Last news in Fakti

3 Юни, 2021 14:39 5 548 52

Санкциите на САЩ: Илко Желязков, зам.-председател за контрол на СРС, излезе в отпуск

  • илко желязков

През 2001 г. обаче е освободен от структурите на НСС

Санкциите на САЩ: Илко Желязков, зам.-председател за контрол на СРС, излезе в отпуск - 1

Заместник-председателят на бюрото за контрол на СРС Илко Желязков е излязъл в отпуск от днес. Вчера до края на деня той бил на работа, информира БТА с позоваване на директора на бюрото Пламен Иванов.

Пред агенцията Иванов уточнил, че вчера е разбрал, че Желязков е част от списъка, оповестен от американските власти. Според закона Желязков остава на работа, защото е избран от парламента и само това е институцията, която може да го освободи.

Преди да стане заместник – председател на Бюрото за контрол на СРС Илко Димитров Желязков беше действащ директор в Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. В същото време той е бил председател на съвета на директорите на ТЕЦ „Марица Изток 2“ АД, както е и член на Съвета на директорите на търговското дружество „Ай Си Джи Би“ АД.

През 2001 г. обаче е освободен от структурите на НСС като според публикации в медиите, отстраняването му е за злоупотреби с информация, нелоялност и извършване на корупционни действия.

Според обвинението бившият депутат Делян Пеевски е участвал в корупционни действия чрез своето подставено лице, Илко Димитров Желязков ("Желязков"), бивш заместник председател в Държавна агенция за технически операции (ДАТО) и бивш служител в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) който е назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства през 2018 г.

Пеевски използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна.

От 2019 г. Желязков бил предлагал подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация на Желязков, която да бъде предавана на Пеевски. В замяна Желязков е имал грижата лицата, приели предложението му, да бъдат назначени на влиятелни длъжности и е осигурявал месечен подкуп, се казва в мотивите за налагане на санкциите от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    88 10 Отговор
    Тиквата ходи при Херо и се разбраха да се пенсионира,а те да не го пишат в доклада.

    Коментиран от #7, #10, #40, #47

  • 2 ТОЯ ЩО НЕ

    62 0 Отговор
    ДАВА ИНТЕРВЮ.ПРЕДНИТЕ НАТИРЕНИ ВСИЧКИ СЕ ИЗКАЗАХА А ТОЯ ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА

    Коментиран от #6

  • 3 жалка работа

    71 0 Отговор
    Като остава на работа, защото е избран от парламента защо излиза в отпуск?! Бъдете Мъже, бе, ееей!
  • 4 аман от дебили

    72 1 Отговор
    Какъв отпуск, бе!?! 'аси тъпотопарче! Шут и вън , дисциплинарно!

    Коментиран от #11

  • 5 dfu

    65 3 Отговор
    Най-смешното в цялата уйдурма със санкциите е, че един час след като Бойко отива при Мустафа, САЩ налага санкциите. А Херо казва, че си били говорили за друго - каква била вероятността за съставяне на стабилно правителство след изборите. :)

    Коментиран от #8, #23

  • 6 Коментатор

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТОЯ ЩО НЕ":

    Защо негонен очевидно го подгониха
  • 7 Тц тя

    45 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    го отсвири за едни 30 минути. Него го има в другото дело на Пеевски - делото по Закона RICO.

    Коментиран от #51

  • 8 от нея не

    38 1 Отговор

    До коментар #5 от "dfu":

    излезе и дума за разговора. Това за правителството си го измисли проправителствения 24 часа, ама млъкна и той. Просто го отсвириха.
  • 9 Време е за Възраждане

    61 4 Отговор
    Калинките на Шайката са на всички ключови позиции !!!!! БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ОТВОРИ ТРУДОВИ ЛАГЕРИ ВМЕСТО ЗАТВОРИ !!!!!!
  • 10 Johansson

    11 61 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти не казвай голяма дума, че ще видиш от есента Бойка пак на власт и до де продължава безмисленият ти животец вечно ГЕРБ ще е на власт. А мая шизото, оная бабка данчева и другата паплач няма и помен от тях да има. А учиндолския отдавна ще е пукнал от свръхдоза.

    Коментиран от #15

  • 11 Лост

    37 1 Отговор

    До коментар #4 от "аман от дебили":

    Какви мъже? Сега ще вдигне кръвно, ще го хване деменция, ще направи 2-3 неотложни мед. интервенции и т. н.

    Коментиран от #14

  • 12 Време е за Възраждане

    46 3 Отговор
    Защо ли САЩ НЕ ЗАБЕЛЯЗАХА БОРИСОВ, ГОРАНОВ, ЦВЕТАНОВ.........

    Коментиран от #16, #29, #38

  • 13 Тоз

    17 2 Отговор
    много лабилен........
  • 14 Защо

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Лост":

    2-3 медицински интервенции. Достатъчно ли да оперира и другото си коляно

    Коментиран от #21

  • 15 ти просто

    24 5 Отговор

    До коментар #10 от "Johansson":

    дрънкаш или наистина си вярваш. Не го отсвириха само Щатите, а и ЕС, целият свят, че даже и Русия, чиито поръчки изпълняваше с чатала на шията. Намери и прочети тази статия "САЩ и Русия се Договориха: ГЛАВАТА НА БОРИСОВ ПАДА!" После пак мечтай. Много си далече от геополитическите стратегии, тактики и пр.

    Коментиран от #19, #39, #48

  • 16 забелязани

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Време е за Възраждане":

    и набелязани са по другото дело на Пеевски по Закона RICO!
  • 17 Леле е е е е

    18 1 Отговор
    А изчегъртването още не е започнало
  • 18 Добре бе

    29 0 Отговор
    Избран е от НС.Така е според Закона.Но защо никой не задава въпроса: Кой е работодателя му? Кой е подписал тази заповед.Парламента го избира,но Парламента не му подписва заповед за отпуск.Ей,ама що смет има за изриване.Бил шеф на Държавна агенция,но му малеело,та за десерт и председател на борд на директорите на Марица-2,и да заформи софрата в трета фирма.Едновременно!Ама много кадърни бе! От три дойни крави цицат! Ако не беше избухнала тази буря,ще си кротува и папка.След време в друга държавна структура и в два борда.Да не гладува! И за колко подобни не знаем.Хиляди със сигурност.
  • 19 Johansson

    7 35 Отговор

    До коментар #15 от "ти просто":

    Факт е, че ГЕРБ ще управлява пак. Може и г-н Митов да е премиер, ама и не е вярно че ГЕРБ е отсвирена от ЕС. Виж русия ГЕРБ не ги бръсне за нищо и с основание. С престъпника путин нищо общо не трябва да имаме. Това го цели само националния предател радеф. Няма му се получи обаче.

    Коментиран от #24

  • 20 Даа!

    17 1 Отговор
    Министър Рашков,да пусне заповед .Щом не може да го освободи от длъжност,може да го блокира,без право на достъп в службата.Докато бъдещото НС го освободи.Което е 100% сигурно.Аз бих поискал да бъде " вързан" на слушалка.През съда.Кое гарантира,че някой по надолу няма да му снася " инфо яйца".
  • 21 Уйке

    18 4 Отговор

    До коментар #14 от "Защо":

    Понеже след,,тежката"операция, на Боко му е трудно ходенето, вчера е пълзял пред Херо и за по голяма убедителност за вярност, с изплезен език!
  • 22 ПЕЕВСКИ БОЖКОВ

    9 17 Отговор
    ОЩЕ ЕДНА КАЛИНКА НА БСП И ДПС ИЗГЪМЯ КАТО НОВОГОДИШНА ПИРАТКА, ГОЛЕМИ ТИЯ КОМУНЯГИ НА ВСЯКЪДЕ ПЛЪЗНАЛИ, ТА НАЛИ ГИ СЪЗДАДЕ ДС ЗА ДА ПРАВЯТ ПРОВОКАЦИИ
  • 23 ха ха хаааа

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "dfu":

    Ей , тоя Бацо ... Почна и Щатите да командва ..🤭😁
  • 24 Карлуково

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "Johansson":

    Дръж се!Екипа пътува към теб.

    Коментиран от #31

  • 25 Vinetu

    17 1 Отговор
    Цял живот е лапал държавен суджук и рушвети тоя съсел 😁🎃🇻🇳🚾
  • 26 БОКЛУЦИ

    14 0 Отговор
    КАТО НЕ МОЖЕМ НИЕ НЕКА АМЕРИКАНЦИТЕ НИ ГИ ПОКАЖАТ БАНДИТИТЕ.
  • 27 Даката

    3 14 Отговор
    Правителството на Радев козирува на САЩ.
  • 28 неразбрал

    16 0 Отговор
    Е ба си! Ний само ще ги хрантутим. Аз само да пръдна, ако шефа е наблизо и му замирише и съм аут. В тая София - като го/я/ уволнят един/една/ отива на старата си работа дето и се пазело местото. Друг пък затънал до шия в по ми я и пак му намират службица и от нея пък не можело никой освен парламента да го уволни!Ай си к ти р бе!
  • 29 как защо

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Време е за Възраждане":

    Това го оставиха на Гешев. Много ни се иска на българите, някой да ни свърши цялата работа, да ни показва в прав текст "проруските олигарси" като Божков и Пеевски , а ние да си гласуваме за крадеца и слуга на Путин Борисов, да си се дупим на другаря Путин, който дирижира цялата тая кочина, а лошите американци да дойдат и да арестуват Борисов - да ама не. Ще трябва сами да си изчистим оборите , защота народа сам си избира боклуците.
  • 30 Доблестните

    13 1 Отговор
    Си теглят оловото при подобни позорни ситуации! Но мутри и тулупи нямат доблест и чест!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ЖиляЗкооо

    8 0 Отговор
    Искаш да ти донеса нещо за разстройство
  • 33 Хе хе

    12 0 Отговор
    нар. събрание го било избрало, но не казват кой го е предложил и как са гласували партиите в него. не, че е важно, но е хубаво да се знае и помни. а щом давал/вземал взятки, то мястото му е ясно - вън от всяка държавна структура.
  • 34 Директно

    10 1 Отговор
    В панделата
  • 35 Тошко

    7 4 Отговор
    Илко, ама баш сега ли се разгони, та излизаш в отпуска? Рашков отпускарите ги гони с 200! Отпуска само ако Черепа е твой съдружник! Той командва ПАРАда, а не Фигуранта.
  • 36 къде ги намират

    6 0 Отговор
    тоя масон няма ли да се разболява?
  • 37 КОСЪМА

    6 12 Отговор
    Духнаха под опашката на хунтата на Радев . Сега чакаме оставката на Рашков за въвеждане на мафиоти в МВР.
  • 38 ГРАД БЕЛЕНЕ

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Време е за Възраждане":

    АМи нищо не казаха за Боко и компания, понеже е техен проект. Те свършиха предателствата си и са изчерпани. Сега могат единствено да се надяват, че ще бъдат забравени.
    Същото нещо ще се случи след 10-15 (живот и здраве) и с тия, новите, от оксфорд, кеймбридж и световната банка. Ще доразтурят каквото има, ще ни поробят още повече и пак сме на това дередже до безкрай.
    Докато сме в НАТО и ЕС все така ще е. Западняците нямат интерес от български народ. Само от парите, ресурсите и територията му.
  • 39 Олга Курникова

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "ти просто":

    Хунтата си заминава , Пейте Българи , Край на Фатмашката республика!
  • 40 Светослав

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Просто Бойко, отиде и каза истината. А сега кой ще дава пари за нови митинги, събирания и наеми за ресторантчето? Ако има останали домати, яйца, риба ги замразявай, а бесилката и ковчега за подпали през зимата. И хващай се на работа, стига си мярал крачоли
  • 41 Го4о

    3 7 Отговор
    Борисов се връща на бяла тойота! САЩ му проправят пътя за четвърти (или пети) мандат.
  • 42 Във всички държавни структури

    5 1 Отговор
    Колкото по послушни и корумпирани има толкова по високи длъжности заемат. Всеки път си викам хайде най накрая ги махнаха тези ояли се ама все по жестоки и гладни идват на техните места. Напоследък даже на мода са назначенията на провинциалисти на по високи постове в столицата, защото обслужват интересите без процент, а само срещу пост и висока заплата и са готови през трупове да минават само и само да не се върнат в провинцията и да вървят на по високи постове без да осъзнават, че ги използват основно като бушони.
  • 43 Комундрелите

    5 1 Отговор
    Пак я закъсаха.Тъкмо си повярваха ,че пак ще могат да крадат и хоп,резнаха им крилцата.
  • 44 Зайко Байко многознайко

    5 3 Отговор
    Сбирките на правителството в оставка можем да ги наречем, "Малоумните монолоэи на Банкянската Мутра", ще ви иэвадят эъбките и ще ви турят в эатвора, крадци нЬиедни! Няма да эабравя 2009 когато виждахме светлина и надежда в тунела, иэбрахме го и аэ гласувах эа него сега се срамувам и посипвам главата си с пепел! Беше си въэторжен скок от трън та на глог! Помня още обещанията му и на Цецо Гуменката, че ще вкарат Дръндарския иб#ик в эатвора и ще раэрушат сараите му! Гледам и фъфлека Любен Дилов - син и той се присламчи към лакеите му, баща му се обръща в гроба си от срам и гняв! Всички други са си свикнали и седят кротко като овце, эаведени на эаколение! Неэнам колко дълго ще му бъдат верни? Иэ чата чета хвалебствени дитирамби эа мутрата, но това са писания на хора които имат IQ по-малък от номера на обувките, които носят!

    Коментиран от #45

  • 45 И ти си едно

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Зайко Байко многознайко":

    Голямо червено сиво искърско го ве до.
  • 46 Киро мечката

    2 0 Отговор
    селяни управляват България
  • 47 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти беше там , та знаеш. Д е б и л !
  • 48 Българка

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "ти просто":

    Я, още един запознат, изнасящ информация от извора. Брей, колка хора пишат тук, а работят в разузнаването. Д е б и л!
  • 49 Ти да видиш

    3 3 Отговор
    Рошков "искал" да уволни Илко Желязков, но "не можел". Абе голЕм артист тоя пРашков. А пък за капак Фичерова "доброволно" напусна....
  • 50 chi

    4 0 Отговор
    Ами направете така, че отпуската си да я кара в ареста!
  • 51 Хаха

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тц тя":

    На баба ти фърчилото Радево.
  • 52 Asterix

    1 0 Отговор
    Време е да се изчегъртат и червените мекерета от състава на генералисимуса!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове