6 Юни, 2021 06:14 4 382 51

Николай Малинов: Американското правителство не може да каже дали някой е корумпиран

  • николай малинов-
  • движение русофили-
  • възраждане на отечеството-
  • ляв съюз за чиста и свята република-
  • жан виденов

Жан Виденов беше свален, защото не даде въздушен коридор за бомбардирането на Сърбия, заяви председателят на партия "Възраждане на отечеството", която ще се яви на изборите в коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република"

Николай Малинов: Американското правителство не може да каже дали някой е корумпиран - 1
Снимка: БГНЕС

"Спойката в нашата организация е Жан Виденов. За мен той е синоним на морала в българската политика... Той си замина от властта не заради зърнената криза, която е измислена, не е заради валутната криза, която е създадена изкуствено, това е нежеланието на Жан Виденов като силен държавник. На американците силен държавник не им трябва. Жан Виденов беше свален, защото не даде въздушен коридор за бомбардирането на Сърбия".

Това коментира пред БНР Николай Малинов, председател на партия "Възраждане на отечеството", която ще се яви на изборите в коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република". Той е и председател на национално движение "Русофили".

"Събра ни лозунгът за чиста и свята република. Лозунгите ни ще бъдат справедливост, родолюбие и България - зона на мира... Разбираме от управление на обществено-политически процеси, не сме изневерили на народа си... Имаме голям потенциал в левия сектор, в патриотичния сектор с морала и с доверието на хората, които сме се събрали".

Той коментира санкциите, които Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ наложи на три български лица за значителната им роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации:

"Американското правителство не може да каже някой дали е корумпиран, лъжец, лош човек. Поведението на американците е грубо вмешателство в българските дела. Тези неща се доказват единствено от съда... Еднополюсният свят е приключил. Кои са те, че ще правораздават тук вместо българския съд".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    11 43 Отговор
    Сетила са Мара да се побара!
  • 2 Винкел

    48 85 Отговор
    За теб, дрогарю, еднопосочен билет за Масква, при ментора ти Путин. Тук място нямаш. Безродник!

    Коментиран от #30

  • 3 Сърп и чук

    40 89 Отговор
    От такива русофили, станах фен на Херо Мустафа! Честит празник на всички евроатлантици! Ако не беше този свят за Европа ден, Вермахта щеше напълно да прегази съветската кочина!

    Коментиран от #20, #44

  • 4 КОТарАК

    55 7 Отговор
    Шиши не е корумпиран , така ли? какви дела може да има БГ като е на издръжка на ЕС и е членка на НАТО с политиката на което трябва да се съобразява ! България не е независима държава-такава ще станем като се махнем от ЕС и НАТО , докато сме там трябва да се съобразяваме с някои неща , които застрашават и пораядките и сигурността в тия две организации. Ако чакахме на нашите , Шиши и останалите щяха да крадат още 20 години безнаказано
  • 5 Ибрикчия

    39 67 Отговор
    Значи американското не може да казва, а руското - може. Абе защо не подадеш молба за гражданство в Русия? И заплатите им заплати, и свободата им свобода, и уважение към човеки има. Питай Навални! Ей, такива рубладжии като този са ми най-отвратителните.

    Коментиран от #45, #51

  • 6 Давид

    68 35 Отговор
    Е ние обикновените граждани виждаме какви крадци и бандити толерира САЩ и какви Русия. По добре с Русия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Един

    25 53 Отговор
    А,че хората умирах от глад при Жан!!!

    Коментиран от #46

  • 9 Бай Кольо

    37 30 Отговор
    Тоя газарбайтер на Путин хептен ни взе за будали, Жан Виденов беше Мин.Председател от 1995-1997 год. Бомбанировките над Сърбия бяха през 1999год демек две год. след неговото управление, е кой пак лъже?

    Коментиран от #26, #27

  • 10 Стоян

    34 14 Отговор
    Ми те Американците с този закон не се мешат в вътрешните работи на никой, те налагат санкции само на тяхна територия
  • 11 Хама

    26 33 Отговор
    Такива като този преди не смееха да се покажат камо ли да правят пропаганда.Сега вече имат партия,пари и гласове за българския парламент на ръба.Европейските нефелници с подръжката на бандитски правителства от бивши комунисти и руски слуги ще закарат Бг към евразия.Едни дето го играха десни сега директно се заменят от едни леви и окупират разпределението на държавните пари отново.Магнитски удари едни бити карти подставени руски лица-сега ще ги заменят с други.Глупаците си остават глупаци - обичат простотийките и чалгата.
  • 12 Хама

    23 17 Отговор
    Руските самолети не ги пусна лошия Костов.Трябва си голяма смелост ако не си в НАТО за извинение.Та Костов не пусна и косовски бежанци в Бг въпреки натиска на па на американците.По негово време комбайните жънеха с полиция охрана срещу мутрите.А черните джипове с мутри и рекетът изчезнаха от София.България ще се оправи когато глупаците намалеят драстично.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Руска копейка

    29 31 Отговор
    Този лъже, като дърт циганин! Жан Виденов бил свален заради въздушен коридор!!! Абе руско мекере, нима сме забравили 95-та, май месец, когато беше първият сериозен скок на долара.
    А после... смешник продажен.

    Коментиран от #16

  • 15 Айде и тоя

    12 18 Отговор
    Излезна на амбразурата .Може и казва мунчо
  • 16 падналия ангел

    36 14 Отговор

    До коментар #14 от "Руска копейка":

    Първо-нямало е скок на долара а "спад" на лева, защото иначе долара щеше да скочи спрямо всички валути. Второ Виденов го свалиха от Козяк защото не искаше да им играе по свирката. Това стана пример за всички следващи! Метрополията да се уважава! Как от 3000 седмица след свалянето лева стана 1500 за $? Да ми кажеш една икономическа причина? Станахме първа икономика на Балканите? В света? Вселената и околностите и? Кажи една икономическа причина!

    Коментиран от #29

  • 17 Всеки

    8 2 Отговор
    добре информиран , може да каже , умнико !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Софиянец

    17 19 Отговор
    Малинката със 70% русофили, накрая заедно споени няма да минат 2%.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван

    14 14 Отговор
    Тоя пък какъв е? Докога журналистите ще давате поле за изява на такива като тоя? Б. О. К. Л. У. К.

    Коментиран от #49

  • 22 кой

    25 9 Отговор
    Жан беше свален с цветна революция-патент на знаете кой!Инфлацията също беше направена от запад;защото той отказа и на Сорос!

    Коментиран от #32

  • 23 Сърп и чук

    8 17 Отговор

    До коментар #20 от "По тъп":

    Руснаците още бранеха своята територия и след десанта на съюзниците се престрашиха да навлязат в Европа! А тоя ще го видим на вота колко % русофили като него има.
  • 24 Varna

    18 10 Отговор
    От историческа гледна точка, русофилите са истинските патриоти, но след като бяха затрити от Стамболов, България беше обречена да бъде винаги на грешната страна и да страда две национални катастрофи, и загуба на 1/3 от България.
  • 25 big

    17 3 Отговор
    По принцип всеки може да говори каквото си иска, това е демокрацията, но за американците говоренето, обвиняването, санкциите и т.н без предоставени доказателства е неприемливо. Това показва само едно: намеса във вътрешните работи на независима и суверенна държава. Друг е въпроса, че ние отдавна не сме такава!
  • 26 Николай

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Кольо":

    Въздушните удари срещу остатъчна Югославия от страна на НАТО са военна операция, извършена от 11 държави-членки на НАТО срещу Съюзна република Югославия по време на войната в Косово. Ударите започват на 24 март 1999 и са прекратени на 11 юни 1999 г. Кодовото название на офанзивата е операция „Съюзна сила“, а в американския щаб тя е известна като операция „Благородна наковалня“.
  • 27 Николай

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Кольо":

    На 28 април 1999 г. България и НАТО сключват споразумение за транзитно преминаване през въздушното пространство на страната на въздухоплавателни средства на НАТО в рамките на операция „Съюзна сила“, което дава право на самолети на НАТО да преминават през въздушното пространство само след завръщане от бойни полети посока от запад на изток, както е записано в нотата отговор на българското правителство до НАТО, разрешаваща коридора, но нямащи право да излитат за осъществяване на въздушно нападение над СР Югославия, тъй като България декларира пълен неутралитет.

    Коментиран от #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Паметлив

    5 10 Отговор

    До коментар #16 от "падналия ангел":

    Абе, пич!:) За каквото ти е икономическа причина, като има политическа?!:) Жан Валжан като не получи подкрепа от Москва се обърна към Пекин!:) И там го отрязоха!:) Още?!:)
  • 30 4745

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Винкел":

    Извинявай! Тоя, за какво го награди Путин?! И какво стана със съдията дето го пусна в Русия, въпреки че на Малинов му беше забранено да напуска страната?!:) Защо смениха шефа на ДАНС въпреки високата оценка получена от НАТО?! Тия, ни продават за жълти стотинки!
  • 31 Чичо

    1 2 Отговор
    Може и да не може, ама може да им блокира парите
  • 32 Паметлив

    8 9 Отговор

    До коментар #22 от "кой":

    Значи щом разкажеш играта на Народо си, си отличен политик!:) От все сърце ви желая на тия дето харесвате Жан да си го изберете и да си живеете с него някъде в Буркина Фасо!:)
  • 33 ЛЛЛ

    10 5 Отговор
    Прав е Малинов. Защо някой отвън трябва да ни казва кой е корумпиран за да се намеси правосъдието ни? Американците искат да диктуват правилата в целия свят, а това е "много демократично". Имаме си съд, който ако е на мястото си би трябвало отдавна да се заеме с корупцията, ако пък не е значи нещо в къщичката ни трябва да се промени.
  • 34 Мирослав

    5 9 Отговор
    А,този сайт какъв е? Да даваш трибуна на човек разследван за държавна измяна и да популяризираш партията му,вие наистина сте ...

    Коментиран от #48

  • 35 драгият зрител

    5 0 Отговор
    Всичко излиза наяве. Знаят го и в США, знаят го и в СССР вкл. Чукотка, знаят го и в Чайна, във ГФР, в Джапан и дори в Антарктида. Идея си нямаш каква разведка пада, ама то и без нея всички знаят. Това, че тук каскетурата си затваря очите е отделен въпрос.
  • 36 един от стадото

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Николай":

    много точно написано. Особено в частта за коридорите. Питам се сега дали пак ще пазим неутралитет при подобна операция. Да, Бя не беше още във НАТО, Иванкостовото време беше, напирахме, доказвахме се, мазнехме се. Но не посмяхме, по- скоро бяхме вид логистика и територия за повороти на самолетите, но пряко оръжие не станахме. Защото можехме и цел да станем. Костовистите може да са всякакви, но поне тогава взеха най- правилното решение от малкия избор, който имаха. Всъщност изборите бяха само два. Трети вариант нямаше
  • 37 Пепи

    7 1 Отговор
    ,,АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ИМА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИ ОТКОЛКОТО НАШЕТО РАЗУЗНАВАНЕ ,, КАЗА ВОЕННИЯ МИНИСТЪР . ТАКА ЧЕ НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ , РОБОТИ УПРАВЛЯВАНИ ДЕНОНОЩНО .
  • 38 МАЛИНОВ, ЩО НЕ СИ В ПАРЛАМЕНТА

    1 7 Отговор
    Путин за какво ти даде....медал

    Коментиран от #47

  • 39 73729273

    1 3 Отговор
    Троловете само чакат да лъсне неква новина и едни и същи коментари във всички медии в света ,дето и да погледна в нета едно и също ще кажеш ,че от един и същ интернет бар пишат квото им пращат по интернет пощата!
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 7 Отговор
    Николайчо миличък, "ЛЕБЕДЪТ" беше пълен некадърник....Една от грешките на прехода от СОЦИАЛИЗЪМЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщини!
    Причината за "Виденовата зима" е некъдърността на комунистическите свини ...Оруел още през 1945 година много точно ви е схванал същността, за което шапка му свалям!
    Сега търсиш под вола теле, та Сорос, та НПО, та световната конспирация... Вие БЯХТЕ и сте си некъдърни и алчни СВИНЕ, на всички нива, от ЦК на БКП, та чак до редовия секретар на ППО , а ТОГАВАШНИТЕ профсъюзни МАЙМУНЯЦИ въобще ми е ГНУС да ги коментирам...

    Коментиран от #41

  • 41 ТОНЧО

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И мен ме е гнус да чета глупостите ти!

    Коментиран от #42

  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 6 Отговор

    До коментар #41 от "ТОНЧО":

    Глупост беше, че копче за риза струваше 100 ЛЕВА!

    Коментиран от #43

  • 43 ТОНЧО

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За което ще се сърдиш на дивашката приватизация!
  • 44 Въххх

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сърп и чук":

    Виж ти....!!!! Ти в кой свят живееш? Някогашната Съветска кочина, изглежда, като палат, пед сегашния български бардак...
  • 45 Калпак

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ибрикчия":

    Ами няма да подаде молба за никакво гражданство, защото не е ибрикчия!
  • 46 Смешки от вечеринки

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Един":

    От глад умират хората сега...!!! Ти нямаш спомен, колко по-добре си живял по времето на Жан!
  • 47 Контра

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "МАЛИНОВ, ЩО НЕ СИ В ПАРЛАМЕНТА":

    Много скоро, ще видиш Малинов в парламента! Въпроса ти е много на место!
  • 48 Урко

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мирослав":

    Отново вятър...!!! Прокуратурата, в последно време преследва само неудобни политически фигури! Всеизвестно е кой обслужва Гешев!
  • 49 Драган

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    Ти не си по-различен О.Т.П.А.Д.Ъ.К
  • 50 NAVY-SEAL

    1 1 Отговор
    Прав си, не го казва, директно го доказва и получаваш правилното наказание без да може батко и братко да ти помогне!
  • 51 Питай

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ибрикчия":

    А ти питай тези,които щурмуваха капитолия, а сега са подсъдими, а някои са вече зад решетките. Както и роднините на бившата армейска офицерка, застреляна в капитолия, служила преди на сащ и отишла да потърси справедливост. Питай и защо още държат Асандж в затвора.
    За навални ми се загрижил той.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове