29 Ноември, 2018 09:01 16 201 12

Афера с член от ДПС за Бюрото за СРС-та

  • срс-
  • илко желязков-
  • дпс-
  • подслушване

Как в такъв случай като шеф на Бюрото за контрол на СРС ще контролира ДАНС – е пълен абсурд

Афера с член от ДПС за Бюрото за СРС-та - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В редакцията на АФЕРА се получи шокиращ сигнал за кандидатурата на ДПС за председател на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков, който публикуваме дословно на вниманието на парламента, прокуратурата, ККОНПИ. От сигнала става видно, че на практика точно кандидатурата на ДПС за шеф на Бюрото за контрол на СРС командари както в ДАНС, така и в други спец. служби. Как в такъв случай като шеф на Бюрото за контрол на СРС ще контролира ДАНС – е пълен абсурд, но търсен абсурд, тъй като досега единствено Бюрото за контрол на СРС бе останало извън опеката на Пеевски, респективно Цацаров, респективно Борисов.

Ето и сигнала:

„Влиянието на Илко Желязков, респективно на Делян Пеевски в ДАНС се засилва значително след назначаването на Димитър Георгиев за председател на ДАНС. Независимо, че минава за човек на Цветан Цветанов, реално Георгиев изцяло е под контрола и ръководството на Желязков, тъй като Георгиев се страхува от Желязков, който може с едно телефонно обаждане да го направи клиент на Прокуратурата. Но Димитър Георгиев има за какво да се притеснява – преди няколко години, когато е бил заместник – министър на министерство на вътрешните работи е хванат в извършването на сериозни престъпления, свързани с процедури по възлагане и изпълнение на обществени поръчки.

Друг спорен въпрос е как Митко Георгиев „МОПСА“ от служител на „Глобул“ със заплата от 10 000 лева преминава на служба в ДАНС, със „смешното“ възнаграждение от 4500 лева. Допълнително, към тези 10 000 лева, колкото са приблизително пенсиите на тридесет пенсионера, Георгиев е заработвал и възнаграждение в „Метрополитен“.

Според агенти на ДАНС, Илко Желязков посещава по няколко дни в седмицата кабинета на началника им в сградата на бул. „Черни връх“ № 45. На практика той взима пряко участие във всички дейности и процеси в Агенцията: поставяне на задачи за изпълнение, структурни и кадрови промени, възлагане и изпълнение на обществени поръчки и т.н. В ДАНС се знае, че Илко Желязков определя кой да бъде началник и кой не. Знае се още, че голяма част от ръководните служители в ДАНС са на тези постове, след дадена благословия лично от Желязков. Това той заявява най-демонстративно по време на служебно тържество в хотел в Сандански на една от дирекциите в ДАНС, в която той е бил дългогодишен служител, но е изгонен след като е прихванат да изнася държавна тайна в полза на чужди служби на югозападна съседна държава.

Освен, че ръководи лично председателя на ДАНС, Илко Желязков подържа и близки контакти и със заместниците му Недялко Недялков и Николай Ненков. Двамата осигуряват на Желязков достъп до секретна информация в енергетиката и финансовата сигурност. Използвайки служебното си положение, двамата заместници оказват натиск върху по нискостоящи служители да нарушават законови и вътрешнонормативни разпоредби при изпълнение на поставени от Желязков задачи (поръчки). Такива примери са отнемането на допуска до класифицирана информация на зам. председаля на Бюрото за контрол на СРС Георги Гатев и дейността по издаване на разрешения за работа с класифицирана информация на фирми и лица, които са принуждавани да заплащат за получаване на положително становище от ДАНС. Същият подход е прилаган и спрямо лица и фирми, които не отговарят на изискванията за надежност по смисъла на ЗЗКИ.

Запознати агенти твърдят, че отношенията на Илко Желязков с ръководството на ДАНС имат сериозни финансови измерения, изразяващо се в ежемесечно изплащане на „бонуси“. За целта Желязков не пести финанси и ресурси, тъй като държавните тайни и дела са сериозно приходно перо в бюджета на Илко Желязков. Финансовото изражение и благосъстояние на Желязков според приближени до него агенти и държавни служители, които са гостували в луксозната му къща в кв. Бояна, показва, че много музеи и галерии биха му завидели на колекциите от художествени произведения и картини. Дори Боян Радев и Вежди Рашидов се чувства като начинаещ колекционер, след като са разгледали експонатите на Илко Желязков.“

Източници на АФЕРА от ДАНС коментираха, че с покровителството на Илко Желязков са назначени и хора от ДАНС и в НРС, както и във военното разузнаване. Зам директорите на НРС и „Военна информация“ са близки на Илко Желязков. На практика – Пеевски е сложил ръка на всички служби.

А ако КОНПИ направи ревизия на имуществото на Желязков, доста ще има да описва.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 име

    38 6 Отговор
    вай , вай ,вай . какво става с тн етническа толерантност? не набеждавайте турците ! и те искат да ядат хляб.
  • 2 Българин

    29 6 Отговор
    Край, вече няма да напиша един коментар срещу ДПС!
  • 3 Гост

    30 5 Отговор
    Оставака! Оставка! който не скача, е червен! Честито братя българи и скъпи роми сънародници, турци, но не от турция! Преходът завърши! Браво! Чесстито!
  • 4 Ти да видиш

    11 37 Отговор
    Сигнал ... или анонимен донос! И как попадна в ръцете на журналята!!! А бе ... глупости на търкалета
  • 5 Иванов

    45 6 Отговор
    Това е потресаващо! И в тези служби работят агенти??? Там "работят" предатели и изменници, пфу!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сектант

    15 3 Отговор
    а член ЗА дпс кога?
  • 8 Грую

    15 1 Отговор
    Всичките афери са с "членове" !

    Коментиран от #12

  • 9 Щрезов

    24 3 Отговор
    Всички спец служби в света са такива - една сган. Трябва да се прочете "Свирепия" на Ричард Марчинко, където авторът (командир на антитерористично поделение на флота на САЩ) дава характеристика на агентите на ЦРУ - щатни и в чужбина: ОТКРОВЕНИ БОКЛУЦИ. Какво се чудим - днес предателството е европейска ценност, Бат° Бойко е типичния пример. Та сега - донос. Донос ама обоснован, има ли къща, има ли картини, на чие име е къщата, да не е на името на резидента на ЦРУ, или ГРУ, или на офшорна фирма. Сега се разбра, защо ДП е силен - и той е ловък и последователен предател.
  • 10 Иво

    7 2 Отговор
    пълна корупция и шуробаджанащина в стил “КОЙ''
  • 11 уведомен

    6 1 Отговор
    Скри ли са се, политическите мутри, зад ДАНС ,МВР, Парламент ,Министри,Държавни поръчки, докога, хората ще търпят, тази мръсна политическа сган, задушавайки свободата на хората.
    Ние ,които пишем тук, също сме отговорни ,ако премълчаваме ,тази свинщина.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.