Last news in Fakti

13 Юни, 2021 06:09 4 175 34

Велислав Величков: Да оставим Кьовеши да си свърши работата!

  • правосъдие за всеки-
  • лаура кьовеши-
  • иван гешев-
  • велислав величков

После тук ще има много недоволни от тези, които сега лукаво се усмихват и възприемат протоколната снимка с Гешев като знак за подкрепа, заяви адвокатът от "Правосъдие за всеки"

Велислав Величков: Да оставим Кьовеши да си свърши работата! - 1
Снимка: БГНЕС

"Лаура Кьовеши дойде и си замина, а останаха след нея смесени емоции като лавина. Очакваха я като месия, ентусиазирани протестиращи я следваха на всяка нейна среща и скандираха името ѝ пред съдебни и правителствени сгради, искаха да се снимат с нея, сякаш е рок звезда, а накрая се усети едно силно разочарование, че не е ”уволнила” Гешев или поне, че не го е скастрила силно и не е подкрепила протеста, който му иска оставката".

Това написа в профила си адвокат Велислав Величков от "Правосъдие за всеки".

"Явно очакванията, че пак някой друг ще ни свърши нашата работа са били за пореден път силно завишени и тотално нереалистични. Не, не я пратиха американците след доклада на Държавния департамент и санкциите по закона "Магнитски" да развява меча, нито тя е дошла да си отмъщава за неуважението, което главният прокурор и прокурорите от ВСС явно демонстрираха към нейната институция. Европейският главен прокурор дойде да си свърши своята работа и го направи професионално и хладнокръвно, като на практика показа, че само тя може да решава въпросите, които са от компетентност на Европейската прокуратура и в България, по отношение на разследванията и делата, заведени от тази прокуратура, никой не може да се бърка в нейната и на делегираните ѝ прокурори дейност! Направи го категорично и със стил, който тук у нас отдавна забравихме, по европейски.

Какво всъщност постигна и ни каза Кьовеши между редовете:
- Още в сряда прокуроската колегия на ВСС ще открие отново "закритата процедура", с която опита да се изгаври с Европейската прокуратура и да покаже жълт картон, като ще избере до края на месеца онези шест прокурори, които Лаура Кьовеши и колегиумът на Европейската прокуратура не одобриха. Ако направят отново същия удобен за Гешев, но скендален и неприемлив избор, тя ще им ги върне отново. Така всъщност жълтият картон се върна във ВСС, а след жълт следва червен, ако не се приведеш в съответствие. Така мисията на посещението ѝ бе изпълнена и то в кабинета на главния ни прокурор пред неговите заместници.

- Най - много сигнали са постъпили от България и разследванията за злоупотреби с евросредства от нашата страна стават приоритетни. Всички преписки ще бъдат изискани веднага и по тях започва незабавно работа. Така и другата задача от мисията ѝ бе изпълнена, като на практика Кьовеши ни каза, че в страната ни има огромен проблем с кражбите на европари и липсата на ефективни разследвания и обвинения за извършилите ги. Топката отиде пак при Гешев.

- Никой не може да застрашава независимостта и да се бърка в работата на прокурорите и съдебната власт. Тук явно се имаше предвид на прокурорите под каскет, а тези под европейска юрисдикция, тоест нейните делегирани прокурори, като това бе ясно послание към нашенската прокуратура и лично към главния прокурор, че в момента, в който бъдат избрани, те вече ще имат само един началник, и той е в Люксембург!

- "Аз съм тук у дома си като Европейски прокурор", защото това е Европейска територия и Европрокуратурата има юрисдикция - това бе най- ясното и силно послание, казано директно на пресконференцията и всички, които могат да възприемат логично и да правят анализ добре го разбраха. Има един нашенски лаф: "първо казвам, после показвам, а след това наказвам." Кьовеши казваше няколко пъти от Люксембург, сега дойде и показа как стоят нещата и "кой кара Евровлака" на наша територия, сега ще изчака изпълнението, а после, ако то пак е порочно, ще продължи в изречението...

А срещите с гражданското общество не са работа на прокурорите, те трябва да убедят това общество, че работят професионално, безпристрастно и ефективно, а после да отчетат резултатите. Така го направи Лаура и в Румъния, заради което Румънското гражданско общество застана твърдо зад нея с над половин милион души на площада в Букурещ и още три града.

Е, добре е и ние да го разберем и да я подкрепим, като просто оставим Европейския главен прокурор да си свърши работата! После тук ще има много недоволни от тези, които сега лукаво се усмихват и възприемат протоколната снимка с Гешев като знак за подкрепа. Не, снимката дори него ще го ужасява, ако си я сложи на бюрото, всеки ден, понеже ще знае, че времето неумолимо му изтича...", допълва Величков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    51 11 Отговор
    нашият многострадален , но иначе много мъдър народ по всичко личи , че очакваше Кьовеши да арестува каскета още със слизането от самолета...:))) не се прави така-има протокол и етикеция която трябва да се спазват , ще му дойде времето и на Гешефта

    Коментиран от #20, #24, #26

  • 2 Тя го

    38 6 Отговор
    гледа право в очите усмихнато , а погледа ѝ казва "На мене ли , бе Ленче ?". А той стои до нея с изпарено самочувствие , каквото демонстрираше пред продажбите медии !
  • 3 фгтпхф

    29 8 Отговор
    И България се нуждае от такъв главен прокурор, решителен, смел и бецпристрастен като Лара Кьовеши. Нашите 10 избрани европейски прокурори ще придобият опит като работят в европейската прокуратура и такива екземпляри с комунистическо европейско образование и манталитет като сегашния ни, няма да имат място у нас на тази позиция.

    Коментиран от #30

  • 4 ...

    21 22 Отговор
    Гледах пресконференция на Кьовеши.
    Не съм обнадежден от видяното.
    Може да е била острие преди години в Румъния. Сега ми се видя доста " обработена" по брюкселски тертип и маниери. Кьовеши, кьорфишек.

    Коментиран от #7

  • 5 Светнат

    22 3 Отговор
    Много добре обяснено - Кьовеши не може да свърши нашата работа. Обществото ни трябва да оказва натиск върху ВСС и той да отстрани каскета. В момента няма друга правна възможност.
    Хубаво е да знаем, че юрисдикцията на европрокуратурата е силно ограничена и основно върху злоупотреби с европейски средства.

    Коментиран от #22

  • 6 Двойни стандарти

    30 6 Отговор
    Значи като стане въпрос за корупция е наш проблем, а като стане въпрос за РСМ, южен поток и т.н. вече пак е наш проблем но ингилизите от ЕС се намесват.
  • 7 Неделко

    25 9 Отговор

    До коментар #4 от "...":

    Много точно , Прокурорката е обработена и идва да ни съобщи , че мафиотите тук ще бъдат защитени , въпреки фактите за техните престъпления ! Така че излезте и гласувайте българи срещу мутрите ! Тук и троловете може да не са българи , защото атаките им са насочени главно в три посоки - подривна дейност към държави свързани с Русия и Китай , писане на измислени лъжи срещу президента Радев , втълпяване в главите че пътят на подчинение към силните е единственният път за оцеляване и налагане на криминални субекти да управляват държавата ! Мислете защо ?
  • 8 РЕАЛИСТ

    26 3 Отговор
    Що за народ сме? Можем ли нещо някога сами да свършим? 500 години чакахме Дядо Иван да ни освободи. Сега се надяваме една слабичка женица от съседна държава от наша черга да ни отърве от един злодей, като Гешев. Америка подгони Пеевски, който бе приватизирал половин България и всички мълчаха я страхопочитание. Братя Галеви обикаляха жълтите павета и плашеха цялото Народно събрание, докато един немски журналист, не написа статия за тях. Попита, тези ли ви плашат? Единият с вид на бияч на заведение, а другият приличаш на сервитьор. Изчезнаха веднага след статията. Свърши веднъж нещо сам, бе народе!
  • 9 Олу го Френ

    5 8 Отговор
    Аз съм Кьовеши! Вече българите сте кЕлеши!
  • 10 Боже пази България

    13 3 Отговор
    Руснаци1878,ньойски мирен договор 1919,германци преди1944,комунисти след 1944, французи1989,европейци2007, сега американци2021 се некои се вършат работата в България
  • 11 нннн

    12 5 Отговор
    Европа създаде и отгледа ОПГ ГЕРБ, морално и материално поддържаше мафията - легитимира я с прегръдки и целувки и й даде да разпределя милиарди. След като разбра какво чудовище е отгледала, редно бе помощта на Европа да бъде по- осезаема. Кьовеши не може да свали Гешев, но можеше да откаже среща с него. Тогава тълкуванията нямаше да са разнопосочни.

    Коментиран от #15

  • 12 кастроли

    10 3 Отговор
    Кьовеши ще свърши,това което й позволят.
  • 13 Бай Курти

    7 10 Отговор
    Правилно си разбрал, другарю.Кьовеши точно това каза.Че никой не може да казва на Гешев,как да си върши работата.Още по малко един катун платени червени дебили.А,че времето му изтича ,няма спор.Като му изтече мандата ще видим.Може пък пак да го изберем.
  • 14 А бе,

    8 4 Отговор
    Не бъдете наивни( глупави) идеалисти. Европа е лицемерна, гледа си интереса, и парите. Кьовеши не е месия, не очаквайте чудеса. Ако не играе по свирката на господарите си, ще бъде сменена на мига. Пореден бюрократ, на европейска хранилка. Нищо ново под слънцето. Да му мислят бедните, кат' нас.
  • 15 1245

    8 10 Отговор

    До коментар #11 от "нннн":

    Щом не отказа среща с него означава,че го подкрепя.Елементарно е.Другарите си въобразяват,че тя не е наясно кой финансира лумпените на площада.Но жестоко се лъжат.Гешев ще си изкара мандата със сигурност.И слава богу.Ако една шепа платени казват ,кой да е главен прокурор сега ти държавата.

    Коментиран от #29

  • 16 Ньойски мирен договор

    6 2 Отговор
    Ньой ще вземе кеша от келеша
  • 17 СЕ НЯКОЙ ДРУГ ЧАКАМЕ ДА СВЪРШИ

    9 1 Отговор
    РаБОТАТА.......А НА ВЪЛКА ВРЪТЪ МУ Е ДЕБЕЛ ЩОТ САМ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА...
  • 18 Боже пази България

    1 4 Отговор
    Вишински 1944,Кьовеши 2021
  • 19 Биби Кинг

    3 3 Отговор
    Кйовеши каза каде не а интересуват полетиката и личните амбиции на наклонените до изчанчване команези у Бойковина деа! Вниатен ли сме?
  • 20 Ташунко

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Тази самоинициатива няма да има очакваните резултати. Познаваме си човека. Така само се даде легитимационно лустро на Гешефтаров и неволно се удължава оставането му на този пост.

    Коментиран от #21

  • 21 Комунист от БСП

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Ташунко":

    Гешев ще си изкара мандата със сигурност.И така трябва да бъде.Ако Сульо от улицата решава, кой да е главен прокурор,то тогава по добре да закриваме държавата.
  • 22 Тошко

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Светнат":

    Фалшиви аналогии.10 години отвън циментираха властта на Джипко и му викаха конграчулейшън, така че няма как сега бе външна помощ да се освободим!
  • 23 Ти да видиш...

    7 1 Отговор
    Ако тя тръгне срещу мафията с бели якички и олигархичните кръгове...Веднага ще се излее сумата ти помия върху нея...ще разбере за себе си неща, които дори не е сънувала
  • 24 АУУУУУ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ЛИВАДА ...ХА ХА ХА ..... Кьовешиииии защо разплака всички протестиращи ...... ХА ХА ХА !!!!
  • 25 Не бръсне за нищо

    5 4 Отговор
    Тя се срещна само с Тешев. Летеца и рашко не я видяха?
  • 26 Алфа Вълкът

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Кьошеви както и Гешев са инструменти на САЩ. Чакайте, чакайте хамаци, чакайте...
  • 27 НСГП

    2 4 Отговор
    Един ден ще те еебе и изнасилва ето тази гнНусна и мазна и грозна черна азис циИИганска майЙмуна или неговия пряк но не косвен двойник. !!! азис направо ги убива !!! СНИМКА. Че република циИИгания е неизбежна реалност и настъпва по брутално зло от турско иго, присъствие или владичество.
  • 28 Ловец&рибар

    5 2 Отговор
    Добрите ловци не си гърмят патроните предварително и не се хвалят пред мисирките какви големи риби могат да хванат.
  • 29 нннн

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "1245":

    Не я гледай шепата на площада - платена или безплатна. Ако се направи проучване, поне 80 процента ще бъдат против Гешев.

    Коментиран от #31

  • 30 днес

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "фгтпхф":

    И какво толакова успешно е направила досега тази толкова смела Кьовеши?!?!?
  • 31 Мунчо

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "нннн":

    нали на вярвате на проучания!
  • 32 АУУУУУ

    1 1 Отговор
    ХА ХА ХА ...НАЛИ КЬОВЕШИ ЩЕШЕ ДА УВОЛНЯВА , АРЕСТУВА И ОЩЕ "СТРАШНИ ДЕЙСТВИЯ" .... ПЪК ТЯ ПОДКРЕПИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР .... МАЛЕЕЕ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ !!! ХА ХА ХА !!!! ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ И МИНУСИ ....АМА ТЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ !!! ХА ХА ХА !!!
  • 33 Електра

    2 0 Отговор
    Отровните Ян Минеткян, Ян Бибиткян, и Ян Хаджигеновкян, дали с изчадията, като Канна Рачева, Кулезич, Дачков, Жени Марчева и други поръчкови на Каунската хунта и кому-мафия мисирки, ще отразят тия сигнали и НОВИНИ. Дали ще отразят и видеото с Корумпирания митничар, за пакетите с рушвети давани ни Узунов, куче касичката на Кауна Радеф, НЕ ВЯРВАМ. Народа ни обаче не е глупав, и ще накаже Хунтата на Корумпирани Каун...
  • 34 КЬОВЕШИ

    0 0 Отговор
    БРАВО ГЕШЕВ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове