Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 13:20 1 588 12

ДСБ иска прокурорска проверка за агент Буда

  • буда

 

Прокуратурата има право да започне проверка по случая, ако документите за агент Буда са изнесени неправомерно, заяви на брифинг в понеделник Атанас Атанасов от ДСБ.

Нека някой да намери механизъм и да покани Петканов, Сакскобургготски и Петър Стоянов и да ги пита, когато са подписвали документите за назначаване на Борисов на висшата професионална длъжност на МВР, те били ли са наясно от каква среда произхожда той. Тези хора трябва да дадат отговори. Не могат да се крият като мишки, поиска Атанас Атанасов.

Според него твърденията на управляващите, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен, са се изпарили окончателно.

Премиерът Борисов се превърна във воденичен камък за демокрацията в европейски мащаб. Той се нареди редом до Берлускони и Виктор Орбан. Стана нарицателно за политик, който не води смела вътрешна политика, не решава икономическите въпроси на страната и не може да се справи с организираната престъпност, обобщи Радан Кънев от ДСБ.

На тези избори ще се реши и съдбата на десницата. Нейният авторитет може да бъде запазен само чрез свалянето от власт на Бойко Борисов, категоричен бе Кънев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б-г

    1 3 Отговор
    Дайте първо да видим досиетата на досега управляващите дето се натискат отново да управляват -- ако са чисти да управляват. А на тези мандата още не им е свършил че да ги оценяваме и критикуваме . Сигурен съм че едните и другите са маскари -- ама хайде поне да изберем да ни управляват по-малките хайдути --- маскари
  • 2 Трибал

    0 0 Отговор
    ЧЕНГЕДЖИЙНИЦА!
    Седем милиона мишлета изкарват се взаимно ченгета!
    А котараците размахват досиета и си пият кафето!
    Спомнихте ли си тая песничка от началото на демокрацията? Нищо по-точно не е казвано за нашенската трагикомедия около ченгетата, досиетата, палачите, жертвите, морала, подлостта, властта.
    Имало една комунистическа България - най-вярното куче на могъщата съветска мечка.

    Тази България имала Държавна сигурност, която пазела повече БКП, отколкото държавата.

    Тази Държавна сигурност вербувала много агенти, сътрудници и доносници.

    Някои й отказвали сътрудничество - те добро не видели. Повечето се съгласявали - или нямало накъде, или искали да растат в кариерата, или и двете.

    Но изневиделица дошъл Десети ноември. БКП мигом станала БСП - лидерите й почнали да се кръстят в "Св. Александър Невски", да творят комисии за деформациите, да раздават пари в куфарчета на избрани люде и да говорят за капитализъм с човешко лице. Тези лидери обвинили във всички грехове ДС, най-паче нейното Шесто управление и ги разформировали. А те самите - ни лук яли, ни лук мирисали!
    Докога бе, братя и сестри? Докога?

    Не виждате ли, че котараците ни се подиграват? Че ни правят за резил?

    Вече не знаем кой е бил гаден доносник, кой просто е докладвал за командировката си в чужбина и кой се е правел на три и половина пред водещия си офицер. Впрочем доста водещи офицери станаха бизнесмени, депутати, министри, посланици, медийни магнати - колеги са с доста от водените. Още си държат в сейфа досиетата. Гордеят се, че са били водещи.
    Дали доживяхме да научим истината - тая истина, дето може да вгорчи кафето на котараците?
  • 3 капитен

    0 0 Отговор
    всички които сме родени до1980 г. сме били по някакъв начин доносници,но тези които са учили повече почти всички са били вербувани за доносници .
  • 4 Бай хой

    1 0 Отговор
    Егати и герберските мнения. Па вие сте много убави.Сега като не могат п....те да отрекат дайте всички да сме били доносници. Щом тиквойко е бил доносник, доносничеството ще го броим за геройство.
    Случайно ли е че след като е станал информатор мисля че през 1997година беше нападението срещу Цветелина Карагьозова. Явно не е бил само привидно доносник агент буда.
  • 5 Трибал

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=DmEx6-fyGEs
  • 6 choss

    0 0 Отговор
    choss
    До # 3 "капитен"
    Аз съм роден през 1960 г., имам висше образование, но нито съм бил вербуван, нито съм бил доносник, господине. Освен това, на последните местни избори бях кандидат за Общински съветник от Синята коалиция в малък град и така, както изискват правилата в ДСБ, дадох съгласието си да бъда проверен за съпричастност към бившите служби.
    Много моля гербаджийските комуноДС промивачи на мозъци, да не се опитват да внушават, че всички са маскари. Редно е хората в България да знаят, че партия, която има намерение почтено да управлява страната, не чака "лустрационни" закони, а сама се подлага на проверка и самопрочистване, както го прави ДСБ. Който не постъпва така, значи се опитва да прикрива зависимости.
  • 7 Трибал

    0 0 Отговор
    Той е Буда,а тия къде му верват са Будали,и Абдале!
  • 8 655

    0 0 Отговор
    Борисов и правителството му е най успешното такова от началото на кретенския ви преход. Ген. Атанасов, защо се притеснявате от Борисов ? Ясно, защото изведе България от блатото и ви навря там, където ви е било цял живот мястото - по дупките

    Коментиран от #12

  • 9 гадни копелета

    0 0 Отговор
    Не ме интересуват досиетата ви. Имахте 22 години време за да ги извадите. Това е поръчков скандал и вие - ген. Атанасов предполагам сте пионката в ръцете на злите сили в държавата.
  • 10 Arsen

    0 0 Отговор
    Браво невзрачен генерале !
  • 11 choss

    0 0 Отговор
    Прав е ген. Атанасов. Петканов и Сакскобурготски трябва публично да отговорят, когато са назначили Бойко Борисов за Гл. секретар на МВР, знаели ли са че той е бил съдружник с Трактора, с Румен Николов-Пашата и други мутри, знаели ли са, че Бойко е разследван от ЦСБОП за незаконно производство на цигари от "Тео интернационал", в която е акционер и член на УС, че е бил "вербуван" като информатор за същата тази служба и ако са знаели, защо са го назначили?
    Прав е ген. Атанасов, че Бойко е воденичен камък не само на врата на ГЕРБ, но и на страната ни, която е член на ЕС. Отговорността за случващото се в страната е изцяло на ГЕРБ и ако претендират да са демократична дясна партия, трябва да направят като ДСБ - да намерят вътрешни "лустрационни" механизми и да се освободят от всички хора, които са работили или сътрудничили на комунистическата ДС, включително и от лидера си, който се оказва човек със зависимости.
  • 12 choss

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "655":

    "Борисов и правителството му е най успешното такова от началото на кретенския ви преход."
    И кое му е най-успешното на Бойковото правителство?
    1. Наказа ли някого от крадците на Тройната, с което гръмко обещание дойде на власт?
    2. Икономиката ни сигурно се развива с бурни темпове. Някакви реформи в тази област?
    3. Сигурно безработицата бележи траен спад и младите ни хора се завръщат на тумби от чужбина за да получават "европейски" доходи и да развиват собствен бизнес в Родината си. Нещо положително в демографската картина на страната? 2012 г. - минус близо 20000 новородени бебета /въпреки усилията на циганския етнос/.
    4. Война на монополите. Да виждаш такава? Това правителство се е поставило изцяло в тяхна зависимост и обслужване интересите на олигарсите.
    Това правителство е ПЪЛЕН ПРОВАЛ, защото е инженерингов политически проект на на комунистически ДС среди.
    Не ген. Атанасов е притеснен, а обществото е притеснено от това, че ГЕРБ не само не ни вадят от блатото, ами напротив, страната ни от 12 г. насам продължава да затъва все по и по-надълбоко в прокомунистическото блато.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове