 200 млн. лева от дружеството „Автомагистрали“ за укрепване на 84 свлачища и срутища по пътната мрежа. До момента обаче е укрепен само един обект - свлачището на пътя за Рилския манастир, а срокът на сключените договори е до края на годината. Нито една от тези фирми, получили средствата, не се е явила на насрочената вчера от министъра среща, за да предостави повече информация за дейността си.

Според политолога явно „въпросните фирми се ослушват накъде ще задуха вятърът и все още чувстват, че им е широко около врата“.

„Ако тези фирми са в нарушение на закона, трябва да се помисли в спешен порядък как да се променят законите така, че фирми, които получават публични средства, да дават периодични отчети, да има прозрачност във финансирането им... То е и въпрос на бизнес етика, когато при смяна на властта и при обществени очаквания за промени в положителна посока, да бъдеш така добър да излезеш на светло“, смята той.

Доц. Инджов допълни, че този случай трябва да накара правителството да светне по-силно прожектора върху чувствителните сфери.

„Партиите на протеста, които искаха да направят ремонт на модела, ще вложат още повече усилия на предстоящите избори, за да се създаде мнозинство, което ще им позволи да се направят реформи... Партиите на протеста изпитват ревност към дейността на служебното правителство“, коментира още той.

Според политолога няма как за два-три месеца да се направи генерална реформа в администрацията и да се назначат кристално чисти хора:

„Няма откъде да бъдат намерени такива светци. Но това не отменя отговорността на съответните министри за тяхното назначение... Още много скелети ще излизат от гардероба, трябва да се мете усилено и да се проветряват коридорите на държавното управление и на всички бизнес пространства, свързани с това държавно управление“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герчо Пирона

    48 10 Отговор
    Преди метенето трябва изчегъртване.

    Коментиран от #30

  • 2 И накрая

    15 42 Отговор
    Си изметен самият ти.
  • 3 глоги

    27 8 Отговор
    Доц. Инджов: Трябва да се мете усилено. ТАКА Е,УЛИЦИТЕ СА ДОСТА МРЪСНИ И ФАНДЪЧКАТА ДА ГРАБВА МЕТЛАТА. ДА ЛЕТИ И ДА НАБЛЮДАВА МЕТЕНЕТО.
  • 4 Скорпи

    33 2 Отговор
    Да се мете и усилен контрол,за да не стане...пременил се Илия...пак в тия...Имам чувството че дори да са честни и неподкупни,влезнат ли в НС стават маскари.Визирам увеличението на заплатите в последното НС.

    Коментиран от #10

  • 5 Нека

    23 9 Отговор
    Изчегъртване то е и метенето да продължи с пълна пара

    Коментиран от #7

  • 6 Пич хвани метлата

    15 17 Отговор
    И мети!що пишеш пасквили?Ходи замети детската площадка
  • 7 Да в момента

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "Нека":

    Продължава изчегъртването на Рашков от мвр
  • 8 ТаУмВзе

    24 8 Отговор
    Първо трябва да Реже злокобно герберастията, със Всички възможни и невъзможни средства. Защото ина че приключваме официално.

    Коментиран от #13

  • 9 Джипко Бибитков

    28 8 Отговор
    Събуждането на чувството за достойнство на българския народ свали Бойко Борисов от власт
  • 10 ха-ха

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпи":

    Ако са честни и неподкупни, няма да ги пуснат вътре. Има си критерии :-)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДО ДЪНО

    23 9 Отговор
    Доц. Инджов: Трябва да се мете усилено........НАПРАВО ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕ ГЪР ТА .......ЯКО ,ЗАЩОТО МЪРСОТИЯТА ГРАБ Е ПРОПИЛА НА ДЪЛБОКО !!!
  • 13 Вие

    8 24 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Приллючихте официално.Излеьнахте от нафталина и се видя лицето ви.Злоба и реваншизъм,задкулисия и сталинизъм.

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Всички на които им се мете

    14 5 Отговор
    Заповядайте в района на ц.гара,метли има.
  • 15 ТаУмВзе

    23 5 Отговор

    До коментар #13 от "Вие":

    Толкова ли герберастията няма поне един грамотен ТРОЛ бре. Бухахахха
  • 16 Пиночетчо

    19 8 Отговор
    Е,аз ако бях, всичко ще си кажат тези
    Гербави комуняги....
  • 17 Subaru STI

    21 6 Отговор
    Мутрите Борисов и Гешев наемат шанс срещу народа - чака ги съд и затвор!

    Коментиран от #20

  • 18 124

    20 6 Отговор

    До коментар #13 от "Вие":

    Борисов е изрод. Не го ли виждаш?

    Коментиран от #21

  • 19 Какво чегъртане! ТРЯБВА РУТЕНЕ !!!

    14 4 Отговор
    Изскубване! А, бе направо взривяване !!!

    Коментиран от #22

  • 20 Поч

    7 17 Отговор

    До коментар #17 от "Subaru STI":

    Отегчителен си.Народът не ви иска!Няма омраза в нормалните хора,такива като теб са за 4ти км.

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пич

    4 14 Отговор

    До коментар #19 от "Какво чегъртане! ТРЯБВА РУТЕНЕ !!!":

    Не разбираш ли,че никой не ви иска?Че има разумни хора и няма как да стане със сталинските методи?Не си в крак с времето
  • 23 Българка

    20 1 Отговор
    Автомагистрали, АПИ са ковчежници и разпределителни касички на мафията. Крадат обществен ресурс и го дават срещу нищо на фирми, които даже нямат одобрен проект за строителни дейности. ТОВА Е ЧУТОВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Неявяването на нито една от тези "надарени" с ограбените от нас пари на разговор св министерството показва колко безогледни и нагли са.
    Питам след като са получили милионите аванс, издали ли са фактури и обложили ли са с данъци, които следва да са внесени в НАП. Очакваме масирани проверки. Какви са договорите , по които са преведени 100% авансово сумите? Имат ли срок? Ако срокът е просрочен да се ВЪРНАТ ВЕДНАГА АВАНСИТЕ!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мдаа

    4 3 Отговор
    да, но не само, а още и продължително.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Subaru STI

    16 0 Отговор
    Борисов e долнопробен престъпник и крадец! Държавен олигарх заедно с кликата си! Страхливецът сега се моли за милост, но има възмездие и то скоро ще го застигне! Диктатурата му свършва и затова е цялото квичене...
  • 28 Светослав

    1 10 Отговор
    Изглежда, всичките сте обидил нещо жените си! Рядко мъж се хваща да мете, освен ако не е сгафил. Пийте полека, така не става. Обръщайте внимание на съпругите и децата, защото живота е кратък. Ще вземете някоя болест да хванете с това местене...
  • 29 Subaru STI

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Поч":

    Нещо бъркаш омразата с възмездието, което мутрата Борисов скоро ще получи, за реалните му престъпления! Колкото ти плащат за лъжите!
  • 30 Данъкоплатец

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Герчо Пирона":

    Кога Русия и Лукойл ще внесат в НАП,
    неплатените милиарди данък печалба на Нефтофим?

    Българите са най-бедните в ЕС!
    На дъното, с руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Герчо Пирона

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Данъкоплатец":

    Когато Доган внесе в НАП за ТЕЦ Варна и новостроящия се частен терминал.
  • 32 Хи их хи

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Данъкоплатец":

    Споко, платили са си. Има изнесени данни дори под формата на таблици за всяка година. Търсиш, намираш, четеш, спираш с глупостите, че Путин е виновен, че не можеш да вдигнеш самолета!
  • 33 Перо

    6 1 Отговор
    Нужно е пълно прочистване на държавния апарат и държавните фирми от назначените мутренски престъпници,през последните 12 г. те имат опит само в престъпната дейност,предимно кражби на държавни средства и корупция!
  • 34 XYZ

    3 2 Отговор
    "Метене" не е достатъчно, трябва и да се изхвърля на подходящо добре защитено място, за да не се разпространи пак боклукът!
    ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!!!
  • 35 Павел Пенев

    2 1 Отговор
    Голямата метла трябва да играе в БНБ.Там са големите мошеници с космически заплати и недосегаеми мандати.
  • 36 Яхнал метлата

    1 0 Отговор
    Ами фащай метлата и бегом да чистиш улицата по местоживеене !
    За друго и без това не ставаш – дори и тъща ти ти го набива всяка сутрин😁
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове